Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Νίκο είναι άξιος και μπράβο του , πρέπει όμως κάποτε να σηκώσει ανάστημα . Υπάρχουν και άλλες αξιόλογες εταιρίες .
Για τις ελλείψεις τώρα δεν μπορώ να πω κάτι μιας και πλέον οι παραγγελίες μου σε Jonsered / Husgvarna αντ/κα είναι ελάχιστες , αλλά με τα CC εν ισχύ οι περισσότερες εταιρίες έχουν πρόβλημα .
Ευτυχώς δεν έχω θέμα με την STIHL λόγω ότι είναι θυγατρική και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πληρωμής ανταλλακτικών προς την μαμά εταιρία , φτάνει μόνο να φαίνονται οι εδώ καταθέσεις της .

Άσε Κώστα, είμαι εγώ και έχει παρασηκώσει κεφάλι.
Είναι αντιπρόσωπος στον Παπαδόπουλο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δύσκολα να αλλάξει να πάει κάπου αλλού. Εκτός αυτού στην περιοχή υπάρχει ήδη έμπορος για Stihl, οπότε δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Εδώ έχω πει στον παραγγελιολήπτη που έρχεται μια φορά τον μήνα για έναν τρίφτερο δίσκο που θέλω και ακόμα να τον φέρει. Σίγουρα έχει κανένα εξάμηνο που του το λέω!!!
Εκτός αυτού του στέλνουν πολλές φορές λάθος πράγματα...

Μιλάμε είναι για τα μπάζα. Να δούμε που θα πάει όλο αυτό.

Αυτό με τα λάθη είναι ένα από τα άλλα μαζεμένα που έλεγα.
Το ότι είναι δύσκολο το ξέρω από πρώτο χέρι, έχασα δεκαψήφιο ποσό όταν έδιωξα την εν λόγω εταιρία , έδιωξα και το άγχος που τους συνόδευε όμως και αυτό έχει αξία ανεκτίμητη. Από τότε μόνο κερδίζω.

Καλησπέρα σε όλους. Στην ενότητα αυτή γράφω πρώτη φορά.
Αυτό που θα σας περιγράψω είναι λίγο διαφορετικό απ τις 17 αυτές σελίδες, αλλά μέσα στην ενότητα.

Λοιπόν, κάτοχος ενός MacCulloch έκοβα κορμό ελιάς στο χωράφι μου. Κάποιος παππούς του χωριού που σήμερα είναι '' αλλού '' είχε δέσει το γαϊδούρι του ή την
κατσίκα του στην ελιά με χοντρό σύρμα και είχε καρφώσει και πρόκα. Τι έγινε ; δεν χρειάζεται να σας πω, το καταλάβατε σίγουρα.
Συζητώντας με φίλους κάποιος μου είπε : '' βάλε κοβαλτίου δεν καταλαβαίνει Χριστό '' και πέτρα και σύρμα να βρει δεν μασάει.
Εγώ δεν το πολυπιστεύω να σας πω και ούτε είχα ξανακούσει ότι υπάρχει τέτοιος τύπος αλυσίδας, μόνο για τρυπάνια ξέρω ότι υπάρχει (είναι και πανάκριβη)

Ακούω γνώμες.. αξίζει ;

Διαμαντένια είναι συνήθως.
Κοστίζει έως και 3 φορές πάνω από την κανονική αλυσίδα και αν βρει και αυτή καρφί μπορεί μεν να το κόψει αλλά αν σπάει κανένα δόντι πας για άλλη αλυσίδα.
Επίσης απαιτεί διαφορετική πέτρα τροχίσματος (πιο ακριβό ακόνισμα) και φυσικά διαρκεί έως κια 3 φορές παραπάνω.
Οπότε είναι σαν να έχεις 3 κανονικές αλυσίδες...

Αν ήταν κάτι πρωτοποριακό θα είχει διαδοθεί τόσο καιρό που κυκλοφορεί.

Όσοι αγόρασαν την αλυσίδα σκληρού μετάλλου την βρήκαν φθηνή για την αντοχή της. Σε χώμα δεν έχει ανάγκη, σε σκληρή πέτρα όμως χάνει τον αιθέρα της. Σε σύρμα /καρφί παθαίνει ζημιά , επισκευάζεται όμως . Το τρόχισμα ναι είναι ακριβότερο μιας και ο τροχός (στο δισκάκι αναφέρομαι) κοστίζει χονδρικής 230 ευρώ οπότε επιβάλλεται επίσκεψη σε συνεργείο μιας δεν συμφέρει η αγορά του από ιδιώτη.
Δεν συνιστώ την χρήση της όπου υπάρχει υπόνοια για μέταλλο.
Και κάτι ενδεικτικό για την αντοχή της , πελάτης μου χάλασε 9 αλυσίδες κόβοντας πουρόπετρα , με την οποία έκανε πρόσοψη σε δυόροφο κτήριο 200™ ο κάθε όροφος περίπου.
Μιλώ για την αλυσίδα DURO της STIHL.

Last edited:

Όσοι αγόρασαν την αλυσίδα σκληρού μετάλλου την βρήκαν φθηνή για την αντοχή της. Σε χώμα δεν έχει ανάγκη, σε σκληρή πέτρα όμως χάνει τον αιθέρα της. Σε σύρμα /καρφί παθαίνει ζημιά , επισκευάζεται όμως . Το τρόχισμα ναι είναι ακριβότερο μιας και ο τροχός (στο δισκάκι αναφέρομαι) κοστίζει χονδρικής 230 ευρώ οπότε επιβάλλεται επίσκεψη σε συνεργείο μιας δεν συμφέρει η αγορά του από ιδιώτη.
Δεν συνιστώ την χρήση της όπου υπάρχει υπόνοια για μέταλλο.
Και κάτι ενδεικτικό για την αντοχή της , πελάτης μου χάλασε 9 αλυσίδες κόβοντας πουρόπετρα , με την οποία έκανε πρόσοψη σε δυόροφο κτήριο 200™ ο κάθε όροφος περίπου.
Μιλώ για την αλυσίδα DURO της STIHL.

Ακριβώς!

Οπότε όπως κατάλαβα δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις τόσο πολλά για μία αλυσίδα ''καλή'' που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, και να μην πάρεις τρεις με τα ίδια χρήματα.

Εσύ Νίκο δεν πήρες τηλέφωνο...

Αμάν σε ξέχασα τελείως...
Στείλε με pm τις απαντήσεις αν είναι... :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οπότε όπως κατάλαβα δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις τόσο πολλά για μία αλυσίδα ''καλή'' που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, και να μην πάρεις τρεις με τα ίδια χρήματα.

Σωστός. Προτίμησε Oregon ή Stihl είναι εξαιρετικές και οι 2.

Σωστός. Προτίμησε Oregon ή Stihl είναι εξαιρετικές και οι 2.[/QUOTE]

Αυτό θα κάνω αγαπητέ Νίκο να είσαι καλά όπως και όλοι σας !!

Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

παιδιά ψάχνω για αλυσοπρίονο βενζίνης γύρω στα 200 ,έχετε τίποτα αξιόπιστο να μου προτείνετε?

Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σε stihl & husqvarna θα κοιτάξεις κυρίως Μάκη.... Τα ρεύματος πάντως αν δεν συντρέχουν λόγοι (...δυσκολία πρόσβασης σε ρεύμα) γνώμη μου είναι να μην τα αποκλείσεις, είναι ευκολοδούλετα και γλυτώνεις τα σχετικά των βενζίνης με το καρμπιρατέρ..... Για αλυσοπρίονο πάντως εδώ υπάρχει και η σχετική ενότητα...

εχω ρεύματος oleomac αλλά δεν έχω ρεύμα στα χωράφια,οπότε πάμε για βενζίνη.
Κάτι πιο συγκεκριμένο σε μοντέλο?
Επίσης θέλω να παίρνει εύκολα:ears:

Εάν καταλήξεις στο STIHL ψάξε για αντιπρόσωπο που έχει στοκ από την φθινοπωρινή προσφορά , 199 με λάμα 35cm και δώρο επιπλέον λάμα 40cm μαζί με την αντίστοιχη αλυσίδα .

Καλό ειναι να κοιτάξει κάποιος και αν η μάρκα που θα αγοράσει εχει αντιπρόσωπο για ανταλλακτικά στην περιοχή του. Έπαθα αβαρίες λόγω δικού μου κακού χειρισμού με husqwarna κΑι αν δεν είχα εξυπηρετικό αντιπρόσωπο στην περιοχή θα το πηγαινοεφερνα Αθήνα και η δουλειά θα είχε μείνει κάποιες βδομάδας πίσω