Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Κατά τα άλλα θερμά συγχαρητήρια απο εμένα, και μερικές υποκειμενικές παρατηρήσεις :

1) ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ δεν επιλέξατε αφρόντιστη πρίζα. Αν μη τι άλλο, τέτοιες είναι οι παροχές ρεύματος του 99% των ενδιαφερομένων, και τέτοιες παροχές υποτίθεται ότι καλούνται να θεραπεύσουν τα εν λόγω καλώδια.

2) Κατά την αλλαγή καλωδίων, η άλλη άκρη του καλωδίου που δεν έπαιζε (αυτή που δεν βλέπουμε στο video) παρέμενε συνδεδεμένη στο πολύπριζο; Αν ναι, είναι σωστό αυτό;

2α) Κατά την αλλαγή καλωδίων, και κατά το μικρό διάστημα που παρέμεναν αμφότερα συνδεδεμένα, η μουσική συνέχιζε να παίζει;

3) Προσωπική γνώμη, αλλά αρκετά και με το παραπάνω χάιεντ ήταν το σύστημα της δοκιμής... Να' χουν και κάποια πρακτική αξία τα αποτελέσματα όλου αυτού του κόπου, ε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά εάν βγει το ίδιο καλώδιο πρώτο σε κατάταξη με τα 2 γκρουπ δεν θα είναι το ίδιο πράγμα?Δεν θα είναι διαφορετικό τότε?Μία σκέψη έκανα απλά γιατί το τεστ με τα μπάσε βγάλε δεν μου κάθεται για τους λόγους που ανέφερα..Όπως και να έχει κάθε είδους τεστ καλό είναι.Αυτό δείχνει πως την ψάχνουμε..:SFGSFGSF:(την έψαχνα εγώ..:afro:)

Η αξιολογηση του "καλύτερου" είναι εντελώς υποκειμενική. Το να μην ακούει κάποιος διαφορά ανάμεσα σε ένα καλώδιο των 1.000 ευρώ και ενός των 3 ευρώ είναι είδηση.

Υ.Γ παίζει βέβαια το να είναι και κουφός

Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Μια επισήμανση πολύ σημαντική.

Ο συγκριτής καλωδίων ρεύματος που χρησιμοποίησα είναι δικής μου κατασκευής και δεν σας προτείνω να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο. Είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας εάν τον χρησιμοποιήσετε με λανθασμένο τρόπο. ΔΕΝ παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια στο χρήστη γιατί δεν περιλαμβάνει διακόπτες και ασφάλειες τήξεως. Επίσης στην είσοδο Α ή Β που δεν χρησιμοποιείται υπάρχει υψηλή τάση δικτύου.
Δεν μπορώ να το διαθέσω για παρόμοιες δοκιμές για προφανείς λόγους που αφορούν την ασφάλεια.

Βρε ΙΚ είμαστε σίγουροι ότι ο συγκριτής που έφτιαξες δεν ¨βρώμιζε¨το
σήμα, δεν πρόσθετε αν θες και τα δικά του χαρακτηριστικά?

1) ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ δεν επιλέξατε αφρόντιστη πρίζα. Αν μη τι άλλο, τέτοιες είναι οι παροχές ρεύματος του 99% των ενδιαφερομένων, και τέτοιες παροχές υποτίθεται ότι καλούνται να θεραπεύσουν τα εν λόγω καλώδια.

Τα ακριβά καλώδια ρεύματος δεν θεραπεύουν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης ούτε τις βρώμικες επαφές στις πρίζες και στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

2) Κατά την αλλαγή καλωδίων, η άλλη άκρη του καλωδίου που δεν έπαιζε (αυτή που δεν βλέπουμε στο video) παρέμενε συνδεδεμένη στο πολύπριζο; Αν ναι, είναι σωστό αυτό;

Δεν είναι σωστό. Κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει το φις και από την πλευρά του πολύπριζου. Ακόμα καλύτερα να βγαίνει και από το σπίτι γιατί τα πολύ ακριβά καλώδια έχουν μαγικές ιδιότητες.

2α) Κατά την αλλαγή καλωδίων, και κατά το μικρό διάστημα που παρέμεναν αμφότερα συνδεδεμένα, η μουσική συνέχιζε να παίζει;

Για 5 περίπου δευτερόλεπτα παρέμεναν αμφότερα τα καλώδια. Ενημέρωνα κάθε φορά πριν από κάθε αλλαγή.

3) Προσωπική γνώμη, αλλά αρκετά και με το παραπάνω χάιεντ ήταν το σύστημα της δοκιμής... Να' χουν και κάποια πρακτική αξία τα αποτελέσματα όλου αυτού του κόπου, ε;

Συμφωνώ.

...

Να κάνω κι εγώ μιά αφελή ερώτηση πρίν πάω για ύπνο;Το ρεύμα της παροχής το μέτραγε κανένας στην διάρκεια των δοκιμών;Ειδικά αυτές τις μέρες οι αυξομειώσεις τάσης δίνουν και παίρνουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Βρε ΙΚ είμαστε σίγουροι ότι ο συγκριτής που έφτιαξες δεν ¨βρώμιζε¨το
σήμα, δεν πρόσθετε αν θες και τα δικά του χαρακτηριστικά?

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι. Για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να το δοκιμάσουμε στη δική σου πηγή. Με ή χωρίς τον αντάπτορα να δούμε πόσες διαφορες θα ακούσεις. -bye-

Last edited:
Να κάνω κι εγώ μιά αφελή ερώτηση πρίν πάω για ύπνο;Το ρεύμα της παροχής το μέτραγε κανένας στην διάρκεια των δοκιμών;Ειδικά αυτές τις μέρες οι αυξομειώσεις τάσης δίνουν και παίρνουν...

Έσύ όταν ακούς μουσική παρακολουθείς με όργανο την τάση του δικτύου ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι. Για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να το δοκιμάσουμε στην δική σου πηγή. Με ή χωρίς τον αντάπτορα να δούμε πόσες διαφορες θα ακούσεις. -bye-

Any time boy!!

Έσύ όταν ακούς μουσική παρακολουθείς με όργανο την τάση του δικτύου ?

Εσείς κάνατε δοκιμή με καλώδια ρεύματος...
Τις περισσότερες φορές(πρίν και 1-2 φορές στην διάρκεια) κι ειδικά άν κάτι δεν μου πάει καλά το κάνω.

Εσείς κάνατε δοκιμή με καλώδια ρεύματος...
Τις περισσότερες φορές(πρίν και 1-2 φορές στην διάρκεια) κι ειδικά άν κάτι δεν μου πάει καλά το κάνω.

Την τάση την μετρησα 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της δοκιμής και ήταν 230Volts +/- 1%

Εννοείται.Δεν είναι τυχαίο πως ποτέ δεν αγόρασα ακριβό καλώδιο ενώ ήθελα να πάρω κάτι για αναβάθμιση.Με της τοστιέρας πάντως δουλειά ΔΕΝ έκανα.Τα ακριβά άλλες φορές ήταν χειρότερα από το "φτηνό" μου, άλλες φορές καλύτερα αλλά για μένα με την καμία δεν άξιζε η τιμή τους το μέγεθος της "αλλαγής".Βιασύνες δεν θέλει το άθλημα και να έχεις ανοιχτό μυαλό απλά.Την άκρη την βρίσκεις.Όταν λέω ακριβά καλώδια δεν λέω για της τάξης του 1000ρικου και άνω.Αυτά δεν ήθελα ποτέ να τα δοκιμάσω γιατί απλούστατα δεν θα μπορούσα/ήθελα να τα αγοράσω.Έχω παίξει μόνο με διάφορα καλώδια <300 Ευρώ.Τα υπόλοιπα άμα είναι μέσω pm γιατί δεν θέλω να χαλάω το θέμα.

Δεν ενοουσα αυτο απλως αναρωτιομουνα αν μπορει καποιος να ειναι αντικειμενικος η μαλλον περισσοτερο αντικειμενικος απο την τυφλη δοκιμη .Δεν αμφισβητω παντως το κριση σου.

Last edited:
Πραγματικά αξίζει να κάνεις κι εσύ τυφλές δοκιμές καλωδίων χωρίς να σε συμβουλεύει κάποιος φίλος σου.

Εκανα!Εχεις χάσει επεισόδεια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Η αξιολογηση του "καλύτερου" είναι εντελώς υποκειμενική. Το να μην ακούει κάποιος διαφορά ανάμεσα σε ένα καλώδιο των 1.000 ευρώ και ενός των 3 ευρώ είναι είδηση.

Υ.Γ παίζει βέβαια το να είναι και κουφός

και ρευματος συμπεριλαμβανομενου?

...Τα ακριβά καλώδια ρεύματος δεν θεραπεύουν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης ούτε τις βρώμικες επαφές στις πρίζες και στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Ναι, αλλά τα προβλήματα αυτά είναι κοινά στα ζευγάρια της δοκιμής. Από την άλλη, η φθηνή στάνταρ καλωδίωση είναι ευπαθέστερη σε παρεμβολές που τα ακριβά καλώδια υποτίθεται οτι θεραπεύουν ως φίλτρα...

Δεν είναι σωστό. Κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει το φις και από την πλευρά του πολύπριζου.
Ακόμα καλύτερα να βγαίνει και από το σπίτι γιατί τα πολύ ακριβά καλώδια έχουν μαγικές ιδιότητες.

Ειρωνία προς εμένα είναι αυτό το τελευταίο; Δεν νομίζω ότι το ύφος μου ήταν ποτέ αρνητικό προς εσάς (το αντίθετο...), αλλά ούτε και θετικό προς τα "μαγικά" καλώδια. Αν πάλι πρόκειται για γενικότερη χιουμοριστική παρατήρηση και "αρπάζομαι" χωρίς λόγο, no problem no hard feelings.
Απλά σκέφτηκα ο φτωχός, ότι αν οι δύο αγωγοί του καλωδίου που δεν παίζει σχηματίζουν κάποια μικρή παρασιτική χωρητικότητα (πχ), η τελευταία παραμένει συνδεδεμένη στο καλώδιο που παίζει...
...

...

Ειρωνία προς εμένα είναι αυτό το τελευταίο; Δεν νομίζω ότι το ύφος μου ήταν ποτέ αρνητικό προς εσάς (το αντίθετο...), αλλά ούτε και θετικό προς τα "μαγικά" καλώδια. Αν πάλι πρόκειται για γενικότερη χιουμοριστική παρατήρηση και "αρπάζομαι" χωρίς λόγο, no problem no hard feelings.Απλά σκέφτηκα ο φτωχός, ότι αν οι δύο αγωγοί του καλωδίου που δεν παίζει σχηματίζουν κάποια μικρή παρασιτική χωρητικότητα (πχ), η τελευταία παραμένει συνδεδεμένη στο καλώδιο που παίζει...

Το να υπάρχει συνδεδεμένο και ένα δεύτερο καλώδιο στο πολύπριζο είναι κάτι το φυσιολογικό. Ολα τα καλώδια έχουν άλλωστε κάποια μικρή χωρητικότητα της τάξης των 100-200pF.

Υ.Γ Υπάρχουν κι άλλες 2.000 μεταβλητές που δεν ήταν όπως θα τις θέλαμε.

Last edited:
Το να υπάρχει συνδεδεμένο και ένα άλλο καλώδιο στο πολύπριζο είναι κάτι το φυσιολογικό. Ολα τα καλώδια έχουν άλλωστε κάποια μικρή χωρητικότητα της τάξης των 100-200pF.

Υ.Γ Υπάρχουν 2.000 μεταβλητές που δεν ήταν όπως θα τις θέλαμε.

Αυτή είναι μία, που εύκολα μπορούμε να εξαλείψουμε και έχει νόημα κάτι τέτοιο. Γιατί υποτίθεται, και όχι άδικα, ότι το "μαγικό" καλώδιο έχει χαμηλές τιμές παρασιτικών χαρακτηριστικών, ενώ το φτηνιάρικο υψηλές. Όταν λοιπόν το καλώδιο που δεν παίζει παραμένει συνδεδεμένο, το μαγικό επιβαρύνεται στη δοκιμή του με ένα παράλληλα συνδεδεμένο "βρώμικο" εξάρτημα, ενώ το φτηνό με ένα λιγότερο βρώμικο.

Πάντα με καλή διάθεση...