Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

Απο τεχνητό ηφαίστειο;:flipout:

Αντε να δούμε τι θα ακούσουμε ακόμη,προκειμένου να προκαλέσουν εντυπώσεις και να τα παρουν...

Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πώς έχουν εργαστηριακά κατασκευάσει ένα υλικό που μοιάζει ή προσεγγίζει την δομή της ηφαιστειογενούς άμμου και ΙΣΩΣ παρουσιάζει παρόμοια συμπεριφορά με τον κόκκο της άμμου αυτής. Το άν είναι μαύρη, κόκκινη ή φωσφοριζέ πράσινη δέν έχει σημασία παρά μόνο η συμπεριφορά της (αντίδραση) στην δράση των συντονισμών/κραδασμών ή ότι άλλο και άν έχει αποσβεστικές ιδιότητες.

Το θέμα έγκειται στην Τεχνολογία Υλικών για όποιον έχει παρακολουθήσει το θέμα και φυσικά δέν είναι η πρώτη φορά που ο άνθρωπος αντιγράφει την φύση φτιάχνοντας τεχνητά μέσα για να μιμηθεί υλικά και στοιχεία απο τον φυσικό κόσμο.

Εδώ βέβαια οι σκεπτικιστές θα πούν με ευκολία "δέ βαριέσαι μωρέ...και εις υγείαν στα κορόιδα" άλλα η εξέλιξη είναι κάτι το αναπόφευκτο μέ ή χωρίς αυτούς.

Ελπίζω να μήν παρεξηγηθώ καθώς ούτε ειδήμων είμαι, ούτε τον έξυπνο πάω να κάνω παρά μένω ανοικτός σε κάθε τί νέο διαβάζω ή μαθαίνω χωρίς παροπίδες ή διάθεση απόλυτης άρνησης των πάντων. Άν παρόλα αυτά, τα σχόλια είχαν χιούμοριστική διάθεση ζητάω έκ των προτέρων συγνώμη απο τους συμφορουμίτες..

Για να μην παρεξηγηθείς αφού θέλεις να κρίνεις τις απόψεις άλλων,θα πρέπει να έχεις γνώση ή έστω βάσιμη πληροφόρηση ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της...άμμου αυτής,που την καθιστούν προτιμητέα,απο μερικά κιλά ψημένης ή έστω αγορασμένης αποστειρωμένης άμμου θαλάσσης σε τιμή απο τσάμπα μέχρι σχεδόν τσάμπα σε σχέση με την εξωφρενική τιμή αυτού του "εξωτικού" ...Ηι-Εnd υλικού.

Kι όχι,τουλάχιστον το δικό μου το σχόλιο δεν ήtαν χιουμοριστικό,αλλά απόλυτα ειρωνικό προς τους απανταχού μηχανευόμενους τέτοια μαγικά ματζούνια σε τιμές Hi End....

Στην περίπτωση της άμμου η όποια επίδρασή της είναι μέσω του βάρους της και μόνο σε σχέση με την τιμή της π.χ σε σχέση με τα ακριβά σκάγια.

Last edited:
Ο Dipie τα λέει πολύ καλά.
Εγώ απέφυγα να τοποθετηθώ μιας και τα της άμμου,κλπ,είναι η δουλειά μου...
Ας σας πω λοιπόν πως ένα κυβικό μέτρο άμμου (~1700-1800 κιλά) έχει 30 ευρώ στον ακριβότερο μαντρά.
Κάντε την διαίρεση για να βρείτε πόσο κοστίζουν 20 κιλά,προσθέστε το ρεύμα του φούρνου για το στέγνωμα και λίγο χρώμα και θα βγάλετε τι κοστίζει και τι βγάζει ο κάθε επιτήδειος...

Δέν έκρινα κανέναν και καμμία άποψη, απλά τοποθετήθηκα στην ερμηνεία που μπορεί να δώσει κανείς σε αυτά που διαβάζει. Απο ότι φάνηκε, κανείς δέν μπορεί να πεί με σιγουριά τί ακριβώς υλικό είναι αυτό αφού ούτε και η ίδια η εταιρία δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Περιμένω να μας αναλύσεις εσύ φίλε Dipie τί ακριβώς υλικό είναι αυτό εφόσον το απορρίπτεις με τέτοιο σθένος και παράλληλα μπορείς να ειρωνεύεσαι. Θα μπορείς να μας δώσεις τα φώτα σου.

Σε απλά ελληνικά γράφω.Δυό είναι τα κριτήρια βάρος και τιμή,όταν μιλάμε για υλικό γεμίσματος σε βάσεις.

Το συνθετικό "ηφαιστειογελές" υλικό γιατί να το ψάξει κανείς παραπέρα;Απλά πολλάπλάζεις τα αντίστοιχα κιλά επι ευρό σε σχέση με την απλή άμμο θαλάσσης.

Δεν χρειάζονται φώτα.

Last edited:
Η ικανότητα απόσβεσης κραδασμών παίζει και αυτή το ρόλο της.

Αν ήταν μόνο το βάρος και η τιμή θα βάζαμε τσιμέντο και θα ξεμπερδεύαμε.

Προσωπικά δεν πληρώνω κάτι άγνωστο (εφόσον δεν έχω καν στοιχεία άγνωστο είναι...) και θα προτιμούσα δοκιμασμένες και καλές λύσεις.
Η ψημένη άμμος μοιάζει κάτι παραπάνω απο ασφαλής.

Επίσης να προσθέσω ότι μπορούμε, ότι υλικό κι αν επιλέξουμε, να το βάλουμε σε σακούλες, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να χαλάσουμε το εσωτερικό των βάσεών μας.

Η απόσβεση γίνεται με βάρος,αντικραδασμικά υλικά και κατασκευές κάθε είδους.

Στη περίπτωση που συζητάμε μιλάμε για πρόσθετο βάρος,που θα συμβάλει στο σύνολο της λειτουργίας μιας βάσης που επίσης περιλαμβάνει ακίδες,αντικραδασμικά,πατάει σε υλικά κλπ.

Εχουμε χιλιάδες σελίδες σχετικές μέσα στο φόρουμ.

Last edited:
Το κάθε σώμα έχει την δική του ιδιοσυχνότητα που παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχοακουστική. Απορώ πώς το παρακάμπτουμε έτσι εύκολα.

Η απόσβεση γίνεται με βάρος,αντικραδασμικά υλικά και κατασκευές κάθε είδους.

Στη περίπτωση που συζητάμε μιλάμε για πρόσθετο βάρος,που θα συμβάλει στο σύνολο της λειτουργίας μιας βάσης που επίσης περιλαμβάνει ακίδες,αντικραδασμικά,πατάει σε υλικά κλπ.

Εχουμε χιλιάδες σελίδες σχετικές μέσα στο φόρουμ.

Άρα λες ότι αν βάλω μέσα στις σωλήνες τσιμέντο ή χρησιμοποιήσω μασίφ μεταλλικές σωλήνες θα έχω ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα?
Το μόνο που παίζει ρόλο είναι η απομόνωση του ηχείου και της βάσης και η κατάλληλη μάζα της βάσης?

Απάντηση: Re: Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

Το κάθε σώμα έχει την δική του ιδιοσυχνότητα που παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχοακουστική. Απορώ πώς το παρακάμπτουμε έτσι εύκολα.

δεν το παρακάμπτουμε όλοι, αλλά εφόσον δεν δίνουν στοιχεία οι πωλητές για τα αποκαίδια του ηφαιστείου γιατί κάποιος να ασχοληθεί παραπάνω?
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα στον ήχο του και έφτασε η ώρα να δει τις διαφορές αυτού του ακριβού υλικού σε σχέση με την κοινή άμμο ή σκάγια ή χώμα για γάτες ή ότι στην ευχή χρησιμοποιούμε χρόνια τώρα?

Προσωπικά αν μου περίσσευαν θα τα έδινα σε μια φτωχή οικογένεια και θα ανέβαινε 2 σκάλες η απόδοση του συστήματός μου. :a0210:

Στην ακουστικη, ναι.
Στην ψυχοακουστικη γιατι?

Σωστό αυτό.
Με αυτή την λογική όμως,το γέμισμα θα έπρεπε να γίνεται με πλήθος διαφορετικών υλικών.
Όπως στα ρακ δηλαδή,που κάθε υλικό αναλαμβάνει να αποσβέσει το δικό του εύρος.

(Στην ακουστική,η ψυχοακουστική είναι άλλων παπάδων ευαγγέλιο,μακριά από μας!)

Last edited:

Με αυτή την λογική όμως,το γέμισμα θα έπρεπε να γίνεται με πλήθος διαφορετικών υλικών.

Αυτό, με τις λιγοστές γνώσεις μου, είναι το πιο σωστό Σωκ!

Re: Απάντηση: Re: Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

Αυτό, με τις λιγοστές γνώσεις μου, είναι το πιο σωστό Σωκ!

Αν το γεμισμα ειναι πολυ βαρυ π.χ σκαγια , καλο ειναι να μπαινουν χαμηλα και πιο ψηλα να μπαινει κατι πιο ελαφρυ.

Το πολυ βαρος ψηλα δημιουργει αλλα προβληματα,σταθεροτητας κλπ...

Πανίκο ειδικά αν τα βάλουμε σε σακούλες, πρέπει να το φροντίσουμε όπως το λες, πολύ σωστά!

:ernaehrung004:

Ο Dipie τα λέει πολύ καλά.
Εγώ απέφυγα να τοποθετηθώ μιας και τα της άμμου,κλπ,είναι η δουλειά μου...
Ας σας πω λοιπόν πως ένα κυβικό μέτρο άμμου (~1700-1800 κιλά) έχει 30 ευρώ στον ακριβότερο μαντρά.
Κάντε την διαίρεση για να βρείτε πόσο κοστίζουν 20 κιλά,προσθέστε το ρεύμα του φούρνου για το στέγνωμα και λίγο χρώμα και θα βγάλετε τι κοστίζει και τι βγάζει ο κάθε επιτήδειος...

Στην υγειά των κορόιδων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

Αν το γεμισμα ειναι πολυ βαρυ π.χ σκαγια , καλο ειναι να μπαινουν χαμηλα και πιο ψηλα να μπαινει κατι πιο ελαφρυ.

Το πολυ βαρος ψηλα δημιουργει αλλα προβληματα,σταθεροτητας κλπ...

Όταν η βάση με σκάγια πλησιάζει ή και πολλές φορές ξεπερνά τα 18 κιλά,τί πρόβκημα σταθερότητας να υπάρξει;
Έχω γεμίσει τέτοιες βάσεις και μιλώ με γνώση.