Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Προς Tzimisce... Thanks for mentioning the test system...
Προς dipie ....... Φυσικά και ήταν μια 'ερασιτεχνική προσπάθεια'...Τέτοια tests πρέπει να γίνονται πολύ πιο οργανωμένα και σίγουρα σε ένα top hi-end system...
Προς Ι.Κ........... Φίλε θέλω το 'αλλαχτήρι' οπωσδήποτε να κάνω τεστ σε κάτι καλώδια που έχω φτιάξει μόνος μου...
Προς thanasis k.. Δεν χρειάζεται(νομίζω) τόσο μακροσκελείς αναφορές για να αποδείξεις αυτό που υποστηρίζεις...Μπορείς να βάλεις απλά τα links...
πιο οργανωμένα ίσως , αν και εγώ σχεδόν έκλεισα το μαγαζί για να συμμετάσχω
, ήταν πάντως αρκετά οργανωμένο ,,, όσο για το τοπ Ηι εντ , αιντοντ νοου γουατ αργiουμινγγ !! ήταν μια κορυφαία λαμπάτη υλοποίηση puss pull με αναισθητούλη σχετικά τρίδρομο, κλασική συνταγή με πολύ λεπτομέρεια και δύναμη τι θετε ρε παιδιά δηλαδή ? , την άλλη φορά φτιαχτέ πιο ακριβό setup και εδώ είμαστε ,,,:fahne90:
ΠΟΥ πρέπει να έχει ένδειξη διαφοράς το καλώδιο δηλαδή ??? σε σύστημα με 10000000000000000000 ευρο ?
PS
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΏΣ :award:

..................
ONGAKU, τι πιστεύεις, σε ένα ακριβό ή σε ένα φτηνό σύστημα θα είχαμε περισσότερο ακουστές τις διαφορές των καλωδίων?
Το ρωτάω αυτό γιατί ήθελες να μάθεις όλο το setup.
To setup έπρεπε να δημοσιευτεί για να είναι ολοκληρωμένη η διαδικασία...
Φυσικά και σ' ένα 'top-hi-end system' πιστεύω πως θα ήταν πιο εμφανείς οι διαφορές...

πιο οργανωμένα ίσως , αν και εγώ σχεδόν έκλεισα το μαγαζί για να συμμετάσχω
, ήταν πάντως αρκετά οργανωμένο ,,, όσο για το τοπ Ηι εντ , αιντοντ νοου γουατ αργiουμινγγ !! ήταν μια κορυφαία λαμπάτη υλοποίηση puss pull με αναισθητούλη σχετικά τρίδρομο, κλασική συνταγή με πολύ λεπτομέρεια και δύναμη τι θετε ρε παιδιά δηλαδή ? , την άλλη φορά φτιαχτέ πιο ακριβόsetup και εδώ είμαστε ,,,:fahne90:
ΠΟΥ πρέπει να έχει ένδειξη διαφοράς το καλώδιο δηλαδή ??? σε σύστημα με 10000000000000000000 ευρο ?
PS
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΏΣ :award:
Το σύστημα του Τζιμίσκε είναι πολύ καλό(προσωπικά μ' αρέσει πολύ κι έχω ζητήσει από τον ίδιο να το ακούσω) αλλά νομίζω πως υπάρχουν και ανώτερα πιο αναλυτικά-αποκαλυπτικά συστήματα στημένα σε πολύ καλύτερους-καταλληλότερους χώρους...Αυτό θέλω να πω...
Όσο για την προσπάθεια μια χαρά ήταν και την επικρότησα...οκ!!!

Μία σύνοψη από αυτά που διάβασα...
Νομίζω ότι είπα ήδη πως οι διαφορές ήταν ακουστές αλλά όχι τέτοιες που να τις ακούς εύκολα σε τυφλή δοκιμή και με αλλαγή καλωδίων συνέχεια. :)
Πιο πολύ έγινε για τον χαβαλέ, και επιλέχθηκαν άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με καλώδια ρεύματος σαν δοκιμαστές. Καλό θα ήταν να ξαναγίνει με πιο έμπειρα άτομα;
Αυτό που με προβλημάτισε ήταν...
1) Το αποτέλεσμα του Kokar.
2) Το ότι όταν άκουσε ο Βασίλης το κομμάτι που άκουγα μου είπε "Επιλέξαμε το ίδιο σημείο γιατί ακούς την ίδια αλλαγή". Και οι δύο στηριχθήκαμε στους δαχτυλισμούς του μπάσου σε συγκεκριμένο σημείο του κομματιού. Ενώ ακούσαμε αρκετά κομμάτια, δύο άτομα στα 5 επέλεξαν συγκεκριμένα 5 δευτερόλεπτα του ίδιου κομματιού. Δεν μου ακούστηκε και τόσο τυχαίο.

Ongaku, όποτε θέλεις κανονίζουμε μία ρακί να ακούσεις το συστηματάκι. ;)

Σε γραμμή όπου υπάρχουν παράσιτα και δεν είναι τόσο καθαρή όσο αυτή που δοκιμάσαμε οι διαφορές θα ήταν πιο εμφανείς γιατί απλά τα καλώδια θα είχαν κάτι να διορθώσουν αν λειτουργούν σαν φίλτρα.

Το ότι ένα σύστημα όταν είναι ακριβό δείχνει πιο πολύ τις διαφορές μάλλον είναι μύθος παίδες. Τις μεγαλύτερες διαφορές, όπου μπορεί να είχαμε και 10 στα 10 τις άκουσα με τον ενισχυτή του Νίκου (Nikos123) στα ATC, ο οποίος αν θυμάμαι καλά είπε ο Νίκος ότι του κόστισε πολύ λιγότερο από 1000 ευρώ!
Εκεί η διαφορά με και χωρίς τα valhalla ήταν απλά... το μέγεθος της Krall στη σκηνή (χωρίς τα valhalla ήταν σαν την Oprah στη χοντρή της έκδοση) :BDGBGDB55:

Επίσης το πιο βασικό σημείο της δοκιμής ήταν ότι περάσαμε όμορφα! ;)
Από εκεί και πέρα κανείς από αυτούς που μαζευτήκαμε δεν πουλάει καλώδια (συγκεκριμένα, 3.000 ευρώ δεν μου έχει κοστίσει ολόκληρη η ηλεκτρική εγκατάσταση!).
Επίσης τα αφτάκια μας δεν είναι καλομαθημένα σε τέτοια καλώδια.
Για αυτό λέω ότι την επόμενη φορά καλό είναι να μαζευτούν οι φανατικοί καλωδιάδες. ;)

Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Το ότι ένα σύστημα όταν είναι ακριβό δείχνει πιο πολύ τις διαφορές μάλλον είναι μύθος παίδες. Τις μεγαλύτερες διαφορές, όπου μπορεί να είχαμε και 10 στα 10 τις άκουσα με τον ενισχυτή του Νίκου (Nikos123) στα ATC, ο οποίος αν θυμάμαι καλά είπε ο Νίκος ότι του κόστισε πολύ λιγότερο από 1000 ευρώ!
Εκεί η διαφορά με και χωρίς τα valhalla ήταν απλά... το μέγεθος της Krall στη σκηνή (χωρίς τα valhalla ήταν σαν την Oprah στη χοντρή της έκδοση) :BDGBGDB55:

Επίσης το πιο βασικό σημείο της δοκιμής ήταν ότι περάσαμε όμορφα! ;)
Από εκεί και πέρα κανείς από αυτούς που μαζευτήκαμε δεν πουλάει καλώδια (συγκεκριμένα, 3.000 ευρώ δεν μου έχει κοστίσει ολόκληρη η ηλεκτρική εγκατάσταση!).
Επίσης τα αφτάκια μας δεν είναι καλομαθημένα σε τέτοια καλώδια.
Για αυτό λέω ότι την επόμενη φορά καλό είναι να μαζευτούν οι φανατικοί καλωδιάδες. ;)[/quote]
:grinning-smiley-043:ears::ADFADF1:
Μάλλον έχω συστηματαρα και δεν το ξέρω :nounder:

Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Μάλλον έχω συστηματαρα και δεν το ξέρω :nounder:

To φτιάχνεις... το φτιάχνεις...
Είσαι σε καλό δρόμο πάντως! ;)

Μιχάλη το ντεζαβαντάζ είναι το ίδιο γι' όλους που δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύστημά σου.Είτε είναι υπέρμαχοι είτε είναι κατά.

Το θέμα είναι όλοι οι συμμετέχοντες να είναι ειλικρινείς στις απαντήσεις τους.

Εξ άλλου είπαμε,την πλάκα μας κάνουμε,δεν πρόκειται για επιστημονικά δομημένη έρευνα.

................

Ongaku, όποτε θέλεις κανονίζουμε μία ρακί να ακούσεις το συστηματάκι. ;)
Ναι βρε συ...Και αν θέλεις εκτός από την τσικουδιά φέρνω και τον MF A5...έτσι για να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά πως ταιριάζουν οι Εγγλέζοι μεταξύ τους...Οι φήμες λένε πως δένουν περίφημα...Σίγουρα θα δώσει άλλη 'ώθηση' στα μεγάφωνα των ATC...

Το θέμα είναι όλοι οι συμμετέχοντες να είναι ειλικρινείς στις απαντήσεις τους.

Η όλη δοκιμή έγινε σε φιλικό κλίμα, κάναμε τον χαβαλέ μας και τελικά μόνο ένας είπε ότι "τώρα που δε μου λες ποιο αλλάζεις έχω μπερδευτεί ενώ πριν ήμουν σίγουρος"
Ο kokar από την άλλη ήταν αυτός που είπε ότι δεν ακούει διαφορές και πέτυχε το 1 στα 10 και προβλημάτισε τους πάντες γιατί δεν ακούγεται τόσο τυχαίο! :flipout:

Εξ άλλου είπαμε,την πλάκα μας κάνουμε,δεν πρόκειται για επιστημονικά δομημένη έρευνα.

Αααακριβώς! Έτσι για να γουστάρουμε βρε παιδί μου! Μαζευτήκαμε, τα ήπιαμε και τα είπαμε! ;)
Από εκεί και πέρα ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Ναι βρε συ...Και αν θέλεις εκτός από την τσικουδιά φέρνω και τον MF A5...έτσι για να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά πως ταιριάζουν οι Εγγλέζοι μεταξύ τους...Οι φήμες λένε πως δένουν περίφημα...Σίγουρα θα δώσει άλλη 'ώθηση' στα μεγάφωνα των ATC...

Αμέ! Γιατί όχι; Μόνο που θα χρειαστούμε ένα μεγαλούτσικο interconnect για να μη ξεκουβαλάμε πάλι όλο το σαλόνι... ;)

Λοιπον μια και ορισμενοι φιλοι εδώ επιμενουν για ορισμενα πραγματα και μελετοντας τα αποτελεσματα με έναν φιλο που γνωριζει πολύ περισσοτερα πραγματα από εμενα σας αναφερω τα εξεις.
Η αξιολόγηση του αποτελέσματος είναι πανεύκολη αν ακολουθηθεί η μέθοδος της δυωνυμικής κατανομής, που δίνει το ακριβές αποτέλεσμα στατιστικής πιθανότητας (p) όταν οι επαναλήψεις είναι λιγότερες από 60.

Πάμε στα αποτελέσματά τους:
1) BABBABBABA (6 επιτυχίες)
2) ΑΒΒΒΑΒΑΑΒΒ (7 επιτυχίες)
3) ΑΒΑΑΒΑΒΒΑΒ (4 επιτυχίες).
4) ΑΒΑΒΒΑΑΑΑΒ (7 επιτυχίες)
5) AAABABABBA (1 επιτυχία)

Οι επαναλήψεις είναι 10 και οι επιτυχίες είναι αντίστοιχα 6, 7, 4, 7, 1.
Με βάση τον πίνακα δυωνυμικής κατανομής που σας παραθέτω εδώ:

http://www.provide.net/~djcarlst/abx_bino.htm

1. Oι 6/10 επιτυχίες έχουν p=0,377, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 37,7%.
2. Οι 7/10 επιτυχίες έχουν p=0,172, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 17,2%.
3. Οι 4/10 επιτυχίες έχουν p=82,8, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 82,8%.
4. Η 1/10 επιτυχία έχει p=0,99, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 99,9%.

Όταν λέμε πιθανότητες να είναι τυχαίο, η αντιστοιχία είναι να συμπληρώνει κάποιος το έντυπο παίζοντας κορώνα γράμματα. Δηλαδή το 17,2% δεν σημαίνει ότι υπάρχουν 82,8% πιθανότητες να μην είναι τύχη.

Για να δούμε το συνολικό αποτέλεσμα (αν και δεν είναι απολύτως σωστό αυτό) μπορούμε να πάρουμε τον Μ.Ο. των επιτυχιών. Δηλαδή 6+7+4+7+1=25/5= [5].
Βάζοντας το [5] στον παραπάνω πίνακα το αποτέλεσμα είναι p=0,623, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 62,3%. Αν απορρίψεις το μικρότερο αποτέλεσμα, κάτι που δεν είναι λογικό αλλά θα πουν καποιοι οτυ ότι αυτός δεν μετράει γιατί δεν είναι χαϊεντάς, ο Μ.Ο. είναι 24/4=6. Το 6 βγάζει p=0,377, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 37,7%.

Εν ολίγοις, μιας και για να πιστοποιηθεί το αποτέλεσμα σε αυτόν τον αριθμό επαναλήψεων πρέπει σε καμία περίπτωση το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο από 10%, οι ακροατές ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Όποιος ισχυριζεται το αντίθετο απλά πρεπει να αναθεωρησει τις αποψεις του. Φυσικά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει λόγος για σύγκριση των καλωδίων, αφού δεν ήταν δυνατος ο διαχωρισμος τους. Το αποτέλεσμα του test είναι ότι τα καλώδια παίζουν το ίδιο, και έχουν το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα.

Στο επισυναπτόμενο που το εχω αντιγραψει από διπλανο σαιτ θα βρείτε την μεθοδολογία και τις διαδικασίες ενός blind test

http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=3343&d=1179382217

Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Προσωπικά πιο έγκυρο τεστ θα ήτανε κάτι σαν την τυφλή δοκιμή με τα cd players τότε στην Stepcom.Ένα σύστημα αναφοράς, κουρτίνα, 2 γκρουπ των 6 ατόμων με ψηφοφορία και να διαγωνίζονται 2 καλώδια μεταξύ τους κάθε φορά με τυχαία σειρά και αριθμό.Αυτό θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε την τελική κατάταξη από τα 2 γκρουπ και να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα.Εκεί δεν θα υπάρχουν και πολλές δικαιολογίες(ίσως)...Κατά προτίμηση θα άλλαζα καλώδιο στην πηγή γιατί συνήθως οι συσκευές αυτές είναι πιο ευαίσθητες από προσωπική πείρα στα καλώδια.

Θυμάμαι πολύ καλά την τυφλή δοκιμή με τα cd players στη Stepcom γιατί συμμετείχα κι εγώ με ένα δικό μου τροποποιημένο set transport/DAC.
Ο σκοπός της δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στη Stepcom ήταν άλλος. Ο σκοπός της δοκιμής ήταν να βρεθεί το CD player που έρεσε περισσότερο στο κοινό.
Οπως ήδη έχει αναφερθεί, ο σκοπός της πρόσφατης δοκιμής καλωδίων ήταν μόνο η διερεύνηση της διαφορετικότητας.

Last edited:
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Παίδες, ξέρω ότι είναι δύσκολο, ξέρω ότι άμα δεν εμπλέκεσαι είναι εύκολο να ζητάς από κάποιον να ξεβολευτεί, αλλά μιας και έγινε μία τόσο ωραία αρχή είναι κρίμα να μην πιάσει τόπο όλος αυτός ο κόπος. Το κυριότερο, αξίζει να μειωθούν οι αμφιβολίες από την πιθανή "μη επιστημονικότητα" του τεστ.

Γι' αυτό ζητώ να επαναληφθεί η ίδια ακριβώς δοκιμή, με τα ίδια ακριβώς άτομα που έφεραν 7 στα 10, και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με τον Κοkar (στην ανάγκη φέρτε τον σηκωτό αν έχει αντιρρήσεις)

Το 6 βγάζει p=0,377, δηλαδή οι πιθανότητες το αποτέλεσμα να είναι τυχαίο είναι 37,7%.

Εν ολίγοις, μιας και για να πιστοποιηθεί το αποτέλεσμα σε αυτόν τον αριθμό επαναλήψεων πρέπει σε καμία περίπτωση το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο από 10%, οι ακροατές ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Όποιος ισχυριζεται το αντίθετο απλά πρεπει να αναθεωρησει τις αποψεις του. Φυσικά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει λόγος για σύγκριση των καλωδίων, αφού δεν ήταν δυνατος ο διαχωρισμος τους. Το αποτέλεσμα του test είναι ότι τα καλώδια παίζουν το ίδιο, και έχουν το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα.[/URL]

Συγγνωμη αλλα αν ισχυει το παραπανω (δεν τα παω και πολυ καλα με τη στατιστικη) υπαρχουν και 62.3 % πιθανοτητες το αποτελεσμα να μην ειναι τυχαιο.

Οποτε μην φωναζεις. Δεν καταλαβαινω για το εχεις παρει τοσο προσωπικα.
Το χαβαλε τους εκαναν τα παιδια.

Κάποιες διευκρινήσεις:

Ο ακροατής/κριτής είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του για να ακούσει και να κρίνει.
Ο ακροατής είχε την ελευθερία να μετακινηθεί είτε στην αρχή του track είτε σε συγκεκριμένο σημείο είτε να κάνει την αλλαγή on the fly.

Πριν ξεκινήσουν τα tests έγιναν και κάποιες προκαταρκτικές ακροάσεις με πολλές συνεχόμενες αλλαγές καλωδίων ("on the fly") για να πάρουν οι ακροατές μας μια γεύση από αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Προφανώς κανένας δεν ήταν σε θέση να αντιληφτεί πόσες αλλαγές πραγματοποίησα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του μουσικού κομματιού.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η μη εις βάθος γνώση στατιστικής των αναγνωστών του thread. Έτσι δεν είναι απόλυτα βέβαιοι ούτε για την δικιά τους ερμηνεία του αποτελέσματος, ούτε όμως για τις ερμηνείες και την ορθότητα ανάλυσης αυτών που γνωρίζουν στατιστική, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ (βέβαιοι), ο,τι κι'αν λεχθεί.

Η αβεβαιότητα όμως αυτή μειώνεται σημαντικά αν ικανοποιηθεί η ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ του προηγούμενου ποστ μου...

(δεν τα παω και πολυ καλα με τη στατιστικη)

μαλλον οχι
Εν ολίγοις, μιας και για να πιστοποιηθεί το αποτέλεσμα σε αυτόν τον αριθμό επαναλήψεων πρέπει σε καμία περίπτωση το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο από 10%

Δεν φωναζω Μιχαλη ψιθυριστα μιλαω.

Δεν καταλαβαινω για το εχεις παρει τοσο προσωπικα.

Βρε δικιο εχεις ο μονος που μιλαει ειμαι εγω, που πηγαν οι αλλοι. Αλλα βρε Μιχαλη αμα εβλεπες στο σχολειο ενα συμμαθητη σου να κανει λαθος στα μαθηματικα δεν επρεπε να επιμεινεις και να τον συμβουλεψεις; Και αυτο σημαινει οτι δεν τον αγαπας;
Γιατι εγω τι κανω χαβαλε δεν κανω;

Για μένα δεν χρειάζεται καν blind test.Το μόνο που χρειάζεται είναι να ζήσεις λιγάκι με το καλώδιο και να είσαι αντικειμενικός, με την έννοια να μην το έχεις αγοράσει γιατί τότε θα θες μέσα σου να παίζει καλύτερα..................................................................
are you sure?

Εννοείται.Δεν είναι τυχαίο πως ποτέ δεν αγόρασα ακριβό καλώδιο ενώ ήθελα να πάρω κάτι για αναβάθμιση.Με της τοστιέρας πάντως δουλειά ΔΕΝ έκανα.Τα ακριβά άλλες φορές ήταν χειρότερα από το "φτηνό" μου, άλλες φορές καλύτερα αλλά για μένα με την καμία δεν άξιζε η τιμή τους το μέγεθος της "αλλαγής".Βιασύνες δεν θέλει το άθλημα και να έχεις ανοιχτό μυαλό απλά.Την άκρη την βρίσκεις.Όταν λέω ακριβά καλώδια δεν λέω για της τάξης του 1000ρικου και άνω.Αυτά δεν ήθελα ποτέ να τα δοκιμάσω γιατί απλούστατα δεν θα μπορούσα/ήθελα να τα αγοράσω.Έχω παίξει μόνο με διάφορα καλώδια <300 Ευρώ.Τα υπόλοιπα άμα είναι μέσω pm γιατί δεν θέλω να χαλάω το θέμα.

Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Θυμάμαι πολύ καλά την τυφλή δοκιμή με τα cd players στη Stepcom γιατί συμμετείχα κι εγώ με ένα δικό μου τροποποιημένο set transport/DAC.
Ο σκοπός της δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στη Stepcom ήταν άλλος. Ο σκοπός της δοκιμής ήταν να βρεθεί το CD player που έρεσε περισσότερο στο κοινό.
Οπως ήδη έχει αναφερθεί, ο σκοπός της πρόσφατης δοκιμής καλωδίων ήταν μόνο η διερεύνηση της διαφορετικότητας.

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά εάν βγει το ίδιο καλώδιο πρώτο σε κατάταξη με τα 2 γκρουπ δεν θα είναι το ίδιο πράγμα?Δεν θα είναι διαφορετικό τότε?Μία σκέψη έκανα απλά γιατί το τεστ με τα μπάσε βγάλε δεν μου κάθεται για τους λόγους που ανέφερα..Όπως και να έχει κάθε είδους τεστ καλό είναι.Αυτό δείχνει πως την ψάχνουμε..:SFGSFGSF:(την έψαχνα εγώ..:afro:)

Μια επισήμανση πολύ σημαντική.

Ο συγκριτής καλωδίων ρεύματος που χρησιμοποίησα είναι δικής μου κατασκευής και δεν σας προτείνω να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο. Είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας εάν τον χρησιμοποιήσετε. ΔΕΝ παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια στο χρήστη γιατί δεν περιλαμβάνει διακόπτες και ασφάλειες τήξεως. Επίσης στην είσοδο Α ή Β που δεν χρησιμοποιείται υπάρχει υψηλή τάση δικτύου.
Δεν μπορώ να το διαθέσω για παρόμοιες δοκιμές για προφανείς λόγους που αφορούν την ασφάλεια.

Last edited: