Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Προσέξτε πάρα πολύ με τα κλαδευτικά. Να είστε πάρα πολύ καλά στηριγμένοι και το μυαλό να δουλεύει με 1000 στροφές, τι θα γίνει αν κλωτσήσει έχω αρκετή δύναμη ή είμαι οριακά ήδη λόγω της θέσης της κούρασης κλπ, που θα πέσει ακριβώς το κλαδί, μάτια προστασία, χέρια πόδια πρόσωπο.
Καμία εμπιστοσύνη ότι θα λειτουργήσει το φρένο, πάντα να έχετε ένα απόθεμα δύναμης να κρατήσει πιθανό κλώτσημα ή γλίστρημα.
Προσωπικά έχω δει ανθρώπους με τραυματισμούς στο πρόσωπο στα πόδια στα χέρια ακόμα και με σβηστό ή και φρεναρισμένο να σε πάρει ένα δόντι είσαι για ράμματα.
Είναι το πιο επικίνδυνο γεωργικό εργαλείο

Συνυπογραφω 100%, ειναι απο τα λιγα εργαλεια που με φοβιζουν το αλυσοπριονο (ισως εχω δει πολλα texas chainsaw massacre 😛 ).
Παντως, το καλοκαιρι με εντυπωσιασε το "φρενο" του parkside, που δεν ειναι φρενο, αλλα συμπλεκτης, ουσιαστικα.
Ακαριαιο και απολυτο σταματημα της αλυσιδας με το που αφηνεις τη σκανδαλη.
Φανταζομαι τα πιο ακριβα θα ειναι ακομη καλυτερα.
Τωρα...αν δε δουλεψει την κρισιμη στιγμη....ε, ζωη σε εσας :)

Σε μένα το λέτε,που αν είχε ενεργοποιηθεί το φρένο ,θα μου είχε κάνει μεγάλη ζημιά στο χέρι ,πως την γλύτωσα με δέκα ράματα είναι θαύμα.
Τρία χρόνια έχουν περάσει και δεν το έχω ξεχάσει,πως διάολο κλώτσησε και με πήρε ξυστά στο χέρι ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω.
Στο ΚΑΤ μου λέει ο γιατρός "για χιλιοστό δεν σου έκοψε τένοντα".
Και κάνει άγριο,σκληρό κόψιμο άτιμο, όχι όπως ο τροχός που κάνει γλυκό κόψιμο και δεν καταλαβαίνεις τίποτα μέχρι να δεις τα αίματα.
Καλύτερα να μην σου τύχει..

Θα το ξαναγράψω ας είναι κουραστικό, χρειάζεται να είσαι απόλυτα καλά στηριγμένος γιατί οι κοπές γίνονται ενώ είσαι σε σκάλα ή σκαρφαλωμένος στο δέντρο.
Έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν απορρίψει το αλυσοπρίονο λόγω το ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην δύναμη τους και την προσοχή τους και καλά κάνουν.

Έχω δει άνθρωπο να έχει κομμένο τένοντα και άνθρωπο με ράμματα στο πρόσωπο σαν να είναι ο Φρακενστάιν. Κάθε χρόνο ακούμε για ανθρώπους που έχουν θάνατο από αλυσοπρίονο πέρυσι κάποιος έκοψε την καρωτίδα του.

Πάντα να είναι και δεύτεοο άτομο μαζί και αυτό πολύ προσεκτικό.

Τα λεπτά και ο χρόνος που δουλεύεις με αλυσοπρίονο είναι σαν να έχεις το πιο απρόβλεπτο όπλο στα χέρια σου, σαν να χτυπάνε συναγερμοί γύρω σου. Και να μην αφαιρείσαι και κουράζεσαι και χάνεις την δύναμη και την αυτοσυγκέντρωση. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να ξεχνιέται και να συνεχίζει ενώ δεν έχει δύναμη και το διαπιστώνεις όταν κάνεις ένα λάθος. Πρέπει να διακόπτεις να ξεκουράζεσαι και να συνεχίζεις αργότερα ή να το αφήνεις για άλλη φορά.

Χθες, εντωμεταξυ, εβλεπα ενα βιντεο για ενα ρουχο που εχουνε βγαλει, που προστατευει απο αλυσοπριονο. Απο ο,τι καταλαβα, εχει επενδυσει απο ινες που τις μασαει το πριονι, γεμιζει και σταματαει.

Και το πιο επικίνδυνο στο κλαδευτικο είναι ότι δουλεύεις με το ένα χέρι.

Μιχάλη πρέπει να έχει ο Δημήτρης τέτοιο ρούχο αν θυμάμαι καλά.

Καλα βρε παιδια μην το κανουμε και τοσο δραματικο, σαν να περναμε ναρκοπεδιο στα τυφλα.
Οι κινδυνοι ειναι σαφεις και ο καθενας τους αναλαμβανει μετα λογου γνωσεως, μεγαλοι και υπευθυνοι ανθρωποι νομιζω οτι ειμαστε τελικα ολοι μας εδω, ανεξαιρετως.

Ολοι εχουμε δει ατυχηματα, ολοι εχουμε καποια τραυματικη εμπειρια, ολοι προσεχουμε και ολα τα εργαλεια θελουν το θαρρος και τον σεβασμο που απαιτειται.
Αλλιως ας μενουμε μακρυα απο αυτα γιατι και η πολλη προσοχη που πλησιαζει τα ορια του φοβου ισως να ειναι πιο επικινδυνη.

Καλα βρε παιδια μην το κανουμε και τοσο δραματικο, σαν να περναμε ναρκοπεδιο στα τυφλα.
Οι κινδυνοι ειναι σαφεις και ο καθενας τους αναλαμβανει μετα λογου γνωσεως, μεγαλοι και υπευθυνοι ανθρωποι νομιζω οτι ειμαστε τελικα ολοι μας εδω, ανεξαιρετως.

Ολοι εχουμε δει ατυχηματα, ολοι εχουμε καποια τραυματικη εμπειρια, ολοι προσεχουμε και ολα τα εργαλεια θελουν το θαρρος και τον σεβασμο που απαιτειται.
Αλλιως ας μενουμε μακρυα απο αυτα γιατι και η πολλη προσοχη που πλησιαζει τα ορια του φοβου ισως να ειναι πιο επικινδυνη.

:a0210:

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

σωστος

οτι και να κανουμε θα πρεπει να ειμαστε συγκεντρωμενοι
τα περισσοτερα ατυχηματα (και δυστυχηματα) γινονται στους δρομους αλλα συνεχιζουμε να οδηγαμε

Γεια σας , έχω το αλυσοπρίονο EINHELL GC-PC 1235 I , το είχα πάρει για καθαρά ερασιτεχνική χρήση δηλαδή θα κλάδευα κάποια δέντρα όχι χοντρά κλαδιά και θα το ξαναχρησιμοποιούσα ίσως και μετά απο χρόνια. Όμως δεν έχω μείνει καθόλου ικανοποιημένος απο την αγορά του παρόλο που φοράει Oregon αλυσίδα που πιστεύω είναι καλή. Αρχικά είχε βγάλει ζημιά στο λαστιχάκι βενζίνης που έχει την φούσκα το οποίο είχε κοπεί σε περιέργο σημείο, αλλά το έφτιαξα. Γενικά όμως δεν κόβει ή κόβει υπερβολικά αργά ακόμα και κλαδιά με πλάτος σκουπόξυλου, και αφήνει κάψιμο μαύρισμα στην τομή στα κλαδιά, η αλυσίδα λιπαίνεται κανονικά ίσως και παραπάνω απο όσο πρέπει αλλά φαίνεται το ξύλο μετά σαν καμένο και δεν είναι λάδι. Την έχω ακονίσει με λάμα χειρός χωρίς οδηγό και μάλλον έχει χάσει τις σωστές γωνίες της, αλλά και πρίν σαν καινούργια δεν είχε μεγάλη διαφορά στο κόψιμο. Αξίζει να ασχολειθώ κι άλλο με αυτό το πριόνι ή σαν μάρκα δεν θα μου κάνει τι δουλειά που θέλω;

πηγαινε την
Αλυσιδα για ακονισμα σε εναν
Επαγγελματια.
Κατα 99% την χτυπησες καπου και την κοχιασες και γιαυτο δεν κοβει. Πιθανων να χρειαστεις καινουρια αλυσοδα αμα την καταστρεψες με το ακονισμα...
Ξυλακια σε παχος σκουποξυλου ειναι υποθεση 1 δευτερολεπτου με οποιοδηποτε αλυσοπριονο με ακονισμενη αλυσιδα..

Θα το πάω για ακονισμα τότε. Η αλυσίδα είναι χαμηλού προφίλ για να μην κλοτσαει νομίζω. Αυτές γενικά κόβουν πιο αργά σε σχέση με πιο επιθετικές αλυσίδες; Οι Oregon δεν είναι από τις καλύτερες αλυσίδες; Μερικές φορές επειδή δεν έκοβε και έβαζα παραπάνω δύναμη κομπιαζε το πριόνι και με πολύ πίεση σταματούσε η αλυσίδα να γυρνάει, αλλά λογικά με κοφτερή αλυσίδα θα κόβει χωρίς να χρειάζεται πίεση. Αν του βάλω άλλη αλυσίδα που να την υποστηρίζει όμως υπάρχει περίπτωση να μην έχει δύναμη και να κλοτσάει ;

Θα το πάω για ακονισμα τότε. Η αλυσίδα είναι χαμηλού προφίλ για να μην κλοτσαει νομίζω. Αυτές γενικά κόβουν πιο αργά σε σχέση με πιο επιθετικές αλυσίδες; Οι Oregon δεν είναι από τις καλύτερες αλυσίδες; Μερικές φορές επειδή δεν έκοβε και έβαζα παραπάνω δύναμη κομπιαζε το πριόνι και με πολύ πίεση σταματούσε η αλυσίδα να γυρνάει, αλλά λογικά με κοφτερή αλυσίδα θα κόβει χωρίς να χρειάζεται πίεση. Αν του βάλω άλλη αλυσίδα που να την υποστηρίζει όμως υπάρχει περίπτωση να μην έχει δύναμη και να κλοτσάει ;

Υπαρχουν αλυσιδες με ποιο πυκνα και ποιο αραια δοντια.. αμα ειναι σωστη αλυσιδα, καλοακονισμενη, θα ξυριζει.. μην ανυσηχεις..
Οσον αφορα την μαρκα της αλυσιδας, η λαμα σου ειναι oregon , η αλυσιδα μπορει να μην ειναι.. αλλα μην πολυ τρελενεσαι.. το παν ειναι να κοβει και να μην την βρεις σε καμια πετρα.. παρε μια επωνυμη αλυσιδα, ακονησε και την δικη σου, και εισαι μια χαρα..

Πληροφοριακα, ετγω αυτο που θα εκανα στο πριονι σου εαν το ειχα, ειναι να εβαζα μια μικροτερη λαμα.. ισως 25αρα με την αναλογη αλυσιδα.. θα αποκτησει νευρο , και θα ειναι ποιο ευχρηστο..

αλυσοπριονο 1,6Hp και σταματαγε η αλυσιδα οταν την πιεζες???? κατι δεν παει καλα
βελε μια καινουργια αλυσιδα και ξαναγραψε εντυπωσεις

Ας αλλαξει ενα μπουζακι... αμα δουλευει μια φορα το χρονο κ αν εχει το κινεζικο μπουζι πανω... τι ρευμα να δωσει..

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

αλυσοπριονο 1,6Hp και σταματαγε η αλυσιδα οταν την πιεζες???? κατι δεν παει καλα
βελε μια καινουργια αλυσιδα και ξαναγραψε εντυπωσεις

Καλα 1,6 αλογα δεν ειναι και κανενα θηριο μη νομιζεις...

Καινουργια-καλοακονισμενη αλυσιδα ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχει ενα αλυσσοπριονο πριν παρει μπροστα για το οτιδηποτε.