Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Πραγματικά δε γνωρίζω ποιοι έχουν «δαγκώσει» ποιούς στο παρελθόν.
Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι, από αυτούς που συνεργάζομαι, κανείς δε δουλεύει με τα ποσοστά που αναφέρετε.
Κάποτε ίσως...

Σήμερα, με άμεσο ανταγωνιστή το ιντερνέτ, με ένα σωρό εταιρείες που απευθύνονται σε μικρότερο αριθμό καταναλωτών από τα μοντέλα που προσφέρουν στη γκάμα τους –δε συνυπολογίζω την οικονομική κατάσταση- δεν υπάρχει αντιπρόσωπος μηχανημάτων ήχου (είπαμε, από αυτούς που συνεργάζομαι) που να κοστολογεί τα εμπορεύματα του με τέτοια ποσοστά κέρδους εδώ και 8 χρόνια (ούτε νωρίτερα γνώριζα αλλά τα τελευταία χρόνια που μπήκα στο παιχνίδι των εισαγωγών, επίσης, μου ανοίχτηκαν περισσότερο)!

Μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας πείσει για τις περισσότερες Ελληνικές τιμές και τα περιθώρια κέρδους που μπορεί να υπάρχουν.
Παρακαλώ, ας μην ξεκινήσουμε αναφορά για εταιρείες όπως Pioneer, Onkyo, Denon, Yamaha κλπ.

Και για να περιαυτολογήσω λίγο, όταν ο Leema Pulse II βγαίνει προσφορά στην Αγγλία με 900,00 λίρες και στην Ελλάδα έχει 900,00€, πάλι σε προσφορά λόγω επικείμενης αντικατάστασης, μήπως είμαστε 252,00€ φθηνότεροι από την Αγγλία χωρίς το κόστος μεταφοράς?
Όταν τα Ascendo C 5 στην Γερμανία, τόπο παραγωγής, κοστίζουν 2.300,00€ και στην Ελλάδα κοστίζουν 2.200,00€ –σιγά τη διαφορά θα μου πείτε- έχουμε όμως διαφορά και στο ΦΠΑ και στα μεταφορικά…
Όταν o Hegel Η 100 έχει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη 2.600,00€ και στην Ελλάδα 2.300,00€ μήπως είμαστε 300,00€ φθηνότεροι?
Όταν ο RCM Bonasus κοστίζει ΠΑΝΤΟΥ 6.500,00€ και στην Ελλάδα 5.900,00€ μήπως είμαστε 600,00€ φθηνότεροι?

Μην υποτιμάτε με δύο γραμμές τις προσπάθειες μας, δε ζούμε σε άλλη χώρα, εδώ ζούμε και εδώ το «παλεύουμε» όπως εσείς.
Ίσως άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο αλλά ΟΛΟΙ το προσπαθούμε, όχι για εσάς –για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους- για εμάς, για να επιβιώσουμε και να προσφέρουμε στις οικογένειες μας τα απαραίτητα.

Προσοχή, δεν απολογούμαι για τους άλλους, ούτε προσπαθώ να διαφημίσω τον εαυτό μου και αν είμαι «τίμιος» στην πολιτική κοστολόγησης των εμπορευμάτων.

Μιχάλη, όπως αναφέρω παραπάνω, δε ξέρω για ποσοστά πριν 8 χρόνια.

Όμως, δε μπορεί το παρελθόν να σκιάζει το παρόν ή το μέλλον, μέσω γραπτών που υποτιμούν τις προσπάθειες κάποιων να επιζήσουν με την εμπορική δραστηριότητα που έχουν επιλέξει.

Το διαδίκτυο μπήκε στη ζωή μας το 1999, έως το 2004 είχαν αρκετοί σύνδεση για να μπορούν να ψάχνουν και να «γκρινιάζουν» για τις Ελληνικές τιμές.
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ, αν θέλεις τη γνώμη μου.

Το 2010 όμως δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό το «παραμύθι» , όταν συνεχίζει να υπάρχει το διαδίκτυο, οι περισσότεροι καταναλωτές μπορούν να ξέρουν τις τιμές και οι περισσότεροι Έλληνες εισαγωγείς το παρακολουθούν, το ακολουθούν και προσπαθούν σε καθημερινή βάση να μη «χτυπηθούν» από διαδικτυακά καταστήματα.

θα βάλω τα κλάματα σε λίγο
δεν αντέχω άλλο ....
τρελλένομαι...
οι αντιπρόσωποι πουλάν τα μηχανήματα φθηνότερα απο το εξωτερικό????
και απλά επιβιώνουν....
σε αυτό το βιοποριστικό επάγγελμα

και απορροφούν το ΦΠΑ για χάρη μας...
σαν την τζούλια περίπου γιατί και αυτή κάτι στο ρουφάω με πάει

Το μόνο λαθος και των δύο είναι το
οτι ούτε η τζούλια δεν μας ανακοίνωσε το πόσα βγάζει απο την πώληση του κάθε πορνό φθηνού dvd
ουτε οι αντιπρόσωποι του πόσα βγάζουν απο την πώληση του κάθε ακριβού πορνομηχανήματος

ΥΓ
Οι κυριοι αντιπρόσωποι
πέρα απο την κάθε δικαιολογία που μπορούν να έχουν δεν με πείθουν οτι και καλά κάνουν ψυχικό σε σχέση με τον ΦΠΑ...
Ας αφήσουν τις δικαιολογίες
ας μειώσουν το κέρδος τους
μπας και πουλήσουν για να επιβιώσουμαι ολοι
φιλικά

δεν αντέχω άλλο ....
τρελλένομαι...
και απλά επιβιώνουν....

οτι ούτε η τζούλια δεν μας ανακοίνωσε το πόσα βγάζει απο την πώληση του κάθε πορνό φθηνού dvd
ουτε οι αντιπρόσωποι του πόσα βγάζουν απο την πώληση του κάθε ακριβού πορνομηχανήματος

ΥΓ
Οι κυριοι αντιπρόσωποι
πέρα απο την κάθε δικαιολογία που μπορούν να έχουν δεν με πείθουν οτι και καλά κάνουν ψυχικό σε σχέση με τον ΦΠΑ...
φιλικά

Φίλε μου ειλικρινά λυπάμαι που είσαι τόσο βαθειά νυχτωμένος και επιμένεις να γράφεις τις εντελώς λάθος απόψεις σου.
Σε προκαλώ να φέρεις παραδείγματα για τις τιμές τις δικές μου και άλλων που να αποδεικνύεις ποιά είναι τα περιθώρια κέρδους μας.
Ακόμη και την εποχή πριν το ιντερνετ, όλοι είχαν τον τρόπο να πληροφορούνται τις τιμές από περιοδικά και τηλέφωνο, εκτός από παντελώς άσχετους που έπεφταν πιθανώς θύματα της άγνοιάς τους από επιτήδειους.
Να σε πληροφορήσω δε οτι τα περιθώρια κέρδους έξω είναι σαφώς μεγαλύτερα από τους περισσότερους από μας και έτσι έχουν υγιείς επιχειρήσεις με πλήρεις υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.
Στην τελική γιατί δεν αγοράζεις από το ιντερνετ και να μας στερήσεις από μία ακόμη αισχροκέρδια.

Last edited:
δεν αντέχω άλλο ....
τρελλένομαι...
και απλά επιβιώνουν....

ΥΓ
Οι κυριοι αντιπρόσωποι
φιλικά

Αν έχεις κάποια στοιχεία και αποδείξεις για αυτό που γράφεις
μπορείς να τα καταθέσεις..
Μπορείς επίσης να ανεβάσεις τιμοκαταλόγους και όχι να γράφεις
χυδαιότητες προσπαθώντας να κερδίσεις εντυπώσεις...
Οι ειρωνείες και οι φτηνιάρικες συγκρίσεις που έκανες, μένουν
σε κοινή θέα για πρώτη και τελευταία φορά....

__________________________ Hegel Music System AS________________________

EXPORT PRICE LIST

H100USB 2x120W Integrated Amplifier w/USB 1145 Euro
Πληρωτέα τιμή: 2300,00€
HD10 D/A-Converter 24 bit / 192 kHz w/USB 465 Euro
Πληρωτέα τιμή: 980,00€, δώρο Μ2tec usb coaxial για αρχεία υψηλής ανάλυσης. Κόστος για την εταιρεία 80,00€

Leema Acoustics™
Distributor Price List July 2010
Electronics
Effective from 01/07/10
UK Retail UK Retail Export Trade
(£) (£) (£)
Electronics
Spectrum Series
Stream III CD Player 1495.00 1272.34 680.00
Pulse III Integrated Amplifier 1495.00 1272.34 680.00

Οι τιμές παραπάνω είναι χωρίς ΦΠΑ, μεταφορικά, στη Hegel έχει και έξοδα τελωνείου.
Για κάντε τώρα το οικονομικό σας υπολογισμό saitisgr να δούμε τι τιμές θα βγάλετε…
Όλα τα εμπορεύματα είναι άμεσα παραδοτέα και στους δύο χρωματισμούς (μαύρο, ασημί για Hegel, μαύρο, λευκό για Leema Acoustics)
Επίσης, υπάρχουν σε demo όλα τα μηχανήματα.
Εμπρός λοιπόν, περιμένω με ανυπομονησία την εμπορική σας πολιτική και την τιμολόγηση τους.
Η λίρα αυτές τις ημέρες έπεσε σε σχέση με το €, την αγοράζεις 0,8205 και τα έξοδα αποστολής εμβάσματος και μετατροπής νομίσματος είναι 7,5 €.

Αν και έχω υπογράψει συμβόλαιο που απαγορεύει την οποιαδήποτε αναφορά μου σε τιμές, service, εμπορική πολιτική, καιρός να καθαρίζει το τοπίο από γραπτά τύπου μας «κλέβουν», μας υπερκοστολογούν κλπ.
Λυπάμαι που δε μπορώ να αναρτήσω τα pdf όπως έχουν για να δείτε όλες τις τιμές - μη χάσω και τη δουλειά μου, τις συνεργασίες μου γιατί κάποιοι κύριοι υποτιμούν τις προσπάθειές μου γιατί είναι εκτός χορού και χώρου.

Οι τιμές των Pulse III & Stream III στην Ελλάδα είναι 1500,00€.
Στην Αγγλία όπως φαίνεται και από το pdf είναι 1495 λίρες... Ωχ! αυτό σημαίνει 1907,00€ ?... πρέπει να ρίξω την τιμή και άλλο, υπερτιμολογώ, κρίμα είναι...

Α!... saitisgr, μη ξεχάσετε να βγάλετε και ποσοστό για το μεταπωλητή σας, κάτι πρέπει να βγάλει και εκείνος στην περίπτωση που δώσει μηχάνημα σου.
Ένα 20% του αξίζει για την προσπάθεια του, δε νομίζετε?

Καλή σας ημέρα saitisgr και πιο προσεκτικές συναλλαγές στο μέλλον σας εύχομαι ; -)

Όσο για το ΦΠΑ, δε μας ανήκει.
Στο κράτος πηγαίνει!

Ήδη με την εφαρμογή νέων συντελεστών ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου, αυξήθηκαν σχεδόν όλα τα διόδια κατά 10 λεπτά, 3 έως 5 λεπτά τα καύσιμα, 23% το κόστος δικηγορικών και συμβολαιογραφικών υπηρεσιών, 11% τα κόμιστρα ταξί, 11% οι ιδιωτικές υπηρεσίες από κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, 1% στα τιμολόγια ρεύματος και 2% επιβαρύνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, της κινητής τηλεφωνίας, 1% τα γαλακτομικά, ζυμαρικά, ψωμί, φρούτα, δεκάδες άλλα προϊόντα που από 10% ο ΦΠΑ πήγε 11%, βιβλία, περιοδικά από 5% πήγε 5.5% και φυσικά ηλεκτρονικά, είδη ένδυσης, υπόδησης, έπιπλα κλπ από 21% πήγε 23%...

Για όλες τις παραπάνω αυξήσεις φταίνε οι έμποροι του Hi Fi, ο κύριος Θέμης, ο Μιχαηλός, ο Χατζηκωνσταντής, ο Κοψαυτόπουλος... ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ :rifle:

δεν αντέχω άλλο ....
τρελλένομαι...
και απλά επιβιώνουν....

ΥΓ
Οι κυριοι αντιπρόσωποι
φιλικά

Αγαπητε ξημερωσε, μην μενετε νυχτωμενος εκτιθεστε!!! Οπως θα φανταζεστε και εγω και ο Κοψ και ο Θεμης και ο Αντωνης, καθε βραδυ βγαζουμε τις ferrari μας κρυφα και παμε και τα πινουμε. Αλλες φορες βρισκομαστε ποτε στο καταστρωμα του δικου μου κοτερου, ποτε στων αλλων, και γελαμε με το πως βγαζουμε τοσο ευκολα χρηματα αφου εχουμε 300% το λιγοτερο, κερδος. Λεμε συνεχεια οτι καναμε την τυχη μας με αυτο το απιστευτα κερδοφορο επαγγελμα χωρις αγχος και κουραση απλα κοροιδευοντας τον κοσμακη. -bye-

Αφού βλέπω ότι κινείται το πράγμα, ας κάνω μία ερώτηση:

Εχετε 150% κέρδος στα καλώδια τουλάχιστον? ΝΑΙ η ΟΧΙ? (Στη λιανική τιμή)

Υ.Γ. Εγώ την ξέρω την απάντηση, απλά επειδή βλέπω οτι συμμετέχετε θέλω να δω τι θα απαντήσει ο καθένας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Υ.Γ. Εγώ την ξέρω την απάντηση, απλά επειδή βλέπω οτι συμμετέχετε θέλω να δω τι θα απαντήσει ο καθένας.

Κανείς δεν σε εμποδίζει να τα πάρεις από όπου τα βρείς φθηνότερα...
ΑΝ βρείς ένα πχ.ODIN με 5000χιλιάρικα πέστο μου και μένα.

Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

οχι!

Καπετάνιε άλλο πόσο βρίσκεις ένα καλώδιο στην αγορά και άλλο πόσο βγάζει ο distributor (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς).

Μην ξεχνάμε ότι αυτό που βιώσαμε στο Μόναχο είναι ότι έχει ανοίξει μία μεγάλη αγορά (η Ασιατική) και έχουν αρχίσει να βγαίνουν μηχανήματα με εξωφρενικές τιμές προσανατολισμένες κυρίως στην Ασία. Εκεί όλο το κύκλώμα (κατασκευαστές, distributors, dealers) βγάζουν τα μαλλιά της κεφαλής τους.....

Τώρα τι βγάζει το ανωτέρω κύκλωμα (πρόσεξε όλοι μαζί, δεν ξέρω πως μοιράζεται η πίττα) από ένα καλώδιο που τιμάται 7 - 8 χιλιάδες ή έναν ενισχυτή που κοστολογείται 150 χιλιάδες , εναπόκειται στη φαντασία του καθενός να καταλάβει. Η δικιά μου φαντασία λέει πολλά, πάρα πολλά !!!

Last edited:
Δε θα παρω το μερος καποιου, του καταναλωτη η του πωλητη, αλλα το σιγουρο ειναι πως ολοι μας στις δουλειες μας εχουμε κερδος.Το αν ειναι μεγαλο η οχι ο καθενας το κρινει διαφορετικα.Αλλος εχει ποσοστο 300 % αλλος 100%.Και δε μιλαω μονο για τους επαγγελματιες που γραφουν στο φορουμ που δεν ειναι παρα πολλοι.Που απ οτι καταλαβαινω κ γνωριζω, δουλευουν σωστα με λογικα κ ανθρωπινα περιθωρια κερδους οπως ολοι.

Αλλα παααρα πολλοι κερδοσκοπουν τρελλα, και γυρνανε και με Jaguar και με οτι γουσταρει ο καθενας.Και καλα κανουν.Αφου μπορουν.Στο χερι μας ειναι να διαλεξουμε το προιον η την υπηρεσια και τον ανθρωπο που μας κανει.Εμεις επιλεγουμε.

Αλλα εδω στο φορουμ ας δεχτουμε κ τις λιγο πιο ακραιες κριτικες οπως του saitisgr και ας μη τον μηδενιζουμε κατ ευθειαν. (δε μιλαω για τις απαντησεις των επαγγελματιων..).Δηλαδη οποιος γραφει κατι αρνητικο αμεσως ειναι η πρωτη και τελευταια φορα? Δεν εχει την αποψη του δηλαδη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Κανείς δεν σε εμποδίζει να τα πάρεις από όπου τα βρείς φθηνότερα...
ΑΝ βρείς ένα πχ.ODIN με 5000χιλιάρικα πέστο μου και μένα.

Tι σχέση έχει αυτό? Εδώ μιλάμε για το κέρδος, όχι για το που και αν μπορώ να τα βρω φτηνότερα.

Αν εσείς γουστάρετε να βλέπετε το κάθε τυχάρπαστο να βαράει τιμές 100 και 150 χιλιάρικα δικαίωμά σας, αφού τους δίνετε και δίκαιο τι να πω...

150% σημαίνει ότι αγοράζεις κάτι 5.000 και το πουλάς 12.500 ...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο κέρδος...
50% πάλι (δηλαδή να το αγοράζεις 5.000 και να το πουλάς 7.500 ) μπορεί...
Και μάλιστα το βρίσκω λογικό αν ο τελικός πελάτης περιμένει από το μαγαζί να έχει στοκ...

Απάντηση: Re: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

150% σημαίνει ότι αγοράζεις κάτι 5.000 και το πουλάς 12.500 ...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο κέρδος...
50% πάλι (δηλαδή να το αγοράζεις 5.000 και να το πουλάς 7.500 ) μπορεί...
Και μάλιστα το βρίσκω λογικό αν ο τελικός πελάτης περιμένει από το μαγαζί να έχει στοκ...

Δεν τα ξέρεις καλά Mike.

Αλλα εδω στο φορουμ ας δεχτουμε κ τις λιγο πιο ακραιες κριτικες οπως του saitisgr και ας μη τον μηδενιζουμε κατ ευθειαν. (δε μιλαω για τις απαντησεις των επαγγελματιων..).Δηλαδη οποιος γραφει κατι αρνητικο αμεσως ειναι η πρωτη και τελευταια φορα? Δεν εχει την αποψη του δηλαδη?

Ακραίες κριτικές και συγκρίσεις με πορνοστάρ και τα έσοδά τους
δεν ταιριάζουν ούτε στην κατηγορία ούτε στο είδος του φόρουμ που
γράφονται.
Αν θέλει κάποιος ας παραθέσει στοιχεία και τιμοκαταλόγους
για να μπορέσουν όλα τα μέλη να έχουν εικόνα για το τι και αν πραγματικά
συμβαίνει..
Υπάρχουν απόψεις και απόψεις και όλες σεβαστές..Το θέμα είναι
πως εκφράζονται..