Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
DxoOptics για τις παραμορφώσεις ειδικά αν έχεις το raw...Πολύ καλή η φωτό, περνάω κάθε πρωί να πάω στη δουλειά και μου είχε περάσει και μένα από το μυαλό μια φώτο εκεί
Νομίζω όμως ότι η αποψή σου είναι σαφώς καλύτερη από αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου![]()
Ευχαριστώ παιδιά...
Δημήτρη ίσια είναι (το τριπόδι ήταν αλφαδιασμένο) σε μπερδεύει η προοπτική...
Αυτό που κάνει είναι barrel distortion (κιτ φακος) προς τα πάνω, ξέρει κανείς κανένα app που να το διορθώνει?
το τριπόδι σου μπορεί να είναι αλφαδιαδσμένο αλλά η φωτο σου είναι στραβή (και πολύ ωραία πάντως) Αν ήταν barrel distortion τότε θα ήταν ομαλή η παραμόρφωση σε όλη τη φωτογραφία και όχι μόνο προς τα πάνω. Δεν υπάρχει μονόπλευρο barrel distortion....Επίσης αν δεις τις γραμμές απο τα πλακάκια (ειδικά η πρώτη κάτω κάτω) θα δεις πως γέρνει δεξια.
Καλό θα είναι να χρησιμοποιείς το αλφάδι πάνω στην μηχανή (στο hot shoe) ή συνδιασμό του αλφαδιού του τριπόδου με αυτό της κεφαλής (αν έχει) και όχι μόνο αυτό του τριπόδου.
Σχετικά με software διόρθωσης.. Εξαιρετικό είναι το PTlens το οποίο δουλεύει και stand alone αλλά και σαν plug-in του PS και διαθέτει καταχωρημένα profiles σχεδόν όλων των φακών.

Καταρχάς καλώς ήρθες στο forum, το τριπόδι ήταν αλφαδιασμένο στην κεφαλή, στο κάθετο και οριζόντιο buble...
Με rotate ευθυγράμμιση, διορθώνονται ναι μεν τα πλακάκια αλλά χάνω την ευθεία στο βάθος και το κάθετο στις κολώνες δεξιά.. View attachment 61831
Για το barrel, ίσως δεν το διατύπωσα εγώ καλά, εννοούσα ότι είναι ορατό προς τα πάνω, βλέποντας το αριστερο διαχωριστικό του τζαμιού, ενώ αρχίζει στην ευθεία καταλήγει να κάνει κούρμπα όσο ανεβαίνει...
Ευχαριστώ για το προγραμματάκι θα το δοκιμάσω...
btw ωραίες οι φωτό σου, πες μας δυο λόγια για τον εξοπλισμό σου...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.