Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Εγώ τώρα τι να πω? :flipout:

Στα σοβαρά τώρα, έχουμε και λέμε: ο φακός ήταν στο 9 (=18mm) άρα από χέρι έχουμε παραμόρφωση. Έκατσα όσο πιο κεντρικά μπορούσα και ευθυγράμμισα με το σταυρόνημα αλλά οπωσδήποτε δέν είμαι 3 μέτρα, οπότε έχουμε και την παραμόρφωση της προοπτικής. Το raw περάστηκε στο CaptureOne που έχει έτοιμο προφίλ μηχανής και φακού, έκανε τις διορθώσεις του και μετά ίσιωσα την προοπτική με το σχετικό (πολύ καλό) εργαλείο. Εε όπως καταλαβαίνετε, κάπου, κάποιος, κάτι ψιλοχάνει, είναι και το θέμα τέτοιο που προσφέρεται για τσεκάρισμα...

Lol είμαστε όλοι με τις tft αυτή την εποχή, όποιος είχε προσπαθήσει να ρυθμίσει 20αρι+ μόνιτορ παλιότερα Trapezoid+barell+pinc αχβαχ … κάτι θα θυμάται από τα βάσανα αυτά
Όσο για τα aliased … δε ξέρω που είναι το όριο, ακόμα και σε σύγχρονες οθόνες τύπου retina >300ppi το μάτι κατευθείαν πιάνει τις μη παράλληλες γραμμές και φυσικά οποιουδήποτε τύπου jpeg-alike συμπίεσης, πάντα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Πάντως, χαίρομαι να βλέπω τα κατορθώματα σας, καθώς προσωπικά δεν το έχω καθόλου :grinning-smiley-043

Εγώ τώρα τι να πω? :flipout:

Στα σοβαρά τώρα, έχουμε και λέμε: ο φακός ήταν στο 9 (=18mm) άρα από χέρι έχουμε παραμόρφωση. Έκατσα όσο πιο κεντρικά μπορούσα και ευθυγράμμισα με το σταυρόνημα αλλά οπωσδήποτε δέν είμαι 3 μέτρα, οπότε έχουμε και την παραμόρφωση της προοπτικής. Το raw περάστηκε στο CaptureOne που έχει έτοιμο προφίλ μηχανής και φακού, έκανε τις διορθώσεις του και μετά ίσιωσα την προοπτική με το σχετικό (πολύ καλό) εργαλείο. Εε όπως καταλαβαίνετε, κάπου, κάποιος, κάτι ψιλοχάνει, είναι και το θέμα τέτοιο που προσφέρεται για τσεκάρισμα...

Αυτο το λίγο που (φαίνεται να) γερνει είναι πιο αισθητό στην δεύτερη γιατί είναι λίγες οι άλλες ατέλειες :)

Πάντως σαν να μην κάνει τέλεια το τέντωμα των άκρων το C1 διορθώνοντας την βαρελοειδή ..

...
Όσο για τα aliased … δε ξέρω που είναι το όριο, ακόμα και σε σύγχρονες οθόνες τύπου retina >300ppi το μάτι κατευθείαν πιάνει τις μη παράλληλες γραμμές και φυσικά οποιουδήποτε τύπου jpeg-alike συμπίεσης, πάντα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
...

Να πεδίο δοκιμης .. ελάχιστα συμπιεσμένο jpeg απο raw και με 4:2:2 color subsampling φαίνεται aliased σε retina ?. το ίδιο αλλά με κανονική (qual.90 irfanview ή 8 photoshop) συμπίεση jpeg δείχνει aliased ?
... κλπ

Τα έχει το CaptureOne, αλλά υπάρχει και το perspective warp στην τελευταία αναβάθμιση του ps

Ωραία, αν τελειώσαμε με τα "ισιώματα" πάμε τώρα στα θεόστραβα...

_1190043-001_Res.jpg

Σε πολλούς δεν αρέσουν αυτές γιατί ήταν "πιασάρικη" μόδα πριν μερικά χρόνια, αλλά έχω το χούϊ να παίζω με τις γεωμετρίες των αρχαίων προγόνων (και δεν προβλέπω να μου περάσει)...

Ωραια Δημητρη,ταιριαζει και η παραμορφωση σε τετοια θεματα με την γωνια ληψης αυτη.

Αλλη μιά από το ΟΑΚΑ από εμένα

1580957_orig.jpg

Last edited: