Re: Arrival (2016)
Φίλε δεν είχα ύπνο και κατάλαβα ακριβώς τι μου έφταιξε στην ταινία διαβάζοντας και το κείμενο σου.
Έκανε τρομερή πατάτα να βάλει το κοριτσάκι ότι έχει καρκίνο. Η σκατοζωή μπορεί να το κάνει αυτό στους ανθρώπους, ένας σκηνοθέτης αν θέλει να φτιάξει αριστούργημα δεν πατάει σε τέτοιους μελοδραματισμούς, ειδικά αν θέλει να δείξει βαθύτερα νοήματα. Είναι τόσο γελοίο το νόημα ότι η πρωταγωνίστρια "δεν θα άλλαζε τίποτα" ο πανίβλακας ο Βιλνέβ έχει και τρία παιδιά πανάθεμα τον. δείχνει αδούλευτο σενάριο στην καλύτερη περίπτωση. Ποιός μαλάκας γονιός θα βιώσει τον θάνατο του παιδιού του και θα πει δεν θα άλλαζα τίποτα;
Δεύτερο η εμφάνιση των εξωγήινων. Αν είναι να είναι τόσο σαχλαμάρα μη τους εμφανίζεις κάντους αόρατους. Σου ρθε η ιδέα για καλαμάρια ρώτα και κανέναν βιολόγο,ρώτα και κόσμο, αφού όλοι γελάμε με το εύρημα.
Η πατάτα Αrrival φαίνεται και εδώ στο νήμα που μόνο καμια 15αριά άτομα ασχοληθήκαμε και απλά μεταξύ μας μιλάμε. Άντε να δούμε καμιά ταινία γιατί ρίχνουμε τον πήχη πολύ χαμηλά.
Φαντασου ... ΔΕΝ ειμαι γονιος .... και καταλαβα οτι κατι πολυ ετεροκλητο αναμιχθηκε εδω περα.
Ισως η μεση ανθρωπινη αντιληψη δεν ειναι ακομα ετοιμη να αναμιξει καθημερινο με εξωπραγματικο
τοσο χαλαρα και αβιαστα. Σαν να ειναι οτι πιο κοινοτυπο και ρουτινιαρικο πραγμα στον κοσμο :blink:
(δηλαδη, απο την μια να κληθεις να επικοινωνησεις με εξωγηινες διαννοιες που απο μονο του ειναι
ενα ασηκωτο κεντρο βαρους και απο την αλλη να γνωριζεις το μελλον του θανατου του παιδιου σου,
αυτου που ακομα δεν εχεις συλλαβει, που ειναι ενα ... ααααααααααλο γιγαντιο κεντρο βαρους).
Τι σκεφτοταν ο Βιλνεβ ? Απο μενα παιρνει αριστα διπολισμου. Κατορθωσε και τα ισορροπησε (??)
Δυο κεντρα βαρους που μαλλον ωφειλαν να βρισκονται σε διαφορετικες ταινιες. Και ξερεις κατι ?
Δεν θα αποφασισουμε εγω και εσυ ΑΝ πετυχε η ζογκλερια. Ο καιρος (και το κοινο) θα αποφανθουν.
Μονο που θα περιμενουμε πολυ γιαυτο. Ηταν παληκαρισια ζογκλερια .... αν δρεψει καρπους ο Βιλνεβ
θα ειναι απο αλλες ταινιες που ενδεχεται να προσπαθησουν στο ιδιο μοτιβο (και ισως χαντακωθουν,
ισως πετυχουν).
Επειδη εισαι καινουργιος στο φορουμ .... σου συγχωρω μερικες απλουστευσεις.

1) οι αεριοι και υγροι πλανητες (και δορυφοροι) ειναι ΠΟΛΥ περισσοτεροι απο τους εχοντες
στερεη επιφανεια, οχι μονο στο ηλιακο συστημα αλλα και στις ανιχνευσεις εξωπλανητων, και
2) η Ζωη στον πλανητη μας ΠΡΩΤΑ ξεκινησε σε υγρο, συγκεκριμενα στο νερο, οποτε ....
οι πιθανοτητες η ζωη να απαντηθει ΒΑΔΙΖΟΥΣΑ σε καποια στερεη επιφανεια ειναι πολυ πολυ
λιγοτερες απο οσες .... να κολυμπαει ως κεφαλοποδο σε καποιο υγρο (και υγρο δεν ειναι
μονο το νερο, εαν αλλαξεις πιεσεις και θερμοκρασιες). To γιατι τα κεφαλοποδα δεν ανεπτυξαν
τεχνολογια διαστρικων ταξιδιων στον παροντα πλανητη ... δεν αποτελει ταφοπλακα για την
εξελικτικη τους δεινοτητα. Η εξελιξη στηριζεται ΕΛΕΕΙΝΑ στην τυχαια επιλογη (μιας ευνοιας η
μιας τρικλοποδιας πλανητικης εμβελειας).
Κοντολογις .... τα κεφαλοποδα ειναι Η ΠΡΩΤΗ μου εκτιμηση (εδω και καιρο) για μορφη ζωης
σε αλλον (υγρο) πλανητη. Με τεραστια διαφορα απο οτιδηποτε αλλο (δεν χρειαζεται να δεχτεις
τιποτα απο οσα γραφω γιατι ουτε εχει βρεθει ζωη σε αλλους πλανητες ουτε ειμαι εξωβιολογος

)
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Μανο Το θεμα της ταινιας δεν ηταν ο χρονος, ηταν ο λογος, η γλωσσα. Παρακατω αν δεν βαριεσαι εξηγει ποιο ηταν το νοημα της ταινιας που ηθελε να περασει ο σκηνοθετης.
Αλλοι επιασαν αυτο που ηθελε να καταδειξει ο σκηνοθετης, αλλοι απο την δικη τους οπτικη μπορει να ειδαν κι αλλα πραγματα ερμηνευοντας την.
Το πόσο το συγκεκριμενο σεναριο/σκηνοθεσια εξυπηρετησε αρτια το σκοπο του συμφωνα με αυτο που ηθελε να περασει ο σκηνοθετης, ας το κρινει ο καθενας συμφωνα με τα γουστα του.
http://21stcenturywire.com/2016/11/15/arrival-2016-the-films-secret-meaning-explained/
Θαυμαστα τα οσα ιχνηλατει το λινκ .... ομως η ερωτηση παραμενει (και ειναι ολιγον βασανιστικη)
ΓΙΑΤΙ επρεπε το ζητημα των βαθμων ελευθεριας μιας Γλωσσας ... να ανακατευθει με ανθρωπινα
συναισθηματικα/ψυχολογικα δραματα και αδιεξοδα ? Ανακατευθηκαν μηλα με πορτοκαλια, φιλε μου.
Οπως και να το κανουμε ... ανακατευθηκαν. Μερικες φορες, εαν βαλεις οτι υλικο βρεθει μπροστα σου
για λικερ ... μπορει και να βγει εμετος. Δεν λεω οτι αυτο που προεκυψε ειναι εμετος (κινηματογραφικα)
αλλα σιγουρα, δεν εχουμε συνηθισει τοσες πολλες και ετεροκλητες γευσεις .... αναμεμειγμενες.
Γιατι δεν πεταξε και ενα πολιτικο σκανδαλο διαφθορας (ο αγαπητος μας Βιλνεβ) μεσα στην ολη ιστορια ?
Καταλαβαινεις τι θελω να πω !