Λάκης
AVClub Fanatic
Απάντηση: Arrival (2016)
αν ψηφισει ο Συριος ''κακη'',τοτε παρακαλω πολυ,να διορθωθει η δικη μου σε ''καλη''.
αν ψηφισει ο Συριος ''κακη'',τοτε παρακαλω πολυ,να διορθωθει η δικη μου σε ''καλη''.
Ούτε και στο Arrival χάθηκε πληροφορία στα σκοτεινά.
Τουλάχιστον σε plasma.
Για να ακριβολογουμε γιατι εγω δεν διαπιστωσα προβλημα....για ποια σκηνη ακριβως μιλαμε ?
Απο το χρονικο σημειο xx:xx εως xx:xx παρακαλω.
Oυτε οι γεροι του Μαπετ δεν δινουν τετοιο εμμονικο σοου
Τελικα θα μου πει κανεις που ακριβως ειδε προβλημα στην εικονα ? Σε ποια σκηνη και ποιο λεπτο ?
Για να ακριβολογουμε γιατι εγω δεν διαπιστωσα προβλημα....για ποια σκηνη ακριβως μιλαμε ?
Απο το χρονικο σημειο xx:xx εως xx:xx παρακαλω.
Απο το χρονικο σημειο χχχ-αρχη μεχρι το χρονικο σημειο χχχ-τελος.
Ολη η ταινια εχει μειωμενο κοντραστ και φως με πεπλο.
Στις σκοτεινες σκηνες αυτο ηταν ενοχλητικο.
Στις φωτεινες δεν με ενοχλησε.
φωτεινές??απαιτώ σκηνή και λεπτό διότι εγώ δεν θυμάμαι να υπάρχει φωτεινή σκηνή στην ταινία...
εννοουσα οταν η καμερα τραβαγε πλανα εξω σε ηλιο, στα χωραφια, πολη κλπ.
Στις σκηνες νυχτας, με λαμπες κλπ ειναι τα νυχτερινα πλανα οπου εκει ηταν περισσοτερο ενοχλητικο.
η ταινία δεν είχε ήλιο πουθενά, εκτός αν μου ξέφυγε κανα καρέ...
η ταινία δεν είχε ήλιο πουθενά, εκτός αν μου ξέφυγε κανα καρέ...
βεβαίως!λοιπόν πρόβλημα στην εικόνα υπάρχει μεταξύ 00.03.22 και 00.89.49, οι υπόλοιπες σκηνές είναι μια χαρά...
εγω παντως απορω που εμπειροι κινηματογραφοφιλοι δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους για τα οσκαρ,το χολιγουντ δεν ειναι μονο βιομηχανια θεαματος αλλα και προπαγανδας και φυσικα πολλα οσκαρ δοθηκαν με αλλα κριτηρια που μονο αξιοκρατικα δεν ειναι,πολλες ταινιες που δεν αξιζαν τα οσκαρ για τον φιλο που ρωτησε παραπανω,Τιτανικος,Crash,Ερωτευμενος Σαιξπηρ,το Σικαγο και αλλες που δεν θυμαμαι τωρα κατι Σαντρα Μπουλοκ να παιρνει Οσκαρ και να μην παιρνει ποτε ο Κιουμπρικ η ο Τσαπλιν...γελανε και τα τσιμεντα..
εγω παντως απορω που εμπειροι κινηματογραφοφιλοι δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους για τα οσκαρ,το χολιγουντ δεν ειναι μονο βιομηχανια θεαματος αλλα και προπαγανδας και φυσικα πολλα οσκαρ δοθηκαν με αλλα κριτηρια που μονο αξιοκρατικα δεν ειναι,πολλες ταινιες που δεν αξιζαν τα οσκαρ για τον φιλο που ρωτησε παραπανω,Τιτανικος,Crash,Ερωτευμενος Σαιξπηρ,το Σικαγο και αλλες που δεν θυμαμαι τωρα κατι Σαντρα Μπουλοκ να παιρνει Οσκαρ και να μην παιρνει ποτε ο Κιουμπρικ η ο Τσαπλιν...γελανε και τα τσιμεντα..
Το αν αξιζαν ή δεν αξιζαν τα oscar οι παραπάνω ταινίες, είναι υποκειμενικό. Το ότι όμως καμία από αυτές τις ταινίες δεν ήταν κακή, πατάτα ή whatever (θα έπρεπε να) είναι δεδομένο, τουλάχιστον σε ένα αντικειμενικό θεατή..
Το αν αξιζαν ή δεν αξιζαν τα oscar οι παραπάνω ταινίες, είναι υποκειμενικό. Το ότι όμως καμία από αυτές τις ταινίες δεν ήταν κακή, πατάτα ή whatever (θα έπρεπε να) είναι δεδομένο, τουλάχιστον σε ένα αντικειμενικό θεατή..
και ποιος είναι ο αντικειμενικός θεατής βρε Τάκη σε μια μορφή τέχνης όπως ο κινηματογράφος?Αυτός που δίνει 10 στα 10 στο arrival ή ψηφίζει εξαιρετική ή τελοσπάντων δίνει τον μέγιστο βαθμό σε ταινίες σαν το arrival (που σε μερικούς μήνες δεν θα θυμόμαστε ότι υπήρχε καν) όταν έχουν περάσει τα τελευταία 50 χρόνια ταινίες σταθμοί από τις αίθουσες?Μα έτσι δεν χάνετε κάθε μέτρο σύγκρισης? Δηλαδή αυτός ο θεατής είναι αντικειμενικός ενώ αυτός που δίνει κακή ή 3 (πατάτα δηλαδή) δεν είναι αντικειμενικός? Τείνω να διαφωνήσω, βέβαια στο τέλος όπως πάντα πάλι δίκιο θα έχεις...οπότε...
![]()
Αντικειμενικός θεατής είναι αυτός που αναγνωρίζει ότι μια ταινία έχει τεχνική ή καλλιτεχνική αρτιότητα ακόμα και αν δεν ήταν του γούστου του.
Βοηθάει φυσικά αν έχει εντρυφήσει στην τέχνη του κινηματογράφου με ή χωρίς σχετικές σπουδές.
Το ότι οι κορυφαίοι κριτικοί του κόσμου αλλα και οι χιλιάδες επαγγελματίες του κινηματογράφου (βλέπε μελη της Ακαδημίας) δίνουν υψηλές βαθμολογίες και nominations στο Arrival, ενώ εσύ το θάβεις, θα έπρεπε να σε προβληματίσει (εμένα θα με προβλημάτιζε σίγουρα).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.