Απορίες για Cosmote TV

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Εάν ο ΚΑΟΝ χάσει επαφή με τον Eurobird δεν πιάνει τα FTA δορυφορικά από άλλους δορυφόρους

To ερωτημα που τιθεται αναπαντητο μεχρι τωρα ειναι αν ο δεκτης με το χασιμο του σηματος κλειδωνει και χρειαζεται η καρτα εκ νεου ενεργοποιηση, εστω και αν ξαναβρει το σημα του Eurobird.

Δηλαδή για να καταλάβω. Εγώ που έχω κινητό πιάτο και θέλω να βάλω ΟΤΕ. Όταν γυρίσω το πιάτο σε ένα άλλο δορυφόρο (πχ 12.5 west) για να δώ ένα Feed δεν θα μου δίχνει εικόνα;

Tο feed θα μπορεις να το δεις με το δικο σου δεκτη που γυριζει το πιατο.
Ο καον ως γνωστο δεν γυριζει πιατο. Αρκει να μην κλειδωνει.

Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Εννοείς με το παραμικρό χάσιμο του σήματος; Λογικά όχι. Αλλά ας μας πουν οι γνώστες.

Re: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Εννοείς με το παραμικρό χάσιμο του σήματος; Λογικά όχι. Αλλά ας μας πουν οι γνώστες.

Εννοω αν μπορω να βλεπω με τον m-vision και το κινητο πιατο με το twin LNB αλλο δορυφορο και οταν το γυρναω στον 9Ε να μην εχει κλειδωσει ο καον και να μην χρειαζεται ενεργοποιηση εκ νεου η καρτα.
Τωρα για να μαθουμε αν υπαρχει συγκεκριμενη διαρκεια απωλειας σηματος για να κλειδωσει και ποση ειναι αυτη η διαρκεια , οπως ειπες, θα περιμενουμε καποια ενημερωση απο τους ειδικους.

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Έχω κεντρική εγκατάσταση σε πολυκατοικία από όπου λαμβάνω Hotbird και κεραία στο μπαλκόνι με 4 lnb (το ένα για Eurobird/OTE TV). Δηλαδή έχω δύο καλώδια με 4+1 δορυφόρους. Υπάρχει περίπτωση με κάποιο διακόπτη να συνδυαστούν αυτά τα δύο καλώδια ώστε να μη χρειάζεται να αποσυνδέω το ένα για να συνδέσω το άλλο στον ΚΑΟΝ;

1) Τα 4 ενώνονται με DiSEqC και έρχεται ένα καλώδιο. Σωστά?
2) Στον τοίχο έχεις πρίζα, άλλο καλώδιο. Σωστά?
3) Έχεις τον ΚΑΟΝ. Σωστά?
4) Έχεις και άλλον δέκτη?
5) Αν έχεις και άλλον δέκτη, θες και εκεί τις 9Ε ?

1) Σωστό
2) Σωστό
3) Σωστό
4) Ναι, έχω έναν COMMANDER (που δεν παίζει HD) και σκεφτόμουν να τον μεταφέρω στο υπνοδωμάτιο με σύνδεση στην κεντρική εγκατάσταση δηλ στον Hotbird, αλλά δεν καίγομαι κιόλας.
5) Όχι

Καμιά ιδέα;;;
:idea:

Γιάννη θα μου επιτρέψεις...
Καλή εικόνα βλέπεις και σε μια lcd και σε μια plasma.Στασηματος χαμηλής ποιότητας δεν υπάρχει διαφορά πάνω από 5-10% κατά εκτίμηση.Αυτό έμεινε δηλαδή..να προσαρμόζουμε την τηλεόραση μας ανάλογα με την ποιότητα του σηματος του!

H διαφορα απο την 46W4000 που ειχα με Panasonic 50U10 αν και 4" παραπανω ειναι οφθαλμοφανης. Νομιζεις οτι η NOVA αγορασε αλλα μηχανηματα.

Και η διαφορα στα 2 μοντελα ειναι μολις ενας χρονος.

Κ. Δερμιτζάκη θα συμφωνήσω με το φίλο yperion. Πραγματικά η εικόνα είναι πολύ άθλια. Θυμάμαι που έψαχνα στο forum 6 μήνες πριν αποφασίσω ποια τηλεόραση θα πάρω κ κατέληξα στην 40W4000. Ουσιαστικά για να καταλάβετε, βλέπω ό,τι αγώνα δείχνει το novasports HD, γιατί τα υπόλοιπα κανάλια απλά δεν βλέπονται... τελικά πρέπει να πήρα πολύ καλή τηλεόραση, που δείχνει τις ατέλειες της ποιότητας εικόνας στο φουλ, δεν εξηγήται αλλιώς, χεχε...

όσο για κάποιο φίλο που ρώτησε γτ να φύγεις απο τη νόβα κ να πας οτε, προσωπικά μιλώντας πάντα, θα του πω πως πληρώνω 56 ευρώ το μήνα μόνο για την αγγλία, άντε και για λίγο τσουλου. Γαλλία, nba, ελλάδα, europa league, με αφήνουν αδιάφορο. Ντοκυμαντέρ με ζώα, επίσης. Οπότε, με οτε, θα βλέπω πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα κατ' εμέ. Επίσης, με ενδιαφέρει πάρα πολύ το discovery ID, με ντοκυμαντέρ αστυνομικής φύσης και πάνω απ' όλα, το καλύτερο άθλημα για μένα πάντα, αμερικάνικο ποδόσφαιρο (NFL). Οπότε ναι, θα φύγω από τη νόβα και θα πάω στον οτέ. Ήδη η παραγγελία έγινε κ περιμένω νέα...

Παιδια και εγω ειμαι της λογικης οπως πανε τα πραγματα και αν δεν αλλαξει τιμολογιακη πολιτικη η νοβα πια τα 47 euro ειναι παρα πολλα για αυτο που προσφερει.Εχω το sport pack εδω και ενα 1.5 χρονο και δινω 47 euro λογο διπλης υπιρεσιας(forthnet-τηλ-internet).Εχω ξενερωσει παρα πολυ γιατι εκτος απο αγγλικο ποδοσφαιρο δεν αξιζει να βλεπεις κατι αλλο.Με τον οτε εχεις 3 πρωταθληματα γερμανια-ιταλια-ισπανια και μετα μισα λεφτα.Kαι το σημαντικοτερο απο του χρονου θα εχεις και ελευθερο το GL σε HD μεσω του ZDF απο τον astra . . .

Γνωμη μου. . . Μπορει να κανω και λαθος.

Εννοω αν μπορω να βλεπω με τον m-vision και το κινητο πιατο με το twin LNB αλλο δορυφορο και οταν το γυρναω στον 9Ε να μην εχει κλειδωσει ο καον και να μην χρειαζεται ενεργοποιηση εκ νεου η καρτα.
Τωρα για να μαθουμε αν υπαρχει συγκεκριμενη διαρκεια απωλειας σηματος για να κλειδωσει και ποση ειναι αυτη η διαρκεια , οπως ειπες, θα περιμενουμε καποια ενημερωση απο τους ειδικους.

Δεν κλειδώνει ο ΚΑΟΝ με προσωρινή απώλεια σήματος....αλίμονο εάν γινόταν αυτί...θα πρέπει να περάσουν 28 ημέρες (σύμφωνα με το manual) χωρίς σήμα για να κλειδώσει ο δέκτης

Την ώρα που σετάρεις τον δορυφορο του ΟΤΕ στη θέση 4, "εισοδος diseq D, δορυφορος eurobird 9 (ote)", καπου λέει ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ. Πάτα το μπλε κουμπί και επέλεξε ΟΤΕ2 ή τον ΟΤΕ3. Σε δέκτη φίλου δούλεψε με τον ΟΤΕ3.

Παίζει τόσο το ΟΤΕ2 όσο και το ΟΤΕ3 σε όλους τους χρήστες.

Για να βρεις τα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια π.χ. στον hotbird στη θέση 1, θα πρέπει να δώσεις ακριβώς τα στοιχεία της συχνότητας του καναλιού που ψάχνεις. Ο δέκτης δεν κάνει αυτόματη αναζήτηση όλου του δορυφόρου (ούτε στην αυτόματη αναζήτηση).
Στον συγκεκριμένο δέκτη του φίλου κατέβασε τα ελεύθερα του hotbird Θέση 1) αλλά όχι του eurobird (θέση 3). Άγνωστο το γιατί.

Κάποια κανάλια εμφανίζονται σαν ελεύθερα στο lyngsat αλλά στην ουσία έχουν κρυπτογραφημένο κάποιον πίνακα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα διαβάσει ο ΚΑΟΝ. Ψάξε για τα Trace, LUXE TV, Real Madrid TV είναι ελεύθερα ...τουλάχιστον προς το παρών.
Επίσης κατά την αναζήτηση πατάς το μπλε κουμπί "Αναζήτηση Καναλιών" όχι το πράσινο

Επιπλεον πολλές φορές ενώ παίζει τα κανάλια, όταν πας να ελέγξεις την στάθμη σήματος, λέει οτι δεν βρέθηκε σήμα. ΚΟΥΦΟ.
Με επαναφορά ρυθμίσεων έβγαλε και σήμα στις μπάρες στάθμης σήματος και μετά από λιγο ξανασταμάτησε, ενώ τα καναλια του ΟΤΕ τα παίζει κανονικα.
Όντως κουφόμ μήπως είναι οριακό το σήμα σου ??
Τι επίπεδο σήματος & BER έχεις ??

Στην ερώτηση, γιατι να φύγεις από ΝΟΒΑ και να πας σε ΟΤΕ (όπως έκανε ο φίλος), μια απάντηση είναι ότι ο δέκτης της νοβα δεν υποστηρίζει πολυδιακόπτη με τις 4 θέσεις.[/QUOTE]

Δεν κλειδώνει ο ΚΑΟΝ με προσωρινή απώλεια σήματος....αλίμονο εάν γινόταν αυτί...θα πρέπει να περάσουν 28 ημέρες (σύμφωνα με το manual) χωρίς σήμα για να κλειδώσει ο δέκτης

imcan επειδη το manual αναφερει οτι το κλειδωμα γινεται μετα απο 28 μερες εκτος ρευματος, γνωριζεις οτι αν ο δεκτης αντεχει ξεκλειδωτος και στην απωλεια του σηματος?
Ρωτω γιατι η κατασταση ελλειψη ρευματος εχει καποιες διαφορες απο την απωλεια σηματος αφου εκτος απο την εξωτερικη τροφοδοσια ρευματος των δεκτων, ως συνηθως υπαρχουν και οι εσωτερικες μπαταριες ή πυκνωτες που εξακολουθουν να τροφοδοτουν τις μνημες του δεκτη.

Tο feed θα μπορεις να το δεις με το δικο σου δεκτη που γυριζει το πιατο.
Ο καον ως γνωστο δεν γυριζει πιατο. Αρκει να μην κλειδωνει.

Το πιάτο μου είναι με μοτερ δεν το γυρίζω με τον δέκτη.
Έχω και τον ΚΑΟΝ που έδινε το Digitalb. Αυτός έπιανε κανονικά τα ελεύθερα κανάλια απο άλλους δορυφόρους αλλά τώρα που δεν ανανέωσα το Digitalb αυτός δεν ανοίγει κανένα κανάλι.

Παιδια και εγω ειμαι της λογικης οπως πανε τα πραγματα και αν δεν αλλαξει τιμολογιακη πολιτικη η νοβα πια τα 47 euro ειναι παρα πολλα για αυτο που προσφερει.Εχω το sport pack εδω και ενα 1.5 χρονο και δινω 47 euro λογο διπλης υπιρεσιας(forthnet-τηλ-internet).Εχω ξενερωσει παρα πολυ γιατι εκτος απο αγγλικο ποδοσφαιρο δεν αξιζει να βλεπεις κατι αλλο.Με τον οτε εχεις 3 πρωταθληματα γερμανια-ιταλια-ισπανια και μετα μισα λεφτα.Kαι το σημαντικοτερο απο του χρονου θα εχεις και ελευθερο το GL σε HD μεσω του ZDF απο τον astra . . .

Γνωμη μου. . . Μπορει να κανω και λαθος.
Όπως το βλέπει ο καθένας. Μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι γίνεται επαναδιαπραγμάτευση για ισπανικό και γερμανικό πρωτάθλημα και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

Τα αθλητικα της NOVA πλην Ελληνικου πρωταθληματος ειναι πολυ φτωχα.

Αν και το Ελληνικο πρωταθλημα και αυτο φτωχο ειναι αλλα τελος παντων.

Είχα κι εγώ νόβα sport pack και το έκοψα το καλοκαίρι. Το αγγλικό πρωτάθλημα και το champion's league είναι εξαιρετικά εύκολο να το βρεις τζάμπα μέσω ίντερνετ σε πολύ καλή ποιότητα με αγγλικό σχολιασμό. Το ισπανικό και το ιταλικό που είναι πολύ ενδιαφέροντα πρωταθλήματα, είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρεις σε ανάλογη ποιότητα και γλώσσα που καταλαβαίνεις.

Και με το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ανέκδοτο πλέον, πραγματικά δε βρίσκω κανένα λόγο να πληρώνει κάποιος στη νόβα το εξωφρενικό ποσό που ζητάει. Η προσφορά του ΟΤΕ φαντάζει αρκετά τίμια. Περιμένω να ακούσω σχόλια για την ποιότητα εικόνας από όσους το βάλουν και αν όλα πάνε καλά μάλλον θα τους τιμήσω για να μπορώ να βλέπω τουλάχιστον την Μπάρτσα και τη Γιούβε σαν άνθρωπος.

Παιδιά όταν το ote sport hd δεν έχει προγράμματα η εικόνα του είναι θολή;δηλαδή κάνει σπασιματα;

καλησπερα.τα HD καναλια ειναι και σε 5.1 ήχο?

Όπως το βλέπει ο καθένας. Μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι γίνεται επαναδιαπραγμάτευση για ισπανικό και γερμανικό πρωτάθλημα και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

Δεκτόν αυτό, αλλά πιστεύω πως ειδικά για τη γερμανία που θα τη χωρέσει το νόβα; 16:30 παίζουν αυτοί, 17:00 αγγλία κ ελλάδα. εκτός αν το πάρουν για να δείχνουν 1 αγώνα το σάββατο όπως έκαναν παλιά. αλλά πιστεύω πως οι γερμανοί θα τα βρούνε μεταξύ τους. τώρα για ισπανία είναι πιο εύκολο να χωρέσει σάββατο βράδυ (21:00 και 23:00). κυριακή 18:00 και 20:00 έχει αγγλία και ελλάδα. επίσης, μου φαίνεται πιο λογικό οι γερμανοί και οι ισπανοί να θέλουν να πουλήσουν πολλά παιχνίδια την αγωνιστική, όπως τώρα στον οτε (δείχνει 4-6 νομίζω από την κάθε αγωνιστική ζωντανά, άρα πιο πολλά λεφτά πιστεύω). άσε που έχουν πάρει πακέτο και τις β εθνικές ιταλία και γερμανία. οπότε συνοψίζοντας, έχοντας χάσει ελληνικό (:bigcry:) πρωτάθλημα, τσου λου και γιουρόπα λιγκ, πιστεύω θα τα σκάσουνε ώστε να κρατήσουνε γερμανία και ισπανία, ειδικά τώρα που είναι στο ξεκίνημά της η οτε τβ. ας χάσουνε το αμερικάνο πρωτάθλημα (MLB) που δεν ασχολείται και κανείς ευρωπαίος... λέτε επίσης μετά από καιρό να ξαναδούμε ολλανδία, σκωτία, πορτογαλία σε κάποιο συνδρομητικό; ίδωμεν...

ΥΓ 1 συγνώμη για το οφτόπικ, αν κρίνουν οι αρμόδιοι σωστό, ας το μεταφέρουν σε άλλο θέμα...

ΥΓ 2 άντε μωρέ κai δεν μπορώ να περιμένω να δω NFL HD...

να ρωτησω πως μπορει να φυγει κατι ασπρες γραμμες σε οθονη 16:9
απο MTV OTE SPOR1 K 2
ειναι διακεκαμενες γραμμες