Απορίες για Cosmote TV

Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Σε iptv προφανώς, όχι σε δορυφορική λήψη.

Κι επίσης, άλλο παροχή υβριδικών υπηρεσιών κι άλλο ο hybrid kaon. Το όνομα δεν σημαίνει από μόνο του κάτι χωρίς το κατάλληλο firmware. :p

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Λάθος είσαι.Εγώ που έχω τον υβριδικό δέκτη μια χαρά γράφω ένα πρόγραμμα σε κάποιο κανάλι και άνετα παρακολουθώ άλλο.

Δεν είναι λάθος όπως λες, απλά στο iptv σε σχέση με την υπηρεσία μέσω δορυφόρου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην υπηρεσία μέσω δορυφόρου σε ένα απλό δέκτη που έχει ένα tuner δεν γίνετε να κάνεις εγγραφή ένα πρόγραμμα και να παρακολουθείς είναι άλλο (εκτός και αν ανήκουν και τα δυο στον ίδια συχνότητα εκπομπής), και εδώ είναι η διαφορά που αναφέρει ο hdanca ότι ο PRV δέκτης έχει δυο tuner και μπορείς να κάνεις εγγραφή ένα πρόγραμμα και να παρακολουθείς ένα άλλο ανεξαρτήτως σε πια συχνότητα εκπέμπει. Στον κλασικό δέκτη λοιπόν αυτό δεν γίνετε. Καλο θα ηταν να μην απαντάμε αν δεν γνωρίζουμε πλήρως και του τρόπους λειτουργιάς των δυο υπηρεσιών (IP-Δορυφορική) γιατί έτσι αντί να ενημερώνουμε μπλέκουμε τα πράγματα.

Παιδιά μια ερώτηση. Πιθανόν να γίνω νέος συνδρομητής ΟΤΕ tv. Τι με συμφέρει να πάρω? Τον pvr ή τον νέο hybrid? Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω μπερδευτεί?

Οι αποκωδικοποιητές είναι 2, ο KAON κι ο TECHNICOLOR ο οποίος έχει pvr δυνατότητες μιας και φέρει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο.
Η υβριδική υπηρεσία που έχει ανακοινωθεί δεν είναι τίποτα περισσοτερο απο update firmware των δεκτών, με σκοπό την υποστήριξη νέων υπηρεσιών.

Κλείνοντας, να προσθέσω πως υπάρχει και 3ος δέκτης που για την iptv υπηρεσία.

Να διευκρινίσω μονάχα κάτι που μπορεί να παρεξηγηθεί και να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις: Αυτοί είναι οι 3 δέκτες που διαθέτει ο Οτέ σήμερα. Μπορεί από 01/02 να ανακοινώσει πως π.χ δεν αναβαθμίζω το pvr δέκτη ή πως ο δέκτης που δίνεται στους iptv πελάτες θα δίνεται και στους sat κλπ. Δεν ξέρω κάτι περισσότερο εκ των έσω, υποθέσεις κάνουμε.

2 μέρες έμειναν ακόμα. Υπομονή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Δεν είναι λάθος όπως λες, απλά στο iptv σε σχέση με την υπηρεσία μέσω δορυφόρου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην υπηρεσία μέσω δορυφόρου σε ένα απλό δέκτη που έχει ένα tuner δεν γίνετε να κάνεις εγγραφή ένα πρόγραμμα και να παρακολουθείς είναι άλλο (εκτός και αν ανήκουν και τα δυο στον ίδια συχνότητα εκπομπής), και εδώ είναι η διαφορά που αναφέρει ο hdanca ότι ο PRV δέκτης έχει δυο tuner και μπορείς να κάνεις εγγραφή ένα πρόγραμμα και να παρακολουθείς ένα άλλο ανεξαρτήτως σε πια συχνότητα εκπέμπει. Στον κλασικό δέκτη λοιπόν αυτό δεν γίνετε. Καλο θα ηταν να μην απαντάμε αν δεν γνωρίζουμε πλήρως και του τρόπους λειτουργιάς των δυο υπηρεσιών (IP-Δορυφορική) γιατί έτσι αντί να ενημερώνουμε μπλέκουμε τα πράγματα.
Δεν αντιλέγω φίλε μου αλλά υποτίθεται ότι τα θετικά της μιας πλατφόρμας θα περάσουν στην άλλη και το αντίστροφο και όχι μερικά απο αυτά.

Μονο εγω ρωταω για το replay tv;Αυτο που θα ηθελα εγω ειναι για παραδειγμα να βλεπω γερμανικο ή αγγλικο πρωταθλημα νωρις το απογευμα και αργα το βραδυ να επιλεξω ποιο αλλο ματς της μερας,να δω σε μαγνητοσκοπηση.

Στο replay tv περιλαμβάνονται τα εξής σύμφωνα με τον καινούργιο υβριδικό δεκτή που έχω μέσω ίντερνετ:
Ερτ1 και 2, mega, ant1, star, alpha(εκτός από ξένες και ελληνικές ταινίες και ξένες σειρές), σκαι, ote history, ote cinema(οι περισσότερες σειρές μόνο και όχι ταινίες!), village, fox και foxlife,
otesport το περισσότερο πρόγραμμα του εξαιρείται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, τένις, βόλεϊ και ισχύει για μπιτς βόλεϊ. Επίσης εδώ υπάρχει το παράδοξο στο nba να ισχύει για την ζωντανή μετάδοση και όχι για την μαγνητοσκοπημενη!
viasat history, sundance, edgesport, travel, όλα τα παιδικά εκτός του baby tv και τα δύο mtv που υπάρχουν, makedonia tv
Αυτά είναι όλα και νομίζω πως δεν ξεχνάω κάτι, το μόνο που μπορεί να μου διαφεύγει είναι ίσως κάποιες εξαιρέσεις που μπορεί να υπάρχουν στα προγράμματα των καναλιών... Αν και νομίζω πως τις συμπεριελαβα όλες ! Τα ίδια θα ισχύουν κατά 99% και σε εσάς στο δορυφορικό!

Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Ευχαριστώ αυτό ρωτάω. Από 1 Φεβρουαρίου οι νέοι συνδρομητές δορυφορικού θα μπορούν να πάρουν τον νέο υβριδικό δέκτη που απ ότι είδα με εξωτερικό σκληρό θα μπορώ να κάνω εγγραφές. Άρα τι διαφορά θα έχει ο Υβριδικός με τον pvr Εκτός της τιμής?

Με τον PVR μπορεί ο συνδρομητής να κάνει εγγραφή και να βλέπει άλλο κανάλι,με τον υβριδικό ή τον τωρινό δέκτη που θα αναβαθμιστεί θα μπορεί να κάνει εγγραφή μόνο στο τρέχων κανάλι και δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει άλλο.

Λάθος είσαι.Εγώ που έχω τον υβριδικό δέκτη μια χαρά γράφω ένα πρόγραμμα σε κάποιο κανάλι και άνετα παρακολουθώ άλλο.

Δεν αντιλέγω φίλε μου αλλά υποτίθεται ότι τα θετικά της μιας πλατφόρμας θα περάσουν στην άλλη και το αντίστροφο και όχι μερικά απο αυτά.

Φίλε harkonto,
θεωρώ ότι κατάλαβες από τις απαντήσεις που γράφτηκαν,ότι είναι άλλο πράγμα η εγγραφή από δέκτη iptv και άλλο από δέκτη δορυφορικό με ένα tuner.Σε ερώτηση μέλους σχετικά με την διαφορά υβριδικού και pvr δέκτη,για συνδρομητές δορυφορικής τηλεόρασης,ανέφερα μια σημαντική διαφορά μεταξύ τους.Επειδή πολλές φορές,χωρίς να έχει κάποιος πρόθεση,είναι πολύ πιθανό από αυτά που γράφει να προκαλέσει λάθος εντυπώσεις σε κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις,καλό είναι να είμαστε 100% σίγουροι γι αυτά που λέμε.Όσα θετικά λοιπόν της μιας πλατφόρμας όπως λες,περάσουν στην άλλη και το αντίστροφο,δεν θα μπορέσουν ποτέ αυτά από μόνα τους να χαρίσουν ένα δεύτερο tuner στον υβριδικό δέκτη,ή στον (μελλοντικά ανάλογα αναβαθμισμένο) δέκτη με μονό tuner που κατέχουν οι τωρινοί συνδρομητές.Και χωρίς δεύτερο tuner εγγραφή προγράμματος και ταυτόχρονη παρακολούθηση άλλου δεν γίνεται.Τόσο απλά!Ακόμα και παρακολούθηση άλλου καναλιού στην ίδια συχνότητα με αυτή του εγγραφόμενου,είμαι πολύ επιφυλακτικός αν θα μπορεί να γίνει.Για το τελευταίο όμως,επειδή δεν το έχω διαπιστώσει στην πράξη,δεν μπορώ να γράψω ότι δεν θα γίνεται στα σίγουρα.Όταν και εάν σιγουρευτώ και γι αυτό,τότε θα μπορώ να γράψω και αν είναι λάθος ότι ισχύει,ή όχι κάτι τέτοιο.

Για να μην υπάρχουν απορίες για την Hybrid υπηρεσία:

- Σε IPTV σύνδεση βλέπεις ένα κανάλι και γράφεις ένα άλλο είτε έχεις τον KAON είτε τον TECHNICOLOR (PVR) δέκτη
- Σε SAT σύνδεση εάν έχεις τον KAON, μπορείς να γράψεις μόνο το κανάλι που βλέπεις
- Σε SAT σύνδεση με TECHNICOLOR (PVR) δέκτη βλέπεις ένα και γράφεις ένα άλλο κανάλι ή γράφεις 2 κανάλια και βλέπεις ένα από τα 2 που γράφεις

Αναφορικά με την iptv σύνδεση, αυτό που γράφεις σημαίνει πως πέραν του KAON NS1110H δέκτη, θα δίνεται και ο Technicolor DSI 810 PVR; Με τους pirelli θα έχουμε καμιά εξέλιξη;

Re: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Αναφορικά με την iptv σύνδεση, αυτό που γράφεις σημαίνει πως πέραν του KAON NS1110H δέκτη, θα δίνεται και ο Technicolor DSI 810 PVR; Με τους pirelli θα έχουμε καμιά εξέλιξη;

Ο TECHNICOLOR DSI810HYB δίνεται ήδη για τους IPTV πελάτες από τα μέσα Δεκέμβρη.
Από τα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αντικατάσταση όλων των Pirelli STBs. Όσοι έχουν Pirelli STB θα πρέπει να πάνε σε κάποιο κατάστημα ή να καλέσουν στο 13888 Εμπορικό για να ζητήσουν αντικατάσταση του δέκτη.

Χαίρετε.

Μια απορία. Γιατί όταν βλέπω οποιοδήποτε κανάλι από 101 (ΕΡΤ) μέχρι το 110 (ΣΚΑΙ) και πατάω το ΟΚ στο τηλεκοντρόλ προκειμένου να ανοίξει η λίστα των καναλιών, η αναζήτηση (i.e. το επιλεγμένο κανάλι) ξεκινάει πάντα από το Epsilon (θέση 111) αντί για το κανάλι που βλέπω εκείνη τη στιγμή ? Αντίθετα, όταν το κανάλι που βλέπω είναι μετά το 111, πατώντας το ΟΚ η αναζήτηση ξεκινά από το κανάλι που βλέπω εκείνη τη στιγμή ? Περίεργο δεν είναι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

....................................................................................................................
- Σε SAT σύνδεση εάν έχεις τον KAON, μπορείς να γράψεις μόνο το κανάλι που βλέπεις
....................................................................................................................

Άρα επιβεβαιώνεται η επιφύλαξή μου σχετικά με την δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης διαφορετικού καναλιού που ανήκει στην ίδια συχνότητα με το κανάλι που γίνεται εγγραφή.

Ευχαριστώ imcan για την διευκρίνηση.

Να διευκρινίσω κάτι ακόμα, η προβολή και η Λήψη VoD, Replay TV περιεχομένου λειτουργούν ανεξάρτητα από την εγγραφή ζωντανού καναλιού.
π.χ. Οι Χρήστες με HYBRΙD-SAT KAON δέκτη μπορούν να γράφουν ένα κανάλι αλλά μπορούν ταυτόχρονα να βλέπουν Replay TV ή VOD. Επίσης μπορούν να έχουν προγραμματίσει μια εγγραφή και ταυτόχρονα να κατεβάζουν (Λήψη) μια VOD ταινία.

Για να μην υπάρχουν απορίες για την Hybrid υπηρεσία:

- Σε IPTV σύνδεση βλέπεις ένα κανάλι και γράφεις ένα άλλο είτε έχεις τον KAON είτε τον TECHNICOLOR (PVR) δέκτη
- Σε SAT σύνδεση με TECHNICOLOR (PVR) δέκτη βλέπεις ένα και γράφεις ένα άλλο κανάλι ή γράφεις 2 κανάλια και βλέπεις ένα από τα 2 που γράφεις

Παλι μπερδευτηκα,δυστυχως ειμαι απο τους αδαεις,που πρεπει να ρωταω συνεχεια
1.Δεν ξερω καν τι δεκτη εχω (υποθετω,ΚΑΟΝ;)
2.Εμενα με ενδιαφερει αν,οπως εχω ξαναπει,να βλεπω αγωνα Bundesliga ή μια μαγνητοσκοπηση Premier League και να μπορω μεσω του replay tv,να το βλεπω εντος 48ωρου,χωρις εγγραφη σε εξωτερικο.Συμφωνα με το λινκ που παρεθεσε συμφορουμιτης,αυτα που ειναι για το iptv θα ειναι και για τους sat,οπως εγω,χωρις κοστος και εξοπλισμο.
Επισης,συμπεραινω οτι το replay,δεν εχει να κανει ουτε με εγγραφη ουτε με σκληρους,αρα δεν εχει σχεση ο δεκτης.

H υπηρεσία Replay TV παρέχεται ανεξάρτητα από το μοντέλο του αποκωδικοποιητή, του Internet παρόχου, του τύπου σύνδεσης και ανεξάρτητα εάν έχεις συνδέσει σκληρό δίσκο ή όχι. Αρκεί να έχεις μια DSL γραμμή γύρω στα 4Mbps ή καλύτερη. Εάν η γραμμή σου είναι χάλια μπορείς να συνδέσεις δίσκο και να κατεβάσεις το πρόγραμμα που θέλεις.
Εν κατακλείδι αυτό που θέλεις γίνεται αρκεί να είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα σε Replay TV (πρέπει να έχει τη ροζ μπίλια)

H υπηρεσία Replay TV παρέχεται ανεξάρτητα από το μοντέλο του αποκωδικοποιητή, του Internet παρόχου, του τύπου σύνδεσης και ανεξάρτητα εάν έχεις συνδέσει σκληρό δίσκο ή όχι. Αρκεί να έχεις μια DSL γραμμή γύρω στα 4Mbps ή καλύτερη. Εάν η γραμμή σου είναι χάλια μπορείς να συνδέσεις δίσκο και να κατεβάσεις το πρόγραμμα που θέλεις.
Εν κατακλείδι αυτό που θέλεις γίνεται αρκεί να είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα σε Replay TV (πρέπει να έχει τη ροζ μπίλια)

Σ'ευχαριστω πολυ,η πιο ξεκαθαρη απαντηση.Με βολευει για το ποδοσφαιρο αλλα και τα ενδιαφεροντα προγραμματα των OTEHistory και Viasat History,που θελει (και) η συζυγος!

παιδια δε ξερω αν γραφω στο σωστο θεμα,αλλα μηπως ξερει καποιος γιατι το fox greece σταματησε το family guy;στο εξωτερικο συνεχιζει και με νεα επεισοδεια.