Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Απάντηση: Arrival (2016)

Ιδέα δεν έχω τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα, δεν έχω δει την ταινία ακόμα...

Θα συμβει αυτο ακριβως που βλεπεις στα screeshots. Απλα αν διαβασεις καποια Posts πισω, αυτο εγινε σκοπιμως (δεν ειναι καποια λαθος/κακη μεταφορα) για να δημιουργησει στον θεατη ενα "dreamlike atmosphere" καθως και μια αισθηση "ρευστοτητας αναμνησεων"

Τωρα για αυτο το "αισθητικο αποτυπωμα "που αφησε ο σκηνοθετης, αλλοι το αποδεχτηκαν και τον θεωρουν μετρ στη δημιουργια φωτογραφιας και τετοιων αποτυπωσεων και σε αλλους αυτο το αισθητικο αποτυπωμα λειτουργησε διαφορετικα.

Εμενα π.χ. με επιασε πονοκεφαλος και τη συνεχισα στην Tv.
O k.rompotis αναθεματιζε τον τεγκονικ, μιας και νομιζε πως του χαλασε τον χρωματικο τροχο την προηγουμενη που του τον καθαρισε.
Ο tegonick ομοιως θεωρησε το ολο αισθητικο αποτυπωμα ως υποβιβασμο εικονας.

Οταν με το καλο θα δεις και εσυ την ταινια στον προβολεα σου, θα μπορεσεις να αφησεις ενα σχολιο για το τι αισθητικο αποτυπωμα θα σε χτυπησει.
Αν διαβασεις βεβαια εδω μεσα, παρατηρηθηκε το γεγονος οτι σε Plasma τηλεορασεις και σε oled, το αισθητικο αποτυπωμα βγαινει λιγο πιο soft (σαν να σου εριχνα μπουνια και να προλαβαινες να γειρεις προς τα πισω και να την ετρωγες ξωφαλτσα) αλλα δεν εχω oled ή πλασμα, οποτε δεχομαι προς ωρας τις αποψεις αυτων που ειδαν την ταινια σε τετοιες Tv.

Υ.Γ.
Μιας και ξερω πως εχεις 4Κ tv, μην περιμενεις καποιο υλικο 4κ μιας και οπως αναφερθηκε, ειναι upscale απο 2Κ. Οποτε δες την στον προβολεα σου και κανε μετα μια βολτα απο δω να γραψεις εντυπωσεις τοσο της εικονας, οσο και της υποθεσης φυσικα πανω απ ολα.

Re: Arrival (2016)

Oι προεξοχες στα ημικυκλια ... δεν ειναι τυχαιες.

Ειναι γεωμετρικοι μετασχηματισμοι (ανακατεμενοι με μπολικο εικαστικο junk)
που υπολογιστηκαν σε Wolfram language !

Εγώ πάντως πιστεύω ότι ανακάλυψαν την γλώσσα τους τα "χταποδάκια" όταν είδαν ότι μπορούν να πιτσιλάνε μελάνι.. :p :laugh:

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Για να ρίξω και άλλο λάδι στη φωτιά: Σε αυτό το link, μπορείτε να δείτε τη διαφορά στη ποιότητα της εικόνας ανάμεσα στο τελευταίο επίσημο trailer της Paramount που κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου, με την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας να θυμίσουμε στις 11 Νοεμβρίου, και στο Bluray.

Όταν πηγαίνετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στην εικόνα, βλέπετε το επίσημο trailer, ενώ όταν τον τραβάτε έξω από την εικόνα βλέπετε το Bluray. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στις δύο εικόνες, στοιχείο που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από πολλούς που είδαν την ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες, και μετά την είδαν και στο Bluray. Ειδικά προσέξτε το στιγμιότυπο με την αρίθμηση 4, όπου στο Bluray δεν βλέπεις ουσιαστικά τίποτα στο πλάνο, η εικόνα έχει "σβήσει" σχεδόν εντελώς! :flipout:

Ιδέα δεν έχω τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα, δεν έχω δει την ταινία ακόμα...

Καλο ειναι να διαβαζουμε τι εχει γραφτει πρωτα...

Οπως ειπα , η δουλεια μου ειναι μοντερ-γραφιστας σε μεγαλο καναλι, και ειδικευομαι στα trailer τα τελευταια 15 χρονια περιπου.

Το τραιλερ μιας σειρας-ταινιας , πολλες φορες, δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με το τελικο αποτελεσμα.
αυτο γινεται εσκεμμενα φυσικα, για διαφορους λογους (στοχευμενο marketing, ελλειπες υλικο ή σε πρωιμο σταδιο , κλπ)

Η ταινια δεν εχει κανενα θεμα, και δεν εχει κανενα νοημα να συγκρινεις ενα trailer με τη ταινια (οπτικα-τεχνικα).

Πολλες φορες μαλιστα σε τρειλερ, θα βρεις και υλικο που δεν μπαινει καν στη ταινια, ή εχει φτιαχτει ειδικα για το τρειλερ... γι αυτο δεν εχει νοημα η συζητηση.

Last edited:

Γιαννη σωστο αυτο που λες για τα trailer.
Ενα trailer μπορει να ειναι πιο σκοτεινο ή και πιο φωτεινο απο οτι στην τελικη ταινια.
Ομως, συζητωντας απλα για κοντραστ (και πεπλο) αν δουμε το συγκεκριμενο trailer, παρατηρουμε οτι απο αποψη contrast, φωτεινοτητας, gamma κλπ, σαν αισθηση βρισκεται στο μεσο ορο μιας τυπικης ταινιας.
Δεν το λες υποφωτισμενο, ουτε υπερφωτισμενο σε σχεση με διαφορες ταινιες που βλεπουμε.

Υπο αυτη την εννοια θα μπορουσε να θεωρηθει ως μπουσουλας για να δηλωσει την διαφορα του ποσο αλλαξε την εικονα ο σκηνοθετης. Και στην τελικη ακομα κι αν υπαρχει μια αποκλιση 5-10% του trailer απο το πως θα επρεπε να ειναι ως ταινια στο τελικο σταδιο, αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι βλεποντας ΜΟΝΟ τα screenshots του Bluray και χωρις να τα συγκρινεις με το trailer, αντιλαμβανεσαι το βαθμο επεμβασης του σκηνοθετη. (παντα συγκριτικα με το πως σου εχουν ηδη αποτυπωθει ολες οι αλλες ταινιες που εχεις δει στο παρελθον ως μετρο συγκρισης.)

Θεωρω οτι το trailer δεν απεχει ως υλικο σε σχεση με το πως θα ηταν και η ταινια στο συνολο της αν ο σκηνοθετης δεν αποφασιζε να επεμβει με τον συγκεκριμενο τροπο στις συγκεκριμενες παραμετρους.

Παντως, αυτο που απεικονιζουν τα screenshots του Bluray, ειναι ακριβως αυτο που ειδα και εγω οταν παρακολουθησα την ταινια. (αυτο θεωρω οτι οτι συνεβηκε και σε εσας που ειδατε την ταινια, ολοι το ιδιο επεξεργασμενο υλικο ειδαμε)
Απο εκει και περα ο καθενας το κρινει με τα γουστα και την οπτικη του.

Ναι αλλα ποσοι σημερα να εχουν πλασμα ή oled. ?
Μια μειοψηφια πιστευω.
Οι περισσοτεροι θα τη δουν σε καποια lcd ή προβολεα αν διαθετουν.

Θυμιστε μου λιγο.
Αν θυμαμαι καλα ειχα πετυχει καποια ταινια batman (nolan) οπου ηταν υποφωτισμενη. ?
Κατι τετοιο ψιλο θυμαμαι. Αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο οσο το arrival.
Και επειδη και τα πλανα ηταν σε πιο φωτεινες σκηνες και διαφορετικα δεν με ειχε πειραξει τοσο.
(Στο να διακρινω πιο ευκολα τις λεπτομερειες στα σκηνικα)
Αντρεα ΑΝ εβλεπες αυτη την εικονα σε ολη την ταινια, θα αλλαζες αποψη για το immersion του σκηνοθετη. ?
Αυτο ακριβως ειδαμε εμεις που μας διαβασες να γκρινιαζουμε για την υπερβολη του στυλ που αποφασισε ο σκηνοθετης.

Last edited:

Α όντως ήταν υποφωτισμένη.

Είπα κι εγώ, μα λέω, να έχει πέσει τόσο νωρίς η λάμπα; Τι στην ευχή.

Αντρεα ΑΝ εβλεπες αυτη την εικονα σε ολη την ταινια, θα αλλαζες αποψη για το immersion του σκηνοθετη. ?
Αυτο ακριβως ειδαμε εμεις που μας διαβασες να γκρινιαζουμε για την υπερβολη του στυλ που αποφασισε ο σκηνοθετης.

Εχω δει ταινίες στο παρελθόν που ενώ η εικόνα τους με δυσαρεστησε μου άρεσαν τόσο ως ταινίες που τις κράτησα στην ταινιοθήκη μου και τις ειδα ξανα και ξανά.

Μια καλή ταινία υπερτερεί των by book παραμέτρων της εικόνας.

Οκ αλλα προσωπικα η μειωση κοντραστ+πεπλου δεν βρηκα με ποιο τροπο συνεβαλλαν σε αυτα που ηθελε να πει ο σκηνοθετης.
Τα θεωρω ασχετα μεταξυ τους.
Απεναντιας θα μπορουσε να δημιουργησει αλλα σκηνικα και να παιξει με αυτα για να περασει οτι ηθελε.
Πιστευω επισης οτι αν δεν ειχε πειραξει την εικονα, θα εξακολουθουσε να σου αρεσει, θα την ειχες και παλι στην ταινιοθηκη σου, με την διαφορα οτι η θεαση θα ηταν και καλυτερη.

Εμενα ως αισθητικο αποτυπωμα που λεει ο srb17 δεν με αγγιξε καθολου, ουτε συνεβαλλε καθολου στην ουσια της υποθεσης.
Απο στυλιστικης αποψης το θεωρω επισης φαουλ λογω της δυσχερειας που μου προκαλεσε στη θεαση.
Ομως ας μην επαναλαμβανομαι εχω καταθεσει την αποψη μου περι εικονας.

Το ασπρομαυρο sin city δινει εναν αερα κομικ, πειραγματα στα χρωματα μπορει να βηθησουν ενα post apocalyptic σκηνικο, πουσαρισμενα χρωματα καποιο παραμυθι, ενα φιλτρο αναλογικου φιλμ να βοηθησει μια ταινα 60-70's, και παει λεγοντας.
Μπορει μερικα φιλτρα να μειωνουν καποια αισθηση στην εικονα (π.χ. ο κοκκος την καθαροτητα/ευκρινεια) αλλα κανενα φιλτρο δεν υποβιβαζει την εικονα του να την κανει δυσδιακριτη οσον αφορα τα πλανα/σκηνικα.

Τωρα, αυτη η επιλογη με περιεργησε γιατι, ενω απο την αρχη μεχρι το τελος υποβιβαζει την εικονα, ταυτοχρονα αυτο το editing δεν μπορω να το συνδεσω με τιποτα μεσα στην ταινια και το θεμα αυτης.
Δεν μου κολλαει πουθενα.
Και αν δεν διαβαζα και ενα λινκ που να μιλαει για dreamlike , ουτε που θα καταλαβαινα ποτε τι ηθελε να δωσει ο σκηνοθετης με αυτο.
Αρα για μενα ηταν μαλλον μια αποτυχημενη σκηνοθετικη αποπειρα.
Και αφου ηταν επιτηδες αποπειρα οπου με επηρρεασε αρνητικα, μειωσα τη βαθμολογια μου στην ταινια. Αν δεν ειχε στοχο το immersion και ηταν κατα λαθος, ισως και να ειχα βαλει καλη.
Απο τη στιγμη ομως οπου ηταν σκηνοθετικη επιλογη (αποτυχημενη κατα την αποψη μου) μου μειωσε τη θετικη εμπειρια του συνολου της ταινιας.
Για αυτο και αν και εν πρωτης οψεως φαινεται οτι διυλιζω το "τεχνικο της εικονας" στην ουσια κριτικαρω την ταινια ως συνολο, μιας και αυτο το editing ηταν στυλιστικη αποψη και οχι καποια γκαφα καποιου τεχνικου.

Ναι το ξερω.
Για αυτο το 0.00000000000001 παλευω. :flipout: )

Last edited:

Aπ οτι καταλαβαινω 57 σελιδες κουβεντα , ε του πουστη κατι θα λεει το (σκουπιδι) ε τι λες και συ tegonik?

Αν καθίσεις και διαβάσεις τις 57 σελίδες θα βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα, γιατί θέλεις μασημένη τροφή?

Μόλις τελείωσα τη Τρίτη θέαση της, με τη γυναίκα μου αυτή τη φορά (πρώτη θεαση γι αυτην)

Προφανώς είναι ανώτερα όντα... Τα κατάλαβε με τη μία, χωρίς πολλά πολλά!

Και δεν με ρώτησε καν για τα Black level, flat εικόνα κλπ....

Sent from my SHIELD Tablet K1 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Εμμονές... Καλές είναι, αρκεί να μη σε στείλουν!

Σε ευχαριστω. Αν ανεφερεσαι στο ποστ 592 προφανως θα αντιληφθηκες πως προκειται για χιουμορ (καθως και τα περισσοτερα ποστ μου)

Μα εσυ εχεις πιασει τους παντες απο τα μουτρα εδω και σελιδες και τους "βαζεις χερι" επειδη τους αρεσε η ταινια και επειδη δεν ειδαν τα τεχνικα προβληματα που αντιμετωπισες εσυ. Για αυτο και σε αναφερω .

Τωρα απο επιχειρηματα απο μερους σου αστο καλυτερα αρκετα υπεφερε ο Τακης απο τις αποψεις σου μην τα ξαναλεμε. Σε γενικες γραμμες δεν σκαμπαζεις γρι απο κινηματογραφο και την τεχνη του παρολο που πιστευεις το αντιθετο.

Τα είπες όλα σε δυο γραμμές..δηλαδή τίποτα, μια χαρά...εγώ δεν σκαμπάζω, εσύ σκαμπάζεις, ο μπαμπάς μου δέρνει τον δικό σου κ.τ.λ, κάτι μου θυμίζει αυτό....α ναι, 10χρόνα...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Σε ευχαριστω. Αν ανεφερεσαι στο ποστ 592 προφανως θα αντιληφθηκες πως προκειται για χιουμορ (καθως και τα περισσοτερα ποστ μου)
Ναι, προφανώς... Ξέχασα να βάλω τη φατσουλα! 😁😂

Εχω δει ταινίες στο παρελθόν που ενώ η εικόνα τους με δυσαρεστησε μου άρεσαν τόσο ως ταινίες που τις κράτησα στην ταινιοθήκη μου και τις ειδα ξανα και ξανά.

Μια καλή ταινία υπερτερεί των by book παραμέτρων της εικόνας.

Για πες μία Ανδρέα να κάνουμε μια σύγκριση..γιατί εγώ ταινία με συμπιεσμένα levels και πέπλο δεν θυμάμαι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Ναι, προφανώς... Ξέχασα να βάλω τη φατσουλα! 😁😂

Θα σου ξεφυγαν οταν εκανες edit για να προσθεσεις κειμενο και να δωσεις πιο ολοκληρωμενο νοημα ψυχολογικης αναλυσης στο εξαρχης μονολεκτικο σχολιο.