Apple TV+

AppleTV

Λοιπόν, το Apple TV σε FIRE 4K stick δουλεύει ΑΨΟΓΑ, 4K HDR και βγάζει ματια, δε μπορώ να σας περιγράψω για τι εικόνα μιλάμε. Ο,τι πιο κοντινό εχω δει σε δισκάκι UHD, καμία σχέση με τα 4Κ του Netflix.

Δυστυχώς δεν έχω setup Atmos για να επιβεβαιώσω περί ήχου, αλλά εφόσον το Dolby Vision κλειδώνει κανονικά, φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για το Atmos.

Όποτε, αν το θέλετε μόνο για Apple TV, φυλάξτε τα λεφτά σας και πάρτε ένα Fire.

Re: AppleTV

Φίλε Maestro,μόλις κοίταζα μια προσφορά που βλέπω και έβγαλε το Αγγλικό amazon για τα roku.Μήπως γνωρίζεις αν Roku Streaming Stick+ είναι η ναυαρχίδα της Roku ? Γιατί θυμόμουν για το Roku ultra παλαιότερα.Βασικά αυτό που με κάνει ακόμα και το σκέφτομαι είναι:

1. Απ ότι βλέπω το Roku Streaming Stick+ δεν πρέπει να έχει υποστήριξη Dolby Vision,μέχρι HDR10 μάλλον σταματάει.
2. Δεν γνωρίζω αν το Roku Streaming Stick+ υποστηρίζει ορθή αναπραγωγή υλικού 23.976 fps. Δηλαδή δεν ξέρω αν έχει auto resolution switching και auto frame rate switching ώστε να παίζει τα video με στην natively τους ανάλυση και framerate.Μήπως τυχγάνει να γνωρίζεις?
3. Επίσης το apple tv+ παίζει από τα roku?

Βασικά ακόμα κι έτσι το σκέφτομαι να το τσίμπαγα και για μια full HD που έχω,άλλωστε δεν νομίζω να βρω κάτι αρκετά φθηνότερο.

Φίλε Maestro,μόλις κοίταζα μια προσφορά που βλέπω και έβγαλε το Αγγλικό amazon για τα roku.Μήπως γνωρίζεις αν Roku Streaming Stick+ είναι η ναυαρχίδα της Roku ? Γιατί θυμόμουν για το Roku ultra παλαιότερα.Βασικά αυτό που με κάνει ακόμα και το σκέφτομαι είναι:

1. Απ ότι βλέπω το Roku Streaming Stick+ δεν πρέπει να έχει υποστήριξη Dolby Vision,μέχρι HDR10 μάλλον σταματάει.
2. Δεν γνωρίζω αν το Roku Streaming Stick+ υποστηρίζει ορθή αναπραγωγή υλικού 23.976 fps. Δηλαδή δεν ξέρω αν έχει auto resolution switching και auto frame rate switching ώστε να παίζει τα video με στην natively τους ανάλυση και framerate.Μήπως τυχγάνει να γνωρίζεις?
3. Επίσης το apple tv+ παίζει από τα roku?

Βασικά ακόμα κι έτσι το σκέφτομαι να το τσίμπαγα και για μια full HD που έχω,άλλωστε δεν νομίζω να βρω κάτι αρκετά φθηνότερο.

Δεν έχω ιδέα περί Roku. Πάντως το Fire 4K φαίνεται να κρατάει native resolution και frame rate.

Λοιπόν αγαπητέ φίλε Maestros,

Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα βρήκα το παρακάτω εδώ:

https://androidpctv.com/review-amazon-fire-tv-stick-4k/

In terms of multimedia playback the Fire TV Stick 4K behaves perfectly using the new Mediatek MT8695 SoC, which has video output support for HDMI 2.0b that allows maximum resolution up to 4K@60fps with HDR information. The system has an automatic framerate sync menu but it is only for compatible apps, so far we know it only works with Amazon Prime Video, KODI or PLEX, so it is not useful at general use level with MX player or even Netflix.

Automatic refresh rate change: Available, only for compatible apps such as KODI and PLEX.

Δηλαδή λέει πως ναι μεν το Fire TV Stick 4K έχει automatic framerate, αλλά τα σχετικά app του netflix κλπ που έχει το ίδιο μέσα του (δεν μιλάμε για side loading),δεν είναι συμβατά! Ενώ για παράδειγμα, με το Amazon Prime Video app είναι συμβατό το automatic framerate sync του κατασκευαστή! Μυστήριες οι προθέσεις του κατασκευαστή!
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι δεν φτιάχνουν τα μηχανάκια να αναπαράγουν στο σωστό framerate γενικά.Απ ότι έχω διαβάσει από άλλα παιδιά στο φόρουμ αυτό που γίνεται ακόμα και από τα Xbox ONE S/X είναι να παίζουν με framerate 60fps όταν το native framerate του video είναι στα 23.976 fps.Οι πιο ψαγμένοι του φορουμ μπορούν να μας πουν σε τι framerate κάνει αναπαραγωγή το amazon fire stick 4K,το roku ή άλλα παρόμοια στικάκια?

Παρόμοια κουβέντα είχα ανοίξει εδώ:

https://avclub.gr/forum/showthread.php/160598-Media-Players-με-HD-Netflix-υποστήριξη/page20

Μάλλον θα τη συνεχίσω αυτή την κουβέντα και εκεί.Απ όσα μου είχαν πει κι εκεί μάλλον μόνο το apple tv φαίνεται να έχει τα πάντα όλα

1. υποστήριξη netflix 4K,amazon 4K,apple tv+ 4K κλπ
2. υποστήριξη HDR (HDR 10 και Dolby Vision)
3. Dolby Atmos (DD+)
4. σωστή αναπαραγωγή 23.976 fps

Αλλά κλασσικά αυτή η apple με τις τιμές της...Ωστόσο περαν αυτού το amazon fire stick 4K το σκέφτομαι πολύ σοβαρά κι εγώ ,όπως σκέφτομαι τώρα και το roku με την προσφορά που βγήκε στο Αγγλικό amazon.Δείχνουν να είναι τούμπανο κατά τα άλλα.

Δηλαδή λέει πως ναι μεν το Fire TV Stick 4K έχει automatic framerate, αλλά τα σχετικά app του netflix κλπ που έχει το ίδιο μέσα του (δεν μιλάμε για side loading),δεν είναι συμβατά! Ενώ για παράδειγμα, με το Amazon Prime Video app είναι συμβατό το automatic framerate sync του κατασκευαστή! Μυστήριες οι προθέσεις του κατασκευαστή!
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι δεν φτιάχνουν τα μηχανάκια να αναπαράγουν στο σωστό framerate γενικά.Απ ότι έχω διαβάσει από άλλα παιδιά στο φόρουμ αυτό που γίνεται ακόμα και από τα Xbox ONE S/X είναι να παίζουν με framerate 60fps όταν το native framerate του video είναι στα 23.976 fps.Οι πιο ψαγμένοι του φορουμ μπορούν να μας πουν σε τι framerate κάνει αναπαραγωγή το amazon fire stick 4K,το roku ή άλλα παρόμοια στικάκια?

https://avclub.gr/forum/showthread.php/160598-Media-Players-με-HD-Netflix-υποστήριξη/page20

Μάλλον θα τη συνεχίσω αυτή την κουβέντα και εκεί.Απ όσα μου είχαν πει κι εκεί μάλλον μόνο το apple tv φαίνεται να έχει τα πάντα όλα

3. Dolby Atmos (DD+)

Αλλά κλασσικά αυτή η apple με τις τιμές της...Ωστόσο περαν αυτού το amazon fire stick 4K το σκέφτομαι πολύ σοβαρά κι εγώ ,όπως σκέφτομαι τώρα και το roku με την προσφορά που βγήκε στο Αγγλικό amazon.Δείχνουν να είναι τούμπανο κατά τα άλλα.

Μάλλον και για αυτό κοστίζει τόσο πολύ σε σχέση με τα άλλα. Βλέπω Netflix μέσω ps3 αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα επιτρέπεται.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μια ερώτηση σε όσους έχουν κάνει ήδη εγγραφή στο AppleTV+

Με ποιο τρόπο μπορείς να κάνεις log in , να πάρεις τις πρώτες 7 ημέρες δωρεάν που λέει και μετά να βλέπεις για ένα έτος δωρεάν ;

Ένας φίλος μου αγόρασε πριν λίγες ημέρες ένα καινούργιο iPhone.
Μπορώ εγώ να πάρω το serial number της συσκευής και να βλέπω εγώ AppleTV+ ; Αυτόν δεν τον ενδιαφέρει να βλέπει....

Τι χρειάζετε να έχω από τη νέα συσκευή που αγόρασε ο φίλος μου ώστε να εκμεταλευτώ εγώ τον ένα χρόνο δωρεάν ;

Κάνεις την σύνδεση από το iPhone του φίλου σου, έτσι ώστε να ισχύει ο δωρεάν ένας χρόνος. Μετά φτιάχνεις ένα Apple id και εσύ... Και το συνδέεις για να βλέπεις και εσύ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: AppleTV

Κάνεις την σύνδεση από το iPhone του φίλου σου, έτσι ώστε να ισχύει ο δωρεάν ένας χρόνος. Μετά φτιάχνεις ένα Apple id και εσύ... Και το συνδέεις για να βλέπεις και εσύ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο δωρεάν χρόνος όμως συνδέεται μόνο με το Apple ID του φίλου του το οποίο θα χρεώνει την κάρτα του μετά την πάροδο του 12 μηνου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ε μετά τον ένα χρόνο μπορεί να το κόψει και να αγοράσει την υπηρεσία κανονικά. Άλλωστε για ένα χρόνο είναι δωρεάν έτσι και αλλιώς, και δεύτερον ένας που και σήμερα θέλει να την αγοράσει πως αλλιώς; Θα πληρώνει κανονικά

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ε μετά τον ένα χρόνο μπορεί να το κόψει και να αγοράσει την υπηρεσία κανονικά. Άλλωστε για ένα χρόνο είναι δωρεάν έτσι και αλλιώς, και δεύτερον ένας που και σήμερα θέλει να την αγοράσει πως αλλιώς; Θα πληρώνει κανονικά

Δεν κατάλαβες, πρέπει να χρησιμοποιεί το Apple ID του φίλου του.

Ναι το κατάλαβα όσον αφορά το το δωρεάν κομμάτι. Μετά που έτσι και αλλιώς θα χρειάζεται συνδρομή, δεν θα μπορεί να κόψει ο φίλος την πρόσβαση με το id του και να αγοράσει ο φίλος μας την υπηρεσία κανονικά σαν νέος;

Ναι το κατάλαβα όσον αφορά το το δωρεάν κομμάτι. Μετά που έτσι και αλλιώς θα χρειάζεται συνδρομή, δεν θα μπορεί να κόψει ο φίλος την πρόσβαση με το id του και να αγοράσει ο φίλος μας την υπηρεσία κανονικά σαν νέος;

Προφανώς αλλά θα χάσει τα preferences του.
Επίσης, το Apple ID είναι πολύ προσωπικό για να το μοιράζουμε σε φίλους άσε που θα χρειάζεται κατά καιρούς 2factor verification.

3. Dolby Atmos (DD+)

Λοιπόν, δε μπορώ να σας δώσω ασφαλείς πληροφορίες γιατί δεν ξέρω πως να ελέγξω το πραγματικό framerate. Αυτό που ξέρω είναι ότι η κίνηση στις 55 ίντσες φαίνεται απίστευτα smooth, τώρα αν είναι 23.9 ή 24, δε μπορεί να το διακρίνει το μάτι μου.

Επίσης, οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι άλλα αντί άλλων, δε μπορείς με ασφάλεια να βγάλεις συμπέρασμα. Πχ γράφεται στο διαδίκτυο ότι το Apple TV app του Fire δεν υποστηρίζει Dolby Vision/Atmos, ενώ εμένα, αφενός είναι κλειδωμένο σε Vision, αφετέρου, ακόμη κι αν το κλείδωμα είναι απλά θέμα σήματος και όχι πληροφορίας, φαίνεται καθαρά ότι βλέπω HDR (αντίστοιχα, δε μπορώ να καταλάβω με το μάτι αν πρόκειται περί Vision ή HDR10)

Με άλλα λόγια... εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τα 25$ που έδωσα. Αν τώρα κάποια στιγμή μεγαλώσω την εικόνα μου (προβολέας) και αρχίσω να ψειρίζω τη μαϊμού, τότε απλά εκείνη τη στιγμή θα πάρω ένα Apple TV hardware. Ως τότε, μια χαρά είμαι με το stick!

Μα προφανώς αγαπητέ φίλε Maestros και ειδικά στα λεφτά που το πήρες, 25$ αν το έβρισκα θα το επερνα κι εγώ επιτόπου! Αφού και αρκετά ακριβότερο το σκέφτομαι να το πάρω!

Η αγορά που έκανες συμφέρει χωρίς συζήτηση! Από εκεί και πέρα αναφέρουμε και αυτά που έχουμε υπόψιν μας ότι ισχύουν γιατί είμαστε σε εξειδικευμενο φόρουμ και επιδιωκουμε το καλύτερο.

Τώρα ένα σχόλιο σε αυτό που αναφέρεις ότι είναι πολύ smooth η κίνηση στην εικόνα: Απ ότι έχω καταλάβει, ας με διορθώσουν οι περισσότερο γνωστές,όσο αυξάνει το framerate του video γενικά η κίνηση γίνεται ομαλοτερη, "κίνηση -βουτυρο" όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
Προφανώς στα 23.976 fps που είναι από παράδοση το κινηματογραφικο πρότυπο η κίνηση δεν είναι τόσο βουτυρενια.Επειδη όμως έχει επικρατήσει οι ταινίες να γυριζονται συνήθως στα 23.976 fps γι αυτό και αυτή την κίνηση την θεωρούμε ως το σωστό κινηματογραφικο πρότυπο κι ας είναι στην πραγματικότητα λιγότερο ομαλή σε σχέση με τα π.χ. 60 fps. Στην πραγματικότητα φυσικά η κίνηση στα 23.976 fps είναι λιγότερο ομαλή από την κίνηση στα 60 fps, που κάποιοι κάνουν π.χ. μεσω frame interpolation.

Με το μάτι και αναπαραγωντας κλασσική ταινία δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τόσο εύκολα αν είναι στο original framerate του video. Σε σχετικό section του φόρουμ μας ο καλός μας φίλος JL_? νομίζω έχει ποσταρει ένα ειδικό test video για να ελέγξει κάποιος αν έχει σωστή αναπαραγωγή υλικού στα 23.976 fps.

Δε μιλάω προφανώς για κίνηση βούτυρο, αυτή τη διαφορά των 60fps με τα 24 την καταλαβαίνεις και με το μάτι. Και ευτυχώς τέτοιο θέμα δεν έχω.

Σε κινηματογραφικά πλαίσια μιλάω λέγοντας smooth. Ότι δηλαδη δεν βλέπω σπασίματα, ειδικά στα παναρισματα.

Με το μάτι και αναπαραγωντας κλασσική ταινία δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τόσο εύκολα αν είναι στο original framerate του video. Σε σχετικό section του φόρουμ μας ο καλός μας φίλος JL_? νομίζω έχει ποσταρει ένα ειδικό test video για να ελέγξει κάποιος αν έχει σωστή αναπαραγωγή υλικού στα 23.976 fps.

Μπορείς να μου δείξεις που είναι αυτό το τεστ, είμαι περίεργος να δοκιμάσω. Αν και φαντάζομαι θα είναι αδύνατον να δοκιμάσω στο Apple TV app του Stick, αλλά έχει ενδιαφέρον γενικότερα.

Εδώ είναι το τεστ του καλού μας φίλου JL_?.Σε ενδιαφέρει κυρίως το τεστ με όνομα AVClub Motion Test 3 1080p24 (1920x1080p@23,976Hz) Δες εδώ:

https://avclub.gr/forum/showthread.php/90074-AVClub-Motion-Test-The-HD-Generation

Είναι ένα αρχείο τεστ βίντεο που πρέπει να τρέξεις και στη συνέχεια να ακολουθήσεις τις οδηγίες που γράφει αναλυτικά ο JL_? για να ερμηνεύσεις το αποτέλεσμα.Δες αν έχει κάποιον ή κάποιους εσωτερικούς player το amazon fire tv stick 4k για αναπαραγωγή εξωτερικών αρχείων π.χ. ματρόσκες mkv.Αν καταφέρεις και δοκιμάσεις πως συμπεριφέρεται ένας εσωτερικός του player στην αναπαραγωγή ίσως είναι απλά μια ένδειξη για το τι γίνεται με την αναπαραγωγή στα Apple TV+ app ,Netflix app κλπ.

Το θέμα βέβαια είναι πως θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τα Apple TV+ app ,Netflix app κλπ του amazon fire tv stick 4k ,αυτό όπως είπες κι εσύ φαντάζει αδύνατον,αφού πως θα δώσεις π.χ. στο Apple TV+ app εξωτερικό αρχείο mkv να αναπαράγει.

Επίσης δες και αυτό εδώ το βίντεο: Δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για hidden features νομίζω,επιλογές του μενού είναι.

https://www.youtube.com/watch?v=Ax7xvBwJyJw

Όπως είδα έχει στις επιλογές Display την επιλογή Match Original Frame Rate η οποία όπως βλέπω στο βίντεο φαίνεται από default να είναι στο OFF !! (Δες στο 1:05 του video περίπου)
Επίσης εντύπωση μου έκανε και στο 2:11 του βιντεο όπου στη ρύθμιση Dynamic Range Settings έχει από default την επιλογή Always HDR ! Δηλαδή αν δεν έχω καταλάβει λάθος έχει από default την ρύθμιση,απαξ και έχεις συνδέσει HDR τηλεόραση τότε ακόμα και υλικό που είναι SDR το stick να το στέλνει ως HDR !!
Την επιλογή Adaptive η οποία όπως λέει Displays content to match original Dynamic Range of the content πρέπει να την επιλέξει ο χρήστης!

Και όλα τα παραπάνω φυσικά υπό την αίρεση του ότι απ ότι φαίνεται,δεν αρκεί απλά να έχεις επιλέξει Match Original Frame Rate αλλά θα πρέπει και η εκάστοτε εφαρμογή (netflix app,Apple TV+ app κλπ) να είναι και η ίδια συμβατή με την αναπαραγωγή σε native framerate κάτι που απ ότι διαβάζαμε λένε πως ισχύει για amazon prime app αλλά όχι για netflix app,αν το γράφουν σωστά φυσικά και δεν κάνουν λάθος,όπως πολύ σωστά είπες κι εσύ!

Όπως θα δεις στο video λέει στο ίδιο το μενού του stick χαρακτηριστικά:

When Match Original Frame Rate is on, supported apps will use the native content frame rate during video playback.Video Resolution must be set to Auto.

Τώρα ποιά ακριβώς από τα apps είναι supported και ποιά δεν είναι...δεν βλέπω να μας το διευκρινίζει ο ποιητής-κατασκευαστής!