Αρχιτεκτονική φωτογραφία

4.jpg

Μου αρέσει...

Τελευταία "κυνηγάω" κι εγώ Παρθενώνα συνεφιασμένο, αλλά όλο κάτι συμβαίνει:
- Ήλιος λαμπερός
- Καταρρακτώδης βροχή
- Άπειρος κόσμος

και το βασικότερο, έλλειψη χρόνου...

Μου αρέσει...

Τελευταία "κυνηγάω" κι εγώ Παρθενώνα συνεφιασμένο, αλλά όλο κάτι συμβαίνει:
- Ήλιος λαμπερός
- Καταρρακτώδης βροχή
- Άπειρος κόσμος

και το βασικότερο, έλλειψη χρόνου...

Σε 5' μετα τη ληψη, αρχισε η βροχη... Ως εκ τουτου, τον βρηκα αδειο απο κοσμο...
Επιπλεον, ειναι HDR απο 3 ληψεις...

Η 2η. Βέβαια και η πρώτη είναι καλή αλλά με ενοχλεί αυτή η έντονη παραμόρφωση.

Δικιο εχεις για την 1η, αλλα ηταν αρκετα σφιχτο το καδρο, και μια διορθωση θα το κουτσουρευε...
Επιπλεον μου αρεσε η παραμορφωση του 12-24...
Περιεργα γουστα εχω εεε???? :idea:

Έτσι όπως είναι ασπρόμαυρη και με τόσο κόκκο μοιάζει με καινούρια γέφυρα σε παλιά εποχή ! Ωραίο στύλ !!

Εντυπωσιακή η πρώτη. Διακρίνω μια εμμονή ωστόσο στο ολίγον έντονο HDR.... τουλάχιστον είναι περισσότερο αληθοφανές από μερικών-μερικών (ονόματα δεν λέμε) που το ψιλοξεσκίζουν....

Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Εντυπωσιακή η πρώτη. Διακρίνω μια εμμονή ωστόσο στο ολίγον έντονο HDR.... τουλάχιστον είναι περισσότερο αληθοφανές από μερικών-μερικών (ονόματα δεν λέμε) που το ψιλοξεσκίζουν....

ΔΕΝ ειναι HDR !!!!!!!!!!!!!!!! (τουλαχιστον οχι με την εννοια των πολλαπλων ληψεων...)
ACR + Νik Software filters... (Brilliance-Warmth,Detail Extractor,Cross Balance,Darken/Lighten Center, οχι ολα μαζι σε ολες)

Last edited:
Οκ, τότε είναι το detail extractor, κάνει κάτι παρόμοιο. Όπου το έχω χρησιμοποιήσει, το έχω βάλει σε πολύ ήπιες ρυθμίσεις (θέλει κάποια αυτοσυγκράτηση, είναι εντυπωσιακό το άτιμο) και εφαρμογή με βούρτσα (με επιλεκτική κατά περιοχές διαφάνεια-ένταση του εφέ).

Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Οκ, τότε είναι το detail extractor, κάνει κάτι παρόμοιο. Όπου το έχω χρησιμοποιήσει, το έχω βάλει σε πολύ ήπιες ρυθμίσεις (θέλει κάποια αυτοσυγκράτηση, είναι εντυπωσιακό το άτιμο) και εφαρμογή με βούρτσα (με επιλεκτική κατά περιοχές διαφάνεια-ένταση του εφέ).
Ωπ, με προλαβες την ωρα που εκανα edit το προηγουμενο μηνυμα μου, που εξηγουσε ακριβως αυτο που εγραψες...
Πιο πολυ το κοντραστ πειραζει, παρα το DR πιστευω...
Ειμαι αναλογα με τις ωρες μου.Αλλες φορες θελω τη φωτο σαν πινακα ζωγραφικης κι αλλες φορες σαν flat φωτογραφια...

Last edited:
Κλισε ή οχι, πολυ καλη (το κτιριο λιγο κοντραστ παραπανω ισως το ηθελε, να εξισοροπησει το εντονο μπλε του ουρανου). Φανταζομαι δεν προλαβαινες να γεμιζεις μπαταριες και να αδειαζεις καρτες εκει... !!!!