Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Ναι παιδια συμφωνοι
Μπραβο στους αντιπροσπωπους που θα ακολουθήσουν τα παράδειγματα που εχουμε
αλλά...δεν ειναι κατασταση αυτη!!!!

Θάθελα κι εγώ να ενημερώσω λίγο καλύτερα με ένα δικό μου παράδειγμα, που δεν νομίζω οτι απέχει από αντίστοιχα συναδέλφων.
Και ο δικός μου τιμοκατάλογος αγνόησε το 2% και πάντα βρίσκεται στα Αγγλικά προιόντα με λίρα/ευρω 0,88.
Τώρα που η λίρα/ευρω είναι στα 0,82 δηλαδή 7% πάνω, μαζύ δε με τις δύο αυξήσεις ΦΠΑ η συνολική επιβάρυνση είναι 7+4=11%.
Στην δική μου περίπτωση της ATC, είχα από 1 Απριλίου και μία εργοστασιακή αύξηση 8% από την οποία απορρόφησα το 4%. Σύνολο: 11+4=15%.
Αυτά τα ολίγα για να είστε ενήμεροι ποιές είναι οι πραγματικές απορροφήσεις που δεν φαίνονται.

Είς εκ των υπερκερδιζόντων αντιπροσώπων συσκευών audio.

Δεν ήθελα να επεκταθώ περισσότερο, αλλά επειδή η dCS είναι Βρεταννική ισχύει ακριβώς το ίδιο με αυτό που λέει ο Θέμης.

Δεν είναι 2% που βλέπετε εσείς, η διαφορά της λίρας και οι εργοστασιακές αυξήσεις είναι πολύ παραπάνω από ότι νομίζετε. Στο επίπεδο που το περιγράφει ο Θέμης.

Θέμη σήμερα λίρα αγοράζουμε 0,80 ακόμη πιο μεγάλο κόστος δηλαδή....

Ποιοί είναι αυτοί ρε παιδιά και 25 χρόνια δεν τους βρήκαμε ???? :SFGSFGS5:

Δεν έχεις συν-διαλλαγεί με όλους Ανδρέα και είναι άδικο να γενικεύεις.
Υπάρχουν εξαιρέσεις και σαφώς η UltraAudio προσπαθεί να ανήκει εκεί.

Και ο δικός μου τιμοκατάλογος αγνόησε το 2% και πάντα βρίσκεται στα Αγγλικά προιόντα με λίρα/ευρω 0,88.
Τώρα που η λίρα/ευρω είναι στα 0,82 δηλαδή 7% πάνω, μαζύ δε με τις δύο αυξήσεις ΦΠΑ η συνολική επιβάρυνση είναι 7+4=11%.
Στην δική μου περίπτωση της ATC, είχα από 1 Απριλίου και μία εργοστασιακή αύξηση 8% από την οποία απορρόφησα το 4%. Σύνολο: 11+4=15%.

Η συνολική επιβάρυνση είναι 11%
Φάγαμε και μία εργοστασιακή αύξηση στο 8%...
Η ισοτιμία ευρώ λίρας είναι στο ,88
Όλα μαζί, 11888! Τυχαίο;

(sorry αλλά δεν άντεξα... :flipout:)

Ναι παιδια συμφωνοι
Μπραβο στους αντιπροσπωπους που θα ακολουθήσουν τα παράδειγματα που εχουμε
αλλά...δεν ειναι κατασταση αυτη!!!!

Νικόλα, έχε υπ´όψιν ότι υπάρχει και το ραντεβού τον Σεπτέμβρη...
Πάμε ντουγρού για 25%!!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα παρουσιαστεί στα εμπορεύματα που εισάγονται από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ.

Η αύξηση του ΦΠΑ περνάει σε πολύ περισσότερες υπηρεσίες.
Αυξάνει το κόστος εισαγωγής από τις μεταφορικές, αυξάνει τον επίναυλο καυσίμων, την αμοιβή του τελωνειακού, την αμοιβή φύλαξης στο τελωνείο και των εργατικών και των ενσήμων και της ασφάλειας μεταφοράς και της έκδοσης «χαρτούρας» από τη μεταφορική (ήταν 15,00€, πήγε 17,00€!), τις προμήθειες τράπεζας (από 0,5 πήγαν 0,7 στην μεταφορά εμβάσματος για χώρες εντός ΕΕ, αν υπάρχει μετατροπή από 8,00 πήγε 13,00!), η αλλαγή ισοτιμίας για τα περισσότερα νομίσματα και η άνοδος τους σε σχέση με το €, οι εργοστασιακές αυξήσεις λόγω υποτίμησης του €.

Επειδή όλα τα παραπάνω προπληρώνονται, δεν προβλέπω -όσοι βιάζονται να πουν ότι δε θα υπάρχει αλλαγή στις τιμές- να το κρατούν…

Μπορεί να μην υπάρχει άμεσα, έμμεσα στο χρόνο, σημειώστε ημερομηνία που το γράφω, θα κάνουν ανατίμηση εκμεταλλευόμενοι και τυχόν αλλαγές μοντέλων.

Δεν αναφέρομαι στον κο Κοψ ή στον κο Θέμη, αναφέρομαι γενικά, σκέψεις που με απασχολούν.

Από Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσουν οι εισαγωγές, προβλέπω μία αύξηση γύρω στο 7% με 9% για όλα τα ηλεκτρονικά συν ότι οι περισσότεροι θα υπολογίζουν τιμές με ΦΠΑ 25% για να μην τις αλλάξουν ξανά…

Καλό σας/μας μήνα

Αντώνη έχεις δίκιο, η αύξηση του ΦΠΑ επιφέρει εμμέσως αλυσιδωτές αυξήσεις όπως και ο φόρος καυσίμων [τουλάχιστον για μεταφορικά κλπ εντός Ελλάδος].

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο αναφέρθηκα στα dCS [Μεγ. Βρεταννία] από πλευράς UltraAudio που μπορούμε ακόμη να ελέγχουμε τα λοιπά κόστη και αντίστοιχα θα προσθέσω και τη Viva.
Τουλάχιστον μέχρι νεώτερη αύξηση ΦΠΑ δεσμευόμαστε για dCS & Viva Audio για απορρόφηση ΦΠΑ23%.

Αλλά όντως από Αμερική, Ιαπωνία, Σκανδιναυικές χώρες που εισάγονται κι άλλα προιόντα από όλους τους συναδέλφους τα πράγματα θα έχουν διαφορετική τιμολογιακή προσέγγιση. Κι όπως μίλαγα τις προάλλες με συνάδελφο, μου είπε "από Αμερική τέλος οι εισαγωγές για εμένα.."

Θα δείξει

Άλλωστε το high-end πλέον θα πνέει............

Η συνολική επιβάρυνση είναι 11%
Φάγαμε και μία εργοστασιακή αύξηση στο 8%...
Η ισοτιμία ευρώ λίρας είναι στο ,88
Όλα μαζί, 11888! Τυχαίο;

(sorry αλλά δεν άντεξα... :flipout:)
Καλα απιστευτος
:flipout:

Θα μου επιτρέψεις Θέμη, εσύ καλά κάνεις και φυσικά γιαυτό το λόγο είσαι ακόμα στην αγορά με την φήμη που έχεις και την αξιοπιστία. Οι Αγγλοι όμως
με ποιό σκεπτικό αυξησαν την τιμή 8% σε εποχή που και αυτοί καταρέουν οικονομικά; Μάλλον έχουν καλλίτερους οικονομολόγους απο τον Παπακωνσταντίνου!!!

Θα μου επιτρέψεις Θέμη, εσύ καλά κάνεις και φυσικά γιαυτό το λόγο είσαι ακόμα στην αγορά με την φήμη που έχεις και την αξιοπιστία. Οι Αγγλοι όμως
με ποιό σκεπτικό αυξησαν την τιμή 8% σε εποχή που και αυτοί καταρέουν οικονομικά; Μάλλον έχουν καλλίτερους οικονομολόγους απο τον Παπακωνσταντίνου!!!

Βαγγέλη,
μπορεί οι Άγγλοι της ATC να εισάγουν πρώτες ύλες από 3η χώρα και να έχουν κάνει οι προμηθευτές τους αύξηση, όποτε ο κατασκευαστής με τη σειρά του την περνά στο προιόν.

Που να δείτε τι έχει να γίνει τώρα που τα Νοσοκομεία και Διαγνωστικά κέντρα έχουν πλέον ΦΠΑ (γενικά, ενώ δεν είχαν καθόλου)........

μπα δεν εχουν καλλιτερους απλα μαθαινουν απο τον ""δικο μας" υπουργο

δινουμε ακομα τα φωτα μας πως να το κανουμε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα παρουσιαστεί στα εμπορεύματα που εισάγονται από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ.

Η αύξηση του ΦΠΑ περνάει σε πολύ περισσότερες υπηρεσίες.
Αυξάνει το κόστος εισαγωγής από τις μεταφορικές, αυξάνει τον επίναυλο καυσίμων, την αμοιβή του τελωνειακού, την αμοιβή φύλαξης στο τελωνείο και των εργατικών και των ενσήμων και της ασφάλειας μεταφοράς και της έκδοσης «χαρτούρας» από τη μεταφορική (ήταν 15,00€, πήγε 17,00€!), τις προμήθειες τράπεζας (από 0,5 πήγαν 0,7 στην μεταφορά εμβάσματος για χώρες εντός ΕΕ, αν υπάρχει μετατροπή από 8,00 πήγε 13,00!), η αλλαγή ισοτιμίας για τα περισσότερα νομίσματα και η άνοδος τους σε σχέση με το €, οι εργοστασιακές αυξήσεις λόγω υποτίμησης του €.

Επειδή όλα τα παραπάνω προπληρώνονται, δεν προβλέπω -όσοι βιάζονται να πουν ότι δε θα υπάρχει αλλαγή στις τιμές- να το κρατούν…

Μπορεί να μην υπάρχει άμεσα, έμμεσα στο χρόνο, σημειώστε ημερομηνία που το γράφω, θα κάνουν ανατίμηση εκμεταλλευόμενοι και τυχόν αλλαγές μοντέλων.

Δεν αναφέρομαι στον κο Κοψ ή στον κο Θέμη, αναφέρομαι γενικά, σκέψεις που με απασχολούν.

Από Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσουν οι εισαγωγές, προβλέπω μία αύξηση γύρω στο 7% με 9% για όλα τα ηλεκτρονικά συν ότι οι περισσότεροι θα υπολογίζουν τιμές με ΦΠΑ 25% για να μην τις αλλάξουν ξανά…

Καλό σας/μας μήνα

Θα μου επιτρέψεις να πώ ότι ακριβώς γιαυτούς τους λόγους δημιουργήθηκε η ευροζώνη, μπορεί να έχει προβλήματα αλλά έχει και προτερήματα. Εκτός απο τα μεταφορικά στα οποία υπάρχει τρόπος να μην είναι τόσο επαχθής η αυξηση τα υπόλοιπα τα προερχόμενα απο χώρες της ευροζώνης δεν έχουν αυτά τα κόστη.

Δεν έχω τίποτα με κανέναν απο τους αντιπροσώπους και τις εταιρείες
γιατί ολοι παίζουν το ιδιο παιχνίδι
σε βάρος μας
το να ακούω οτι ο τάδε αντιπρόσωπος απορρόφησε το ΦΠΑ και διάφορα
μπλά μπλά... μου είναι αδιάφορο
γιά εμένα προσωπικά σημαίνει οτι έβαλε λίγο νερό στο κρασί του
και δεν πουλά το κάθε μηχάνημα με 150% κέρδος αλλά λιγότερο
140% πχ..!
και είναι πρός τιμήν τους έστω και αν κάνουν αυτό μόνο...
σε σχέση με μερικούς άλλους που πουλάν με κέρδος 300%

Δεν έχω τίποτα με κανέναν απο τους αντιπροσώπους και τις εταιρείες
γιατί ολοι παίζουν το ιδιο παιχνίδι
σε βάρος μας
το να ακούω οτι ο τάδε αντιπρόσωπος απορρόφησε το ΦΠΑ και διάφορα
μπλά μπλά... μου είναι αδιάφορο
γιά εμένα προσωπικά σημαίνει οτι έβαλε λίγο νερό στο κρασί του
και δεν πουλά το κάθε μηχάνημα με 150% κέρδος αλλά λιγότερο
140% πχ..!
και είναι πρός τιμήν τους έστω και αν κάνουν αυτό μόνο...
σε σχέση με μερικούς άλλους που πουλάν με κέρδος 300%

+10000

ρε συ θα μας τρελλάνεις !!! Αποφάσισε πιά !!! Χιούστον ή Houston ??? (εκτός αν προσπαθείς να δεις πόσο χρόνο θα σου πάρει να φτάσεις σε posts από Houston σε Χιούστον) :damnyou:

ρε συ θα μας τρελλάνεις !!! Αποφάσισε πιά !!! Χιούστον ή Houston ??? (εκτός αν προσπαθείς να δεις πόσο χρόνο θα σου πάρει να φτάσεις σε posts από Houston σε Χιούστον) :damnyou:

Mε ότι μπω πρώτο, μέχρι να μου κλειδώσουν το Ελληνικό και ας μείνω με 10 Posts δεν με πειράζει.

Mε ότι μπω πρώτο, μέχρι να μου κλειδώσουν το Ελληνικό και ας μείνω με 10 Posts δεν με πειράζει.

Κάνουμε ban το νεότερο λογαριασμό ως συνήθως...

Διαδικασίες … διαδικασίες…