Apple Time Machine

όχι τίποτα τέτοιο. Επίσης αν αφήσω το σκληρό ο υπολογιστής δεν κάνει shut down. πρέπει να τον σβήσω πρώτα και μετά να τον κλείσω. Αυτό δεν μου το έκανε το πρωί....
Δεν σε πιάνω...

Τέλος πάντων, πριν ασχοληθούμε με το δίσκο, υπάρχει και η διαδικασία του πλήρους reset του Time Machine.
Το κλείνεις απενεργοποιώντας τα πάντα.
Διαγράφεις /Library/Preferences/com.apple.TimeMachine.plist στο γενικό Library, όχι του χρήστη.
Το ενεργοποιείς επανακαθορίζοντας το backup με τους δίσκους και τις εξαιρέσεις.

Δεν σε πιάνω...

Τέλος πάντων, πριν ασχοληθούμε με το δίσκο, υπάρχει και η διαδικασία του πλήρους reset του Time Machine.
Διαγράφεις /Library/Preferences/com.apple.TimeMachine.plist στο γενικό Library, όχι του χρήστη.

δεν βρήκα αυτό που λές, βρήκα το TimeMachine.PrefPane. Να το σβήσω;;;

ΟΧΙ.....

Λοιπόν, άφησε τον υπολογιστή το βράδυ ανοικτό, και το πρωϊ διάβασε τη κονσόλα. Θα σου στείλω λεπτομερέστερες οδηγίες για το reset του Time Machine. Μην κάνεις τίποτα, προς το παρόν. Γιατί, της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά :flipout:.

Last edited:
ΟΧΙ.....

Δεν σε πιάνω...

Ωραία. Το αρχείο που μου λές να σβήσω δεν υπάρχει. Η τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να το βρώ. ΟΚ θα σας πρίξω ξανά αύριο :flipout:

Λοιπόν, άφησε τον υπολογιστή το βράδυ ανοικτό, και το πρωϊ διάβασε τη κονσόλα.

Το άφησα ανοιχτό και δεν έγινε τίποτα. Το ίδιο μύνημα παρέμεινε "making backup disk available".

Λοιπόν, θές να το πακετάρω και να σου το φέρω, να το δείς και ιδίοις όμασι; Και μέχρι να το φτιάξεις εγώ να είμαι κάτω να ακούω τα Spendor ? :grinning-smiley-043

Επίσης μπορώ να κάνω copy όλα μου τα αρχεία σε ένα άλλο εξωτερικό σκληρό και να κάνω format όλο το Mac από την αρχή :proud: και να ησυχάσω....

ΥΓ : Επαναλαμβάνω : Στα Linux δεν συμβαίνουν αυτά, εκεί ανοίγεις terminal, κάνεις copy paste και καθάρισες....

Last edited:
Time calsule μακρια!!!
Χαλανε ολα γυρω στην 2ετια. Googlare.

Εγω επειδη ειχα παλαιοτερα προβλημα μπορεσα να το λυσω με firware update του δισκου.

copy - paste ποιων πραγματων ?
Δεν ειναι backup αυτό....

Τελος παντων.... δες κι εδω http://macs.about.com/od/applications/ss/diskutilformat.htm
http://pondini.org/TM/A6.html
http://pondini.org/TM/A4.html

εχει πολλές πληροφορίες.

Επίσης, μπορεις να δοκιμασεις να κανεις time machine σ εναν αλλο δίσκο, για να δουμε τι φταιει ....

Δες και αυτό από
http://pondini.org/TM/A4.html

Σήμερα το πρωί τα έκανα όλα αυτά που λένε και ιδιαίτερα αυτό στο τέλος.

Κάνω restart στον υπολογιστή, ανοίγω console, ανοίγω σκληρό εξωτερικό, σετάρω ξανά το time machine από την αρχή, ξεκινάει η διαδικασία, making backup disk available βλέπω, ωραία πράγματα......

και στο βάθος άξονας ! ! Ωραίος γαλβανιζέ, βουτυράτος, κουκλί!

Μισή ώρα δεν είχε γίνει τίποτα. :violent-smiley-030: Το ίδιο μοτό με εχτές, είχε κολλήσει επί μισή ώρα στο making backup disk available . Ουτε μια φορά δεν έκανε access στον σκληρό δίσκο.

Βρε μήπως να κάνω copy paste τα αρχεία που θέλω και να τραβήξω ένα format ξεγυρισμένο στο mac να συνέλθει;; :AFADF0:

ΥΓ : Κάποιος από εσάς που περνάει ο λόγος σας να πείτε στο Cuppertino να δώσουν πρόσθετο βάρος στο terminal ! Τετοιο ωραίο εργαλείο και πάει στράφη :furious3:

περιεργα πράγματα.... με format και δεν εστρωσε ?
αν εχει ςκι έναν αλλο σκληρο , δοκιμασε να κανει εκει time machine.

Αν κανει σ αυτον , τοτε εχει χτυπησει ο δισκος σου... αν όχι , κατι δε παει καλα με το λειτουργικο σου.

περιεργα πράγματα.... με format και δεν εστρωσε ?
αν εχει ςκι έναν αλλο σκληρο , δοκιμασε να κανει εκει time machine.

Αν κανει σ αυτον , τοτε εχει χτυπησει ο δισκος σου... αν όχι , κατι δε παει καλα με το λειτουργικο σου.

Θα πάρω έναν σκληρό, θα το φορμάρω σε Mac os extended και θα προσπαθήσω να κάνω backup. Αν δουλέψει σε αυτόν τί να πώ.... Αν δεν δουλέψει τότε φορμάτ το mac.

... αν όχι , κατι δε παει καλα με το λειτουργικο σου.
Φίλε, ήμουνα από το πρωί σε σεμινάριο, οπότε τώρα και για να αποκλειστεί αυτό που λέει ο Γιάννης κάνε το εξής.
Μέσω του Accounts των System Preferences δημιούργησε ένα νέο λογαριασμό με δικαιώματα Admin και ονόμασέ τον πχ. Test User. Πιθανότατα θα σου ζητηθεί διαχειριστικό password. Κατόπιν κάνε Logout και Login με το νέο χρήστη.
Τρέξε τώρα το Time Machine και αφού καθορίσεις τα γνωστά κάνε backup. Το σκεπτικό είναι ότι το Time Machine θα τρέξει για πρώτη φορά για το νέο χρήστη, οπότε θα δημιουργηθούν νέες προτιμήσεις και βάση δεδομένων για το backup. Εάν το πρόβλημα επιμείνει τότε φαίνεται να έχουμε θέμα με το Λειτουργικό. Τα σχετικά με το δίσκο άστα για το τέλος...

Φίλε, ήμουνα από το πρωί σε σεμινάριο, οπότε τώρα και για να αποκλειστεί αυτό που λέει ο Γιάννης κάνε το εξής.
Μέσω του Accounts των System Preferences δημιούργησε ένα νέο λογαριασμό με δικαιώματα Admin και ονόμασέ τον πχ. Test User. Πιθανότατα θα σου ζητηθεί διαχειριστικό password. Κατόπιν κάνε Logout και Login με το νέο χρήστη.
Τρέξε τώρα το Time Machine και αφού καθορίσεις τα γνωστά κάνε backup. Το σκεπτικό είναι ότι το Time Machine θα τρέξει για πρώτη φορά για το νέο χρήστη, οπότε θα δημιουργηθούν νέες προτιμήσεις και βάση δεδομένων για το backup. Εάν το πρόβλημα επιμείνει τότε φαίνεται να έχουμε θέμα με το Λειτουργικό. Τα σχετικά με το δίσκο άστα για το τέλος...

Τα έκανα και πάλι τον ήπιαμε. Οπότε πάμε για format....

ΥΓ : Ο Γιάννης φταίει που θέλει να αλλάξει κινητό σε Android :D :D

Backup κρατώ σε εξωτερικό σκληρό δίσκο του οποίου η χωρητικότητα υπερβαίνει κατά πολύ την χωρητικότητα του εσωτερικού σκληρού δίσκου. Ερώτηση : Μπορώ να χρησημοποιήσω τον εξωτερικό σκληρό για να κάνω copy paste αρχεία ? Η καλό θα ήταν να τον έχω μόνο για το time machine?