Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Απάντηση: Arrival (2016)

o K.ROMPOTIS πριν λιγες μερες αλλαξε λαμπα και εκανε καθαρισμο προβολεα. Να δεις που την προηγουμενη ειχε βαλει το arrival και την πατησε. :flipout:

χαλαλι και τα offtopic, τουλαχιστον με το χιουμορ γελασαμε λιγακι και αποζημιωθηκαμε διαφορετικα.

Re: Arrival (2016)

Εχω κατι βατο (προς συζητηση) :proud: ...

Alien language.jpg

Για να επιστρεψουμε intopic ... (και ελευθερη πτωση απ'το μπαλκονι :laugh:)

O επομενος, παρακαλω ... προσκομιση και αριθμο πρωτοκολου .... ευχαριστω :p

Κοιτα να δεις που νόμιζα πως η γκρίνια για την εικονα αφορούσε διαπιστωμένα την επιλογη των δημιουργών
Τελικα όπως διαβαζω κάποιοι ειχαν την αμφιβολία για αστοχία στην μεταφορα
Ειλικρινα δεν μου περασε καν από το μυαλό.
Τέτοιες υποψίες μου γεννιόταν παλιότερα στα πρωτα χρονιά του HD όταν αρκετές παλιότερες ταινιες περνούσαν στο νέο φορμα και δεν τους έβγαινε.
Το μονο που με προβλημάτισε είναι η αναφορα για συμπίεση από τον Γιαννη αλλα αυτό είναι σιγουρά θεμα τις ματροσκας .
Στο φουλ ριπ δεν υπάρχει ουτε για αστειο θεμα συμπίεσης ενώ η πληροφορία και η ευκρίνεια είναι στα γνωστά επίπεδα της υψηλής ανάλυσης
Το θεμα που ξενίζει ( και το εχει αναφέρει σελιδες πριν ο Τακης) είναι τα αδύναμα στα υψηλά ire ( θα πω ισως και ένα κλικ στα χαμηλά) που δινει την εντύπωση ότι η λαμπα θελει άλλαγμα.
Σε συνδυασμό με την τσιγκούνικη δοση σε χρώμα ( το γκρι εκανε παρτι) εχουμε την εικονα που σε κάποιους προκαλεί πονοκέφαλο .
Παντως σε plasma η εικόνα δεν είναι ενοχλητική αλλα το πιστεύω πως οι προβολακιδες θα παθανε σοκ με τα ρυθμιστικά.
Συμπονώ ως παλιος χρήστης προβολεα που το ¼ της ζωης της λάμπας εφευγε σε ρυθμίσεις ( ακομα θυμαμαι την τσατίλα με το Minority Report και War of the world)

Κανω λαθος η οντως ο διευθυντής φωτογραφίας του Arival εχει βραβευτεί για την ταινία και είναι υποψήφιος και για Oscar;

Ηδη αρχιζω να κατανοω καλυτερα τον χρονο.
df5c03b7743318f5326a1075a4abb8b6.jpg

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

o K.ROMPOTIS πριν λιγες μερες αλλαξε λαμπα και εκανε καθαρισμο προβολεα. Να δεις που την προηγουμενη ειχε βαλει το arrival και την πατησε. :flipout:

χαλαλι και τα offtopic, τουλαχιστον με το χιουμορ γελασαμε λιγακι και αποζημιωθηκαμε διαφορετικα.
Αχ ρε Γιαννη μ εκανες και γελασα αλλα την πατησα χειροτερα, μετα την αλλαγη και καθαρισμο ηταν η πρωτη ταινια που εβαλα να δω και μ ελουσε κρυος ιδρωτας οτι κατι δεν πηγε καλα. Φαντασου καποια στιγμη πατησα το στοπ κι εβαλα δοκιμαστικα 2-3 αλλες ταινιες με χαρακτηριστικες σκηνες για να ρθει η καρδια μου στη θεση της.

Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Αχ ρε Γιαννη μ εκανες και γελασα αλλα την πατησα χειροτερα, μετα την αλλαγη και καθαρισμο ηταν η πρωτη ταινια που εβαλα να δω και μ ελουσε κρυος ιδρωτας οτι κατι δεν πηγε καλα. Φαντασου καποια στιγμη πατησα το στοπ κι εβαλα δοκιμαστικα 2-3 αλλες ταινιες με χαρακτηριστικες σκηνες για να ρθει η καρδια μου στη θεση της.

Καλα να παθεις κι εσυ. :D Ελα για μαγνητικη να σου ερθει πιο φθηνα με ενα κλαμπ που φτιαξαμε "μη βυθισμενων σε immersion". Τιμες χονδρικης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να με συγχωρεσουν οι διαβαζοντες και συμμετεχοντες.
Καμια προθεση απο μερους μου να κρινω τις δικες τους αποψεις για την ταινια η οποιες ειναι απολυτως σεβαστες. Απλως μιας και πηρε μια τροπη χαβαλε το νημα, υπερεβαλα λιγακι στους αστεισμους μονο και μονο λογω χιουμοριστικης διαθεσης. (δεν θελω να παρεξηγηθουν τα γραπτα μου) :smile:

Oλα τα περι θολουρας ... αρχισα να τα δινω σημασια απο την στιγμη που σας διαβασα εδω μεσα !
Πιο πριν ... ημουν "αλλου". Δεν εδινα σημασια σ'αυτα. Αλλα πραγματα αφηνα να με αιχμαλωτισουν.
Στην δευτερη θεαση εβαλα ολες τις ρυθμισεις στο "ο Γατος θα με απαγχονισει συνοπτικα" και
απολαυσα τα παντα απαντα ... με γενναια δοση φωτισμου. Δεν με ενδιεφερε αν ηταν overkill.
Αυτο γουσταρα !

Α γεια σου....οταν καποιος θεατης δεν γουσταρει αυτο που βλεπει τοτε ξυνεται και ψαχνει τι τον ενοχλει αντι να καταληξει οτι η ιστορια τελικα του ειναι αδιαφορη.....

Κι εγω ετσι αισθανομουν σε αυτην την ταινια . Οταν σε ρουφαει κατι τοσο δυνατα δεν μπορεις να σκεφθεις το κοντραστ (ειδικα οταν βλεπεις σε πλασμα :flipout:)

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Α γεια σου....οταν καποιος θεατης δεν γουσταρει αυτο που βλεπει τοτε ξυνεται και ψαχνει τι τον ενοχλει αντι να καταληξει οτι η ιστορια τελικα του ειναι αδιαφορη.....

Διαφωνω.
Εγω δεν προλαβα να καταληξω αν μου ειναι αδιαφορη ή οχι. Απο το πρωτο δευτερολεπτο, η πρωτη σκηνη ανοιγματος ειναι σκοτεινη. Το προβλημα αρχιζει απο το πρωτο δευτερολεπτο.
Οταν ειμαι τσιτα για να καταλαβω τι βλεπω, εσυ περιμενεις να βυθιστω, να με ρουφηξει ή οτι αλλο. ?

Αν μη τι αλλο, υπεμεινα την κακη εικονα, τη συνεχισα στην τηλεοραση και της ειδα μεχρι τελους.
Δεν με εκανε η "κακη" ταινια να ξυνομαι με τα πεπλα, τα ιδια τα πεπλα το εκαναν.

Δεν ειναι θεμα τεγκονιτιδας.
Απλα ανηκω στην κατηγορια των θεατων οπου για να βυθιστω, αφοσιωθω κλπ θα πρεπει να την παρακολουθω απερισπαστα.

Οπως με εμποδιζει το να με βαζεις να κανω παυση καθε 5 λεπτα για να μιλησεις στο κινητο, να μου ανοιγεις φωτα για να μασουλησεις σνακς κλπ κλπ. Ετσι με ενοχλησε και το γεγονος το οτι επειδη δεν μπορουσα να διακρινω καλα στα σκοτεινα και προσπαθουσα, ολο αυτο μετατραπηκε επισης σαν κακο σπυρι στον ποπο.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν καταλαβα τι εδειχνε η ταινια ωστε να την κρινω σεναριακα κλπ, απλα δεν μπορεσα να την δω απερισπαστα για να την ευχαριστηθω και λιγο καλυτερα.
Αντιθετως μου δημιουργουσε ενοχληση αυτη η σκηνοθετικη επιλογη.

Δεν θα μιλησω βεβαιως για το αν θα μου αρεσε καλυτερα η οποια φωτογραφια σκηνικα κλπ αν ειχαν περισσοτερο κοντραστ και χωρις πεπλο.
(Θα μου αρεσε ισως αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο)

Μου δινετε την εντυπωση πως ακομα δεν εχω γινει αντιληπτος.
Δεν με χαλασε η αισθητικη της ταινιας.
Με χαλασε το οτι η συγκεκριμενη αισθητικη με εμποδιζε να δω καθαρα τα πλανα με αποτελεσμα να μην μπορω να τη δω απερισπαστα.
Για εμενα...αν δεν το ειχαν κανει αυτο, καλυτερη θα εβγαινε η ταινια οπτικα και χωρις αυτο το σπαστικο πραγμα στα ματια.

Κανω λαθος η οντως ο διευθυντής φωτογραφίας του Arival εχει βραβευτεί για την ταινία και είναι υποψήφιος και για Oscar;

οντως εχει προταθει για οσκαρ. Απο εδω παντως http://www.imdb.com/title/tt2543164/awards?ref_=tt_awd δεν βλεπω να εχει κερδισει ηδη καποιο σοβαρο.

Να δω τι θα πουν οι γουκαδες για το han solo που ειναι εκει ο ιδιος διευθυντης φωτογραφιας :)

Το μονο που με προβλημάτισε είναι η αναφορα για συμπίεση από τον Γιαννη αλλα αυτό είναι σιγουρά θεμα τις ματροσκας .
Στο φουλ ριπ δεν υπάρχει ουτε για αστειο θεμα συμπίεσης ενώ η πληροφορία και η ευκρίνεια είναι στα γνωστά επίπεδα της υψηλής ανάλυσης

Δεν μίλησα για συμπίεση στην ευκρίνεια ή τεχνουργήματα Ανδρέα, το BluRay άλλωστε είδα κι εγώ... -bye-

Η εικόνα μοιάζει σαν να συμπιέστηκε η κλίμακα του γκρι από το 0-100% στο 0-50%. Κάτι τέτοιο συμβαίνει οπτικά όταν γίνεται κακή μεταφορά από HDR σε SDR (διατήρηση όλου του εύρους πληροφορίας φωτεινότητας χωρίς κλιπάρισμα των highlights και γραμμική προσαρμογη σε χαμηλότερο δυναμικό ευρός). Τέλος πάντων, μιας και έχασα τη θέαση στην αίθουσα, καθαρά για ακαδημαϊκούς λόγους θέλω να ρίξω μια ματιά και στην HDR version της ταινίας, όταν βρω ευκαιρία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Arrival (2016)

... καθαρά για ακαδημαϊκούς λόγους θέλω να ρίξω μια ματιά και στην HDR version της ταινίας, όταν βρω ευκαιρία...

το εσωσες. :silly:

Μόλις την είδα κι εγώ... Πολλά συναισθήματα, αναμεικτα.
Θα μιλήσω αργότερα γι αυτά....

Όσον αφορά όμως τα τεχνικά θέματα, μάλλον πρέπει ν αλλάξετε μέσο προβολής.
Η εικόνα ήταν όπως ακριβώς έπρεπε... Το είδα όμως σε oled, και σε σύγκριση με τον jvc μου... απλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Μόνο σε oled μπορείτε να τη χαρείτε δυστυχώς!
Η μαγεία του μαύρου και υποφωτισμενου πλάνου.

Μη κοιτάτε και συγκρίνετε επίσης τα τρέιλερ, είναι δουλειά μου και ξέρω τι κάνουν και που απευθύνονται.
Σ αυτά χρησιμοποιούμε ότι περισσότερο μπορούμε για να τραβήξουμε το θεατή, οπότε κάθε σύγκριση είναι περιττή.

Για τα υπόλοιπα αργότερα... γιατί θελει πολύ κουβέντα!

Sent from my SHIELD Tablet K1 using Tapatalk

Όσον αφορά όμως τα τεχνικά θέματα, μάλλον πρέπει ν αλλάξετε μέσο προβολής.
Η εικόνα ήταν όπως ακριβώς έπρεπε... Το είδα όμως σε oled, και σε σύγκριση με τον jvc μου... απλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Πεστα ρε Γιαννη !!! Και στην Plasma μια χαρα φαινεται (την πουλαω σε οποιον προβολακια ποναει :D)

Εγώ που την είδα σε μια πλάσμα του 2010 την απόλαυσα την ποιότητα της εικόνας. Λίγο μαυρίλα έπεσε όταν ανέβαινε το ασανσέρ για να μπούνε μέσα ήταν πολύ σκοτεινά εκείνα τα πλάνα. Πέρα από αυτό άψογη η εικόνα της όπως και ο ήχος.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Πεστα ρε Γιαννη !!! Και στην Plasma μια χαρα φαινεται (την πουλαω σε οποιον προβολακια ποναει :D)

Ψιτ kosh...κατι σου ξεφυγε στο quote σου: "Μόνο σε oled μπορείτε να τη χαρείτε δυστυχώς! "

Θα παμε να πεταξουμε ολοι τους προβολεις μας και θα παμε να αγορασουμε oled αποκλειστικα για το arrival.
Βρε τι λετε. ?
Εκατσε κανεις απο εσας να τη δει σε προβολεα ή οσοι λετε οτι ηταν μια χαρα κλπ την ειδατε σε Plasma και oled. ? Για ξανα δειτε τη σε καποιο προβολεα. (και οχι δεν εχουμε και ολοι jvc αν αυτος βοηθαει)

Θα ηθελα ενα σχολιο ομως απο τον JL_? να πει κατα τη γνωμη του ΠΟΥ οφειλεται αυτο το γεγονος οπου οσοι την ειδαν σε πλασμα/oled Αναφερουν καλη εικονα. ? γιατι το πεπλο βγαζει ματια.

Μηπως (εικαζω) κρασσαρουν στα πολυ χαμηλα ire την πληροφορια του μαυρου και εκει κοντα ειναι και το πεπλο και το φιλτραρουν καπως. ?
(αν πεταξα καμια βλακεια συγνωμη, δεν γνωριζω, αλλα μου φαινεται παραξενο αλλοι να βλεπουν και αλλοι να μην βλεπουν πεπλο στις σκοτεινες )

Και οποιος αλλος την ειδε σε προβολεα ομως ας πει την γνωμη του. (και σε lcd tv)

Αφηστε βρε τα τεχνικα...η ταινια εχει τοσα πολλα να πουμε (τα εχετε πει βεβαια τα περισσοτερα).

Το τι ειχε ο σκηνοθετης στο μυαλο του (στο τεχνικο τομεα) δεν το ξερεις και ουτε θα το μαθεις.
Η ταινια δεν ενοχλησε (τεχνικα) πουθενα, ηταν οπως ακριβως επρεπε.... δεν ειναι Independence Day !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και την τσέκαρα σε lcd και προβολέα... Δεν είναι το ίδιο, δυστυχως.

Sent from my iPhone using Tapatalk