Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης
Αυτό επιτυγχάνεται στα μικρά ιδίως , με την αντικατάσταση του γνωστού από παλιά "ζιγκλέρ" , από βαλβίδες αντεπίστροφες και εσωτερικά έμβολα επιτάχυνσης , όπως είναι γνωστό όσο πιο πολύπλοκο κάτι τόσο μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται κατά την χρήση του .
Εχεις καποιο σχεδιαγραμμα απο τετοιο καρμπυρατερ να βαλεις ; Με ενδιαφερει εγκυκλοπαιδικα μονο να δω τα εξαρτηματα του.
Ασχετο ειδικα με τα αλυσοπριονα, αλλα μερικως σχετικο με την συζητηση, κατα την ταπεινη μου αποψη, αυτο ξεραμε παλια ως ποιοτητα κατασκευης, εχει πεθανει εδω και καιρο. Και δεν εννοω συγκριση π.χ. γνωστης εταιριας αλυσοπριονων με κινεζο απο γυφτο, εννοω συγκριση μεταξυ προιοντων των γνωστων εταιριων μεταξυ τους.
Πρεπει να υπαρχει καταναλωση, και δεν συμφερει εκεινο το παλιο απο τον παππου στον πατερα και απο τον πατερα στο παιδι. Αυτο εγινε καποτε για να εδραιωθουν τα brands.
Π.χ. και επειδη αρκετοι εισαστε "διτροχοι", το kill switch απο ενα Africa του 2000 (κατασκευης Hamamatsu), μετα απο 5 χρονια παρεμεινε σχεδον οπως αγοραστηκε. Το ιδιο kill switch απο ενα CBF600 (Honda Italia) μεσα σε δυο χρονια ειχε ασπρισει, με την ιδια ακριβως χρηση.
Ο ιδιος κωδικος μπουζι Bosch κατασκευης Γερμανιας - Βραζιλιας - Ινδιας ακομα και πριν μια 15ετια ειχε τεραστιες διαφορες στην ποιοτητα, διαφορες που γινονταν αντιλιπτες ακομα και με το ματι απο εναν ασχετο.
Ακομα ενα συγκεκριμενο ανταλλακτικο μιας συγκεκριμενης Γερμανικης εταιριας το 1987 δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το αντιστοιχο της ιδιας εταιριας σημερα.
Η Κινα ειναι παντου αναμεσα μας ειτε το θελουμε (θελουν αυτοι που τους εδωσαν την τεχνογνωσια) ειτε οχι. Απλα τους λειπει ακομα το branding, και μολις το αποκτησουν (ηδη καποιοι το εχουν, καποιοι αλλοι το εχουν αγορασει απο την ευρωπαικη και αμερικανικη αγορα), τοτε εχει να πεσει πολυ κλαμα (μη πω ηδη πεφτει). Γιατι κανουν πολυ καλα αυτο που παντα εκαναν, να συλλεγουν οτι σχεδιο και στοιχειο επεφτε στα χερια τους και να αντιγραφουν (οπως π.χ. σχεδια και καλουπια απο τα παλια εργοστασια μοτοσυκλετων bmw και jundapp).
Η αγορα (παγκοσμια και εγχωρια) εχει γινει γενικως μπ@@@λο και πλεον ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις ακρη, και γι'αυτο φιλε Kosmous ειναι δυσκολο να αντιληφθει ο καθενας την αληθεια σου που πηγαζει απο χρονια "τριβης" με το αντικειμενο. Εγω πλεον δεν ασχολουμε να ενημερωσω κανεναν για το τι παιζει πραγματικα, γιατι απλα θα χαλασω την διαθεση μου, θα γινω κακος και θα κανω και κακο στη δουλεια μου. Απλα γελαω μεσα μου οταν διαβαζω στο ιντερνετ για τον ΟΥΑΟΥ Γερμανο κατασκευαστη ανταλακτικων, ο οποιος ξερω πολυ καλα οτι ειναι γερμανος συσκευαστης Κινας, και σκεφτομαι ποσες φορες θα την εχω πατησει εγω σε πραγματα που δεν ειναι του αντικειμενου μου.
Τελος να πω οτι πολυ "οικολογικο" παραμυθι εχει πεσει σχετικα με τα μηχανηματα, και αν ηθελαν να προστατεψουν τον πλανητη και τους ανθρωπους που ζουν σε αυτον δεν θα ειχαν ξεφτιλισει τον αερα την τροφη και το νερο. Να τα χ...ω εγω μετα τα euro 5 και euro 6, και τα συναφη.
Συγνωμη για το μακρυσκελες της αναρτησης.