:furious3: Kαθε φωτογραφιση και νεα εμπειρεια... χθες βεβαιωθηκα οτι πρεπει να εχω τον μοναδικο -παγκοσμιως- φακο που εχει καλυτερα ακρα απο οτι κεντρο... και εις ανωτερα... :Banane0:
Παρακατω, ολοκληρο το καδρο στα 85mm με f2,8 και βλεπετε και το σημειο εστιασης, καρακεντρο...
Εδω, κροπ απο το κεντρο
Και εδω, κροπ απο το αποκεντρο
Επειδη εχω και μυωπια, εσεις βλεπετε κατι διαφορετικο? Ποσο να πιανει στο ebay ενας τετοιος φακος? Ή μηπως ειναι θεμα μηχανης? Ή συνδυασμου?
Μπορει να ειναι τυχαια αστοχια, δηλαδη να συμβαινει μια στις χιλιες?
Μηπως φταιει το οτι ειμαι υπο γωνια με το σημειο εστιασης και ο τοιχος στο πλαι ειναι πιο παραλληλος στον αισθητηρα?
Μηπως πλησιαζοντας η εστιαση προς το απειρο (εδω πρεπει να ειμαι πανω απο 10 μετρα αποσταση, ποτε θεωρειται οτι εστιαζουμε στο απειρο? το ειχα ξαναρωτησει αυτο) ψιλομπερδευονται τα συστηματα? Και αν ναι, ειναι θεμα φακου η σωματος το συγκεκριμενο? (εχω διαβασει ποικιλα παραπονα για φακους και μη εστιαση στο απειρο, αλλα δεν καταλαβα ουτε το προβλημα ακριβως ουτε και δοθηκε ποτε καποια συγκεκριμενη απαντηση, περαν μιας που ελεγε να βγαλεις -εαν εχεις- καποιο φιλτρο μπροστα, το οποιο εγω, δεν εχω).
Το οτι και αυτη ειναι στα 800iso δεν πιστευω να φταιει...:smash: