Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Παλια ειχα ενα zenoah komatsu g2000 7 χρονια αλλα κατι καλα παιδια μου το εκλεψαν μεσα απο το αμαξι .Ηταν πουπουλο για κλαδευτικο ηταν πρωτο!
Τωρα που βλεπω το echo cs2510 μου φαινεται αντιγραφη αλλα με πιο μεγαλο κινητηρα! Εχουν τα μαγαζια ελλειψη λενε ολοι!

Καλύτερα να πάρεις κάτι όμως που σε αυτά τα χρήματα θα έχεις και καλή υποστήριξη σε ότι αφορά τα ανταλλακτικά του αν και όποτε χρειαστεί.
Οπότε δες κάτι πιο διαδεδομένο.
Για κλαδευτικά ιδιαίτερα μπορείς να δεις και Makita. Είναι πολύ καλά μηχανάκια και πραγματικά σκυλιά.
Επίσης το μικρό κλαδευτικό της Husqvarna το βγάζει η Zenoah που είναι Γιαπωνέζικη εταιρεία (βγάζει και για πολλές άλλες εταιρείες του χώρου).

ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η Husqvarna ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Zenoah !ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ Τ425 ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟ STIHL MS150 !ΤΟ ΜS 150 ΣΑΦΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ HUSKY !ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΙΤΑ ΤΟ 231 ΚΑΙ ΤΟ 232 ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΑΕΙ ΚΟΜΠΛΕ !

Κάνε κάνα δυο ερωτήσεις για τιμές σε συνηθισμένα ανταλλακτικά σε ΜΑΚΙΤΑ (σύγκρινέ τες με τα αντίστοιχα για STIHL husgvarna) πριν πάρεις απόφαση για αγορά του.

Με ενδιαφερει να ειναι εργονομικο και ελαφρη στο χερι !για αυτο θελω να ξερω μηπως εχει δουλεψει καποιος το echo cs2510

Πήγαινε από κοντά σε ένα κατάστημα και δες τι παίζει.

Επίσης αφού σου άρεσε το Stihl γιατί δεν παίρνεις αυτό?

Δεν το εχει κανενας εδω κια εκτος αυτο μου αρεσουν τα japan

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν το εχει κανενας εδω κια εκτος αυτο μου αρεσουν τα japan

Αν ειναι οπως το g2000 παιδια θα ειναι πουπουλο και μαλλον αμα το πιασω στα χερια μου θα το παρω !

Μοιάζει πολύ αν και προσωπικά το Husqvarna φαίνεται πολύ πιο ποιοτικό.
Τώρα δες το και από κοντά και βλέπεις.

Φιλοι δεν εχω αποφασισει αν θα παρω κλαδευτικο αλυσσοπριονο η κονταροαλυσσοπριονο.
Παρακολουθω την συζητηση σας με ενδιαφερον.
Απο την υποστηρηξη της husgvarna δεν ειμαι ευχαριστημενος.Ειχα παρει πριν 1 χρονο το αλυσσοπριονο το 236 ,μου εκανε διακοπες και μου εσβηνε,ρυθμισα το ρελαντι του,τιποτα,ειχε δουλεψει περισυ 2-3 ωρες ολο και ολο.Στο τελος μου εσβηνε [καινουργιο μηχανημα και μεσα στην εγγυηση].Ενοειτε οτι εβαζα τα λαδια της husgvarna ,και επισης την προηγουμενη χρονια οταν το εβαλα στην αποθηκη του ειχα βγαλει ολο το καυσιμο απο το ρεζερβουαρ.
Το παω στην αντιπροσωπια της husgvarna σε επαρχια,μου λεει το συνεργειο οτι ειναι μεσα στην εγγυηση και ο π.παπαδοπουλος δεν του επιτρεπει να το ανοιξει και θα χαθει η εγγυηση.
Η πολιτικη του π.παπαδοπουλου ειναι να τα στελνουμε με δικα μας εξοδα στο κεντρικο συνεργειο στην λ. αθηνων στην αθηνα,οταν ειναι μεσα στην εγγυηση.
Τελος παντων ταλαιπωρηθηκα αλλα το εφτιαξα[ηταν μεσα στην εγγυηση],αν ηταν εκτος εγγυησης ηθελε και προκαταβολη 50 ευρω.Το husgvarna 236 βγαζει καρμπυρατερ,εχετο υποψιν σας.
Για να μην νομιζετε οτι δεν παω τα husgvarna να σας πω οτι ειμαι σουπερ ευχαριστημενος με το χορτοκοπτικο της ιδιας εταιριας.

Φιλε μου το komatsu zenoah g2000 καθαριζα γυρο στης 340 - 360 ελιες το χρονο τωρα και εναμιση χρονο το κανω με το echo cs280 καλο αλλα ψιλοβαρη μπροστα στο αλλο!Αμα θελω να κατεβασω κανενα κορμο δουλευω το ms 180 stihl καλο καταπινει τα ξυλα πολυ καλο ζυγισμα!Ο αδερφο ς μου εχει κονταροπριονο κανει δουλεια αλλα στο κοψιμο δεν μπορεις να γυρησεις την λαμα γωνια 90μοιρες!

Το echo cs280 3 κιλα βαρος ,το stihl ms193 3,3 κιλα βαρος.
Μεχρι τον Μαρτιο που θα παω για καθαρισμα στις ελιες πρεπει να εχω αποφασισει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και το stihl ms150 2,6 κιλα βαρος,αλλα εκει παμε στα 380 ευρω.

Φιλοι δεν εχω αποφασισει αν θα παρω κλαδευτικο αλυσσοπριονο η κονταροαλυσσοπριονο.
Παρακολουθω την συζητηση σας με ενδιαφερον.
Απο την υποστηρηξη της husgvarna δεν ειμαι ευχαριστημενος.Ειχα παρει πριν 1 χρονο το αλυσσοπριονο το 236 ,μου εκανε διακοπες και μου εσβηνε,ρυθμισα το ρελαντι του,τιποτα,ειχε δουλεψει περισυ 2-3 ωρες ολο και ολο.Στο τελος μου εσβηνε [καινουργιο μηχανημα και μεσα στην εγγυηση].Ενοειτε οτι εβαζα τα λαδια της husgvarna ,και επισης την προηγουμενη χρονια οταν το εβαλα στην αποθηκη του ειχα βγαλει ολο το καυσιμο απο το ρεζερβουαρ.
Το παω στην αντιπροσωπια της husgvarna σε επαρχια,μου λεει το συνεργειο οτι ειναι μεσα στην εγγυηση και ο π.παπαδοπουλος δεν του επιτρεπει να το ανοιξει και θα χαθει η εγγυηση.
Η πολιτικη του π.παπαδοπουλου ειναι να τα στελνουμε με δικα μας εξοδα στο κεντρικο συνεργειο στην λ. αθηνων στην αθηνα,οταν ειναι μεσα στην εγγυηση.
Τελος παντων ταλαιπωρηθηκα αλλα το εφτιαξα[ηταν μεσα στην εγγυηση],αν ηταν εκτος εγγυησης ηθελε και προκαταβολη 50 ευρω.Το husgvarna 236 βγαζει καρμπυρατερ,εχετο υποψιν σας.
Για να μην νομιζετε οτι δεν παω τα husgvarna να σας πω οτι ειμαι σουπερ ευχαριστημενος με το χορτοκοπτικο της ιδιας εταιριας.

Καλησπέρα Νίκο.
Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση.

Σχετικά με το 236 να φανταστείς ότι ο εδώ αντιπρόσωπο δεν το φέρνει καθόλου γιατί μέχρι και πριν περίπου 1 χρόνο είχε θέματα με το καρμπυρατέρ όπως λες και δεν το ρισκάρει καν.
Για μένα αν κάποιος μπορεί να δώσει τα 180 και κάτι που ζητάει το 236 καλο είναι να δώσει τα 40 περίπου επιπλέον και να πάρει το 135 που είναι συναρμολογημένο στην Αμερική και είναι αρκετά καλύτερο ποιοτικά αλλά και στην δύναμη. Φυσικά και τα 2 αλυσοπρίονα είναι για ερασιτεχνική χρήση και κυρίως για καυσόξυλα και μικρά πουρνάρια.

Τώρα σχετικά με την εγγύηση και σε αυτό έχεις εν μέρει δίκιο, πλέον ο Παπαδόπουλος προσπαθεί να πάρει όλο το service στα χέρια του. Σε ορισμένα καταστήματα υπάρχουν καρτέλες καταγραφής των στοιχείων των αγοραστών (το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με την Stihl). Αυτό που πάει να περάσει είναι να αποδεσμευτεί ο έμπορος από το service και να το πάρει η αντιπροσωπεία.
Θεωρώ ότι αυτό μόνο την αντιπροσωπεία συμφέρει καθώς στα βαριά μηχανήματα είναι ασύμφορη η μεταφορά τους από και προς την αντιπροσωπεία ειδικά αν τα πληρώνει ο αγοραστής.
Επίσης σκέψου ότι μία ζημιά ενώ μπορεί ο αντιπρόσωπος να σου την περάσει στην εγγύηση ακόμα και αν υπάρχει υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη, αυτό με την αντιπροσωπεία δεν θα μπορεί να γίνει επ ουδενί.
Φυσικά και ο αντιπρόσωπος δεν θα μπορεί να βγάζει κέρδος οπότε όλο αυτό θα είναι κατά του αγοραστή αλλά και του εμπόρου.

Είχα ακούσει από τον αντιπρόσωπο ότι βγάλανε μηχάνημα εκτός εγγύησης γιατί είχε υπολλείματα καυσίμου στον πιστόνι με λάδι που δεν ήτανε Husqvarna.
Για να καταλάβεις γιατί ψείρες μιλάμε. Επίσης αν διαβάσεις ποτέ αυτό την φόρμα που υπογράφεις στην ουσία η εγγύηση δεν σε καλύπτει σχεδόν για τίποτα.

Σε ολα τα μοτοσακα το βαρος ειναι χωρις λαμα και αλυσιδα και παντα στεγνο το echo cs2510 το δινει 2,2κιλα δηλαδη κομπλε με υγρα θα ειναι στα 3κιλα .Φαντασου οτι το echo cs 280 αδειο το δινει 2,9κ και κομπλε ειναι με υγρα 3,8.Γεια βαστα το ολη μερα να δεις πως γινεται το χερι σου!

Στην STIHL έχει την άδεια ο τοπικός αντιπρόσωπος να ανοίξει / ελέγξει / επισκευάσει το μηχάνημα εντός της εγγύησης . Επίσης η αποστολή / επιστροφή ανταλλακτικών (η και ολόκληρου του μηχανήματος) γίνεται άμεσα με courier την οποία πληρώνει η εταιρία . Φυσικά αυτά μετά την αναφορά του αντιπροσώπου πως δεν έγινε κακή χρήση του μηχανήματος . Σε τρεις εργάσιμες το πολύ παραδίδω μηχάνημα στον πελάτη όταν είναι στην εγγύηση .
Η Π.Παπαδόπουλος το 1997 (εάν θυμάμαι καλά) μου είχε ζητήσει να τους στείλω ένα Jonsered J2036 λίγων ημερών με έξοδα πελάτη (που φυσικά τα ανέλαβα εγώ) για δυσλειτουργία απαγορεύοντάς μου να το ανοίξω . Μου το επέστρεψαν μετά από ένα μήνα περίπου με αλλαγμένο καρμπυρατέρ .
Ήταν η αρχή του τέλους (φυσικά υπήρχαν και άλλα μαζεμένα) για την συνεργασία μου μαζί τους η οποία κράτησε μόλις λίγους μήνες , ναι πρόλαβαν και μαζεύτηκαν μιας και τα προηγούμενα χρόνια προμηθευόμουν τα Jonsered από την εταιρία του κυρίου Κεφαλίδη , η οποία λειτουργούσε υποδειγματικά και δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω καμία υποχώρηση .

Κώστα εδώ στην επαρχία ο αντιπρόσωπος τα αναλαμβάνει όλα και αν δεν μπορεί να κάνει κάτι με δικά του έξοδα πάει στον Παπαδόπουλο για επισκευή.
Η αλήθεια όμως να λέγεται, πλέον οι ελλείψεις ανταλλακτικών στον Παπαδόπουλο αυξάνονται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο.
Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται...

Νίκο είναι άξιος και μπράβο του , πρέπει όμως κάποτε να σηκώσει ανάστημα . Υπάρχουν και άλλες αξιόλογες εταιρίες .
Για τις ελλείψεις τώρα δεν μπορώ να πω κάτι μιας και πλέον οι παραγγελίες μου σε Jonsered / Husgvarna αντ/κα είναι ελάχιστες , αλλά με τα CC εν ισχύ οι περισσότερες εταιρίες έχουν πρόβλημα .
Ευτυχώς δεν έχω θέμα με την STIHL λόγω ότι είναι θυγατρική και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πληρωμής ανταλλακτικών προς την μαμά εταιρία , φτάνει μόνο να φαίνονται οι εδώ καταθέσεις της .