Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo, Cubox-i και Odroid C1+/C2

Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo και Cubox-i

Λοιπον:

τρεχω nano /etc/netctl/archphile-network

Βαζω # μπροστα στο dhcp

#Description=’A basic dhcp ethernet connection’
#Interface=eth0
#Connection=ethernet
#IP=dhcp
#ExecUpPost=’/usr/bin/ntpd -gq || true’

φευγουν τα καγκελα απο το στατικο

Description=’A basic ethernet connection with static ip’
Interface=eth0
Connection=ethernet
IP=static
Address=(‛192.168.1.148/24′) (εχω αφήσει το παράδειγμα, εχω βαλει τιμη εντός του εύρους μου)
Gateway=’192.168.1.1′
ExecUpPost=’/usr/bin/ntpd -gq || true’

Μετα οι οδηγίες λενε να τρέξουμε την εντολη επανεκκίνησης του δικτύου? netctl reenable archphile-network Αυτο αφου πρωτα σώσουμε?

Σώζεις το configuration, τρεχεις το reenable και στο επομενο boot εχεις τη νεα σου Ip.

ΟΚ, ολα καλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οχι και τοσο καλα.. Ζητησα ενα mpd update και μου δινει connection refused ασταματητα (αυτη την στιγμη το database ειναι ολο στο NAS). Η στατικη ip πρεπει να ειναι ΟΚ (putty μπηκα κανονικα και το NAS πρεπει να ειναι σωστα στημενο και αυτο, ετρεξα nano /etc/fstab και δειχνει ΟΚ).

Ιδεες?

LOL!

To ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ και με καταταλαιπώρησε.

Κοίταξε τις ρυθμίσεις του router και τη σύνδεση στο... Internet (άσχετα αν δεν έχει σχέση με το LAN).

Μετα απο reboot + restart του NAS το σύστημα λειτουργεί αλλα παρότι εχω περάσει το rep για SACD ISO δεν τα βλέπει.

mpd iso 1.jpg

Περνάς το repo εγκαθιστάς το πακέτο και κάνεις restart τον mpd.

Με αυτη την σειρα εγιναν αλλα δεν..

Εκανα reboot στο Archphile και ζήτησα database update, έβγαλε παλι ασταμάτητα connection refused. Με αλλο ενα reboot σταματησε το connection refused και ειδε το NAS κανονικα (αλλα χωρις να βλεπει τα ISO). Κατι δεν εχει γινει σωστα?

Υποψιάζομαι Πάνο ότι το μπέρδεμα μπορεί να οφείλεται στις ρυθμίσεις του router που μπορεί να άλλαξαν από μόνες τους λόγω της στατικής IP.

Δλδ η στατικη IP να αφηνει τα περισσότερα αρχεια να παιξουν κανονικα αλλα να μπλοκάρει τα ISO? Δεν βλεπω ποια η λογικη.

Ολα δείχνουν να πηγαίνουν καλα (εκτος απο ISO που δεν τα βλεπει) και οταν κανω db update επανέρχεται το connection refused οποτε το Mpd δεν βλεπει καθόλου το NAS.

Tώρα είδα ξανά με ηρεμία τη συζήτησή μας:

1. Από το screenshot φαίνεται ο MPD με SACD να έχει περαστεί κανονικά

2. Κάνε paste σε παρακαλώ τη ρύθμιση δικτύου σου με πραγματικές τιμές σε ip (δεν τίθεται θέμα security - είναι τοπικό δίκτυο)

3. το connection refused δείχνει ότι υπάρχει θέμα με την επικοινωνία του mpd και τον ympd - πιθανώς να δημιουργείται από θέμα στο configuration του δικτύου όπως συνέβαινε και στο Σταύρο. Εγώ δεν το έχω πάρει ποτέ αυτό το error οτι δοκιμή και να έχω κάνει. Δεν έχω εντοπίσει κάποιο bug.

4. κάνε paste το mpd.conf σε κάποιο pastebin

5. Καλού κακού κάνε και το παρακάτω:

systemctl stop mpd
rm /var/lib/mpd/mpdstate
rm /var/lib/mpd/mpd.db
systemctl reboot

Αυτό θα σου μηδενίσει τον MPD και θα ξανασκαναριστεί το Library σου.

Έτρεξα τις 4 εντολες με την σειρα τους. Οταν επανεκκίνησa το db ειχε χαθει, εκανα update και το Archphile ειδε ολα τα αρχεια μεχρι που σκάλωσε παλι (connection refused ασταματητα) οταν προσπάθησε να διαβάσει τα SACD iso.

Που ξέρεις ότι προσπαθούσε να διαβάσει τα ISO;

Το παρακολουθουσες από το:

Code:
cat /var/log/mpd.log

;;

δύο τινά μπορώ να σκεφτώ:

1. Θέμα με permissions στο NAS (η παραπάνω εντολή θα πρέπει να σου δώσει κάποια Logs που θα γράφουν permission denied)
2. Θέμα του custom MPD (αν συνεχιστει το project μου, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πάψει να υπάρχει το πακέτο αυτό στην επόμενη έκδοση)

Λοιπόν, η παραπάνω εντολή έδωσε την λύση. Συγκεκριμενα το προβλημα ηταν ενα συγκεκριμενο αρχειο που για καποιο λογο το MPD δεν μπορουσε να ανεβασει στην βιβλιοθηκη (τα δικαιωματα για αυτο το αρχείο ειναι ιδια με ολα τα αλλα στην βιβλιοθήκη). Το αφερεσα απο το NAS και ξαναεκανα update οποτε τωρα τα βλεπει ολα. Τα ISO ηταν συμπτωση που δεν ανεβαιναν (?), οπως και να εχει τωρα δειχνουν ολα 100% λειτουργικά.

Να αναφερω για οσους ενδιαφέρονται για NAS οτι με το Synology 215j που χρησιμοποιώ με ενα σκληρό 5Τ 128ΜΒ cache και 15 μετρα CAT6 ethernet δεν εχω το παραμικρό προβλημα όσων αφορά package drops, ουτε καν με DSDx2 ή DXD.

Επίσης να πω οτι με DSD ISO απο το NAS και το Archphile να κανει την σχετικη μετατροπή εχω average CPU load 1-2%!

Το συστημά μου αποτελείται από το raspberry pi B+ και το hifiberry plus και πειραματίστηκα με όλες τις διανομές:volumio,rune audio,tc moods και openelec.Δεν μπορούσα να στησω το archphile,δεν μου έβλεπε το nas,τελικά έπρεπε να δώσω στην εντολη ,username=root χωρις password και μετά όλα καλά,θα έλεγα ότι είναι το πιο γρήγορο στο σκαναρισμα της library.'Εχω ένα δυό θεματάκια,στο web interface τα webradio δεν μου βγαίνουν αλφαβητικά και στο network του pc(windows 7) δεν φαίνονται οι φάκελοι του archphile.Bασικά αυτό που θέλβ να κάνω είναι να προσθέτω φακέλους στον usb δίσκο που έχω στο rasperry pi χωρίς να τον βγάζω και να τον πηγαίνω στο pc.

Επανέρχομαι για να πλέξω τα εγκώμια του Archphile.

One man show που αυτη την στιγμη αναπαράγει ολα τα φορμα ηχου που κυκλοφορούν, συμπεριλαμβανομένων DSF-DFF-ape και ταυτόχρονα βλεπει με ανεση τα SACD iso. Τα resources ειναι μηδενικά, δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει πανω απο 2-3% σε playback και η διαχειρηση της βιβλιοθήκης ισως η καλύτερη που εχω δοκιμάσει (συμπεριλαμβανομένων των εμπορικων λύσεων) αφου το πρωτο scan διαρκεί λεπτα για τα περιπου 4Τ Hi Res μουσικής μου.

Θα μπορούσε να ηταν καλύτερο?

Ναι, θα μου άρεσε να βλεπω την δειγματοληψία με εύκολο και αμεσο τροπο, να μπορω να το σβηνω/ reboot απο το ympd, να προσθέτω σταθμούς με ευκολο τρόπο. Ολα αυτα ομως ερχονται σε δεύτερη μοιρα, γιατι το core ειναι απλα εξαιρετικό.

Τνχ Μιχαλη!

Τώρα που το λες για τη δειγματοληψία, το RPi έχει ένα κάρο GPIO pins. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γραφτεί κάποιο σκριπτάκι που να "περνάει" αυτή την πληροφορία κωδικοποιημένη σε αυτά τα pins. Αν γινόταν αυτό τότε θα μπορούσε να φαίνεται η δειγματοληψία από το πλακετάκι με Arduino που αναπτύξαμε στην DIY ή από κάτι παρόμοιο. Αν μιλάμε για πολλή πληροφορία θα είχε νόημα και κάποια μεγάλη LCD οθόνη.

Υπάρχει ειδικό header για lcd οθόνη ενδεχομένως με προσθήκη κατάλληλου λογισμικού να δείχνει τι παίζει, bitrate, επόμενο κομμάτι κ.ο.κ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=76326&p=545076

Εχω βρει ενα μικρο bug. Οταν το συνδεδεμένο DAC μπορει να υποστηρίξει 32bit τοτε το output ειναι παντα 32 και οχι οσο θα έπρεπε (δλδ σύμφωνα με το αρχείο). Απ οτι καταλαβαίνω τα εξτρα bit ειναι μηδενικά, οποτε δεν πρεπει να επηρεάζουν το αποτέλεσμα αλλα θα ηθελα να ακούσω και την γνώμη του Μιχαλη. (το θεματακι υπαρχει και στο MoOde)

Στο screen shot ενα αρχείο 44.1ΚΗζ που ως γνωστόν δεν παίζει να ειναι 32 bit.

sr.jpg

Δεν είναι bug. Το έχω αναφέρει και παλιά ότι αυτό συμβαίνει στο Linux. Όταν είναι 32 bit τo dac πάντοτε παίζει σε αυτό το bit depth γεμιζοντας το κενό με μηδενικά.