Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Εγω νομιζω οτι ο Βιλνεβ πηγε να φτιαξει χαρμανι απο μητροτητα, ειδυλιο, εξωγηινους και χρονο ...
Κατ'εμε ... ΔΕΝ του βγηκε τοσο καλο χαρμανι ! Η δεν βγηκε για εμας (που δεν εχουμε σκηνοθετικο ματι).

Το εργακι προσπαθει να αναμιξει καθημερινα συναισθηματα και ανθρωπους ... με κοσμοϊστορικα γεγονοτα.
Καποιοι ηταν ετοιμοι να το δεχτουν αυτο .... καποιοι αλλοι, οχι ! Οπως οτιδηποτε αλλο σ'αυτον τον κοσμο.

Εγω νομιζω οτι ο Βιλνεβ πηγε να φτιαξει χαρμανι απο μητροτητα, ειδυλιο, εξωγηινους και χρονο ...
Κατ'εμε ... ΔΕΝ του βγηκε τοσο καλο χαρμανι ! Η δεν βγηκε για εμας (που δεν εχουμε σκηνοθετικο ματι).

Το εργακι προσπαθει να αναμιξει καθημερινα συναισθηματα και ανθρωπους ... με κοσμοϊστορικα γεγονοτα.
Καποιοι ηταν ετοιμοι να το δεχτουν αυτο .... καποιοι αλλοι, οχι ! Οπως οτιδηποτε αλλο σ'αυτον τον κοσμο.

Φίλε δεν είχα ύπνο και κατάλαβα ακριβώς τι μου έφταιξε στην ταινία διαβάζοντας και το κείμενο σου.

Έκανε τρομερή πατάτα να βάλει το κοριτσάκι ότι έχει καρκίνο. Η σκατοζωή μπορεί να το κάνει αυτό στους ανθρώπους, ένας σκηνοθέτης αν θέλει να φτιάξει αριστούργημα δεν πατάει σε τέτοιους μελοδραματισμούς, ειδικά αν θέλει να δείξει βαθύτερα νοήματα. Είναι τόσο γελοίο το νόημα ότι η πρωταγωνίστρια "δεν θα άλλαζε τίποτα" ο πανίβλακας ο Βιλνέβ έχει και τρία παιδιά πανάθεμα τον. δείχνει αδούλευτο σενάριο στην καλύτερη περίπτωση. Ποιός μαλάκας γονιός θα βιώσει τον θάνατο του παιδιού του και θα πει δεν θα άλλαζα τίποτα;

Δεύτερο η εμφάνιση των εξωγήινων. Αν είναι να είναι τόσο σαχλαμάρα μη τους εμφανίζεις κάντους αόρατους. Σου ρθε η ιδέα για καλαμάρια ρώτα και κανέναν βιολόγο,ρώτα και κόσμο, αφού όλοι γελάμε με το εύρημα.

Η πατάτα Αrrival φαίνεται και εδώ στο νήμα που μόνο καμια 15αριά άτομα ασχοληθήκαμε και απλά μεταξύ μας μιλάμε. Άντε να δούμε καμιά ταινία γιατί ρίχνουμε τον πήχη πολύ χαμηλά.

Απάντηση: Arrival (2016)

Μανο Το θεμα της ταινιας δεν ηταν ο χρονος, ηταν ο λογος, η γλωσσα. Παρακατω αν δεν βαριεσαι εξηγει ποιο ηταν το νοημα της ταινιας που ηθελε να περασει ο σκηνοθετης.
Αλλοι επιασαν αυτο που ηθελε να καταδειξει ο σκηνοθετης, αλλοι απο την δικη τους οπτικη μπορει να ειδαν κι αλλα πραγματα ερμηνευοντας την.

Το πόσο το συγκεκριμενο σεναριο/σκηνοθεσια εξυπηρετησε αρτια το σκοπο του συμφωνα με αυτο που ηθελε να περασει ο σκηνοθετης, ας το κρινει ο καθενας συμφωνα με τα γουστα του.

http://21stcenturywire.com/2016/11/15/arrival-2016-the-films-secret-meaning-explained/

Φίλε δεν είχα ύπνο και κατάλαβα ακριβώς τι μου έφταιξε στην ταινία διαβάζοντας και το κείμενο σου.

Έκανε τρομερή πατάτα να βάλει το κοριτσάκι ότι έχει καρκίνο. Η σκατοζωή μπορεί να το κάνει αυτό στους ανθρώπους, ένας σκηνοθέτης αν θέλει να φτιάξει αριστούργημα δεν πατάει σε τέτοιους μελοδραματισμούς, ειδικά αν θέλει να δείξει βαθύτερα νοήματα. Είναι τόσο γελοίο το νόημα ότι η πρωταγωνίστρια "δεν θα άλλαζε τίποτα" ο πανίβλακας ο Βιλνέβ έχει και τρία παιδιά πανάθεμα τον. δείχνει αδούλευτο σενάριο στην καλύτερη περίπτωση. Ποιός μαλάκας γονιός θα βιώσει τον θάνατο του παιδιού του και θα πει δεν θα άλλαζα τίποτα;

Δεύτερο η εμφάνιση των εξωγήινων. Αν είναι να είναι τόσο σαχλαμάρα μη τους εμφανίζεις κάντους αόρατους. Σου ρθε η ιδέα για καλαμάρια ρώτα και κανέναν βιολόγο,ρώτα και κόσμο, αφού όλοι γελάμε με το εύρημα.

Η πατάτα Αrrival φαίνεται και εδώ στο νήμα που μόνο καμια 15αριά άτομα ασχοληθήκαμε και απλά μεταξύ μας μιλάμε. Άντε να δούμε καμιά ταινία γιατί ρίχνουμε τον πήχη πολύ χαμηλά.

Φαντασου ... ΔΕΝ ειμαι γονιος .... και καταλαβα οτι κατι πολυ ετεροκλητο αναμιχθηκε εδω περα.
Ισως η μεση ανθρωπινη αντιληψη δεν ειναι ακομα ετοιμη να αναμιξει καθημερινο με εξωπραγματικο
τοσο χαλαρα και αβιαστα. Σαν να ειναι οτι πιο κοινοτυπο και ρουτινιαρικο πραγμα στον κοσμο :blink:
(δηλαδη, απο την μια να κληθεις να επικοινωνησεις με εξωγηινες διαννοιες που απο μονο του ειναι
ενα ασηκωτο κεντρο βαρους και απο την αλλη να γνωριζεις το μελλον του θανατου του παιδιου σου,
αυτου που ακομα δεν εχεις συλλαβει, που ειναι ενα ... ααααααααααλο γιγαντιο κεντρο βαρους).

Τι σκεφτοταν ο Βιλνεβ ? Απο μενα παιρνει αριστα διπολισμου. Κατορθωσε και τα ισορροπησε (??)
Δυο κεντρα βαρους που μαλλον ωφειλαν να βρισκονται σε διαφορετικες ταινιες. Και ξερεις κατι ?
Δεν θα αποφασισουμε εγω και εσυ ΑΝ πετυχε η ζογκλερια. Ο καιρος (και το κοινο) θα αποφανθουν.
Μονο που θα περιμενουμε πολυ γιαυτο. Ηταν παληκαρισια ζογκλερια .... αν δρεψει καρπους ο Βιλνεβ
θα ειναι απο αλλες ταινιες που ενδεχεται να προσπαθησουν στο ιδιο μοτιβο (και ισως χαντακωθουν,
ισως πετυχουν).

Επειδη εισαι καινουργιος στο φορουμ .... σου συγχωρω μερικες απλουστευσεις. :rolleyes:
1) οι αεριοι και υγροι πλανητες (και δορυφοροι) ειναι ΠΟΛΥ περισσοτεροι απο τους εχοντες
στερεη επιφανεια, οχι μονο στο ηλιακο συστημα αλλα και στις ανιχνευσεις εξωπλανητων, και
2) η Ζωη στον πλανητη μας ΠΡΩΤΑ ξεκινησε σε υγρο, συγκεκριμενα στο νερο, οποτε ....
οι πιθανοτητες η ζωη να απαντηθει ΒΑΔΙΖΟΥΣΑ σε καποια στερεη επιφανεια ειναι πολυ πολυ
λιγοτερες απο οσες .... να κολυμπαει ως κεφαλοποδο σε καποιο υγρο (και υγρο δεν ειναι
μονο το νερο, εαν αλλαξεις πιεσεις και θερμοκρασιες). To γιατι τα κεφαλοποδα δεν ανεπτυξαν
τεχνολογια διαστρικων ταξιδιων στον παροντα πλανητη ... δεν αποτελει ταφοπλακα για την
εξελικτικη τους δεινοτητα. Η εξελιξη στηριζεται ΕΛΕΕΙΝΑ στην τυχαια επιλογη (μιας ευνοιας η
μιας τρικλοποδιας πλανητικης εμβελειας).

Κοντολογις .... τα κεφαλοποδα ειναι Η ΠΡΩΤΗ μου εκτιμηση (εδω και καιρο) για μορφη ζωης
σε αλλον (υγρο) πλανητη. Με τεραστια διαφορα απο οτιδηποτε αλλο (δεν χρειαζεται να δεχτεις
τιποτα απο οσα γραφω γιατι ουτε εχει βρεθει ζωη σε αλλους πλανητες ουτε ειμαι εξωβιολογος -bye-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μανο Το θεμα της ταινιας δεν ηταν ο χρονος, ηταν ο λογος, η γλωσσα. Παρακατω αν δεν βαριεσαι εξηγει ποιο ηταν το νοημα της ταινιας που ηθελε να περασει ο σκηνοθετης.
Αλλοι επιασαν αυτο που ηθελε να καταδειξει ο σκηνοθετης, αλλοι απο την δικη τους οπτικη μπορει να ειδαν κι αλλα πραγματα ερμηνευοντας την.

Το πόσο το συγκεκριμενο σεναριο/σκηνοθεσια εξυπηρετησε αρτια το σκοπο του συμφωνα με αυτο που ηθελε να περασει ο σκηνοθετης, ας το κρινει ο καθενας συμφωνα με τα γουστα του.

http://21stcenturywire.com/2016/11/15/arrival-2016-the-films-secret-meaning-explained/

Θαυμαστα τα οσα ιχνηλατει το λινκ .... ομως η ερωτηση παραμενει (και ειναι ολιγον βασανιστικη)
ΓΙΑΤΙ επρεπε το ζητημα των βαθμων ελευθεριας μιας Γλωσσας ... να ανακατευθει με ανθρωπινα
συναισθηματικα/ψυχολογικα δραματα και αδιεξοδα ? Ανακατευθηκαν μηλα με πορτοκαλια, φιλε μου.
Οπως και να το κανουμε ... ανακατευθηκαν. Μερικες φορες, εαν βαλεις οτι υλικο βρεθει μπροστα σου
για λικερ ... μπορει και να βγει εμετος. Δεν λεω οτι αυτο που προεκυψε ειναι εμετος (κινηματογραφικα)
αλλα σιγουρα, δεν εχουμε συνηθισει τοσες πολλες και ετεροκλητες γευσεις .... αναμεμειγμενες.
Γιατι δεν πεταξε και ενα πολιτικο σκανδαλο διαφθορας (ο αγαπητος μας Βιλνεβ) μεσα στην ολη ιστορια ?
Καταλαβαινεις τι θελω να πω ! -bye-

Last edited:
Απάντηση: Arrival (2016)

Προσωπικα βρηκα την ταινια μετρια γιατι αυτο που ηθελε να πραγματευτει (ολα οσα γινονται αναφορα στο Link που εβαλα πιο πανω) Αμφιβαλλω αν ολα αυτα περασαν μεσα στην ταινια και αν η πλειοψηφια των θεατων καταλαβε ολα τα παραπανω.

Διαλεξε ενα θεμα να αποδωσει το νοημα (τους εξωγηινους) και αναρωτιεμαι αν ολα αυτα που ηθελε να πει (δυναμη του λογου, γλωσσα και επικοινωνια, προσεγγιση του Θεικου μεσα απο ολα αυτα κλπ κλπ) Αν τα ελεγε καλυτερα πολυ απλα με μια κοινωνικη και αλληγορικη ταινια που δεν ειχε sci fi καταβολες με το συγκεκριμενο σεναριο.

Το ποσο πετυχε να περασουν ολα αυτα που ηθελε να πει στον θεατη το κρινει υποκειμενικα ο καθενας συμφωνα με αυτα που καταλαβε. Το θεμα ειναι να υπαρχει και η καταλληλη μαεστρια να περασεις ολα αυτα τα νοηματα στην πλειοψηφια και να μην τους αφησεις μονο να κοιτανε τα καλαμαρακια.

Αν φυγουμε απο το νοημα και περασουμε στο τεχνικο μερος της ταινιας, εκει προσωπικα την βρηκα ανευρη, λιγο βαρετη, οχι καλη εικονα στο Bluray (ισως σινεμα ηταν καλυτερα). Τα σκηνικα, φωτογραφια, μονταζ, δεν μου ειπαν κατι το ιδιαιτερο. Αντιθετως ηταν στιγμες που επιανα τον εαυτο μου βλεποντας της να μου θυμιζει πραγματα απο αλλες ταινιες, οποτε ουτε πρωτοτυπη σκηνοθετικα την βρηκα.
(ηχοι καλαμαριων λες και εβλεπες το war of the worlds, μου εφερε και στο νου λιγο το "the day the earth stood still", η πρωταγωνιστρια μου εφερνε στο μυαλο το στυλ της φοστερ στο contact, η αισθηση γυρισματος ορισμενες φορες μου θυμιζε τα αργα/στατικα πλανα της οδυσσειας. Δεν ξερω, ολο και κατι μου θυμιζε απο αλλες ταινιες.

Προσωπικα την ειδα και με πονοκεφαλο, τη μιση στον προβολεα και την αλλη μιση στην τv (λογω μειωμενης φωτεινοτητας/κοντραστ εικονα με πεπλο) και στο τελος δεν μου αφησε καλη αισθηση.

Υ.Γ.
Ευτυχως που δεν ψηφισα και κακη να βγει κανενας Λακης και να λεει "στα'λεγα εγω". :flipout:

Απο την αλλη, βεβαια ...

arrival-language-2jpeg.jpeg

... το παραπανω, ΔΕΝ νομιζω να το συναντησαμε σε καποιο αλλο (σοβαρο) SciFi.
Οι προηγουμενοι κινηματογραφικοι εξωγηινοι ειτε 1) επικοινωνουσαν στην αγγλικη (Οδυσσεια 2001),
ειτε 2) μιλουσαν μεσω ολογραμματων και προσομοιωσεων (Contact). Οχι οτι ρεαλιστικοτερο !!! :icon15:

Εγω θα προτιμουσα κατι σε αστερι (για ιδεογραμμα).
Χωραει περισσοτερες πληροφοριες και προσομοιαζει το "χερι" του πλοκαμιου του εξωγηινου.

Arrival-post-2-620x264.jpg

.... αλλα δεν ειναι λαθος και τα συνεχομενα ημικυκλια (η τεταρτοκυκλια) αφου
η εκχυομενη "μελανη" τεινει να απλωνεται κυκλικα (η κωνικα, ακριβεστερα).

Οποιος θεωρει το παραπανω ευρημα .... πατατα .... ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ εμπαθης. :laugh:
Ηταν απο τα λιγα στοιχεια που με συναρπασαν και ψηφισα ΚΑΛΗ. Πολυ καλο ευρημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Δεν είναι το θεμα αυτό.
Στο γραφει και ο avpap.
Είναι απαραδεκτο να την πεφτεις σε κάποιον επειδή δεν σου κάθεται η αποψη του .
Ουτε τυφλοι είναι αυτοι που έδωσαν θετική ψήφο στην ταινία ουτε ψευτοκολτουριαριδες όπως χαρακτήρισες.
Κουβέντα ταινιας μπορει να γινει πραγματικά με οποιον την εννοεί.
Εσυ χλευάζεις .
Αλλα ακομα και σοβαρά να προσπαθήσω να το συζητήσω ειναι προφανές ακομα και από την τελευταία σου παράγραφο ότι περασε από διπλα σου και δεν σε ακούμπησε.
Ενταξει δεν εγινε και τιποτα.

Παιζει να μην διαβάζεις τι γραφεις ;
Τρεις φορες σε ρώτησα
Τι σημαίνει να χαρακτηρίζεις καποιον κουλτουρέ με βαση την αποψη του για μια ταινια που δεν σου άρεσε;

Ανδρέα έγραψα το παρακάτω ποστ...

Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτές τις κουλτουρέ απόψεις περι αριστουργήματος σε ταινίες που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Φίλε Νίκο θέλεις λιγάκι να μας αναλύσεις τα περί καλής ταινίας την οποία θα ξαναέβλεπες?μια ανάλυση του στυλ, σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, πλοκή, θέμα, ηθοποιοί, ποιότητα εικόνας, κ.τ.λ. Ετσι για να κατανοήσουμε και εμείς που την βρήκαμε έκτρωμα σε όλα τι ακριβώς δεν καταλάβαμε...

Την μία ανακαλύπτεις χαρακτηρισμό προς μέλος ψευτοκουλτουριάρης, και την άλλη ανακαλύπτεις χαρακτηρισμό προς μέλος κουλτουρέ και επιμένεις.
Ξαναδιάβασε το πόστ μου (γιαυτό το έκανα κουότ εδώ) για να ξεκαθαρίσεις μία και καλή ότι δεν χαρακτήρισα ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ. Πάμε παρακάτω...
Μίλησα γενικά για "κουλτουρέ" απόψεις (ούτε καν άποψη!!). Αλλα ακόμη και αν χαρακτήριζα την συγκεκριμένη άποψη τι σημαίνει αυτό δηλαδή?Αν σου πει κάποιος ότι η άποψη σου για ένα θέμα είναι "ρηχή" ας πούμε, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΡΗΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ? Ειλικρινά πίστευα ότι είναι αυτονόητο, απορώ πως είναι δυνατόν να διαστρεβλώνεις έτσι τα γραφόμενα μου. Πάμε παρακάτω...

Και βέβαια να σου εξηγήσω τι σημαίνει κουλτουρέ άποψη (ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ή ΚΟΥΛΤΟΥΡΕ) αν για εσένα είναι τόσο δυσνόητο, ευχαρίστως. Aν δούμε έναν πίνακα ζωγραφικής που αποτελείται από έναν άσπρο καμβά και μία κόκκινη γραμμή και η άποψη σου ότι από πίσω αναδύεται η ματαιοδοξία του καλλιτέχνη ζωγράφου που θέλει να περάσει ένα βαθύτερο νόημα για την Γαλλική επανάσταση, ενώ η δική μου άποψη είναι ότι πρόκειται απλά για μία κόκκινη γραμμή, τότε αυτή την άποψη την χαρακτηρίζω "κουλτουρέ" (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σου βγάζει ο πίνακας αυτά που περιγράφεις, άρα δεν είσαι ΨΕΥΤΗΣ, ούτε ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ) και σε ρωτάω λεπτομέρειες που και πως μία κόκκινη γραμμή σε έναν πίνακα σου βγάζει τόσο βαθύτερα νοήματα. Τι πιο φυσιολογικό????
Το κακό που είναι ακριβώς και αρπάχτηκες λες και επιτέθηκα σε κάποιον (χαρακτηρίζοντας τον ψευτοκουλτουριάρη κιόλας!!!!!!) ενώ απλά τον ρωτούσα να αναλύσει την άποψη του?

Τέλος για να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, διαπίστωσες ότι ποτέ και πουθενά δεν χαρακτήρισα κάποιο μέλος όπως επιμένεις και συνεχίζεις να γράφεις?Αν ναι, ένα "απλά παρανόησα τον γραπτό σου λόγο Νίκο" είναι αρκετό...
Βέβαια μπορείς να συνεχίσεις και σε τρίτο σου προστ να επιμένεις ότι ντε και καλά χαρακτήρισα κάποιον, δικαίωμα σου και αυτό, τι να λέμε....-bye-

Την είδα χθες βράδυ, ψήφισα μέτρια γιατί ήταν ανούσια ταινία και προσωπικά δεν είδα κανένα βαθύτερο νόημα, έχω διαβάσει όλο το θέμα εδώ πριν την δω ώστε να μπορέσω να μπω καλύτερα στο νόημα αλλά δυστυχώς η ταινία κάπου έχασε το δρόμο της, αφήστε που μου δημιουργήθηκαν κάποιοι συνειρμοί από τον "Οιωνό" με τον Μελ Γκίμπσον αν το θυμάστε. Ακόμα και στα τεχνικά ένα χάλι και μισό, η εικόνα στα σκοτεινά ήταν πράσινη με πολύ κακές διαβαθμίσεις στα ημιφωτεινά πλάνα, τόσο χάλια που νόμιζα πως κάτι δεν πήγε καλά με την αντικατάσταση της λάμπας και έβαλα στο τέλος κι άλλες ταινίες που έχω για να ησυχάσω ότι όλα εντάξει, σκέφτηκα αυτός ο Νίκος λάμπα έβαλε η κουρτίνα;:flipout:

Τα φωτεινά δεν είχαν πρόβλημα τουλάχιστον σοβαρό, στις σκοτεινές σκηνές ήταν σα να είχες ανεβάσει το brightness στο τέρμα Θεού κι ακόμα παραπέρα, καλά πως βγήκε έτσι η ταινία απ το στούντιο αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, ό,τι χειρότερο έχω δει σε εικόνα τα τελευταία χρόνια.

καταλαβαινω απολυτα γιατι σε ενοχλει αυτο. Απο την αλλη ομως, θεωρω οτι ειναι κατι που κανουμε ολοι μας. Δηλαδη να προβαλλουμε μια ακραια περιπτωση μονο και μονο για να κανουμε τον αλλον να σκεφτει την τοποθετηση μας. Αν δηλαδη η ταινια ειχε παρει ενα διαφορετικο γεγονος, μικροτερης σημασιας, ισως να ειχαμε πει ως κοινο "ε και τι εγινε;" και να ειχαμε ξεπερασει χωρις ιδιαιτερο προβληματισμο την αποφαση της Λουιζ. Προσωπικα, σιγουρα δεν θα ειχα παρει την ιδια αποφαση με εκεινη (να φερω στον κοσμο το παιδι). Δεν μπορω ομως να κακολογησω την ταινια που μπαινει στον κοπο να θεσει τον προβληματισμο.

1) οι αεριοι και υγροι πλανητες (και δορυφοροι) ειναι ΠΟΛΥ περισσοτεροι απο τους εχοντες
στερεη επιφανεια, οχι μονο στο ηλιακο συστημα αλλα και στις ανιχνευσεις εξωπλανητων, και
2) η Ζωη στον πλανητη μας ΠΡΩΤΑ ξεκινησε σε υγρο, συγκεκριμενα στο νερο, οποτε ....
οι πιθανοτητες η ζωη να απαντηθει ΒΑΔΙΖΟΥΣΑ σε καποια στερεη επιφανεια ειναι πολυ πολυ
λιγοτερες απο οσες .... να κολυμπαει ως κεφαλοποδο σε καποιο υγρο (και υγρο δεν ειναι
μονο το νερο, εαν αλλαξεις πιεσεις και θερμοκρασιες). To γιατι τα κεφαλοποδα δεν ανεπτυξαν
τεχνολογια διαστρικων ταξιδιων στον παροντα πλανητη ... δεν αποτελει ταφοπλακα για την
εξελικτικη τους δεινοτητα. Η εξελιξη στηριζεται ΕΛΕΕΙΝΑ στην τυχαια επιλογη (μιας ευνοιας η
μιας τρικλοποδιας πλανητικης εμβελειας).

Κοντολογις .... τα κεφαλοποδα ειναι Η ΠΡΩΤΗ μου εκτιμηση (εδω και καιρο) για μορφη ζωης
σε αλλον (υγρο) πλανητη. Με τεραστια διαφορα απο οτιδηποτε αλλο (δεν χρειαζεται να δεχτεις
τιποτα απο οσα γραφω γιατι ουτε εχει βρεθει ζωη σε αλλους πλανητες ουτε ειμαι εξωβιολογος -bye-)

:grinning-smiley-043:SFGSFGSF:

Χαρηηη να δεις.. στο τέλος θα βγάλουν το Passengers πιο καλή ταινία! :p :laugh:

...

Είδες.. άμα μπει και ο Μάνος στην συζήτηση πόσο ενδιαφέρον έχει ?? :cool:
Γι' αυτό πήγα και τον φώναξα προχθές να έρθει και εδώ! :p

Χαρηηη να δεις.. στο τέλος θα βγάλουν το Passengers πιο καλή ταινία! :p :laugh:

rofl... δεν το εχω δει και δεν εκφερω γνωμη, αλλα απο οσα εχω ακουσει αρνουμαι πεισματικα να το δω :) Εσυ ολο και το αναφερεις ομως και φοβαμαι οτι θα καμφθουν οι αντιστασεις μου :)

Ααα .. πρέπει να το δεις... με την γυναίκα σου μαζί!

Εσύ θα το απολαύσεις για το τεχνικό κομμάτι.. (τόσο σε ότι θα παρουσιάζει.. όσο και στο επίπεδο εικόνα/φωτογραφία..)
και η γυναίκα σου για το love story!

Ετοιμάσου για ρομαντική βραδιά! :p :cool:

@SR71B
συμφωνω απολυτα με αυτα που λες για διπολο. Προσωπικα ομως θα το εξεφραζα λιγο διαφορετικα. Ασχολειται με καποια υπαρξιακα ζητηματα με περιτυλιγμα scifi. Αυτο προφανως ξενιζει καποιους γιατι στεκονται στις αδυναμιες του scifi κομματιου (που προφανως και υπαρχουν!). Εμενα ομως, δεν με ενοχλουν. Αν και λατρεψα το martian (ταινια και βιβλιο), χιλιες φορες προτιμω το contact, interstellar, arrival, sunshine, district 9 κτλπ που πιστευω οτι εχουν να μου πουν και κατι περισσοτερο απο το στενο περιθωριο του scifi. Θεωρω οτι τα καλυτερα δημιουργηματα scifi μιλουν αλληγορικα για την εκαστοτε εποχη ή για γενικοτερους προβληματισμους, μεσω του πρισματος ταξιδιου στο διαστημα ή επαφης με αλλους πολιτισμους.

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτές τις κουλτουρέ απόψεις περι αριστουργήματος σε ταινίες που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Φίλε Νίκο θέλεις λιγάκι να μας αναλύσεις τα περί καλής ταινίας την οποία θα ξαναέβλεπες?μια ανάλυση του στυλ, σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, πλοκή, θέμα, ηθοποιοί, ποιότητα εικόνας, κ.τ.λ. Ετσι για να κατανοήσουμε και εμείς που την βρήκαμε έκτρωμα σε όλα τι ακριβώς δεν καταλάβαμε...

+ 1000
σε μια ταινια πατατα δεν χρειαζονται και πολλες αναλυσεις ουτε διαφωνιες
το σχολιο μου το εκανα εκει που επρεπε δεν θα το κανω εδω
εεε εγω ειμαι και λιγο γεροαντιδραστικος

προσωπικα το μονο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ξοδευεις τοσο χρονο για μια ταινια που δεν σου αρεσε. Εγραψε την αποψη σου, τεκμηριωσες γιατι δεν σου αρεσε, καναμε και λιγο πλακιτσα. Ολα μια χαρα. Τωρα, τι στο καλο κανεις; Δεν θα ηταν πιο ευχαριστο για εσενα να γραφεις για ενα θεμα που σου αρεσει και ταυτοχρονα να μην γινεται αυτο το χαλι εδω;

και το να γραφεις για ενα θεμα που δεν σου αρεσε δεν ειναι ασχημο
απλα γινεσαι κακος στους αλλους τους πολλους που αρεσε
ενω οταν συμφωνεις εισαι το ποιο αγαπητο προσωπο

Εγώ ευτυχώς.. έχω πάντα και μία χαλαρή διάθεση/οπτική.. οπότε δεν χαλιέμαι με τίποτα.. :p