Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Ακόμα και για μια στιγμή ευτυχίας και αγάπης, αξίζει να ζεις!

Sent from my SHIELD Tablet K1 using Tapatalk

Και για ένα καλό πιάτο. Προσεχώς θα σερβίρεται το πιάτο Arrival σε επιλεγμένα παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια:
xtapod+(3).jpg

Μολις την είδα, εξαιρετικη η ταινια. Το πέπλο βοηθάει στην ατμόσφαιρα, δεν ενοχλεί καθόλου, ισα ισα!

Τα συρρικνωμένα levels?Η ελλιπής πληροφορία στα χαμηλά?Η μειωμένη αναλυτικότητα?Η θολούρα?Βοήθησαν και αυτά?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για ένα καλό πιάτο. Προσεχώς θα σερβίρεται το πιάτο Arrival σε επιλεγμένα παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια:
xtapod+(3).jpg

όχι ρε φίλε τέτοιες ώρες...είναι δύσκολες οι βραδινές ώρες...μην ανεβάζεις τέτοιους εκλεκτούς μεζέδες!

Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Έτσι ακριβώς.

Δηλαδή για εσάς, το να ξέρετε ότι ένας άνθρωπος που μπορεί να ζήσει για το 1/4 του χρόνου που θα μπορούσε να ζήσει, δεν έχει καμιά σημασία. Δεν μιλάμε για εγκυμοσύνη που υπάρχει, μιλάμε για το ότι ξέρουμε κάποια στιγμή ότι θα υπάρξει. Και επιλέγουμε να κυνηγήσουμε αυτή την στιγμή, για να δημιουργήσουμε μια ζωή επειδή θα έχει λίγα χρόνια χαράς.
Το να επιλέξουμε άλλη διαδρομή και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την σφαίρα που έρχεται, είναι ματαιοδοξία?
Είμαι από τους πρώτους που θα πω, ο καθένας έχει μια άποψη, αλλά όχι ρε παιδιά. Εάν ήξερα ότι στο μέλλον, θα βρω κάποιον και θα κάνω παιδί που θα πεθάνει πριν καν μάθει τι σημαίνει ζωή, και δεν κοίταζα να το αλλάξω, θα ήμουν δολοφόνος, όχι απλά ματαιόδοξος.

Ποια ειναι η αλλη διαδρομη ?

Να μην κανει παιδι η Louise ? (κανενα παιδι)
Η να κανει παιδι με καποιον αλλον αντρα ?

Στην δευτερη περιπτωση, οι πιθανοτητες θνησιμοτητας ειναι παλι ιδιες.
Γιατι, τα γονιδια που κουβαλαει το παιδι ειναι 50% απο μητερα και 50% απο πατερα.
Αρα 50% πιθανοτητες να ξαναπροσβληθει απο αυτην την πολυ επιθετικη μορφη καρκινου
το οποιο μελλοντικο παιδι (αν υπαρχει καποιος γιατρος ... ας μας διορθωσει !)

Αρα ...

πηγαινε εσυ σε μια γυναικα και πες "δεν θα γεννησεις ποτε κανενα παιδι γιατι εισαι προβληματικη,
το παιδι σου θα πεθανει" και ελα να μας πεις τι θα σου πει ! :laugh: Aς μου επιτραπει η υπενθυμιση
οτι ο Ian (δηλαδη, εμεις οι αντρες) την παρατησε μολις εμαθε τι εγινε. Γιατι εμεις oι αντρες ειμαστε
γονιδιακες κατασκευες απολυταρχικων νοοτροπιων και συμπεριφορων. Δεν μας ενδιαφερει η διαδρομη,
ΜΟΝΟ το τερμα, το αποτελεσμα, η καταληξη. Ολη μας η ζωη στηριζεται πανω σ'αυτο.

Aν υπηρχε γυναικα στο νημα (και σε ενα ανδροκρατουμενο φορουμ σαν αυτο) θα δεις
ΠΟΥ θα λεγε οτι εχει γραμμενη την καταληξη. Οι γυναικες ζουν το ΤΩΡΑ .... παντα ....
Δεν αιωρειται το αυριο σαν λαιμητομος πανω απο την ζωη και τις επιλογες της.
Γιαυτο χρειαζονται εμας ... που και που ... να τις προβληματιζουμε καπως :rolleyes:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Δηλαδή για εσάς, το να ξέρετε ότι ένας άνθρωπος που μπορεί να ζήσει για το 1/4 του χρόνου που θα μπορούσε να ζήσει, δεν έχει καμιά σημασία. Δεν μιλάμε για εγκυμοσύνη που υπάρχει, μιλάμε για το ότι ξέρουμε κάποια στιγμή ότι θα υπάρξει. Και επιλέγουμε να κυνηγήσουμε αυτή την στιγμή, για να δημιουργήσουμε μια ζωή επειδή θα έχει λίγα χρόνια χαράς.
Το να επιλέξουμε άλλη διαδρομή και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την σφαίρα που έρχεται, είναι ματαιοδοξία?
Είμαι από τους πρώτους που θα πω, ο καθένας έχει μια άποψη, αλλά όχι ρε παιδιά. Εάν ήξερα ότι στο μέλλον, θα βρω κάποιον και θα κάνω παιδί που θα πεθάνει πριν καν μάθει τι σημαίνει ζωή, και δεν κοίταζα να το αλλάξω, θα ήμουν δολοφόνος, όχι απλά ματαιόδοξος.

Είναι όντως ένα δύσκολο φιλοσοφικό δίλημμα: Δίνω ζωή, έστω και κουτσουρεμένη, με μπόλικη αγάπη και ευτυχία στο παιδί μου ή δεν το κάνω καθόλου ώστε να γλιτώσω εγώ, ο σύζυγος και κυρίως το παιδί από την δυστυχία και τον πόνο των τελευταίων μηνών/χρόνων που θα παλεύει με την επάρατο νόσο;
Αν δεν είχε η πρωταγωνίστρια γνωρίσει ποτέ το παιδί, οπότε δεν θα είχε συναισθηματικό δέσιμο με αυτό, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά, γιατί δεν θα ήταν το "παιδί της", αυτό που μεγάλωσε, που έζησε μοναδικές στιγμές μέχρι να έρθει το τέλος. Όπως δεν είναι ακόμα το παιδί σου ένα έμβρυο που μόλις έχει σχηματισθεί. Αν αυτό έχει μεγάλες πιθανότητες να γεννηθεί πχ με σύνδρομο down, όντως δεν το κάνεις, διότι σκέφτεσαι πραγματιστικά. Αν όμως είχες ήδη στην μνήμη σου όλη την εμπειρία της ζωής αυτού του πλάσματος όπως στην ταινία, φαντάζομαι θα είναι πολύ δύσκολο να στερήσεις την ζωή του δικού σου παιδιού, όσο μικρή και αν είναι γραφτό της να είναι...

Δεν κρίνουμε αυτήν την απόφαση... Οχι εγώ τουλάχιστον.
Ότι και Ν αποφασίσει κάποιος γι αυτό το δίλημμα είναι σεβαστό...

Sent from my SHIELD Tablet K1 using Tapatalk

Καλά ολα αυτα τα ερωτήματα αλλα αυτα τα συρρικνωμένα levels ειναι ενα πρόβλημα! :chinscratch:

Ποια ειναι η αλλη διαδρομη ?

Να μην κανει παιδι η Louise ? (κανενα παιδι)
Η να κανει παιδι με καποιον αλλον αντρα ?

Στην δευτερη περιπτωση, οι πιθανοτητες θνησιμοτητας ειναι παλι ιδιες.
Γιατι, τα γονιδια που κουβαλαει το παιδι ειναι 50% απο μητερα και 50% απο πατερα.
Αρα 50% πιθανοτητες να ξαναπροσβληθει απο αυτην την πολυ επιθετικη μορφη καρκινου
το οποιο μελλοντικο παιδι (αν υπαρχει καποιος γιατρος ... ας μας διορθωσει !)

Αρα ...

πηγαινε εσυ σε μια γυναικα και πες "δεν θα γεννησεις ποτε κανενα παιδι γιατι εισαι προβληματικη,
το παιδι σου θα πεθανει" και ελα να μας πεις τι θα σου πει ! :laugh: Aς μου επιτραπει η υπενθυμιση
οτι ο Ian (δηλαδη, εμεις οι αντρες) την παρατησε μολις εμαθε τι εγινε. Γιατι εμεις oι αντρες ειμαστε
γονιδιακες κατασκευες απολυταρχικων νοοτροπιων και συμπεριφορων. Δεν μας ενδιαφερει η διαδρομη,
ΜΟΝΟ το τερμα, το αποτελεσμα, η καταληξη. Ολη μας η ζωη στηριζεται πανω σ'αυτο.

Aν υπηρχε γυναικα στο νημα (και σε ενα ανδροκρατουμενο φορουμ σαν αυτο) θα δεις
ΠΟΥ θα λεγε οτι εχει γραμμενη την καταληξη. Οι γυναικες ζουν το ΤΩΡΑ .... παντα ....
Δεν αιωρειται το αυριο σαν λαιμητομος πανω απο την ζωη και τις επιλογες της.
Γιαυτο χρειαζονται εμας ... που και που ... να τις προβληματιζουμε καπως :rolleyes:

Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι, αλλα δυο παρατηρησεις:

α. δεν εξηγει πολλα-πολλα για τη νοσο (λεει νομιζω μονο οτι ειναι μια "σπανια νοσος του αιματος"), οποτε νομιζω οτι δεν ειναι βασισμενες σε δεδομενα οι εικασιες που κανεις για την γονιδιακη βαση της νοσου.
β. ο δεσμος γυναικας-παιδιου ειναι πολυ ισχυροτερος απο του πατερα με το παιδι. Μην ξεχναμε οτι το κουβαλαει πανω της για 9 μηνες και νομιζω οτι οι πιο πολλες μαναδες θεωρουν το παιδι κομματι του εαυτου τους. Δεν τα γραφω αυτα για να ισχυριστω οτι η Λουιζ (ή οποιος εκανε μια τετοια επιλογη) ειναι εγωιστρια, απλα οτι εισερχονται πολλες μεταβλητες σε μια αποφαση τετοιου ειδους. Οσο για τις γυναικες που ζουν το τωρα, διαφωνω τελειως, αλλα βεβαιως αυτο ειναι και συναρτηση των ανθρωπων που εχει γνωρισει ο καθενας. Προσωπικα, εχω δει τις κυριες πολυ πιο πρακτικες αλλα και να ζυγιζουν τα πραγματα με βασει το μελλον. Εννοειται οτι μιλαμε για γυναικες στην αναπαραγωγικη ηλικια (και αν εχουν ηδη τεκνοποιησει ισχυει ακομη περισσοτερο) και οχι για πιτσιρικες.

και οταν γραφω "αναπαραγωγικη ηλικια" δεν την εννοω βιολογικα αλλα "κοινωνικα", δηλαδη την ηλικια στην οποια ειθισται, στην εκαστοτε κοινωνια, η γυναικα να μενει εγκυος.

Eγω δεν ξερω καν τι σημαινει "συρρικνωμενο level" ... :rolleyes:

πας φιρι φιρι να ακολουθησουν 10 σελιδες εξηγησεων και συγκριτικων .. το καταλαβαινεις αυτο ετσι;;; :)

α. δεν εξηγει πολλα-πολλα για τη νοσο (λεει νομιζω μονο οτι ειναι μια "σπανια νοσος του αιματος"), οποτε νομιζω οτι δεν ειναι βασισμενες σε δεδομενα οι εικασιες που κανεις για την γονιδιακη βαση της νοσου.

Συμφωνω !
Ομως επειδη λειπουν μαλλια απο το παιδι (την πιτσιρικα) στο τελος
εικασα οτι ειναι λογω χημειοθεραπειας απο καποια επιθετικη μορφη καρκινου.
Αν δεν ειναι ... γραψτε λαθος !

β. ο δεσμος γυναικας-παιδιου ειναι πολυ ισχυροτερος απο του πατερα με το παιδι. Μην ξεχναμε οτι το κουβαλαει πανω της για 9 μηνες και νομιζω οτι οι πιο πολλες μαναδες θεωρουν το παιδι κομματι του εαυτου τους. Δεν τα γραφω αυτα για να ισχυριστω οτι η Λουιζ (ή οποιος εκανε μια τετοια επιλογη) ειναι εγωιστρια, απλα οτι εισερχονται πολλες μεταβλητες σε μια αποφαση τετοιου ειδους.

Συμφωνω.
Ο γονιδιακος δεσμος μανας-παιδιου ειναι τετοιος ... που οι ΑΝΤΡΕΣ μονο ως τουριστες μπορουν να γνωρισουν.
Η να πουν οτι κατι γνωριζουν. Η γυναικα θα κανει πραγματα για το παιδι της που ειναι αδιανοητα για εμας.

Οσο για τις γυναικες που ζουν το τωρα, διαφωνω τελειως, αλλα βεβαιως αυτο ειναι και συναρτηση των ανθρωπων που εχει γνωρισει ο καθενας. Προσωπικα, εχω δει τις κυριες πολυ πιο πρακτικες αλλα και να ζυγιζουν τα πραγματα με βασει το μελλον. Εννοειται οτι μιλαμε για γυναικες στην αναπαραγωγικη ηλικια (και αν εχουν ηδη τεκνοποιησει ισχυει ακομη περισσοτερο) και οχι για πιτσιρικες.

Οι κυριες (που λες) να σαι σιγουρος οτι ζυγιζουν ολα τα αλλα με συνεση ... εκτος απο την λαχταρα της μητροτητας.
Γνωριζω περιπτωση 50αρας που εκανε για πρωτη φορα παιδι (με εξωσωματικη) στα 50 της (τωρα που μιλαμε) και
ειναι τοσο ευτυχισμενη οσο κανεις αλλος. Και το παιδι ? Που θα χει 50 χρονια διαφορα με την μανα του ?
Που οταν θα την χρειαζεται περισσοτερο ... αυτη θα ειναι 75αρα ? Λεπτομερεια ... :icon15:

Ως "λεπτομερεια" το μεταφραζει ο ορθολογικος και απολυτος τροπος σκεψης των αρσενικων.
Που δινει 90% βαρυτητα στο τερμα και 10% στην διαδρομη. Το ποσα χρονια ευτυχιας θα μοιραστουν
παιδι και μανα ? Λεπτομερεια (για εμας). Αυτο προσπαθησα να πω > οτι γονιδιακα, δεν ζυγιζουμε
με τον ιδιο τροπο την Ζωη, οπως οι γυναικες. Θελω να πιστευω οτι γραφω αυτονοητα πραγματακια.

πας φιρι φιρι να ακολουθησουν 10 σελιδες εξηγησεων και συγκριτικων .. το καταλαβαινεις αυτο ετσι;;; :)

Μα ... ειμαι μπαχαλακος ... :marchmellow:

Πρωτα απο ολα να πω οτι ο,τι εγραψα δεν το εννοουσα επιθετικα για αυτο και αλλωστε ξεκινησα με "μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι".
Στην περιπτωση που αναφερεις με την εξωσωματικη, εχεις απολυτο δικιο και ειναι κατι που ολοι μας εχουμε αντιστοιχα παραδειγματα απο τον κοινωνικο κυκλο. Ακομα και εκει ομως, η ελπιδα ειναι οτι οι γονεις θα φυγουν-πεθανουν πρωτοι και αργοτερα το παιδι. Εχω ακουσει απο αντρα να λεει "ειμαι 50 χρονων, που να κανω παιδι τωρα... θα ειμαι 65 χρονων και αυτο θα περναει εφηβεια". Γυναικα δεν θα το πει (σχεδον) ποτε! Οποτε συμφωνουμε απολυτα σε αυτο.

Σε κατι πιο κοντινο με την ταινια τωρα.... μου γεννηθηκε μια απορια, η οποια νομιζω οτι δεν λυθηκε. Η Λουιζ μπορει να βιωσει τον χρονο μονο μεσα στα πλαισια της ζωης της ή και εξω απο αυτα; Το λεω αυτο γιατι θεωρω οτι εχει την εξης σημασια. Αν μπορει κανεις να δει τη ζωη του, στην ολοτητα της, ελπιζει κανεις να μην δει το θανατο του παιδιου του. Αν ομως μπορει να δει και εξω απο αυτα τα ορια, τοτε ειναι αναποφευκτο οτι θα δει το θανατο του παιδιου του, μιας και ολοι στο τελος πεθαινουν. Οποτε αν π.χ. η Λουιζ μπορει να "βιωσει" το μελλον 100 χρονια μετα, τοτε η γεννηση του παιδιου της που θα πεθανει γρηγορα, εχει διαφορετικη βαρυτητα, καθως ακομα και το παιδι δεν πεθαινε "προωρα", εκεινη παλι θα "βιωνε" το θανατο του, απλα σε διαφορετικη χρονικη στιγμη.

Δεν ειμαι σιγουρος αν μπορεσα να μεταδωσω τη σκεψη μου και αν με καταλαβατε :)

Δεν εχω οραματιστικες ικανοτητες :p ....

Eικαζω οτι η Louise δεν ειναι θυληκος Νοστραδαμος (να βλεπει μιση χιλιετια μπροστα).
Βλεπει μεχρι εκει που την ποναει (ως μητροτητα). Μεχρι εκει που ολοκληρωνεται (ως μανα).

Ειπαμε ... οι γυναικες ειναι γηινα οντα .... προσγειωμενα.
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι Yoda :rolleyes: ....

Ε μα ναι ...

Ετοιμαζομαστε να παμε σε αλλους πλανητες, να ψαξουμε μυστηριες μορφες ζωης
... ΕΝΩ ... εχουμε την πιο μυστηρια (BY FAR) μορφη ζωης ... διπλα μας. :love:

Απάντηση: Arrival (2016)

το'χω γραψει ηδη,θα το ξαναγραψω,η πρωταγωνιστρια δεν μπορει ν'αλλαξει το μελλον,απλα μπορει να το δει.
Δεν ηταν επιλογη της να ''ξαναγεννηθει'' η κορη της.