Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:


  • Total voters
    107
Απάντηση: Arrival (2016)

Γιαννη(warewolf) για να σε γλυτωσω απ´το κοπο,ειδα τις σκηνες στο δικο μου ολεντ μονιτορ και ειναι εξισου χαλια με την LCD,δεν υπαρχει σκηνοθετικη αποψη,χαλια εικονα υπαρχει.
Στο τελος θ'αναγκαστουν να ξανακυκλοφορησουν το μπλουρει με τη σωστη εικονα.

Λακη (Λακης) μηπως οταν ο Villeneuve εφτιαχνε βροχερες τριτες, εσυ κραταγες ομπρελα.?
Κοιτα τουλαχιστον να μην βγαλεις αχνα για την ταινια στον χατζ, ωστε οταν την δει, να νομιζει οτι χαλασε ο προβολεας του και να μου τον δωσει.
:drool1:
 
Last edited:
Re: Arrival (2016)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αφιερωμενο στον @SR71B . Πολυ ενδιαφερον εχει απο το 19:00 και μετα.
 
Re: Arrival (2016)

Λοιπον, για να μην γραφω σεντονια ...

δεν μπορω να το αποδειξω non-linear eventualitιies αλλα ειμαι της αποψης οτι ισχυουν και τα δυο.
Δηλαδη (hold on to your butts :proud:) και υπαρχει ελευθερη επιλογη και ΔΕΝ υπαρχει. Πως ομως ?

Αυτα που οροματιζομαι ως μελλον (ως αναποδραστο μελλον που δεν μπορω να κανω
τιποτα για να το αλλαξω) .... ΤΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ .... μεσα απο την
βιωματικη διαδρομη μου, μεσα απο ολες τις προηγουμενες επιλογες μου, μεσα απο
τον ψυχισμο και πνευματικοτητα που ΗΔΗ ανεπτυξα μεχρι την δεδομενη στιγμη που
υπαρχω και σκεφτομαι το οτιδηποτε. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Δεν μου αλλαζει τις επιλογες. Γιατι ολη μου η ζωη, ετσι οπως την επελεξα και εζησα
θα με οδηγουσε ΠΑΛΙ στο ιδιο μελλον. Αυτο που δεν εχει ερθει ακομα αλλα σιγουρα
αυτο δεν μου ειναι εντελως ακαταληπτο, σαν να ειναι η ζωη καποιου αλλου, οι επιλογες
καποιου αλλου.

Μα .... shit happens regardless of what I choose !

ΝΑΙ, μπορει να μεινω αναπηρος απο ενα τροχαιο, μπορει να εγκληματισω και μπω φυλακη,
μπορει να με παρατησει η οικογενεια μου και ΧΙΛΙΑ μυρια αλλα που δεν θα επελεγα υπο
φυσιολογικες συνθηκες. Ομως το ΠΩΣ θα τα αντιμετωπισω oλα αυτα ... ειμαι παλι ΕΓΩ.
Δεν ειναι καποιος αλλος. Ειμαι εγω και ολοκληρη η ζωη μου μεχρι εκεινη την στιγμη.
Οτι εκανα και κυριως .... οτι ΔΕΝ εκανα.
 
Re: Arrival (2016)

Λοιπόν, έχομεν και λέμε. Με μεγάλη αναμονή, έβαλα να δω την ταινία στην προβολέα, χωρίς να έχω διαβάσει ούτε λέξη από reviews και τα σχόλια σας. Αφού πέρασα κανένα 10λεπτο νομίζοντας ότι ο προβολέας παρέδωσε πνεύμα, επιβεβαίωσα την άθλια εικόνα στην ΖΤ60. Εκεί πήρα απόφαση ότι θα το δω έτσι και ας νομίζω ότι χαλάσανε τα μάτια μου.
Σαν τρελός scifi fan, η υπόθεση μου έκανε κλικ και περίμενα να δω που θα το πάει. Περίμενα, περίμενα, περίμενα, έφαγα ένα ποπκόρν, 2, ήπια 1 μπύρα, δεύτερη και τρίτη. Σκέφτηκα για τέταρτη αλλά είπα άσε καλύτερα, μην ζαλιστούμε και νομίζουμε ότι είδαμε κάτι.
Όταν τελείωσε, αποφάσισα να διαβάσω το νήμα, να δω τις απόψεις γενικά. Αφού ανακουφίστηκα ότι τα ματάκια μου δουλεύουν, βλέποντας τις αναφορές, διάβασα και όλες τις απόψεις.
Θα στεναχωρήσω από ότι κατάλαβα, αρκετούς, με την δική μου, αλλά όπως διάφοροι γράψανε, ο καθένας έχει δικαίωμα στην γνώμη του.
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς άρεσε σε μερικούς σε αυτό το B movie της σειράς. Εάν εξαιρέσουμε κάποιες στιγμές έμπνευσης (π.χ. ομιλία μέσω πολύπλοκης εικονογραφικής) το σενάριο είναι τόσο γελοίο, που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω.
Είναι δε η ταινία τόσο τραγική, που βαριέμαι να αρχίσω να αναφέρω πράγματα, γιατί θα πρέπει να πατήσω και το κουμπί spoiler.
Θα αρκεστώ σε ένα μόνο πράγμα. Αφού τα "χέρι-κρατάει-χταπόδι-που-γράφει" σαΐνια από το διάστημα βλέπανε μπροστά, γιατί δεν ξέρανε ήδη την γλώσσα μας και το συμβάν στο spaceship?
Όσο για το τι θα έκανες σε περίπτωση που ξέρεις τι θα γίνει με το παιδί σου, το μόνο που το σώζει, είναι η ματαιοδοξία του ανθρώπου. Αυτή η άποψη ότι σε εμάς δεν θα συμβεί και θα το αλλάξουμε, όσο σίγουρο και εάν είναι. Μόνο και μόνο για να μην χάσουμε την αγάπη που βλέπουμε να έρχεται.
Αλλιώς, σαν πατέρας, μπορώ με άνεση να σας πω, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν να δημιουργήσω κάτι με τραγικά μικρή ημερομηνία λήξης, απλά και μόνο για να περάσω κάποιες στιγμές/χρόνια χαράς.
Φαντάζομαι, ανάλογα με τις γενικές απόψεις του καθενός, η ταινία κάνει το ανάλογο κλικ. Σε εμένα πάντως έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο κλακ.
 
Re: Arrival (2016)

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς άρεσε σε μερικούς σε αυτό το B movie της σειράς. Εάν εξαιρέσουμε κάποιες στιγμές έμπνευσης (π.χ. ομιλία μέσω πολύπλοκης εικονογραφικής) το σενάριο είναι τόσο γελοίο, που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω.

Καλωσόρισες στο club... :D
 
Re: Arrival (2016)

Και μονο που εχουν αφιερωθει τοσες σελιδες για την ταινια, σημαινει οτι εχει κατι το ιδαιτερο.

Προσωπικα μου άρεσε. Δεν τρελαθηκα βεβαια, αλλα μπορω να πω πως με καθηλωσε, ειδικα στο πρωτο μισο. Σεναριακα πιστευω οτι θα μπορουσε να ηταν λιγο καλυτερη. Παντως, σιγουρα ειναι ταινια που χρειαζεται και 2η προβολη για να δεις σημεια που πριν ισως να μην τα ειχες παρατηρησει/κατανοησει.

Τεχνικά, ναι ηταν αρκετα σκοτεινη αλλα δεν με προβληματισε. Δεν ηταν οτι δεν μπορουσα να δω τιποτα οπως ανεφεραν μερικοι, και την ειδα και στον προτζεκτορα αλλα και στην plasma. Το υλικο ηταν ματροσκα των 12Gb. Προσωπικα μου αρεσε αυτο το "φιλτρο", πιστευω οτι ταιριαζε στο υφος της ταινιας.

Τελος, για το διλλημα αν θα κανεις παιδι που προκειται να φυγει καποτε απο μια αρρωστια, ισως αρχικα η απαντηση να ειναι αρνητικη. Αλλά εδω λαβετε υποψιν, οτι ο κεντρικος χαρακτηρας εχει ηδη αναμνησεις απο το παιδι του και ηδη εχει νιωσει την απωλεια του, οποτε και υπαρχει το συναισθηματικο δεσιμο αλλα και ο πονος του αποχωρισμού.
 
Re: Arrival (2016)

ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν να δημιουργήσω κάτι με τραγικά μικρή ημερομηνία λήξης

Για παιδί μιλάμε όχι για κονσέρβα φασόλια 😉

Εξάλλου, τί σημαίνει "μικρή";

Αυτο άλλωστε πραγματεύεται η ταινία: Την έννοια του χρόνου
 
Re: Arrival (2016)

Για παιδί μιλάμε όχι για κονσέρβα φασόλια 😉

Εξάλλου, τί σημαίνει "μικρή";

Αυτο άλλωστε πραγματεύεται η ταινία: Την έννοια του χρόνου

Όταν μια "ημερομηνία λήξης" είναι κατά πολύ μικρότερη, σε σχέση με τον μέσο όρο, είναι μικρή. Είτε μιλάς για φασόλια, είτε για ανθρώπους.
Η ταινία διαπραγματεύεται την έννοια του χρόνου ως προς το ότι δεν είναι linear για τους εξωγήινους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταξιδεύεις στον χρόνο, αλλά ότι δεν έχει μια ευθεία γραμμή. Το παρελθόν και το μέλλον και το παρόν, δεν υπάρχουν, αλλά συνυπάρχουν. Είναι όλα το ίδιο.
όταν όμως πεθαίνεις, παύεις να υπάρχεις. Άρα δεν δημιουργείς καινούριες εκδόσεις του χρόνου.
Ακόμα λοιπόν και εάν μπορούσα να είμαι με το παιδί μου συνέχεια σε όποια στιγμή του χρόνου επιλέξω, δεν θα άλλαζε το γεγονός ότι θα μπορούσα να είμαι μαζί του σε συγκεκριμένο πεδίο εμπειριών.
Είτε λοιπόν είτε ο χρόνος έχει την δική μας έννοια, είτε όχι, δεν αλλάζει ότι επιλέγω την θανατική ποινή για κάποιον, μόνο και μόνο για τη δική μου ματαιοδοξία.
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το εάν η ταινία είναι καλή ή όχι. Είναι ένα δίλημμα που βάζει, για cliffhanger και καλά. Απλά, για μένα, ανούσιο, λόγω της υπόλοιπης ταινίας.
 
Re: Arrival (2016)

Εαν ενα παιδι ΔΕΝ γεννηθει, επειδη η μανα του γνωριζει οτι δεν θα ζησει περα απο την εφηβεια του,
κανουμε χαρη σε αυτο το παιδι ? Το γλιτωνουμε απο τον θανατο του ... η απο την γεννηση του ?

Δεν εγινα ποτε πατερας ... ισως να χω αντιληφθει ορισμενα πραγματα παρα πολυ λαθος.
 
Re: Arrival (2016)

Τη δυνατότητα να αποφασίσουμε αν θα γεννηθεί ένα παιδί ή όχι την έχουμε κ τώρα. Αρκετοί θα γνωρίζετε την "αυχενική διαφάνεια", εξέταση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οπού βλέπεις τις πιθανότητές το παιδί να γεννηθεί με σύνδρομο Ντάουν. Εκεί, αν οι πιθανότητές είναι αυξημένες, έχεις την δυνατότητα να διακόψεις την κύηση για ευνοήτους λόγους. Πολλοί γονείς επιλεγούν διακοπή της κύησης. Συνεπώς ούτε αυτό είναι κάτι νέο.

By the way, έχω δει καιρό την ταινία, δε μου άρεσε, δεν είχε κάτι να μου πει, την θεωρώ μία συγκεκαλυμμένη αμερικανιά. Πολύ flat και με χρώμα μουντό κ χάλια.
 
Re: Arrival (2016)

Τη δυνατότητα να αποφασίσουμε αν θα γεννηθεί ένα παιδί ή όχι την έχουμε κ τώρα. Αρκετοί θα γνωρίζετε την "αυχενική διαφάνεια", εξέταση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οπού βλέπεις τις πιθανότητές το παιδί να γεννηθεί με σύνδρομο Ντάουν. Εκεί, αν οι πιθανότητές είναι αυξημένες, έχεις την δυνατότητα να διακόψεις την κύηση για ευνοήτους λόγους. Πολλοί γονείς επιλεγούν διακοπή της κύησης. Συνεπώς ούτε αυτό είναι κάτι νέο.

Δεν λεμε να γεννηθει εξ'αρχης δυστυχισμενο η προβληματικο το παιδι. Εκει υπαρχει ενα σκεπτικο πισω απο την μη γεννηση.
Λεμε να γεννηθει φυσιολογικο, να ζησει φυσιολογικα, να χαρει την ζωη του (στην ταινια τουλαχιστον, την χαιρεται καθολη
την παιδικη του ηλικια) και καποια στιγμη στην εφηβεια ... να ξεκινησει η αρχη του τελους. ΑΓΡΙΟ πραγμα να τελειωνει
η ζωη στην εφηβεια. Αλλα .... να μην ξεκιναει καν ? Πως το βλεπετε ?
 
Re: Arrival (2016)

Μολις την είδα, εξαιρετικη η ταινια. Το πέπλο βοηθάει στην ατμόσφαιρα, δεν ενοχλεί καθόλου, ισα ισα!
 
Re: Arrival (2016)

Δεν αλλάζει ότι επιλέγω την θανατική ποινή για κάποιον, μόνο και μόνο για τη δική μου ματαιοδοξία.

"Επιλέγεις" καταρχήν την ζωή (ο θάνατος ακολουθεί - χωρίς δυνατότητα επιλογής - για όλους)

Το γεγονός οτι κρίνεις αν και ποσό "αξιζει" να ζήσει κάποιος, εν τελει, την δίκη σου ματαιοδοξία εξυπηρετεί
 
Re: Arrival (2016)

Μολις την είδα, εξαιρετικη η ταινια. Το πέπλο βοηθάει στην ατμόσφαιρα, δεν ενοχλεί καθόλου, ισα ισα!

Τeam Σπυρου :ernaehrung004:

Σωστος. Ετσι πιστευω και εγω. Αν η ταινια ηταν μια λαμπρη φωτιστικα και σε κοντραστ ταινια θα λεγαμε μονο για τα καλαμαρια μετα.....παντα κατι μας ενοχλει.

Ελα ντε που βρεθηκε ενας σκηνοθετης να τα βαλει ολα σε εναν ζυγο......μονο το σεναριο δεν ηταν αρκετα δυνατο για να χαρακτηρισθει η ταινια εξαιρετικη. Αλλα τοπα και στην αρχη οτι η ταινια δεν ειναι Contact.
 
Απάντηση: Arrival (2016)

Παραδεκτεον ειναι παντως οτι η εικονα της ειναι χαλια - αλλα πιστευω ηθελημενα χαλια, λογω σκηνοθετικης αποψης. Στην πλασμα τιβι παντως εχει την την υφη του br, αν και κατεβασμενη.

Αυτο με την παγκοσμιοποιηση (που δεν ειναι δουλεια των Εβραιων, ελεος πια) με εβαλε σε αλλο τριπακι...
 
Απάντηση: Re: Arrival (2016)

"Επιλέγεις" καταρχήν την ζωή (ο θάνατος ακολουθεί - χωρίς δυνατότητα επιλογής - για όλους)

Το γεγονός οτι κρίνεις αν και ποσό "αξιζει" να ζήσει κάποιος, εν τελει, την δίκη σου ματαιοδοξία εξυπηρετεί

Έτσι ακριβώς.