Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Κοιτα μηπως χανει συμπιεση από φλατζα.

Αν μπορέσεις και τη μετρήσεις και είναι ενταξει,αλλαξε ολο το καρπυρατερ.

Το δικό μου αλυσοπρίονο κάνει κάτι πολύ εκνευριστικό. Παίρνει αμέσως μπροστά όταν είναι κρύο. Αν χρειαστεί να το σβήσω μετά όταν είναι ζεστό δεν παίρνει με τίποτα μπροστά. Μόλις κρυώσει τελείως (να παγώσει λέμε) τότε παίρνει κανονικά. Μου σπάει τα νεύρα γιατί μερικές φορές θέλω ένα διάλειμμα 5 λεπτά και θέλει 30 λεπτά να κρυώσει τελείως για να ξαναπάρει εμπρος.

Καμιά ιδέα τι φταίει ;

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Αν χρειαστεί να το σβήσω μετά όταν είναι ζεστό δεν παίρνει με τίποτα μπροστά.;

Εάν έχει καλή συμπίεση (σε αργό τράβηγμα πρέπει να νιώθεις κλώτσημα) όταν είναι ζεστό, τότε το πρόβλημα είναι στην ηλεκτρονική. Εάν τραβιέται εύκολα το σχοινί , μάλλον πιστόνι . Βγάλε την εξάτμιση και δες εάν έχει τίποτε σημάδια το πιστόνι.

Καλησπερα παιδεσ.. Εχω το εξησ μηχανημα http://www.mcculloch.com/gr/products/chainsaws/cs-340/ και αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα μετα απο service στον αντιπροσωπο: μολισ δουλεψει λιγο και ζεσταθει ξαφνικα απο μονο του ανεβαζει στροφεσ στα μισα γκαζια περιπου και μολισ ακουμπισω σκανδαλη γκαζιου σβηνει αμεσωσ. Ξανα μπροσ ξανα τα ιδια επειτα δουλευει για λιγο κανονοκα και μετα το ιδιο.. Αν θεσ να σπασεισ τα νευρα σου ειναι ιδανικο. Μεχρι να παει ξανα αντιπροσωπο. Αν κανενασ φιλοσ εχει καταλαβει περι τινοσ προκειται τον ευχαριστω εκ των προτερων που θα ασχοληθει......

Καλησπερα παιδεσ.. Εχω το εξησ μηχανημα http://www.mcculloch.com/gr/products/chainsaws/cs-340/ και αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα μετα απο service στον αντιπροσωπο: μολισ δουλεψει λιγο και ζεσταθει ξαφνικα απο μονο του ανεβαζει στροφεσ στα μισα γκαζια περιπου και μολισ ακουμπισω σκανδαλη γκαζιου σβηνει αμεσωσ. Ξανα μπροσ ξανα τα ιδια επειτα δουλευει για λιγο κανονοκα και μετα το ιδιο.. Αν θεσ να σπασεισ τα νευρα σου ειναι ιδανικο. Μεχρι να παει ξανα αντιπροσωπο. Αν κανενασ φιλοσ εχει καταλαβει περι τινοσ προκειται τον ευχαριστω εκ των προτερων που θα ασχοληθει......

Καλώς ήλθες στό forum
Aπο οτι κατάλαβα τό πήρες από service καί τό πρόβλημα σου επιμένει η έγινε χειρότερο ?
Πρώτα απόλα το μείγμα βενζίνης είναι φρέσκο ?
Εφόσον τό πηρες απο service να υποθέσω ότι μπουζί και καθάρισμα φίλτρου αερα θά εγινε.
Μετά πάμε σέ θέμα καρμπυρατέρ,κάτι παίζει η μέ τίς μεμβράνες η θέλει κάθάρισμα γιατί δέν δίνει καύσιμο,ένα ''κόλπο'' πρόχειρο είναι όταν πατάς τήν σκανδάλη καί καταλαβαίνεις οτι αντι να δωσει στροφες παει να σβησει,ασε την σκανδαλη του γκαζιου και πρεσαρισε την φουσκα 5-6 φορες να δεις στην φουσκα να εχει καυσιμο μεσα ,και επισης παρατηρησε μηπως η φουσκα εχει τρυπηση απο καπου και δεν φερνει καυσιμο,και μετα απο το πρεσάρισμα τής φούσκας δώσε γκάζι να δεις αν ανεβαζει στροφες κανονικα.
Πιστευω να ξερεις καλα πως το βαζεις μπροστα,μη τυχόν και κανεις λαθος καπου και εχεις το φιλτρο αερα κλειστο.

Δημητρη σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση..το πρόβλημα επιμενει με φρεσκια βενζινη και δικη μου αναμειξη με λαδι της μακαλοκ...το κολπο που λες με τη φουσκα δεν το δοκιμασα αλλα ενδιαφερον μου ακούγεται.ΜΟνο που για την ωρα δεν θα το επιχειρησω αφου το μηχανημα είναι στο χωριο και εγω στην Αθηνα...να εχουμε ολοι καλη χρονια και υγεια...

Άλλαξε (η καθάρισε ανάλογα) την βαλβίδα εξαέρωσης του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Εάν τελειώσει ο αέρας από το ρεζερβουάρ παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα , ένα τρόπος να το καταλάβει ο χειριστής (με δική του ευθύνη καθώς είναι επικίνδυνο) είναι να ανοιγοκλείσει το πώμα μόλις αντιληφθεί την δυσλειτουργία , εάν δεν δουλεύει καλά το εξαεριστικό τότε ο κινητήρας θα επανέλθει στην κανονική λειτουργία , για λίγη ώρα φυσικά . Το καλύτερο θα ήταν να ελεγχθεί με εργαλείο ελέγχου υποπίεσης .

Ρυθμιση στο καρπυρατερ θελει.

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Γεια σου PANOSS..υποτίθεται γι αυτό το λογο πηγε στο σερβις....

Καλημερα.Δικιο εχεις αλλα ακρη δεν βρισκεται....
Εχω ενα κλαδευτικο που εκανε ακριβως τα ιδια.

Τα Mc ειναι τα πιο ζημιαρικα,μετα τα olio mac,για μενα.
Το δικο μου τρεχει υπερβολικο λαδι στην αλυσιδα.Ολο ροδελες αλλαζουμε και δουλεια δεν κανουμε...

Απ τα πεντε που εχω,μονο το stihl δεν θα μου βγαλει τη ψυχη απο βλαβες χωρις λογο...

• Sad
Reactions: Stratos gs
Οι ζημιές έχουν να κάνουν και με τι το ταίζεις...
Ακατάλληλο λάδι αλυσίδας και ακατάλληλο λάδι κινητήρα αυτά έχουν.
Τα περισσότερα μηχανάκια οποιουδήποτε κατασκευαστή χαλάνε αν δεν τηρείς τα παραπάνω.
Πολλοί επίσης παίρνουν μηχανάκια των 200 ευρώ και τα χρησιμοποιούνε σαν αυτά των 500.

Οι ζημιές έχουν να κάνουν και με τι το ταίζεις...
Ακατάλληλο λάδι αλυσίδας και ακατάλληλο λάδι κινητήρα αυτά έχουν.
Τα περισσότερα μηχανάκια οποιουδήποτε κατασκευαστή χαλάνε αν δεν τηρείς τα παραπάνω.
Πολλοί επίσης παίρνουν μηχανάκια των 200 ευρώ και τα χρησιμοποιούνε σαν αυτά των 500.

Αγαπητε Νικο ειναι σωστα ολα οσα λες και συμβαινουν...στη δικη μου περιπτωση ομως τιποτα απο αυτα δεν συνεβη.Ομολογω οτι ειμαι αρχαριος σε τετοια μηχανηματα και ως εκ τουτου τηρησα επ ακριβως και λεπτομερως τι οδηγιες του κατασκευαστη και σε καμια των περιπτωσεων δεν αυτοσχεδιασα ουτε και ζορισα το εργαλειο..οσο για τα λαδια που ανεφερς ηταν και το μιξης και το αλυσιδας αυτα που δινει ο κατασκευαστης με τη φιρμα του πανω ( μακαλοκ) και ας ηταν κατα τι ακριβοτερα...

Σου τα ανέφερα αυτά γιατί συνήθως οι περισσότεροι βγάζουν ζημιάρικα τα μηχανάκια αυτά ενώ τους ταίζουν τα χειρότερα και χρησιμοποιούν τα πιο φτηνά για απαιτητικές εργασίες.
Δοκίμασε να το πας σε κάποιον μάστορα της Husqvarna (ανήκουν στον ίδιο όμιλο πλέον) να σου πει την γνώμη του.

Σου τα ανέφερα αυτά γιατί συνήθως οι περισσότεροι βγάζουν ζημιάρικα τα μηχανάκια αυτά ενώ τους ταίζουν τα χειρότερα και χρησιμοποιούν τα πιο φτηνά για απαιτητικές εργασίες.
Δοκίμασε να το πας σε κάποιον μάστορα της Husqvarna (ανήκουν στον ίδιο όμιλο πλέον) να σου πει την γνώμη του.

ευχαριστω Νικο...

ΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ,ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟ ECHO CS2510 ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!

Καλησπέρα Βασίλη και χρόνια πολλά.

Καλό φαίνεται και απ ότι βλέπω είναι και Γιαπωνέζικο.
Παράλληλα βλέπω όμως ότι έχει ψιλοκαταργηθεί από τα περισσότερα καταστήματα.

Μπορείς να δεις και άλλες προτάσεις σε αυτήν την κατηγορία τιμής όπως Husqvarna και Stihl.

Παλια ειχα ενα zenoah komatsu g2000 7 χρονια αλλα κατι καλα παιδια μου το εκλεψαν μεσα απο το αμαξι .Ηταν πουπουλο για κλαδευτικο ηταν πρωτο!
Τωρα που βλεπω το echo cs2510 μου φαινεται αντιγραφη αλλα με πιο μεγαλο κινητηρα! Εχουν τα μαγαζια ελλειψη λενε ολοι!