Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Διαβάζοντας κάποια review και από άλλα sites και με βάση την νουβέλα στην οποία στηρίζεται η ταινία,
βλέπω ότι ως κεντρική ιστορία της ταινίας θα πρέπει να είναι η προσωπική ιστορία της πρωταγωνίστριας.

Να πω την αλήθεια μου φαίνεται κάπως όλο αυτό στην παρούσα.. αφού το όλο θέμα άντε να παρουσιάζεται στα 15-20 λεπτά της ταινίας.

Σαφώς βέβαια η ιστορία αυτή έχει βαθιά συναισθήματα τόσο στο πραγματικό όσο και στο "υπερφυσικό" κομμάτι της,
που χωράει και συζήτηση..

Αλλά τελικά εγώ πάω προς ένα άλλο σημαντικό ζήτημα απ' όλη την ταινία.. και αναλύω! :cool:

--------------

Το βασικό θέμα με το οποίο φαίνεται να ασχολείται η ταινία είναι το first contact όπως λέμε..
και η αναζητηση κοινου τροπου επικοινωνιας στην περίπτωση αυτή..

και στο σημείο αυτό έκανε όντως πολύ καλή προσπάθεια.. υπό την πίεση χρόνου που μας έβαλαν,
αν και σαφώς χώραγε περισσότερη ή και άλλη ανάλυση/άποψη το θέμα!

Και έχουμε λοιπόν τους επισκέπτες οι οποίοι όπως μαθαίνουμε, ήρθαν τελικά εδώ για να
μας δώσουν ένα δώρο που θα μας σώσει.. λένε.. και ότι μετά από πολυυυυυ καιρό θα τους σώσουμε και εμείς!

Επιφανειακά... αλλά ίσως ουσιαστικά θεωρώ ότι εδώ κρύβεται το σημαντικότερο και πραγματικό ζήτημα της ταινίας! :cool:

Καθώς λοιπόν φανερά οι επισκέπτες είναι τεχνολογικά ανώτεροι από εμάς.. και νοητικά..
το πράγμα αυτό μένει τελείως στον αέρα με το τέλος της ταινίας, για τόσο λόγο που έγινε σε αυτήν!

Από τι τελικά κινδυνεύουμε εμείς.. από κάποιον εξωγήινο παράγοντα..
ή μήπως τελικά και αρχικά από τον ίδιο μας τον εαυτό ??? :cool:

(Και η ταινία δίνει σαφώς μία άποψη του θέματος αυτού με την διαφωνία ανάμεσα στα έθνη!)

Γιατί εάν συμβαίνει το 2ο θα έλεγα δεν χρειάζεται καμία ανώτερη γλώσσα ή ανώτερα όντα για να μας πουν κάποια πράγματα..
Υπάρχουν ήδη αρκετά ανθρώπινα μυαλά για να πουν κάποιες αλήθειες!

Και όπως έδειξε η ταινία το πρόβλημα για εμάς είναι πολλές φορές απλά πρόβλημα ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων
και κατ' επέκταση των λαών.. και πρόβλημα ιδεών και πολιτισμού.

Όπως είπες Χάρη..
η υποθεση οτι η γλωσσα που χρησιμοποιουμε επηρεαζει-καθοριζει τον τροπο σκεψης ενος νοημουν οντος.
.. και το μέλλον του θα έλεγα!

Μερικές φορές ένας ζων οργανισμός δεν χρειάζεται ανώτερη μορφή επικοινωνίας από αυτή που μπορεί να φτάσει!
Π.χ τα ζώα δεν χρειάζονται ανώτερο λεξιλόγιο.. :p
Μάλλον και εμείς λοιπόν δεν χρειαζόμαστε τελικά ακόμη μία διάσταση..

Έτσι στο σημείο αυτό η ταινία αναδεικνύει μία αλήθεια, αλλά αυτή μάλλον παρουσιάζεται σε 2ο πλάνο!

Από την άλλη θα είχε τρομερό ενδιαφέρον αν ξεραμε ότι κάποτε θα μπορούσαμε να ήμασταν ανώτεροι από εξωγήινους πολιτσιμούς..
και θα μπορούσαμε να τους σώσουμε εμείς! :p

Αλλά αυτό μάλλον ανήκει στο σύμπαν του Star Trek! :p

Οπότε βλέπουμε ότι θα χώραγαν αρκετά εδώ! :cool:

BTW σημειώνω και γιορτάζω τον νέο μου τίτλο για τα 10.000 posts!
Πήρα και το τελευταίο μου αστέρι τώρα.. έγινα και εγώ "στρατηγός!" :p :laugh:

Last edited:

Δεν μας είπες όμως, σου άρεσε τελικά; :)
Προσωπικά δεν εστίασα τόσο στα σημεία που επικεντρωθηκες εσύ, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Ίσα ίσα μάλιστα σημαίνει ότι η ταινία προσφέρει πολλά στον θεατή

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Ε ναι.. μου άρεσε συνολικά! ;)
Ψήφισα πολύ καλή..
αν και μπορεί να περίμενα κάτι άλλο προς το τέλος..

Συνήθως μου αρέσει να διαβάζω μία καλή περίληψη για κάτι που θα δω.. για να ξέρω που να επικεντρωθώ! :cool:

Aλλά όπως λες είναι καλό να μπορείς να πάρεις διάφορα πράγματα από κάτι! ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απ' ότι κατάλαβα και σένα αυτό που σου άρεσε πιο πολύ ήταν το κομμάτι της επικοινωνίας.. έτσι ??

Περιμένουμε και τον Μάνο να το δει και να έρθει από εδώ! :cool:

Μολις το ειδα....εξαιτιας του σκηνοθετη ,το Incendies δεν μπορω να το ξεχασω ευκολα και οχι του ειδους της ταινιας.Καλο αλλα φανταζομαι το βιβλιο θα δινει αλλου βαση απο την ταινια.Καποια στιγμη θα το ξαναδω.

Xωρις να εχω διαβασει τι γραφθηκε on thread .... η ταινια ειναι πολυ καλη
αλλα οχι του γουστου μου. Γιαυτο ψηφισα ΚΑΛΗ.

Ειναι πολυ καλη γιατι ψηλαφιζει ποσα πραγματα μπορουν να πανε στραβα σε μια Πρωτη Επαφη.
Ειναι ομως απλα καλη .... επειδη το παθος και ο βηματισμος στην ταινια επικεντρωνονται γυρω
απο την Louise και το μελλον της (το παιδι που θα κανει και τον αντρα που θα παντρευθει)
και οχι τι θα κανει ολοκληρη η Ανθρωποτητα στο μελλον. Περιμενα περισσοτερο για το πως
επηρεαζεται ολοκληρη η ανθρωποτητα και οχι μονο η Louise (οσο σημαντικη και αν απεδειξε οτι ηταν).

Για μενα (ως συνειδηση) το μυνημα ειναι πολλαπλασιας σπουδαιοτητας απο τον φορεα.
Και το μυνημα αφηνει πολλα αναπαντητα ερωτηματα. Σε 3000 χρονια, "αυτοι" θα ξαναγυρισουν
να παρουν ενα "οπλο" απο εμας που "ανοιγει τον χρονο" :blink: (correct me if terribly mistaken).
Και αυτο το συνταρακτικο (σχετικα) μυνημα συνδεεται με το οτι η γλωσσα που μας αφησαν
χρησιμοποιει ασυμμετρα τον χρονο (οχι ως μια ευθεια γεγονοτων αλλα ως κατι .... "αλλο").

Ολα αυτα εξιταρουν την φαντασια .... και μεχρις εδω το εργο τα παει περιφημα.
Ομως οταν ΟΛΑ αυτα συνδεονται με το οτι η Louise βλεπει το μελλον ... ΕΔΩ εχω προβλημα.
Εχει αποδειχθει πουθενα (περα απο καθε αμφιβολια) οτι υπαρχουν ανθρωποι που βλεπουν
αναλαμπες απο ενα παρον που δεν ηρθε ακομα (δηλαδη, μελλον) ? Γιατι αν αυτο ισχυει
μπορουμε να κανουμε τοσα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ περισσοτερα πραγματα μονοι μας, χωρις την βοηθεια
κανενος (θεου η εξωγηινου). Ομως, to my limited knowledge, δεν νομιζω να υπαρχουν
μαντεις του μελλοντος. Οποτε το ενα και μοναδικο συντριπτικο πλεονεκτημα της Louise,
αυτο που της επετρεψε την αποκωδικοποιηση του τελευταιου μυνηματος μεσα στο σκαφος
.... καταρρεει.

Βεβαια, πολυ θα αντιτεινουν οτι .... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ανθρωποι που βλεπουν το μελλον.
Μπορουμε αυτο να το κανουμε κυριαρχη απαιτηση απο μια γλωσσολογο που ερχεται σε επαφη
για πρωτη φορα με μια εξωγηινη φυλη ? Εαν τα οραματα της, ΔΕΝ εδειχναν μονο το τι θα
συμβει με την κορη της αλλα κατι πολυ μακρυνοτερο, την εξαλειψη του ανθρωπινου ειδους,
ΠΟΣΟ σιγουροι ημασταν οτι θα συνεχιζε με τον ιδιο ζηλο να επικοινωνει με τους εξωγηινους ?
Στο εργο παρουσιαζεται οτι οι εξωγηινοι ξερουν πολυ καλυτερα τι θα συμβει με εμας
(σε 3000 χρονια) απ'οτι ξερουμε εμεις .... και αυτο ΣΩΖΕΙ καπως την κατασταση
(με τις αυτονοητες συναισθηματικες εκρηξεις που θα ειχε ενα ειδος που δεν μπορει να
διαχειριστει την ιδεα του ολοκληρωτικου αφανισμου του ... ειτε αυριο, ειτε σε 100 χρονια,
ειτε σε 1000 χρονια .... απλα ... ΔΕΝ μπορει !)

Τεσπα .... η ταινια ειναι ΚΑΛΗ
(και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ αν εβαζε ΟΛΗ την ανθρωποτητα αντιμετωπη με ενα πιθανο μελλον,
οχι μονο μια μανα, ενα παιδι και εναν πατερα .....)

Last edited:

Χαχαχα.. καλά Μάνο είσαι απίστευτος!
Σου λέω να δεις την ταινία και εσύ κάθεσε όλο το βράδυ και την βλέπεις ?? :D

Αν και το έχω καταλάβει ότι το ξενυχτάς κάμποσες φορές! :cool:

Λοιπόν μου άρεσε έτσι που ανέλυσες το ζήτημα και σήμερα το πρωί μου ήρθε μία φλασιά που μάλλον ταιριάζει με αυτά που λες,
και κολλάει πολύ και με αυτά που έγραψα και εγώ πιο πάνω!

@Blue08 @SR71B

καταλαβαινω απολυτα τι λετε και, υπο την οπτικη σας γωνια, εχετε απολυτο δικιο. Το ειχα αναφερει και εγω, οτι ενιωσα οτι "πηδηξαν" καποια βηματα (απο τις χειρονομιες -> ταμπλετ) που ισως να ειχαν ενδιαφερον. Αν την δει κανεις "στενα ρεαλιστικα", η ταινια σιγουρα χωλαινει. Προσωπικα, την ειδα πιο πολυ σαν ενα Interstellar, αλλα με λιγοτερες σεναριακες αδυναμιες και για αυτο μου αρεσε παρα πολυ (οπως και το ιδιο το interstellar). Παντως νομιζω οτι ειναι "παγιδα" να την δειτε στενα στα ορια του scifi (μια παγιδα στην οποια υπεπεσαν και πολυ που ειδαν και μισησαν το interstellar) μιας και, θεωρω, οτι τα μηνυματα του ειναι διαφορετικα (και εχω αναφερει ποια, κατα την αποψη μου, σε προηγουμενα ποστ).

Απο περιεργεια, Μανο και Ακη, ποιες ειναι οι ταινιες scifi που πιστευετε οτι ειναι οι πιο "ρεαλιστικες"; Προσοχη! Δεν λεω αγαπημενες ταινιες scifi (αν και θα μπορουσαν να συμπιπτουν), αλλα ρεαλιστικες.

Και αναλύω..
έχωλοιπόν να πω κάποια πράγματα και για την προσωπική ιστορία της πρωταγωνίστριας..
αλλά αρχίζω με μία σκηνή που δεν έχω/είχα καταλάβει πολύ καλά..

και αυτή είναι η σκηνή που συναντάει τον Κινέζο αρχηγό προς το τέλος..

Και Χάρη θέλω να την ξαναδεις κάποια στιγμή την σκηνή και να μου πεις και εσύ την γνώμη σου! ;)

Στην σκηνή λοιπόν αυτή που γίνεται 18 μήνες μετά την αποχώρηση των επισκεπτών..
η πρωταγωνίστρια φαίνεται ότι έχει επικοινωνήσει ξανά με τον Κινέζο αρχηγό και του έχει πει κάτι..

Νομίζω πως διαπιστώνουμε αρχικά ότι η πρωταγωνίστρια έχει μία κάπως διαταραγμένη μνήμη..
η οποία είναι δεμένη με το δώρο που της έκαναν οι επισκέπτες όσο ήταν εδώ να δει πράγματα από ένα πιθανό μέλλον..

Και εδώ πιστεύω ότι σαφώς εμείς κατά την διάρκεια της ταινίας είδαμε μόνο ένα μέρος από αυτά.

Θεωρώ λοιπόν ότι η πρωταγωνίστρια μετά την αποχώρηση των επισκεπτών τρώει συχνά φλασιές για κάποια γεγονότα..
που βοηθούν την ανθρωπότητα σε ένα μέρος της.. από μία μεγάλη καταστροφή!!
:cool:

Και ένα από τα άτομα που είναι δεμένη ιδιαίτερα η πρωταγωνίστρια είναι ο Κινέζος αρχηγός!

Βέβαια όλο αυτό το πράγμα φαίνεται να περιορίζεται μόνο στην περιορισμένη ζωή που θα έχει εκ των πραγμάτων η πρωταγωνίστρια..

Ααα Χάρη κοίτα.. δεν κολλάω πολύ σε αυτό το πράγμα..
Δεν θυμάμαι.. και δεν κολλάω στο ζήτημα να σου πω για άλλες ταινίες! :cool:

Απλώς μου αρέσει να αναλύω κάποια πράγματα και από μία πιο σοβαρή οπτική κάποιες φορές! ;)

Για την σκηνη αυτη με τον κινεζο εχουν γραφτει τα απειρα. Προσωπικα την καταλαβα ως εξης

η ικανοτητα της πρωταγωνιστριας να αντιλαμβανεται τον χρονο μη-γραμμικα, της επετρεψε να "θυμηθει" τα λογια που της ειπε ο κινεζος (αυτο που του ειπε η συζυγος του). Τον πηρε τηλεφωνο και του τα ειπε και ετσι πειστηκε αυτος να ηρεμησει την κατασταση. Οταν τον πηρε τηλεφωνο (εν μεσω κρισης) δεν ειχαν συναντηθει ακομα. 18 μηνες μετα εγινε η δεξιωση οπου συναντηθηκαν για πρωτη φορα και εκεινος τοτε για ΠΡΩΤΗ φορα, στην γραμμικη ροη του χρονου, της ειπε τα λογια.

Δεν ξερω αν εξηγησα τις σκεψεις μου αρκετα καλα, ωστε να τις καταλαβετε ή αν τα εκανα μανταρα :)
Για τα υπολοιπα που λες, πρεπει να την ξαναδω για να τα θυμηθω.

Ααα Χάρη κοίτα.. δεν κολλάω πολύ σε αυτό το πράγμα..
Δεν θυμάμαι.. και δεν κολλάω στο ζήτημα να σου πω για άλλες ταινίες! :cool:

δεν ρωτησα με αρνητικη χροια, απλα πραγματικα ρωταω απο περιεργεια για τις πιο ρεαλιστικες scifi που εχετε δει. Πρωτα πρωτα θυμαμαι το martian που ειναι και προσφατο. Απο παλαιοτερα;

To κατάλαβα το 1ο που είπες.. έτσι πρέπει να είναι.. ;)

Για την πρωταγωνίστρια..

οι σκηνές που είδαμε στην αρχή και στο τέλος, όπως φάνηκε ήταν μετά τα γεγονότα..

Οι φλασιές που έφαγε κατά την διάρκεια των γεγονότων..
ήταν αρχικά ένα δώρο των επισκεπτών..
(όπου όπως φαίνεται δεν τα είδαμε εμείς όλα..)

.. ήταν τελικά μόνο για το δικό της καλό ??
.. ή πιο σωστά θα έλεγα για τις δικές της αποφάσεις.. ??

Το να δεις κάποια πράγματα στο μέλλον.. ή πιο σωστά θα έλεγα ένα πιθανόν μέλλον..
δεν σου δίνει σίγουρα την δυνατότητα να άλλαξεις κάποια πράγματα που όπως φαίνεται δεν μπορούν να αλλάξουν..

Να προσπαθήσεις ή να δοκιμάσεις για κάτι άλλο.. οκ..
Στην περίπτωση της πρωταγωνίστριας φαίνεται να πήρε μόνη της τις προσωπικές αποφάσεις της..
χωρίς να σκεφτεί το κόστος για τους γύρω της.

Αποφάσισε δηλαδή να μην δοκιμάσει να ξεφύγει πολύ μακριά απ' ότι είχε δει..

Πάντως μπαίνει ένα ζήτημα εδώ πόσο η πρωταγωνίστρια είχε συνεχή αντίληψη αυτών των πραγμάτων..

Χάρη, ούτε εγώ τα λέω με αρνητική διάθεση! ;)

Απάντηση: Arrival (2016)

Πάντως διαβάζοντας και τα μυνήματα των avpap και του Blue8 πρέπει να είναι από τις σπάνιες φορές που γουστάρω τόσο πολύ τις απόψεις - σκαναρισμα που γίνεται σε θεμα ταινίας.

Το "παιχνίδι" που λέω παραπάνω έχει ενδιαφέρον! :cool:

Τρως μία φλασιά για κάτι στο μέλλον αλλά έχεις περιορισμένο χρόνο να πάρεις μία απόφαση εάν θέλεις να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι άλλο,
ή να αποδεχτείς αυτό που είδες...

Χωρίς να μπορούν να αλλάξουν τελείως κάποια πράγματα.. (αυτό που είσαι π.χ.. αυτό και θα είσαι..)
στην συνέχεια αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα χωρίς να θυμάσαι ότι είχες επιλογές για κάτι! :cool:

Έχουμε εδώ κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε π.χ. στο "Edge of Tomorrow"
όπου ο Tom Cruise είχε συνεχή επίγνωση των πραγματων! ;)

Είδαμε εκεί πόσες "άπειρες" προσπάθειες χρειάζονται για να προχωρίσεις πολύ σε κάτι άλλο! :cool:

Last edited:

Οι ιστοριες που διαπραγματευονται ταξιδι στον χρονο ή εστω επιγνωση του μελλοντος ειναι πολυ δυσκολο να τους αφησουν ολους ικανοποιημενους. Αν το δει κανεις απο μια τελειως ρεαλιστικη αποψη, καταληγει να τρελλαινεται με τις επιπτωσεις, αφου θεωρητικα ακομα και η γνωση ενος μελλοντικου γεγονοτος, αλλαζει την εκβαση αυτου. Η καλυτερη ταινια που λενε οτι εχει βγει πανω σε αυτο το θεμα ειναι το Primer, το οποιο αναθεμα και αν το καταλαβα ομως :) Το edge of tomorrow ηταν πραγματικα ωραια ταινια, αλλα το εβλεπε το θεμα τελειως γραμμικα (ειχε μονο play και rewind), χωρις να εχει βλεψεις να ειναι κατι περισσοτερο απο ενα action movie με ενα ευρημα (το ταξιδι στο χρονο). Το Looper ηταν μια επισης ενδιαφερουσα προσεγγιση, αλλα και αυτη ομως δεν εκανε προσπαθεια να εξηγησει ιδιαιτερα αναλυτικα το θεμα αυτο.

Ειχα γραψει και σε μερικες σελιδες πισω, οτι, θεωρω, οτι ενας απο τους βασικους πυλωνες της ταινιας ειναι
αν γνωριζεις οτι θα συμβει κατι, με συγκεκριμενες δυσμενεις συνεπειες για εσενα, αλλα ταυτοχρονα θα σου δωσει και χαρα, τι κανεις; Μιλωντας ως πατερας, δεν μπορω να σκεφτω πιο "ακραιο" παραδειγμα απο αυτο που ειδαμε στην ταινια. Η χαρα του ερχομου ενος παιδιου σε μια οικογενεια ειναι, συνηθως (γιατι υπαρχουν παντα και οι εξαιρεσεις), αφορμη για απιστευτη χαρα. Θα μπορουσες να φερεις στον κοσμο ενα παιδι, γνωριζοντας οτι θα πεθανει μετα απο λιγα χρονια; θα αντεχες τον πονο, μονο και μονο για να ζησεις τα λιγα χρονια χαρας και να σου μεινουν οι αναμνησεις; Θα ηταν εγωιστικο αν το εκανες; Εχοντας δυο παιδια, με γονατισε συναισθηματικα η ταινια.

Μαλιστα, προς τιμην της, η ταινια δεν κατακρινει τον Ιαν που αφηνει την οικογενεια του. Ποτε η Λουιζ δεν εκφραζεται αρνητικα προς αυτον. Μαλιστα αυτο μου ειχε κανει εντυπωση στην ροη της ταινιας, αλλα οταν φτασαμε στο τελος και ειδαμε ολη την ιστορια, τοτε καταλαβα τον λογο. Ο Ιαν απλα δεν αντεχει το φορτιο αυτης της επιλογης και πιθανως να μισει και την Λουιζ που αποφασιζει χωρις να τον ρωτησει.

Για αυτον τον λογο, γραφω οτι ειναι "παγιδα" να αναλυθει ολη η ταινια ως scifi. Το κομματι της γλωσσολογιας και του first contact ειναι οντως scifi, αλλα το κομματι που αναφερω στο spoiler σιγουρα δεν ειναι.

Χάρη συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπες.. και στο μέρος αυτό της ταινίας..
αν και η ταινία αφιερώνει το πολύ μεγαλύτερο μέρος της στην επιστημονική φαντασία..

Χωρίς να ξέρω την νουβέλα που στηρίχτηκαν οι δημιουργοί.. δεν ξέρω..
αλλά νομίζω πως ήθελαν να στηριχτούν κυρίως σε αυτό το κομμάτι..
και παράλληλα εκ των πραγμάτων βάλανε μία δόση και από αυτό που λες..

Σε κάποια στιγμή λένε οι επισκέπτες στην Louise..

Louise έχεις όπλο... χρησιμοποίησε το!

- Για ποιον ? .. για τον εαυτό της μόνο ?
Σίγουρα όχι..
Αν και η ταινία παρουσιάζει αυτό το όπλο.. περισσότερο σε σχέση με εκείνη!

- Για ποια στιγμή ? ... μόνο για την συγκεκριμένη ??
Πάλι μάλλον όχι..
Οι επσκέπτες δεν ήταν απειλή..
και όπως φάνηκε ούτε οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν απειλή για αυτούς..

να ξεκαθαρισω λιγο το τοπιο:

η ταινια περα απ'το προσωπικο δραμα της πρωταγωνιστριας,εχει ως θεμα της,τη μη γραμμικοτητα του χρονου.
Δηλαδη μεσω της εκμαθησης της γραπτης γλωσσας των εξωγηινων,μπορει ο οποιοσδηποτε,να δει το μελλον.
Αυτο ειναι το δωρο των ξενων στην ανθρωποτητα και γι'αυτο αποχωρησαν απ'τη Γη,οταν εστω κι ενας,καταφερε να μαθει τη γλωσσα τους.
Προφορικη και γραπτη γλωσσα των εξωγηινων,δεν συμπιπτουν.
Τα διαστημοπλοια μεταξυ τους επικοινωνουν.
Το σχεδιο τους ειναι,να γινουν κατανοητοι κι αυτο για να γινει,πρεπει να ερθουν σ'επαφη με οσο το δυνατον περισσοτερους λαους,με διαφορετικη κουλτουρα και γλωσσα,ωστε ο καθενας να προσθεσει το λιθαρακι του στην επικοινωνια με τους εξωγηινους.
Ηρθαν στη Γη για να ζητησουν βοηθεια και ως κλαδο ελαιας ή προσφορα,εδωσαν τη γνωση για το μελλον.
Επισης ειπωθηκε οτι θα μας βοηθησουν σε 3500 χρονια απο τωρα.
Δεν ειπωθηκε πουθενα,τι ρημαδοβοηθεια μπορει να θελουν απ'τους ανθρωπους.
Η γλωσσα εγινε κατανοητη,μεσω παντομιμας.
Καθε συμβολο,ηταν και μια ολοκληρη προταση,απλα αλλαζες καποιο κομματι μεσα στο συμβολο και ετσι αλλαζε και το νοημα της προτασης.

Υ.Γ Δεν στελνεις επικεφαλης σ'ενα τοσο σημαντικο γεγονος εναν συνταγματαρχη,ειναι απλα αστειο.
Υ.Γ2 δε μπορει ν'αναπτυχθει τοσο υψηλος πολιτισμος απο ενα εφταποδι,οσο εξυπνο και να ειναι.

Και για ολα τα παραπανω,θεωρω οτι η ταινια ηταν ρηχη,πολυ μελο και ψιλομπουρδιτσα.

Ωπ!!
κάτσε τώρα.. χτύπησες σημείο που δεν είχα πολυσκεφτεί!

* Βασικά θα καταλάβατε.. ότι κάποιες φορές προσπαθώ να χτίσω μία πραγματική λογική.. πάνω σε υποθετικά δεδομένα! :p
.. οπότε.. συζήτηση να γίνεται.. άμα γουστάρουμε.. :cool:

Εάν δεχτούμε...

ότι η εκμάθηση της γλώσσας των επισκεπτών είναι το παράθυρο για να βλέπεις το μέλλον..
(πράγμα που χωράει πολύ συζήτηση..)

αρχικά μου λύνεις την απορία πως η θνητή Louise μπορεί να γίνει όπλο της ανθωπότητας ανα τους αιώνες που ακούμε στην ταινία..

Την βλέπουμε λοιπόν νομίζω να γράφει βιβλίο για την κατανόηση της γώσσας των επισκεπτών!

Το ζήτημα είναι λοιπόν.. ποιος θα πάρει αυτό το βιβλίο .. ?
Όλη η ανθρωπότητα.. ??
Το "χάος" που θα ακολουθήσει θα μπορούσε να συμβάλει τελικά στην σωτηρία της ?? :cool:

Εάν όχι.. φαντάζεστε πόσοι θα σκότωναν για αυτό το βιβλίο! :cool:

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

να ξεκαθαρισω λιγο το τοπιο:

η ταινια περα απ'το προσωπικο δραμα της πρωταγωνιστριας,εχει ως θεμα της,τη μη γραμμικοτητα του χρονου.
Δηλαδη μεσω της εκμαθησης της γραπτης γλωσσας των εξωγηινων,μπορει ο οποιοσδηποτε,να δει το μελλον.
Αυτο ειναι το δωρο των ξενων στην ανθρωποτητα και γι'αυτο αποχωρησαν απ'τη Γη,οταν εστω κι ενας,καταφερε να μαθει τη γλωσσα τους.
Προφορικη και γραπτη γλωσσα των εξωγηινων,δεν συμπιπτουν.
Τα διαστημοπλοια μεταξυ τους επικοινωνουν.
Το σχεδιο τους ειναι,να γινουν κατανοητοι κι αυτο για να γινει,πρεπει να ερθουν σ'επαφη με οσο το δυνατον περισσοτερους λαους,με διαφορετικη κουλτουρα και γλωσσα,ωστε ο καθενας να προσθεσει το λιθαρακι του στην επικοινωνια με τους εξωγηινους.
Ηρθαν στη Γη για να ζητησουν βοηθεια και ως κλαδο ελαιας ή προσφορα,εδωσαν τη γνωση για το μελλον.
Επισης ειπωθηκε οτι θα μας βοηθησουν σε 3500 χρονια απο τωρα.
Δεν ειπωθηκε πουθενα,τι ρημαδοβοηθεια μπορει να θελουν απ'τους ανθρωπους.
Η γλωσσα εγινε κατανοητη,μεσω παντομιμας.
Καθε συμβολο,ηταν και μια ολοκληρη προταση,απλα αλλαζες καποιο κομματι μεσα στο συμβολο και ετσι αλλαζε και το νοημα της προτασης.

Υ.Γ Δεν στελνεις επικεφαλης σ'ενα τοσο σημαντικο γεγονος εναν συνταγματαρχη,ειναι απλα αστειο.
Υ.Γ2 δε μπορει ν'αναπτυχθει τοσο υψηλος πολιτισμος απο ενα εφταποδι,οσο εξυπνο και να ειναι.

Και για ολα τα παραπανω,θεωρω οτι η ταινια ηταν ρηχη,πολυ μελο και ψιλομπουρδιτσα.

+1
....και την περίμενα πως και πως. :slapface:

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Ωπ!!
κάτσε τώρα.. χτύπησες σημείο που δεν είχα πολυσκεφτεί!

* Βασικά θα καταλάβατε.. ότι κάποιες φορές προσπαθώ να χτίσω μία πραγματική λογική.. πάνω σε υποθετικά δεδομένα! :p
.. οπότε.. συζήτηση να γίνεται.. άμα γουστάρουμε.. :cool:

Εάν δεχτούμε...

ότι η εκμάθηση της γλώσσας των επισκεπτών είναι το παράθυρο για να βλέπεις το μέλλον..
(πράγμα που χωράει πολύ συζήτηση..)

αρχικά μου λύνεις την απορία πως η θνητή Louise μπορεί να γίνει όπλο της ανθωπότητας ανα τους αιώνες που ακούμε στην ταινία..

Την βλέπουμε λοιπόν νομίζω να γράφει βιβλίο για την κατανόηση της γώσσας των επισκεπτών!

Το ζήτημα είναι λοιπόν.. ποιος θα πάρει αυτό το βιβλίο .. ?
Όλη η ανθρωπότητα.. ??
Το "χάος" που θα ακολουθήσει θα μπορούσε να συμβάλει τελικά στην σωτηρία της ?? :cool:

Εάν όχι.. φαντάζεστε πόσοι θα σκότωναν για αυτό το βιβλίο! :cool:

γι'αυτο λεω,μην ασχολειστε με βαθυτερα νοηματα,δεν υπαρχουν.

,θεωρω οτι η ταινια ηταν ρηχη,πολυ μελο και ψιλομπουρδιτσα.

αχτι το'χω να προλαβω να δω μια ταινια πριν την θαψεις και με προιδεασεις αρνητικα. :flipout: