Απορίες για Cosmote TV

Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Γνωρίζω περίπτωση φίλου μου, γι αυτό το λέω Σεραφείμ. Αν όμως ξέρεις κάτι διαφορετικό σε ανάλογη πολύ πρόσφατη περίπτωση, τότε πάσο. Που δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Παιδιά,μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με αυτά,αυτή η τρομερή διαφορά ήχου/εικόνας που παρουσιάζει στο παιχνίδι Γεωργία-Ολλανδία για το Eurobasket,μπορεί/αναμένεται να διορθωθεί στη συνέχεια?

Γιατί πραγματικά είναι 1 επίθεση πίσω η εικόνα από τον ήχο :P

Λογικά θα διορθωθεί.
Απλά, δεν ξέρω αν ευθύνεται ο οτέ, ή οι Κροάτες.

Απάντηση: e: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Καλησπέρα σε όλους,

Απέκτησα και εγώ ΟΤΕ TV μετά από μια προσφορά. Έχω παραλάβει τον αποκωδικοποιητή και περιμένω την εγκατάσταση από τον τεχνικό.
Λαμβάνοντας υπόψιν την μέχρι τώρα πορεία (τηλεφωνική αίτηση συνδρομής στις 6 Αυγούστου και μόλις εχτές ήρθε ο αποκωδικοποιητής) θεωρώ ότι θα χάσω ακόμη πολλούς αγώνες MotoGP μέχρι να έρθει ο τεχνικός.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ήδη κεντρική εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας για τα 4 διαμερίσματα της πολυκατοικίας αποτελούμενη απο πιάτο Gibertini OP100 με 2 MTI Quattro LNBs και έναν πολυδιακόπτη Schwaiger 9x4 (για τον οποίο link δεν μπορώ να βρώ πουθενά, είναι το μοντέλο SEW4394). Στόχευση κεντρικά στον Hotbird 13 και παράκεντρα στον Astra 19.2

Αναρωτιόμουν λοιπόν τα εξής:
Ο τεχνικός, θα δεχτεί να κάνει εγκατάσταση του LNB παράκεντρα στο υπάρχον πιάτο και να μην χρησιμοποιήσει το πιάτο του OTE?
Σημειωτέων ότι δεν υπάρχει χώρος στην κεραμιδοσκεπή για να μπει άλλο πιάτο, η πρόβλεψη για έναν καλό ιστό είχε γίνει από την κατασκευή της οικοδομής και είναι η μόνη θέση.
Αν δεν δεχτεί, δεν έχει νόημα να τον περιμένω. Αν δεχτεί, υποθέτω ότι το κόστος της βάσης (για να δεχτεί και το τρίτο LNB) θα το επιβαρυνθώ εγώ, σωστά? τι γίνετε με το πιάτο όμως (χρησιδανεισμός)? θα πρέπει λογικά να μου το αφήσει? αν όχι, μπορώ να ανταλλάξω το κόστος του πιάτου με το κόστος της βάσης?

Σκεφτόμουν να βάλω ένα option diseqc switch στου οποίου την μία είσοδο να συνδεθεί το μονό LNB του OTE (αλήθεια, τι LNB δίνουν?) και στην άλλη είσοδο την έξοδο του multiswitch. Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία σε συνδυασμό με αυτό το ...κατασκεύασμα που λέγετε Schwaiger? (απορώ τι σκεφτόμουν όταν το αγόρασα). Καλά θα ήταν να μπορούσα να κρατήσω για λίγο ακόμα τον DM800 μιας και έχει και loop out και θα μπορέσω να έχω και τους δύο δέκτες συγχρόνως. Βλέπω και ...διάφορα εκεί, γιαυτό θα ήθελα να τον κρατήσω.

Και τελικά, να τον περιμένω τον τεχνικό ή να την κάνω μόνος μου να τελειώνουμε?

Ευχαριστώ!
Νίκος

1. Έχεις δωρεάν εξοπλισμό και εγκατάσταση; Πληρώνεις κάτι από αυτά;
2. Εφόσον το πιάτο είναι της πολυκατοικίας, ήτοι κοινόχρηστο, δεν μπορεί να βάλει χέρι. Αν μπορεί να βάλει χέρι θα στο πει ο διαχειριστής

Σε περίπτωση που διακοψουμε του otetv και μετά απο 15 μέρες αλλάξουμε γνώμη,γίνεται επανασύνδεση;(Με τον ίδιο εξοπλισμό)

Με τον ίδιο αποκωδικοποιητή προφανώς εννοείς. Αν δεν έχεις δικό σου δέκτη τον ΚΑΟΝ, δεν μπορείς γιατί όταν διακόπτεις πρέπει να επιστρέψεις τον δέκτη και τα λοιπά παρελκόμενα εντός 10 ημερών.

Re: Απάντηση: e: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

1. Έχεις δωρεάν εξοπλισμό και εγκατάσταση; Πληρώνεις κάτι από αυτά;
2. Εφόσον το πιάτο είναι της πολυκατοικίας, ήτοι κοινόχρηστο, δεν μπορεί να βάλει χέρι. Αν μπορεί να βάλει χέρι θα στο πει ο διαχειριστής

Οχι δεν πληρώνω τίποτα απο αυτά, είναι δωρεάν αγκατάσταση και εξοπλισμός.
Ναι είναι μεν την πολυκατοικίας αλλά οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι ο αδελφός μου και τα 2 πρωτοξάδελφά μου, οπότε είναι λίγο χαλαρά τα πράγματα... :music-smiley-005: Ασε που εγώ έχω κάνει όλη την εγκατάσταση εκεί, οπότε την διαχειρίζομαι πρακτικά εγώ...

Τελικά με πήρε ο τεχνικός τηλέφωνο και ήρθε σήμερα το πρωί για την εγκατάσταση.... Ευτυχώς τελικά που έγινε έτσι.... Γιατί όπως αποδείχτηκε, ο δέκτης ήταν ελλατωματικός και δεν κλείδωνε σήμα με τίποτα. Ενω το όργανο έδειχνε σήμα καμπάνα και ο Dreambox κατέβασε με άνεση όλα τα κανάλια του ΟΤΕ TV (και των άλλων providers του δορυφόρου). Ο τεχνικός έδωσε βλάβη, αλλά όπως όλα δείχνουν αρχίζει νέα περιπέτεια με το πότε θα καταχωρηθούν/ενημερωθούν τα συστήματα του ΟΤΕ για να μπορώ να αντικαταστήσω τον δέκτη....

Ευχαριστώ όλους!
Νίκος

Ο τεχνικός σου κατέβασε ξεχωριστό καλώδιο για τον ΟΤΕ?

Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Χθες, πριν απο το μπασκετ, τον ανοιγω και...σκοταδια! "Εντρομος" παιρνω 13888 και σε μισο λεπτο μου τον ανοιγουν (μου ζητησε επανεκκινηση). Συνεβη και σε αλλους;

Καλησπέρα σε όλους. Ξέρουμε εάν υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης του ήχου των HD καναλιών σε DD;

Re: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Όπως σου είπε ο Σεραφείμ, μπορείς να δηλώσεις στην αίτηση σε ποιο σπίτι θα σου κάνει ο τεχνικός την εγκατάσταση.

Αρα το δεχονται αυτο και οι ιδιοι ετσι?Απλα σκεφτομουν οτι ισως να "κλωτσησουν" καθως ουσιαστικα βαζεις το οτε tv σκετο σε τιμη αρκετα χαμηλοτερη απλα κανοντας το τρικ να το δηλωσεις σε αριθμο οτε.Anyway θα κανω αυτο που ειπατε,ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Ήταν σίγουρα ελαττωματικός; Δοκίμασε να βάλει αναμεταδότη ΟΤΕ2;

Ναι σίγουρα. Δοκιμάσαμε όλους τους "αναμεταδότες" καθώς και έβαλα και δικούς μου στους User defined. Οπως προείπα ο Dreambox κατέβασε ανετα όλα τα κανάλια του πακέτου.
Επισης για να είμαι 100% σίγουρος, η κουνιάδα μου έφερε τον δικό της δέκτη ΟΤΕ εδώ και βλέπαμε μια χαρά όλα τα κανάλια...

Ο τεχνικός σου κατέβασε ξεχωριστό καλώδιο για τον ΟΤΕ?

Τελικά, προτίμησα την εύκολη λύση να χρησιμοποιήσω το υπάρχον καλώδιο το οποίο το συνδέσαμε απευείας στο LNB που κοιτάει στις 9 μοίρες...
Κάποια στιγμή θα δω τι θα κάνω με diseqC και συνδεσμολογίες για να λαμβάνω και τους άλλους...

Αντε να δούμε τώρα πότε θα αξιωθούν να αντικαταστήσουν τον δέκτη....

Καλημέρα συμφορουμίτες, θυμίστε μου σας παρακαλώ, εάν κάποιος κάνει σήμερα αίτηση για ΟΤΕ TV και παραλάβει και τον εξοπλισμό του (δέκτη-κάρτα), από κατάστημα OTE Shop, με έτοιμη εγκατάσταση, σε πόση ώρα ενεργοποιείται η σύνδεση (κάρτα), μπορεί να πάει και για την επόμενη 'μέρα;

Καλημέρα συμφορουμίτες, θυμίστε μου σας παρακαλώ, εάν κάποιος κάνει σήμερα αίτηση για ΟΤΕ TV και παραλάβει και τον εξοπλισμό του (δέκτη-κάρτα), από κατάστημα OTE Shop, με έτοιμη εγκατάσταση, σε πόση ώρα ενεργοποιείται η σύνδεση (κάρτα), μπορεί να πάει και για την επόμενη 'μέρα;
Παρε στο 13888 να στην ενεργοποιησουν εκεινοι.. το αυτοματο ουτε σε εμενα επιασε

Θα χρειαστεί να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η καταχώρηση του σειριακού του δέκτη και της κάρτας στο σύστημα, έτσι ώστε να μπορέσουν να στείλουν κλειδιά για να ανοίξει η κάρτα σου. Συνήθως μερικές ώρες....
Μετά πάρε τηλέφωνο στο 13888 να σου ανοίξουν την κάρτα (αυτοί θα μπορέσουν να σου πουν και αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης...)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι σίγουρα. Δοκιμάσαμε όλους τους "αναμεταδότες" καθώς και έβαλα και δικούς μου στους User defined. Οπως προείπα ο Dreambox κατέβασε ανετα όλα τα κανάλια του πακέτου.
Επισης για να είμαι 100% σίγουρος, η κουνιάδα μου έφερε τον δικό της δέκτη ΟΤΕ εδώ και βλέπαμε μια χαρά όλα τα κανάλια...

Τελικά, προτίμησα την εύκολη λύση να χρησιμοποιήσω το υπάρχον καλώδιο το οποίο το συνδέσαμε απευείας στο LNB που κοιτάει στις 9 μοίρες...
Κάποια στιγμή θα δω τι θα κάνω με diseqC και συνδεσμολογίες για να λαμβάνω και τους άλλους...

Αντε να δούμε τώρα πότε θα αξιωθούν να αντικαταστήσουν τον δέκτη....

Μπίνγκο, μου τηλεφώνησαν την Δευτέρα το πρωί να πάω σε κατάστημα ΟΤΕ να τον αντικαταστήσω. Το βράδυ που έβαλα τον καινούργιο, έπιανε μια χαρά σήμα, όλες οι μπάρες φουλ....

Πρώτη φορά μου τυχαίνει Dead on Arrival .....

Η χρέωση για τον ΟΤΕTV ξεκινάει από την ημερομηνία που θα έρθει ο τεχνικός και θα κάνει την εγκατάσταση του πιάτου και το συντονισμό του δέκτη; Μόλις έλαβα με email τον λογαριασμό και ενώ ο τεχνικός είχε έρθει στις 6 Αυγούστου η χρέωση στο λογαριασμό ξεκινάει από 3 Αυγούστου, δηλαδή με χρεώνουν 3 ημέρες παραπάνω.

Η χρέωση για τον ΟΤΕTV ξεκινάει από την ημερομηνία που θα έρθει ο τεχνικός και θα κάνει την εγκατάσταση του πιάτου και το συντονισμό του δέκτη; Μόλις έλαβα με email τον λογαριασμό και ενώ ο τεχνικός είχε έρθει στις 6 Αυγούστου η χρέωση στο λογαριασμό ξεκινάει από 3 Αυγούστου, δηλαδή με χρεώνουν 3 ημέρες παραπάνω.
Σε εμένα ήρθε 21/8 και με χρεώνουν από 25/8. Ότι να ναι