Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo και Cubox-i
Mετά από ευγενική χορηγέια Vasilis-T (τον οποίον υπέρ ευχαριστώ), έχω στα χέρια μου το Beta I2S Mamboberry Dac του. Δε θα μπω σε λεπτομέριες γι' αυτό ακόμα γιατί το χρησιμοποιώ εδώ και μερικές ώρες μόνο και μόνο για να λύσω το bug που είχε ο Δημήτρης αλλά και άλλοι Archphile χρήστες.
To σύμπτωμα:
- Όλα καλά σε 16/44.1
- Παραμορφωμένος ήχος ή αναπαραγωγή σε fast forward
- Σε μερικές περιπτώσεις αδυναμία αναπαραγωγής 24/192
Ο ένοχος
Ο linux kernel από την 3.12.28 και μετά, απ' όσο τέσταρα. Κάτι έχουν αλλάξει, κάτι έχουν πειράξει, δεν ξέρω. Η ουσία είναι ότι υπεύθυνος είναι ο kernel. Όταν ψάχνετε και βλέπετε ότι πχ στο Volumio παίζει και στο Runeaudio δεν παίζει, η βασική διαφορά είναι ο kernel που τρέχουν.
To fix για Archphile
@dimdim, από τα modules που έχω βάλει για το dac σου, το πρώτο (snd_soc_bcm2708) δεν χρειάζεται, γιατί δεν υπάρχει πλέον!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Μια παράλειψη στο παραπάνω. Τo:
αναφέρεται σε 24/96
Πάντως παίζει κανονικά τα αρχεία των 16bit/44.1k.. παραπάνω έχει θέματα (το 24/96 βγαίνει με βαρύ distortion και από εκεί και πάνω δεν παίζει τίποτα) οπότε θέλει λίγο ψάξιμο ακόμα..
Mετά από ευγενική χορηγέια Vasilis-T (τον οποίον υπέρ ευχαριστώ), έχω στα χέρια μου το Beta I2S Mamboberry Dac του. Δε θα μπω σε λεπτομέριες γι' αυτό ακόμα γιατί το χρησιμοποιώ εδώ και μερικές ώρες μόνο και μόνο για να λύσω το bug που είχε ο Δημήτρης αλλά και άλλοι Archphile χρήστες.
To σύμπτωμα:
- Όλα καλά σε 16/44.1
- Σε μερικές περιπτώσεις αδυναμία αναπαραγωγής 24/192
Ο ένοχος
Ο linux kernel από την 3.12.28 και μετά, απ' όσο τέσταρα. Κάτι έχουν αλλάξει, κάτι έχουν πειράξει, δεν ξέρω. Η ουσία είναι ότι υπεύθυνος είναι ο kernel. Όταν ψάχνετε και βλέπετε ότι πχ στο Volumio παίζει και στο Runeaudio δεν παίζει, η βασική διαφορά είναι ο kernel που τρέχουν.
To fix για Archphile
Code:
wet [URL]http://archphile.org/lab/i2s/linux-raspberrypi-3.12.26-1-armv6h.pkg.tar.xz[/URL]
pacman -U linux-raspberrypi-3.12.26-1-armv6h.pkg.tar.xz
systemctl reboot
@dimdim, από τα modules που έχω βάλει για το dac σου, το πρώτο (snd_soc_bcm2708) δεν χρειάζεται, γιατί δεν υπάρχει πλέον!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Μια παράλειψη στο παραπάνω. Τo:
αναφέρεται σε 24/96