Απορίες για Cosmote TV

Re: Πόσα μέλη αγόρασαν το νέο πακέτο του ΟΤΕ TV?

Απο το κλασικό το καλώδιο κεραίας δεν γίνεται;γιατι αυτο εβαλα στο out και δεν το βρίσκει.τωρα λες τα 3 RCA ?ειναι μακριά η άλλη τηλεόραση στα 15 μέτρα και δεν βρίσκεις τοσο μεγάλο RCA
αν δεν βρεις 15 μετρα,παρε 10αρι που θαναι αερσενικο απτη μια και θυλικο απτην αλλη και ενα 5αρι η 10αρι για σιγουρια αρσενικο αρσενικο.το rf out που εχει ο δεκτης λειτουργει σαν σταυρος rf,δηλαδη συνδεεις κεραια για τα επιγεια στο δεκτη και αν θες να συνδεσεις κεραια και στην tv τραβας ενα καλωδιακι απτην rfout.δεν δινει σημα ο δεκτης απλα επεκτεινης την κεραια σου.

Last edited:
αν δεν βρεις 15 μετρα,παρε 10αρι που θαναι αερσενικο απτη μια και θυλικο απτην αλλη και ενα 5αρι η 10αρι για σιγουρια αρσενικο αρσενικο.το rf out που εχει ο δεκτης λειτουργει σαν σταυρος rf,δηλαδη συνδεεις κεραια για τα επιγεια στο δεκτη και αν θες να συνδεσεις καιρεα και στην tv τραβας ενα καλωδιακη απτην rfout.δεν δινει σημα ο δεκτης απλα επεκτεινης την κεραια σου.

Αυτο εκανα και έπιασα τα επίγεια κανάλια αλλα δεν μου βρήκε αυτο που είχα συντονίσει στο μηχάνημα το discovery για παράδειγμα.οποτε απο οτι κατάλαβα στο rf δεν βγάζει το κανάλι που εχω συντονίσει στο μηχάνημα.σωστα;στα RCA το βγάζει;

Μια επιλογή είναι να βάλεις έναν modulator από RCA σε RF και να στείλεις το σήμα από το ίδιο καλώδιο δορυφορικό με την χρήση tv sat splitter στο μίκτη η ενισχυτή, ότι διαθέτεις.
Μια δεύτερη επιλογή είναι να βάλεις HDMI splitter και να συνδέσεις τις δύο τηλεοράσεις με HDMI καλώδιο. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπεις και HD ανάλυση.

κοιτα με λιγα λογια,το rf in ειναι μονο για να πιασει ο δεκτης τα επιγεια.το rf out ξεχνα το.τον δεκτη με τις tv θα τον συνδεσεις ή με scart ή με hdmi ή με rca.ολα βγαζουν εξοδο ταυτοχρονα.

Μια επιλογή είναι να βάλεις έναν modulator από RCA σε RF και να στείλεις το σήμα από το ίδιο καλώδιο δορυφορικό με την χρήση tv sat splitter στο μίκτη η ενισχυτή, ότι διαθέτεις.
Μια δεύτερη επιλογή είναι να βάλεις HDMI splitter και να συνδέσεις τις δύο τηλεοράσεις με HDMI καλώδιο. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπεις και HD ανάλυση.

Βλακεια αυτο που έκαναν ομως.στο νοβα που είχα χρονια ετσι εστελνα στην δεύτερη τηλεόραση με το κλασικό καλώδιο κεραίας το rf.εβαζα την τηλεόραση έψαχνε και το έβρισκε σαν κανάλι κανονικο στα UHF και ξεμπερδευεις.τωρα βλακεια αυτο να μπλεκεις με ανταπτορα και τετοια. :(

Βλακεια αυτο που έκαναν ομως.στο νοβα που είχα χρονια ετσι εστελνα στην δεύτερη τηλεόραση με το κλασικό καλώδιο κεραίας το rf.εβαζα την τηλεόραση έψαχνε και το έβρισκε σαν κανάλι κανονικο στα UHF και ξεμπερδευεις.τωρα βλακεια αυτο να μπλεκεις με ανταπτορα και τετοια. :(
ασε φιλε και μενα μεχει ξενερωσει αυτο το πραγμα.για να δουνε στις αλλες tv πρεπει να γεμισουμε καλωδια.

κοιτα με λιγα λογια,το rf in ειναι μονο για να πιασει ο δεκτης τα επιγεια.το rf out ξεχνα το.τον δεκτη με τις tv θα τον συνδεσεις ή με scart ή με hdmi ή με rca.ολα βγαζουν εξοδο ταυτοχρονα.

Μαλιστα κατάλαβα.οποτε ξεχνάω το rf out για να πιάσω το κανάλι του ΟΤΕ.
Τωρα το μηχάνημα να το βάζω να στέλνει 1080i ή 720p? το p δεν ειναι καλυτερο απο το i?

Παιδια μια τελευταία βοήθεια αν μπορείτε για αυτα τα δυο:τι σήμα να στείλω απο τον αποκοδικωποιητη 720p ή 1080i?ειναι καλυτερο το p απο το i;και δεύτερον αν ειναι καλυτερα να το συνδέσω πρωτα σε ενισχυτη και μετα στην τηλεόραση και με τι σήμα να του στείλω....

Το p είναι καλύτερο από το i. Προτίμησε 1080i αλλά δεν θα δεις και μεγάλες διαφορές με 720p. Εγώ τα πάντα τα έχω συνδεμένα με τον ενισχυτή με HDMI και μετά ένα καλωδιάκι με ARC ON στην TV. Και η TV και ο ενισχυτής σου είναι μια χαρά γι'αυτό. Απλά μην περιμένεις (προς το παρόν) 5.1 από τον ΟΤΕ. Κι επίσης, ο KAON δεν υποστηρίζει HDMI-CEC οπότε δεν έχεις δυνατότητα stand by pass through στην TV όταν ο ενισχυτής είναι σε standby mode. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχεις πάντα ανοιχτό τον ενισχυτή για να παρακολουθήσεις από τον KAON.

Απάντηση: Re: Πόσα μέλη αγόρασαν το νέο πακέτο του ΟΤΕ TV?

Το p είναι καλύτερο από το i. Προτίμησε 1080i αλλά δεν θα δεις και μεγάλες διαφορές με 720p. Εγώ τα πάντα τα έχω συνδεμένα με τον ενισχυτή με HDMI και μετά ένα καλωδιάκι με ARC ON στην TV. Και η TV και ο ενισχυτής σου είναι μια χαρά γι'αυτό. Απλά μην περιμένεις (προς το παρόν) 5.1 από τον ΟΤΕ. Κι επίσης, ο KAON δεν υποστηρίζει HDMI-CEC οπότε δεν έχεις δυνατότητα stand by pass through στην TV όταν ο ενισχυτής είναι σε standby mode. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχεις πάντα ανοιχτό τον ενισχυτή για να παρακολουθήσεις από τον KAON.

μαλιστα καταλαβα.σε ευχαριστω πολυ.....

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Καλησπέρα παιδιά!
Πήρα την απόφαση να βάλω και εγώ OTETV καθώς το value for money είναι πολύ καλό, απλά έχω κάποιες απορίες!
Είναι προτιμότερο η εγκατάσταση να γίνει από τον τεχνικό του ΟΤΕ(105 και τον δικό τους εξοπλισμό, πιάτο και LNB) ή να τα αγοράσω εγώ και να δώσω στον τεχνικό 25 μόνο για την εγκατάσταση;;;
Στην δεύτερη περίπτωση ποιο πιάτο και LNB να προτιμήσω;;;Μένω Κόρινθο.
Ευχαριστώ για κάθε απάντηση!

Last edited:

Καλησπέρα παιδιά!
Πήρα την απόφαση να βάλω και εγώ OTETV καθώς το value for money είναι πολύ καλό, απλά έχω κάποιες απορίες!
Είναι προτιμότερο η εγκατάσταση να γίνει από τον τεχνικό του ΟΤΕ(105 και τον δικό τους εξοπλισμό, πιάτο και LNB) ή να τα αγοράσω εγώ και να δώσω στον τεχνικό 25 μόνο για την εγκατάσταση;;;

Φιλε δεν ξέρω από τιμές στην Ελλάδα αλλα τα 105 που λες για Υλικά και Εγκατάσταση με Τεχνικό του ΟΤΕ δεν είναι και πολλά θα έλεγα...
Και το Πιάτο που δίνει ο ΟΤΕ είναι και Καλής Ποιότητας αν θυμάμαι καλά.

Τήνο ένα 80αρι πιάτο με τα παρελκόμενα έχει το πολύ 50 ευρώ και ο εγκαταστάτης παίρνει κάνα 30αρι.

Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Καλησπέρα παιδιά!

Έτσι. Πολλά ειναι τα 195 ευρώ. Ψάξ´το, σίγουρα θα σου πάει φθηνότερα.

Πάρε μια ιδέα από τιμές.

http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=199

http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=266

Δεν ξέρω, ίσως στην περιοχή σου να βρεις καλύτερες τιμές ??

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Χθες θυμήθηκα ότι το φιλαράκι μου έχει ένα πιάτο 80cm που το χρησιμοποιούσαι για να βλέπει τα δωρεάν δορυφορικά κανάλια!Τώρα που έβαλε NOVA δεν το χρειάζεται.
Έχει σκουριές σε κάποια σημεία αλλά γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση!Λογικά θα παίζει κανονικά, έτσι;;;
Απ' ότι είδα ένα πιάτο αλουμινίου, μια βάση και ένα LNB θα κοστίσουν περίπου 70-80 ευρώ!Άρα...μία ή άλλη έρχεται!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Παιδια για να στείλω σε δεύτερη τηλεόραση το σήμα απο τον αποκοδικωποιητη κανει κατι τέτοιο;

Asyrmati-metadosi-AWV-299-eikonas-ichou-kai-entolon-tilecheiristiriou-2-4GHZ-meso-SCART.503690.html

Αυτο
http://www.cityshop.gr/index.php?target=products&product_id=32891

Last edited by a moderator:
PVR ξερετε ποτε θα βγει; Για να φυγουμε και απο την ΝΟΒΑ καποια στιγμη αλλα ειναι βασικη προυποθεση το PVR.

Last edited by a moderator:

Επειδη απο το πολυ ψαξιμο εχω μπερδευτει... Αυτη τη στιγμη ενα full pack μεσω δορυφορου τι καναλια σου προσφερει (μαζι με τα ελευθερα) και ποσα απ αυτα ειναι HD ? Αν μπορει καποιος να μου παραθεσει μια λιστα...