Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Re: Απάντηση: Re: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Καμμία αναγκαιότητα δεν υπάρχει. Δεν θα κάτσω στις 100'' στα 2 μέτρα κουνώντας το κεφάλι μου σαν τα πλαστικά σκυλάκια στα αυτοκίνητα, μόνο και μόνο για να ξεχωρίζω τις βλεφαρίδες του Τομ Κρουζ. Από 'κει και πέρα, είναι άλλο πράγμα το μάρκετινγκ και οι ανάγκες του και άλλο οι τεχνικές λεπτομέρειες που κάνουν γαργάρα μόνο και μόνο για να πείσουν τον κόσμο ότι το 4Κ είναι αναγκαιότητα.

Εγώ λέω να περιμένετε φρέσκο περιεχόμενο σε Η265 πριν να βγάλετε τα τελικά συμπεράσματα σας.

Δηλαδή φυσικά και είναι νωρίς, και δεν έχουμε περιεχόμενο. Αλλά όταν τα πάντα θα είναι Optimized για 4-8Κ τότε θα υπάρχουν έστω κάποια λίγα έμμεσα θετικά.

Ενώ εάν χρησιμοποιηθούν οι οθόνες/προβολείς 4Κ και για gaming υπάρχουν και περεταίρω θετικά.

Γενικά δεν είπε κανείς να βιάζεστε, ούτε να αγοράσετε την πρώτη γενιά οθονών κ.ο.κ. υπομονή θέλει και αναμονή για περιεχόμενο.

Αναγκαιότητα δεν είναι – αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Με βάση αυτά που έχω δει, τα 4Κ θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με το SACD και 3D...
Το κόστος (σε υπολογιστική ισχύ, ενέργεια, αποθηκευτικό χώρο, κλπ.) δεν δικαιολογείται από την βελτίωση στο οπτικό αποτέλεσμα (πολύ μικρή).
Οπότε, και εγώ νομίζω πολύ κακό για το τίποτα...

Γιάννη δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα , μπορείς να επωφεληθείς από την επιπλέον ανάλυση και σε μεγαλύτερες αποστάσεις...

Πχ. κάποιος που κάθεται στα 10 πόδια (3 μέτρα) και έχει πανί 100" βλέπει διαφορά στην εικόνα (δεν μπορεί όμως να εκμεταλλευτεί πλήρως το 4Κ).

Δοκίμασε και μόνος σου και θα δεις...

http://referencehometheater.com/2013/commentary/4k-calculator/

Δηλαδή, όλη η μανούρα για το 4Κ γίνεται αφ' ενός διότι δεν διαθέτουμε 20/20 όραση για να κάτσουμε πιο πίσω και να κάνουμε τους γυπαετούς και αφ' ετέρου για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα του άρθρου πιο πάνω?

These differences were not present on all movies, and were visible only when viewed less than 2 feet from the screen, and even then only on certain scenes.

Επίσης, γεννώνται και άλλα θέματα...

Τι ποσοστό διαφοράς ευκρίνειας θα προσλαμβάνουμε από σωστή απόσταση θέασης? (ακόμα και τα 2,8 μέτρα για 100άρι κάδρο είναι εξαιρετικά λίγα και ως εκ τούτου κουραστικά). Επαναλαμβάνω, ότι αυτό όλο το σόου με τα πιξελάκια είναι όχι μόνο παραπλανητικό, αλλά, πρακτικά άχρηστο. Το ίδιο πράγμα που συμβαίνει στις φωτογραφικές μηχανές, δηλαδή, με μία διαφορά...

Μια Α4 φωτογραφία που έχουν βγάλει 2 κάμερες, μια με 7 μεγκαπίξελ και μια με 15, αν την δεις από την συνήθη απόσταση, δεν θα καταλάβεις διαφορά. Αν την κολλήσεις στα μάτια σου και εστιάσεις σε ένα σημείο, μπορείς να δεις διαφορές και να πεις ''ορίστε κύριοι ποια είναι ποια''. Η ταινία εξυπηρετεί άλλο σκοπό και η ανάλυσή της είναι το μέσο σε σχέση με την απόσταση θέασης για να απολαύσεις το φιλμ. Δεν θα γίνει το μέσο αυτοσκοπός ώστε να χάσουμε την ουσία, γι' αυτό γράφω ότι η αύξηση της ανάλυσης είναι πρακτικά άχρηστη. Σήμερα 4Κ, αύριο 8Κ από τους Ιάπωνες και πάει λέγοντας......

Η αύξηση της ανάλυσης έχει την χρησιμότητά της και τις εφαρμογές της όχι όμως στο χώρο της τηλεόρασης ή των προβολέων για τις ταινίες ή τα λοιπά προγράμματα.

Εγώ λέω να περιμένετε φρέσκο περιεχόμενο σε Η265 πριν να βγάλετε τα τελικά συμπεράσματα σας.

Δηλαδή φυσικά και είναι νωρίς, και δεν έχουμε περιεχόμενο. Αλλά όταν τα πάντα θα είναι Optimized για 4-8Κ τότε θα υπάρχουν έστω κάποια λίγα έμμεσα θετικά.

Ενώ εάν χρησιμοποιηθούν οι οθόνες/προβολείς 4Κ και για gaming υπάρχουν και περεταίρω θετικά.

Γενικά δεν είπε κανείς να βιάζεστε, ούτε να αγοράσετε την πρώτη γενιά οθονών κ.ο.κ. υπομονή θέλει και αναμονή για περιεχόμενο.

Αναγκαιότητα δεν είναι – αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τάσο, γνωρίζω ότι υποστηρίζεις την αύξηση της ανάλυσης και έχεις ξεκαθαρίσει τους λόγους με τους οποίους συμφωνώ και επαυξάνω. Στο κομμάτι όμως της οικιακής θέασης που προέχουν άλλα πράγματα, η αύξηση της ανάλυσης είναι πρακτικά άχρηστη. Οι αποστάσεις θέασης αναλόγως των κάδρων είναι λίγο πολύ δεδομένες και εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν (η θέαση μιας ταινίας, ενός αγώνα κ.λ.π.). Η βελτίωση στην οπτική εμπειρία πρέπει να υπάρχει στο κομμάτι το ουσιώδες και όχι κάτω από χίλιες διαφοροποιημένες συνθήκες. Το SD με το HD είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Παράδειγμα wow ακόμα και για ''τυφλούς''. Το HD δεν έθεσε κανόνες θέασης παράλογους χάνοντας την ουσία. Το 4Κ, 8Κ whatever K αυτό κάνει...

Με βάση αυτά που έχω δει, τα 4Κ θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με το SACD και 3D...
Το κόστος (σε υπολογιστική ισχύ, ενέργεια, αποθηκευτικό χώρο, κλπ.) δεν δικαιολογείται από την βελτίωση στο οπτικό αποτέλεσμα (πολύ μικρή).
Οπότε, και εγώ νομίζω πολύ κακό για το τίποτα...

Συμφωνώ και επαυξάνω, όμως, να είσαι σίγουρος ότι το μάρκετινγκ θα φροντίσει να μας πείσει όλους ότι η οπτική διαφορά είναι τεράστια!!

Last edited by a moderator:
Η μανούρα για το 4Κ γίνεται για να τονωθεί η αγορά που έχει κορεστεί. Στην αρχή μας πούλησαν HD Ready , μετά FullHD μετά 3D και τώρα 4Κ. Αύριο μεθαύριο θα είναι 8Κ , 3D χωρίς γυαλιά και άλλα διάφορα.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απορρίπτουμε εκ προοιμίου. Σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ωφέλιμο κυρίως στους προβολείς βέβαια και στις μεγάλες τηλεοράσεις (65" και άνω).

Συμφωνώ με την ουσία των λεγομένων, οτι δέν είναι αυτοσκοπός η ανάλυση, απλά άν μια ταινία έχει ...σκοπόνα μας "ταξιδέψει" μέσα απο τα πλάνα, ωστε να μπορούμε να βιώσουμε τις εικόνες και την ιστορίαόσο πιο ρεαλιστικά ή ονειρικά μπορούσαμε, σε αυτό πιστέυω οτι η αυξημένη ανάλυση σίγουρα βοηθά. Πάντα για μένα πρώτα έρχεται το σεναριο, το story, η σκηνοθεσια κλπ, αλλά σε δυο εφάμιλλές κατα τα άλλα ταινίες,φτιαγμένες πάντα κατάλληλα και με γνώμονα το μέσο προβολής αυτή με την αυξημένη ανάλυση θα αφήσει βαθύτερη αποτύπωση στο θεατή.

Απάντηση: Re: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Η μανούρα για το 4Κ γίνεται για να τονωθεί η αγορά που έχει κορεστεί. Στην αρχή μας πούλησαν HD Ready , μετά FullHD μετά 3D και τώρα 4Κ. Αύριο μεθαύριο θα είναι 8Κ , 3D χωρίς γυαλιά και άλλα διάφορα.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απορρίπτουμε εκ προοιμίου. Σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ωφέλιμο κυρίως στους προβολείς βέβαια και στις μεγάλες τηλεοράσεις (65" και άνω).

Επαναλαμβάνω ότι απορρίπτεται από μόνο του τεχνικά!! Δεν ασχολούμαι με το μάρκετινγκ. Αύριο το πρωί μπορεί να το γυρίσουν και σε τριγωνική εικόνα, ποιος ξέρει. Εγώ, απλά, σχολιάζω το τεχνικό-πρακτικό κομμάτι της ωφέλειας που διατείνεται το μάρκετινγκ ότι προσφέρει το 4Κ. Όταν ρωτήσει ο καταναλωτής τι κάνει το 4Κ, θα του απαντήσουν έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια. Αυτό είναι το βαρύ πυροβολικό της επιχειρηματολογίας. Δεν θα του πουν για το pixel factor των LCD προβολέων σε σχέση με τους DLP και πως αυτοί ωφελούνται από την περαιτέρω ανάλυση πάντα από την ίδια απόσταση θέασης και όχι φέρνοντας την καρέκλα 2 μέτρα μπροστά.

Επίσης, στο κομμάτι της ωφέλειας που προκύπτει έχω ξαναγράψει. Ναι, προκύπτει ωφέλεια, αν κουνήσουμε τις καρέκλες μας κανά δυο μέτρα πιο μπροστά και επικεντρωνόμαστε σε σημεία για να λέμε wow, wow τα είδες τα φρύδια του Τομ Κρουζ? Είναι πιο καθαρά στην 4Κ...

Αυτός είναι ο σκοπός?

Moλις (ξανα)βλεφαριασα την 65αρα SONY 4K στο Πλαισιο.

Δεν ξερω τι λεει ο Γιαννης, αλλα απο αποσταση 2-2.5 μετρων, η εικονα δινει τετοιο ογκο πληροφοριας
που αδυνατιζει την αναγκη υπαρξης 3D. Η αναλυση (και λεπτομερεια) ΟΝΤΩΣ δινουν βαθος πεδιου.
Δεν ειναι στα επιπεδα ενος active 3D τελευταιας γενιας .... αλλα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

Συμφωνω σε ενα πραγμα :
αφηστε τα συνηθη κοροιδα :p να αγορασουν τις 4Κ της πενταετιας 2003-2008 και οταν με το καλο σκασουν μυτη
οι πρωτες 8Κ ... ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ. Θα ξετρελαθειτε με το αναγλυφο και ζωντανο που αναδιδει ολη αυτη η υπερ-
αναλυση. Η αναλυση ΟΝΤΩΣ κανει θαυματα.

Αλλα οχι (τοσο) στα 4K. Περιμενετε λιγο ακομα ....

(και προς θεου .... ΟΧΙ 8Κ σε 150αρες οθονες, μονο απο 65 μεχρι 85 ιντσες ... για να εχει νοημα η σαγηνη της
πυκνοτητας πληροφοριας .... η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ξαναλεω, οχι η απλα !)

Last edited:
Προχθές, πέρασα τυχαία έξω απο ένα κατάστημα γνωστού κατασκευαστή και είχε μια τηλεόραση 4K που έπαιζε. Κοντοστάθηκα λίγο να δω πόση διαφορά έχει, αλλά δεν παρατήρησα τίποτα σπουδαίο. Έρχεται ο πωλητής και άρχισε να μου λέει πόσο φανταστική εικόνα έχει η τηλεόραση κτλ κτλ... Του λέω "Ρε φιλαράκι, η πηγή είναι αυτό το Blu-Ray εδώ;" μου γνέφει θετικά και του λέω "Ε τότε τι 4κ μου λες, 1080p βλέπουμε πάλι"...... :earmuffs:

Xαχαχαχα .... εχεις απολυτο δικιο !
Αν περασεις απο το Πλαισιο, το demo που παιζει ειναι απο media player της ιδιας της SONY ειδικα για 4Κ αναλυση.

Εννοειται οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του κινηματογραφικου υλικου ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ακαταλληλη για προβολη 4K.
Aκομα και το 70αρι φιλμ, φανταζει λιγο. Ποσο μαλλον ... σε 8Κ .... :laugh:

Last edited:
Συμφωνώ με την ουσία των λεγομένων, οτι δέν είναι αυτοσκοπός η ανάλυση, απλά άν μια ταινία έχει ...σκοπόνα μας "ταξιδέψει" μέσα απο τα πλάνα, ωστε να μπορούμε να βιώσουμε τις εικόνες και την ιστορίαόσο πιο ρεαλιστικά ή ονειρικά μπορούσαμε, σε αυτό πιστέυω οτι η αυξημένη ανάλυση σίγουρα βοηθά. Πάντα για μένα πρώτα έρχεται το σεναριο, το story, η σκηνοθεσια κλπ, αλλά σε δυο εφάμιλλές κατα τα άλλα ταινίες,φτιαγμένες πάντα κατάλληλα και με γνώμονα το μέσο προβολής αυτή με την αυξημένη ανάλυση θα αφήσει βαθύτερη αποτύπωση στο θεατή.

Καμμία αντίρρηση και μαζί σου!!

Το θέμα είναι κατά πόσον αυτή η αύξηση της ανάλυσης δεν διαφοροποιεί την ουσία για να προκύψει το όποιο θετικό. Διότι αν είναι να παντρέψω ωφέλεια 4Κ σε σχέση με το 2Κ και ουσία της ταινίας, αλλά, πρέπει να με πιάσει αυχενικό ή να πονέσουν τα μάτια και το κεφάλι μου, ή να μπαίνει ο άλλος σπίτι μου και να με ρωτάει γιατί έχω κολλήσει τις πολυθρόνες στην οθόνη-τηλεόραση, ευχαριστώ δεν πάρω...

Δεν ξερω τι λεει ο Γιαννης, αλλα απο αποσταση 2-2.5 μετρων, η εικονα δινει τετοιο ογκο πληροφοριας
που αδυνατιζει την αναγκη υπαρξης 3D. Η αναλυση (και λεπτομερεια) ΟΝΤΩΣ δινουν βαθος πεδιου.
Δεν ειναι στα επιπεδα ενος active 3D τελευταιας γενιας .... αλλα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

Συμφωνω σε ενα πραγμα :
αφηστε τα συνηθη κοροιδα :p να αγορασουν τις 4Κ της πενταετιας 2003-2008 και οταν με το καλο σκασουν μυτη
οι πρωτες 8Κ ... ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ. Θα ξετρελαθειτε με το αναγλυφο και ζωντανο που αναδιδει ολη αυτη η υπερ-
αναλυση. Η αναλυση ΟΝΤΩΣ κανει θαυματα.

Αλλα οχι (τοσο) στα 4K. Περιμενετε λιγο ακομα ....

(και προς θεου .... ΟΧΙ 8Κ σε 150αρες οθονες, μονο απο 65 μεχρι 85 ιντσες ... για να εχει νοημα η σαγηνη της
πυκνοτητας πληροφοριας .... η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ξαναλεω, οχι η απλα !)

Μάνο, σταμάτα τα ούζα άμεσα!!!:flipout::flipout:

Βρε τι μου λες τωρα .... (ζυγωσε να σε κανω μια χαψια ... )

imax_shark_big.jpg

Προχθες ημουν στο Νoesis ... τι 4Κ και χλαπατσιμπαλα ! ....

Γιάννη είχαμε την ευκαιρία να δούμε παρέα την 55άρα sony στην πρόσφατη έκθεση hiend. Από το 1 - 1.5 μέτρο οκ καταλάβαμε την έξτρα ανάλυση (αν και στην αρχή είχαμε αμφιβολίες αλλά ο καλός μας φίλος μας διαβεβαίωσε ότι βλέπαμε 4Κ από το player της sony) αλλά μόλις μεγάλωσε η απόσταση πάπαλα. Δεν νομίζω να βλέπαμε κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε σε μια 55άρα led των 1000 ευρώ.

O καινούργιος server της Sony με το αμιγώς 4Κ υλικό δεν δουλεύει εκτός Αμερικής λόγω δικαιωμάτων.
Αν όντως είχε 4Κ υλικό θα ήταν κάποιο από τα πρώτα demo χαμηλής ποιότητας.
Oπότε ή είδατε κάποιο παλιό demo κακής ποιότητας ή bluray όπως γίνεται σε όσα μαγαζιά έχω πάει...

Προχθές, πέρασα τυχαία έξω απο ένα κατάστημα γνωστού κατασκευαστή και είχε μια τηλεόραση 4K που έπαιζε. Κοντοστάθηκα λίγο να δω πόση διαφορά έχει, αλλά δεν παρατήρησα τίποτα σπουδαίο. Έρχεται ο πωλητής και άρχισε να μου λέει πόσο φανταστική εικόνα έχει η τηλεόραση κτλ κτλ... Του λέω "Ρε φιλαράκι, η πηγή είναι αυτό το Blu-Ray εδώ;" μου γνέφει θετικά και του λέω "Ε τότε τι 4κ μου λες, 1080p βλέπουμε πάλι"......

Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

O καινούργιος server της Sony με το αμιγώς 4Κ υλικό δεν δουλεύει εκτός Αμερικής λόγω δικαιωμάτων.
Αν όντως είχε 4Κ υλικό θα ήταν κάποιο από τα πρώτα demo χαμηλής ποιότητας.
Oπότε ή είδατε κάποιο παλιό demo κακής ποιότητας ή bluray όπως γίνεται σε όσα μαγαζιά έχω πάει...

Ειδα τις τριχες στο κεφαλι ενος ελεφαντα να ... λαμποκοποπουν και ανεμιζουν.
ΧΩΡΙΣ να κοπει ο υπολοιπος ελεφαντας (για να χωρεσει η κεφαλα του) !!!!

Τι αναλυση σηκωνει τοση πληροφορια ? Τα στανταρντ 1920x1080 ?

Aν η αυξηση αναλυσης δινει αυτο το 3d αναγλυφο (καθως και ολα τα υπολοιπα πλεονεκτηματα του 4κ, χρωματα κλπ) οπου επιδρουν θετικα σε μια πολυ μεγαλη tv (π.χ. 70-80-90 ιντσες--στο μελλον) ισως οκ.
Σε εναν προβολεα οπου απο τα 3-3,50 μετρα βλεπει καποιος 100-110 ιντσες εκει η αναλυση θα βοηθησει πιο πολυ, αλλα απο την αλλη θα "σκεπαζεται" και απο τα μειονεκτηματα ενος προβολεα σε σχεση με μια tv. Οπως για παραδειγμα ενας κακος φακος, θολουρα, out of focus κλπ

Σε εναν προβολεα θα μου ηταν καλοδεχουμενο, αν στο ματι μου κανει την διαφορα.!
Ομοιως σε μια πολυ μεγαλη Tv, αν τα υπολοιπα πλεονεκτηματα στην εικονα, κανουν μπαμ στο ματι, οπως ανεφερε και ο SR.
(μιλω για υλικο 4κ βεβαια, οταν υπαρξει)

Οποτε, αν το 4k, στο μελλον θα ειναι κατι σαν εξελιξη οπου θα το αποκτας υποχρεωτικα σαν αναλυση στα μεσα προβολης, οκ γιατι οχι. ?
Το αν αξιζει καποιος να παρει τωρα 4κ χρυσοπληρωνοντας το, εχει να κανει μαλλον με ποση διαφορα βλεπει στη συνολικη εικονα και οχι μονο ως προς την αναλυση.

Γιαννη χατζ, αναφερεσαι μονο ως προς την αναλυση (και πως τη βλεπει το ματι μας απο καποια αποσταση, ή οχι).
Εγω αν καταλαβες μιλω για τη συνολικη αισθηση του 4k. Αν και δεν εχω δει καμια demo ακομα, μιλατε για καλυτερα gamut χρωματα, αναγλυφη 3d υφη, κλπ.
Στο συνολο λοιπον αναφερθηκα και οχι στην αναλυση αυτη καθ'αυτη.

Αλέξανδρε, ήταν ένα Demo από το Anfield νομίζω της Λίβερπουλ. Demo μπάλα, δηλαδή.

Το ίδιο βιντεάκι είδαν και οι Ιταλοί πριν λίγες μέρες στην παρουσίαση του 500άρη την οποία οργάνωσε η Sony Ιταλίας. Μάλλον, πρέπει να έχει λυθεί αυτό το θέμα με τα δικαιώματα.

Ειδα τις τριχες στο κεφαλι ενος ελεφαντα να ... λαμποκοποπουν και ανεμιζουν.
ΧΩΡΙΣ να κοπει ο υπολοιπος ελεφαντας (για να χωρεσει η κεφαλα του) !!!!

Τι αναλυση σηκωνει τοση πληροφορια ? Τα στανταρντ 1920x1080 ?

Ναι αμέ....με το sharpness στο 100!!-bye-

Πέραν της πλάκας, Μάνο, αν δεν έχεις δίπλα-δίπλα τις δύο οθόνες να βλέπεις το ίδιο ακριβώς υλικό, όπως έκαναν στο τεστ παραπάνω, τα συμπεράσματα είναι μάλλον μονόπαντα υποκειμενικά.

Γιαννη χατζ, αναφερεσαι μονο ως προς την αναλυση (και πως τη βλεπει το ματι μας απο καποια αποσταση, ή οχι).

Ακριβώς Τζον. Είναι άλλη κουβέντα ότι το 1080 δεν εκμεταλλεύεται επαρκώς ή ικανοποιητικά και άλλη κουβέντα η αύξηση της ανάλυσης για να καλύψει τις ανεπάρκειες των BD. Δηλαδή, τι φταίει η ανάλυση αν ο άλλος φτιάχνει BD κουκουρούκου?? Είναι τελείως διαφορετική κουβέντα αυτή από το αυξάνουμε την ανάλυση για να βλέπουμε καθαρότερα....

Γιατί υπάρχουν χιλιάδες BD και μόνο καμμιά δεκαριά θεωρούνται αναφοράς?? Φταίνε οι λίγες γραμμές του 1080?? Δεν νομίζω...

Γιάννη, εάν σε απασχολεί μόνο το τηλεοπτικό (λοοολ) και οι ταινίες, τότε επαναλαμβάνω
Δεν υπάρχει περιεχόμενο
Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να έρθει το περιεχόμενο ?
Τουλάχιστο 4-5 χρόνια.
Οπότε μπορείς να σταματήσεις να ασχολείσαι για 4-5 χρόνια.
Ως τότε θα έχουν γίνει προσιτές οι τιμές.
Και τότε θα κάνουμε μια ανάλυση στο αν αξίζει ή όχι.

Οι PCαδες ευτυχώς έχουμε περιεχόμενο ως τότε.

Σήμερα αγοράζεις λ.χ. ipad με τρελή ανάλυση.
Όταν ξεκίνησαν οι οθόνες αντίστοιχων ppi ήταν απαγορευτικό να κάνεις μεγάλα Panels, μόνο για κινητά 2-5 ίντσες.
Σήμερα έχουμε πολλά 15” laptops (oem υλοποιήσεις) που δίνουν απλόχερα ppi.
Και οι γραμμές παραγωγής μετά από μπόλικα χρόνια μπορούν να παράγουν μεγάλου μεγέθους panels με υψηλό ppi.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εξαιρετικά panels και σε άλλες χρήσεις.
Όσο πέφτουν οι τιμές , τόσο πιο εύκολο θα είναι να τα αποκτήσουμε.
Και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή
Α. όταν πέσει η τιμή τους δηλαδή
Β. όταν κάποιος έχει περιεχόμενο
Δεν είναι κακό να αποκτήσουμε αντίστοιχο panel.

Εάν το πρόβλημα σου είναι το Α , η τιμή. Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι σήμερα είναι απαγορευτικές οι τιμές.

Εάν το πρόβλημα σου είναι το Β, το περιεχόμενο. Κανείς δε θα σε κοροϊδέψει – ότι υπάρχει σήμερα περιεχόμενο σε ταινίες.

Άρα για αρχή καλά κάνει και δε σε απασχολεί.
Κάποιους άλλους μας απασχολεί γιατί περιεχόμενο έχουμε – λεφτά δεν έχουμε :D

Τάσο, δεν μίλησα ούτε για περιεχόμενο, ούτε για τιμές, ούτε για μόνιτορ, ούτε για λάπτοπ. Μίλησα για πρακτικά θέματα αντίληψης της παραπάνω ανάλυσης πάνω στην οικιακή διασκέδαση και κατά πόσον η παραπάνω αυτή ανάλυση μας προσφέρει κάτι στην ουσία. Τηλεοράσεις και προβολείς.-bye-

Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Τάσο, δεν μίλησα ούτε για περιεχόμενο, ούτε για τιμές, ούτε για μόνιτορ, ούτε για λάπτοπ. Μίλησα για πρακτικά θέματα αντίληψης της παραπάνω ανάλυσης πάνω στην οικιακή διασκέδαση και κατά πόσον η παραπάνω αυτή ανάλυση μας προσφέρει κάτι στην ουσία. Τηλεοράσεις και προβολείς.-bye-

Πρακτικά θέματα αντίληψης – μακριά από εμάς αυτές οι κουβέντες :D

Σε τηλεόραση δεν υπάρχει περιεχόμενο – ούτε ταινίες – ούτε θα έχουμε για τα επόμενα χρόνια.- Όταν υπάρξει περιεχόμενο θα δούμε εάν άξιζε. Και για να δούμε δεν αρκεί η ανάλυση. Άλλωστε δεν είναι μόνο η ανάλυση είναι πολλοί οι παράγοντες, bandwidth, refresh rates, codecs, όλα αυτά μαζί… για να κρίνουμε το περιεχόμενο που ΘΑ βγει. Το τελικό αποτέλεσμα θα μετρά και όχι μόνο η ανάλυση ούτε μόνο η συμπίεση.

Οικογενειακή διασκέδαση για κάποιους σύντομα θα είναι οι νέες κονσόλες που υποστηρίζουν 4Κ, και για άλλους το PC που υποστηρίζει επίσης.
Τώρα δε ξέρω αν τα πλανητάρια είναι οικογενειακή διασκέδαση αλλά εκεί σίγουρα σύντομα θα έχουμε 4χ 8Κ και πάλι δε θα χορταίνουν :D Και πήγαινε εσύ και πες του πανιταρι-αρχη ότι κακώς ανεβάζει ανάλυση…

Τα πάνελ αυτά δεν κατασκευάστηκαν εξ αρχής για τηλεοράσεις, σε αντίθεση με πάνελ άλλων τεχνολογιών και εποχών που κατασκευάζονταν με πρώτο στόχο τις TV. Αυτή τη φορά τα πάνελ μας έρχονται από μικρό συσκευές που όλο μεγαλώνουν.
Δεν είναι off topic η αναφορά μου δηλαδή σε άλλες συσκευές, απλά εξηγώ τα γεννητούρια τους και το στόχο που είχαν ως τώρα.

Enjoy the ride που λένε
Σίγουρα δεν είναι free ride
Αλλά αυτή τη φορά τα τραινάκι το ξεκίνησε άλλος, και εμείς απλά θα μπούμε μέσα όταν έρθει η ώρα.