Λοιπον μια και ορισμενοι φιλοι εδώ επιμενουν για ορισμενα πραγματα και μελετοντας τα αποτελεσματα με έναν φιλο που γνωριζει πολύ περισσοτερα πραγματα από εμενα σας αναφερω τα εξεις.
Η αξιολόγηση του αποτελέσματος είναι πανεύκολη αν ακολουθηθεί η μέθοδος της δυωνυμικής κατανομής, που δίνει το ακριβές αποτέλεσμα στατιστικής πιθανότητας (p) όταν οι επαναλήψεις είναι λιγότερες από 60.
Πάμε στα αποτελέσματά τους:
1) BABBABBABA (6 επιτυχίες)
2) ΑΒΒΒΑΒΑΑΒΒ (7 επιτυχίες)
3) ΑΒΑΑΒΑΒΒΑΒ (4 επιτυχίες).
4) ΑΒΑΒΒΑΑΑΑΒ (7 επιτυχίες)
5) AAABABABBA (1 επιτυχία)
Οι επαναλήψεις είναι 10 και οι επιτυχίες είναι αντίστοιχα 6, 7, 4, 7, 1.
Με βάση τον πίνακα δυωνυμικής κατανομής που σας παραθέτω εδώ:
http://www.provide.net/~djcarlst/abx_bino.htm
1. Oι 6/10 επιτυχίες έχουν p=0,377, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 37,7%.
2. Οι 7/10 επιτυχίες έχουν p=0,172, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 17,2%.
3. Οι 4/10 επιτυχίες έχουν p=82,8, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 82,8%.
4. Η 1/10 επιτυχία έχει p=0,99, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 99,9%.
Όταν λέμε πιθανότητες να είναι τυχαίο, η αντιστοιχία είναι να συμπληρώνει κάποιος το έντυπο παίζοντας κορώνα γράμματα. Δηλαδή το 17,2% δεν σημαίνει ότι υπάρχουν 82,8% πιθανότητες να μην είναι τύχη.
Για να δούμε το συνολικό αποτέλεσμα (αν και δεν είναι απολύτως σωστό αυτό) μπορούμε να πάρουμε τον Μ.Ο. των επιτυχιών. Δηλαδή 6+7+4+7+1=25/5= [5].
Βάζοντας το [5] στον παραπάνω πίνακα το αποτέλεσμα είναι p=0,623, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 62,3%. Αν απορρίψεις το μικρότερο αποτέλεσμα, κάτι που δεν είναι λογικό αλλά θα πουν καποιοι οτυ ότι αυτός δεν μετράει γιατί δεν είναι χαϊεντάς, ο Μ.Ο. είναι 24/4=6. Το 6 βγάζει p=0,377, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 37,7%.
Εν ολίγοις, μιας και για να πιστοποιηθεί το αποτέλεσμα σε αυτόν τον αριθμό επαναλήψεων πρέπει σε καμία περίπτωση το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο από 10%, οι ακροατές ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Όποιος ισχυριζεται το αντίθετο απλά πρεπει να αναθεωρησει τις αποψεις του. Φυσικά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει λόγος για σύγκριση των καλωδίων, αφού δεν ήταν δυνατος ο διαχωρισμος τους. Το αποτέλεσμα του test είναι ότι τα καλώδια παίζουν το ίδιο, και έχουν το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα.
Στο επισυναπτόμενο που το εχω αντιγραψει από διπλανο σαιτ θα βρείτε την μεθοδολογία και τις διαδικασίες ενός blind test
http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=3343&d=1179382217