Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Καλα, την αλλη φορα ελα με τον κηδεμονα σου...:ernaehrung004: γιατι εμεις εδω... :behead: (περνουμε κεφαλια)...:flipout:

Οι παρακάτω είναι με τον m.zuiko14-150/f4-5,6 χύμα jpeg από την E-P1 με contrast, noise filter κ.λ.π. όλα στο 0. Η πρώτη περίπου στα 100mm (αντιστοιχία 200mm) και η δεύτερη στα 14 (28). Δεν ξέρω τι βλέπετε μετά την "επεξεργασία" από τον αγαπημένο μας server, αλλά για το είδος του φακού είμαι πολύ ικανοποιημένος...

_4084581 RES.jpg_4084595 RES.jpg

Μετά απο καιρό, είχα την προηγούμενη βδομάδα μια μικρή βόλτα φωτογραφική. Ένα απο τα αγαπημένα μου κτήρια στην Κολωνία είναι το Kolumba. Είναι ένα μουσείο/γκαλερί/ίδρυμα/κάτι...
7061562049_13ab4127f5_b.jpg

Τραβηγμένη με την ΝΕΧ7 και τον 16αρη. Η προοπτική είναι πολύ λάθος, αλλά όταν δοκίμασα να το διορθώσω δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα καθόλου...

Επίσης εντυπωσιακό είναι και το μουσείο Σοκολάτας που βρίσκεται σε μια "προβλήτα" στο ποτάμι. Εδώ το αίθριο στο εσωτερικό του με την κεντρική είσοδο.
7061562571_e53001471b_b.jpg

Οι παρακάτω είναι με τον m.zuiko14-150/f4-5,6 χύμα jpeg από την E-P1 με contrast, noise filter κ.λ.π. όλα στο 0. Δεν ξέρω τι βλέπετε μετά την "επεξεργασία" από τον αγαπημένο μας server, αλλά για το είδος του φακού είμαι πολύ ικανοποιημένος...

Βλέπω πως έχουν την οξύτητα που καλύπτει το γούστο μου , ωραίες και οι δύο . Τελικά με έχει εκπλήξει ευχάριστα η σειρά pen .

Μετά απο καιρό, είχα την προηγούμενη βδομάδα μια μικρή βόλτα φωτογραφική.

Επίσης εντυπωσιακό είναι και το μουσείο Σοκολάτας που βρίσκεται σε μια "προβλήτα" στο ποτάμι. Εδώ το αίθριο στο εσωτερικό του με την κεντρική είσοδο.

Η δεύτερη με το μουσείο σοκολάτας είναι σαν να την πήρες από εξώφυλλο περιοδικού .

Είναι jpg απευθείας από την nex ?

Ναι είναι απευθείας JPEG, με κάποιο creative style κιόλας, αλλα δεν θυμάμαι ακριβώς με ποιό. Νομίζω το Deep. Έκανα μόνο resize και λίγο sharpening για το ανέβασμα.

Cacau & Alex

Oι φωτο σας ειναι φουλ σε aliasing, halo (μονο του Αλεξ) κλπ. Και που να τις έβλεπα με τα γυαλια, θα γδερνόταν τα ματια μου. Κατι πρέπει να γίνει και με τον σερβερ και με το resize-sharpening των χρηστών.

@ kosmous ... α) αυτό δεν είναι οξύτητα, είναι υπεροξύτητα + τεχνουργήματα (aliasing, halo κλπ). β) Δεν μπορείς να κρίνεις ενα φακό βλέποντας φωτό σε σμίκρυνση.

@ kosmous ... α) αυτό δεν είναι οξύτητα, είναι υπεροξύτητα + τεχνουργήματα (aliasing, halo κλπ). β) Δεν μπορείς να κρίνεις ενα φακό βλέποντας φωτό σε σμίκρυνση.

Ίσως να μην το θέτω σωστά , σε πολλές φωτό βλέπω να υπάρχει κάτι σαν πέπλο , μια θολούρα , όταν δεν διακρίνω κάτι τέτοιο και φαίνεται ζωντανή η φωτογραφία το ονομάζω οξύτητα .
Στην παρακάτω δηλαδή , βλέπω έλλειψη οξύτητας . Μάλλον δεν το λέω σωστά ?

η συγκεκριμένη ειναι κροπ απο την παραπάνω τραβηγμένη με ολυμπους tough6000 αρα απο μόνη της χωρίς μεγάλη ευκρίνεια
όμως και το site πλέον τις συμπιέζει τοσο πολύ που χάνουν την όποια ευκρίνεια έχουν.
δεν ξέρω πως μπορώ να το διορθώσω!
σε αυτη πχ http://www.avclub.gr/forum/showthre...graphy?p=1056411841&viewfull=1#post1056411841
το resize ειναι εξωφρενικό την ανέβασα γυρω στα 250κβ την ανέβασα και κανονικη αλλά το resize ηταν το ιδιο και ρίχνει την ποιότητα της φωτο τρομερά

μονη λυση βλεπω αυτο που ειπε ο send φλικρ και επικόλληση δεσμού!!

Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

η συγκεκριμένη ειναι κροπ απο την παραπάνω τραβηγμένη με ολυμπους tough6000 αρα απο μόνη της χωρίς μεγάλη ευκρίνεια
όμως και το site πλέον τις συμπιέζει τοσο πολύ που χάνουν την όποια ευκρίνεια έχουν.
δεν ξέρω πως μπορώ να το διορθώσω!

Δεν έβαλα και την παραπάνω η οποία ήταν καλή φωτογραφία γιατί δεν θέλω να γεμίζω το θέμα με ολόκληρα quote , αυτό που βλέπω στην συγκεκριμένη το βλέπω και σε δικές μου φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση όμως και αυτό ήθελα να δείξω στον Ηλία πως ονομάζω έλλειψη οξύτητας .

Cacau & Alex

Oι φωτο σας ειναι φουλ σε aliasing, halo (μονο του Αλεξ) κλπ. Και που να τις έβλεπα με τα γυαλια, θα γδερνόταν τα ματια μου. Κατι πρέπει να γίνει και με τον σερβερ και με το resize-sharpening των χρηστών.

Ηλία δεν ξέρω αν οφείλεται μόνο ο σερβερ...
Οι συγκεκριμένες είναι με τον μέτριο 16αρη της ΝΕΧ, ο οποίος ήταν μέτριος στην 5. Στην 7 απλά έχει μικρό μέγεθος και είναι ευρυγώνιος οπότε βρίσκει τον δρόμο του στην μηχανή. Για να βλέπεται έχει πέσει resize στα 720 με αρκετό σχετικά sharpening. Αν θυμάμαι καλά, Unsharp mask με 0.4 στα 140%... Και όλα αυτά απο το jpeg της μηχανής...
Θα ανεβάσω τα αρχικά για να συγκρίνεις.
DSC00302.jpg

Ηλία παραθέτω από τον εαυτό μου: "Δεν ξέρω τι βλέπετε μετά την "επεξεργασία" από τον αγαπημένο μας server..." , επιπλέον όπως λέει κι ο Άλεξ, μαζί με το resize έχει πέσει και sharpening από το irfanview. Σε επόμενα ανεβάσματα λέω να προσπαθήσω με το export to web του PS...

export to web του PS...

Και εγώ αυτό συνηθίζω να εμπιστεύομαι περισσότερο. JPEG Hi και παίζω με την ανάλυση. Με το που αλλάξεις την ανάλυση το photoshop βγάζει νέα πρόβλεψη για το μέγεθος αρχείου. Προτιμώ να ισορροπώ το θέμα σε μικρή ανάλυση με HI παρά μεγάλη ανάλυση με low.

Καταλαβαίνω τι λές, ήταν συνεφιασμένη μέρα με πολύ χαμηλό contrast...