Δημήτρη, έτσι όπως το έκανες ήταν και η δική μου πρώτη προσπάθεια, αλλά δεν μου καθόταν καλά η αναλογία 9χ16, και επίσης το επάνω μέρος παραμορφώνεται αρκετά.
Εδώ είναι μία παρόμοια φώτο από το Journal of the American Institute of Architects, όπου και σε αυτούς δεν θα έλεγα ότι είναι απόλυτα επιτυχημένη η διόρθωση:
Για να έχουμε και μια ιδέα του πως είναι στην πραγματικότητα το κτήριο, από πιο σωστή γωνία λήψης:
Trinity Church in the City of Boston by
Nek, on Flickr
Αυτό είναι και το αποτέλεσμα που ήθελα να πλησιάσω, τηρουμένων των αναλογιών, γιατί μου καθόταν καλύτερα στο μάτι. Προφανώς αν αφιέρωνα περισσότερο χρόνο θα μπορούσα να διορθώσω τις περισσότερες ατέλειες.
Να επισημάνω βέβαια, ότι το θέμα της φωτογραφίας δεν ήταν να αναδείξω την αρχιτεκτονική του ουρανοξύστη. Ήθελα να παρουσιάσω, με μια ψιλορετρό επεξεργασία, 2 ιστορικά κτήρια και ταυτόχρονα 2 διαφορετικές εποχές που συνυπάρχουν στην Βοστώνη, γιατί αυτό το θέμα το βλέπει κανείς να επαναλαμβάνεται συχνά στην συγκεκριμένη πόλη.
Τελικά, καθαρά από καλλιτεχνικής σκοπιάς, γιατί δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συζητάμε για το πως θα διορθώσουμε τις παραμορφώσεις στον ουρανοξύστη αγνοώντας για το γενικότερο αισθητικό αποτέλεσμα, ποια είναι καλύτερη στο μάτι? Η για να το θέσω αλλιώς, στην δική μου, φαίνεται τόσο άσχημα το πάνω μέρος ώστε να χαλάει τελικά το συνολικό αποτέλεσμα?