Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός + Απορίες/Ερωτήσεις

Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Σπυρο
εγω αν ποτε αλλαξω η παρω προεκταση θα παρω αυτα
stefanaudioart.com/
οσο και να μην πιστευω στα φοδολαδα.
τα συγκεκριμενα τα εχω ψαξει πολυ

Τα βυσματάκια στο λινκ του ebay να ξέρεις ΔΕΝ είναι Cardas, αλλά απομίμηση, απλά το αναφέρω... πολύ καλή επιλογή το Mogami 2534 για ακουστικά, αλλά πρόβλημα πάντοτε στα double entry που πρέπει να βάλεις τα δύο καλωδιάκια σε σωληνίσκο και να περάσει θερμοσυστελώμενο επάνω στα βύσματα... είναι ιδανικό σε single entry όπως πχ τα Κ702.

Σίγουρα και τα Switchcraft πολύ καλά.

Ιδανικό επίσης για μεγάλα μήκη προέκταση και πάλι το Mogami 2534... είναι ένα καλώδιο πασπαρτού, προσωπικά θα το χρησιμοπιήσω και για καλώδιο phono μεταξύ βραχίονα και phono stage και θα σας πω εντυπώσεις.

Πανίκο, δεν με απασχολεί αν σε κάποιον δεν αρέσει το σύστημα μου, διότι το σύστημα ΜΟΥ είναι για μένα αποκλειστικά... με απασχόλησε το γεγονός ότι ένας υποτίθεται "έμπειρος" έκρινε κάτι βάση ενός τρακ... και έβγαλε συμπέρασμα το οποίο και εξέφρασε με επιμονή... (και επειδή είμαστε στα ακουστικά...), αυτό το συμπέρασμα το επέκτεινε και στα ακουστικά... (Sennheiser HD800) χωρίς να κάτσει να σκεφτεί, ότι ίσως αυτό που ακούει να είναι μια έστω άλλη όψη του νομίσματος... και επιπλέον αυτός αν γράφει ριβιού... καταλαβαίνεις πόσο "βάρος" μπορεί να έχουν αυτά εφόσον το κριτήριο είναι κάποιο κατά την γνώμη μου αυθαίρετο...

Πανίκο, δεν με απασχολεί αν σε κάποιον δεν αρέσει το σύστημα μου, διότι το σύστημα ΜΟΥ είναι για μένα αποκλειστικά... με απασχόλησε το γεγονός ότι ένας υποτίθεται "έμπειρος" έκρινε κάτι βάση ενός τρακ... και έβγαλε συμπέρασμα το οποίο και εξέφρασε με επιμονή... (και επειδή είμαστε στα ακουστικά...), αυτό το συμπέρασμα το επέκτεινε και στα ακουστικά... (Sennheiser HD800) χωρίς να κάτσει να σκεφτεί, ότι ίσως αυτό που ακούει να είναι μια έστω άλλη όψη του νομίσματος... και επιπλέον αυτός αν γράφει ριβιού... καταλαβαίνεις πόσο "βάρος" μπορεί να έχουν αυτά εφόσον το κριτήριο είναι κάποιο κατά την γνώμη μου αυθαίρετο...

ετσι απο περιεργεια ποιο κομματι εβαλε και κατεληξε στο συμπερασμα? εχει γουστο να εβαλε το sultans of swing που βαζω και γω οταν θελω να διαπιστωσω ποσο μπασο δινουν τα ακουστικα των αλλων. ειμαι ενας ερασιτεχνης reviewer και γω

Όχι δεν έβαλε αυτό, δεν θέλω να δώσω λεπτομέρειες που θα φωτογραφίσουν ποιος είναι, διότι διαβάζει το φόρουμ αυτό και δεν θα ήθελα προς Θεού να δημιουργήσω το οποιοδήποτε πρόβλημα, απλά ήθελα να το συζητήσουμε λίγο...-bye-

Σπυρο
εγω αν ποτε αλλαξω η παρω προεκταση θα παρω αυτα
stefanaudioart.com/
οσο και να μην πιστευω στα φοδολαδα.
τα συγκεκριμενα τα εχω ψαξει πολυ
Μήτσε (supersonic),
Το site που προτείνεις, δεν το γνώριζα. Το κοίταξα λίγο. Δεν έχω λόγο ν' αμφιβάλλω για την ποιότητα των καλωδίων του, όμως οι τιμές του είναι εξωφρενικές!

Δεν αμφισβητώ πως ένα καλύτερο καλώδιο δίνει διαφορά προς το καλύτερο, το θέμα είναι πόση; 5-10% το πολύ; Να το δεχτώ (το νούμερο είναι υποθετικό). Όμως από ότι είδα στα κοστολόγια του ζητάει για καλώδιο δύο, τρείς ή και περισσότερες φορές την τιμή των ακουστικών. Κι' αν είναι έτσι, γιατί να μην πάρουμε ένα καλύτερο ζευγάρι ακουστικά;

Εκτός αν έχουμε τα απόλυτα, τα "τέλεια" ακουστικά, τα καλύτερα στον κόσμο και προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε! Κάτι που δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία μας.

Πολύ φοβάμαι πως βρισκόμαστε μπροστά στην επανάληψη ενός γνωστού φαινομένου. Η ζήτηση για ακουστικά αυξάνεται. Διότι πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των κάθε είδους συσκευών που δέχονται ακουστικά. Και διότι είναι όντως το Hi-End του φτωχού, που επιθυμεί ν' ακούει καλά χωρίς να καταβάλλει τα τρελλά ποσά που έχει φθάσει η κατηγορία.
Η αύξηση της ζήτησης όμως προκαλεί αντίστοιχη αύξηση στις τιμές των ακουστικών και των αξεσσουάρ τους. Και η δημιουργούμενη μόδα ξαναφέρνει από την πίσω πόρτα τις σκανδαλώδεις και προκλητικές εμπορικές πρακτικές του Hi-End που προσπαθούσαμε ν' αποφύγουμε!

Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Δύσκολο μου φαίνεται. Η μόνη πιθανότητα θα ήταν να αποτύχουν εμπορικά όλες οι προκλητικές εμπορικές συμπεριφορές. Προϋποθέτει αγοραστές, καταναλωτές, συνειδητοποιημένους, που δεν θα παρασύρονται από τη ματαιοδοξία που καλλιεργεί το μάρκετινγκ.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν το βλέπω πιθανό.

Μιχαλη
μιλαω για τα Κ1000...

Τελικά είσαι hiendάς... -bye-

όχι βρε Χρήστο ....μακρυά....
απλά όπως είπε ο Μιχάλης για ένα ακουστικό που κοστίζει 200 ευρώ δεν παίρνω καλώδιο των 200.
Γιά ακουστικό των 800 θα το σκεφτώ όταν μάλιστα διαβάζω ότι το συγκεκριμένο "διορθώνει" τα πράγματα που έχω εντοπίσει και εγώ.

Αλλωστε το πρώτο πράγμα που άλλαξα όταν τα πήρα ήταν το μανίσιο προέκτασης.
και ούτως ή άλλως έχω αλλο ενισχυτή αποκλειστικά γι αυτά...και για αρκετό διάστημα σκεφτόμουν να βρώ λαμπάτο ενισχυτή (και ακόμα σκέφτομαι)

ακουστικάκιας είμαι...

Παίδες, επειδή οι γαλλοαμαζόνιοι πίνουν κάτι καλό και είναι αλλού, τι λέτε γιαυτά : http://athensproaudio.gr/recording-gr/akoustika/hi-fi-el/beyerdynamic-dt-880-pro.html ; υπάρχει εμπειρία από συνφορουμίτες ; έχω διαβάσει τις απόψεις σας για τα 770 ... είναι στο ίδιο ακουστικό στυλ ;

Παίδες, επειδή οι γαλλοαμαζόνιοι πίνουν κάτι καλό και είναι αλλού, τι λέτε γιαυτά : http://athensproaudio.gr/recording-gr/akoustika/hi-fi-el/beyerdynamic-dt-880-pro.html ; υπάρχει εμπειρία από συνφορουμίτες ; έχω διαβάσει τις απόψεις σας για τα 770 ... είναι στο ίδιο ακουστικό στυλ ;
πρέπει να ειναι αρκετά διαφορετικά απο τα 770, αλλά αν θα επέλεγα να τα πάρω θα πηγαινα οπωσδηποτε στην εκδοση των 600ohm
παντου γράφεται πως ειναι τα πιο καλόηχα απο ολες τις εκδόσεις των 880
ομολογώ είμαι πολύ περίεργος για το πως ακουγονται τα 880
επίσης δεν ξέρω τι ηχητικές διαφορες πιθανως θα έχει η pro εκδοση απο την edition...

Πάντως θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο ακομα ... έχουν αρχισει να τα ξαναριχνουν τα 650 το -bye-

......
Πάντως θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο ακομα ... έχουν αρχισει να τα ξαναριχνουν τα 650 το -bye-
Θαυμάζω την υπομονή σας! :smile:
Εγώ δε θ' άντεχα... :bang:

οπως ειδες ουτε εγω αντεξα :smile:
αλλά βεβαια τοτε δεν ξεραμε πως θα αρχισουν ασανσερ τιμων... εγω θεωρησα πως τα ειχαν για λιγες μερες στα 236 που ηταν στην αρχή και μετά τα πήγαν στα 330 αν θυμάμαι κ τέλος ... μετά απο λίγο κ αφου ειχα πάρει τα άλλα τα ειδα στα 250...
οχι οτι το μετάνοιωσα δλδ αλλά λέμε....

Λυχνιο-ενισχυομενοι ακουστικαριοι ολου του forum ενωθειτε...
Τελευταια κανω μια μικρη ερευνα σχετικα με τις διαφορες αναμεσα στις κατασκευαστικες σχολες OTL(Output Trasformer Less) και ΟPT(Output Transformer Coupled) στους
λαμπατους ενισχυτες ακουστικων.Ισως θα μου πειτε, αναλογα τον κατασκευαστη.. αναλογα τα ακουστικα.. αναλογα την μουσικη.. αναλογα,αναλογα αναλογα...
Ομως, και συγκεκριμενα με τα HD650 και με ευρειας ποικιλιας μουσικο υλικο,ας πουμε με μοντελα της woo audio συγκρινοντας WA3 με WA6 η τα ακριβοτερα
WA2 με WA6SE ποια κα τα την γνωμη σας ειναι η πιο ενδεικνειομενη επιλογη βαση συχνοτικης αποδοσης,εικονας,δυναμικων,λεπτομεριας,βαθους,εστιασης,κτλ.
Εχω διαβασει διαφορες κριτικες στο internet oπως και κατασκευαστικες θεωριες αλλα θελεις η αδυναμια μου σε αγγλικη ορολογια,οπως και η μη πιστη μεταφραση
δεν μου εξασφαλιζουν τη ουσια του θεματος.
Δεν ξερω αν το θεμα εχει συζητηθει ποτε ξανα στο παρελθον λογο του οτι ειμαι νεος.
Ζητω ταπεινα (οσο ειναι δυνατον..) τα φωτα σας.
Προβολεις η κερια ολα ευπροσδεκτα!

Γεια σας και παλι...
Αρχικα η σιγη με εκανε να απορησω,λεω πως ειναι δυνατον υστερα απο 6 μερες κανεις να μην ειδε η να μην ενδιαφερθηκε να πει η να σχολιασει κατι.
Ξερω οτι το θεμα δεν ειναι απλο...αλλα παλι λεω ουτε ενα σχολιο...?Υστερα εριξα μια ματια στην HI-END περιοχη συζητησεων και συγκεκριμενα
στο νημα ¨ Λάμπες, τρανζίστορ, MOSFET, κλπ. Απορίες...¨ οπου σε μια (σχετικα)σχετικη συζητηση εγινε τις Π_ _ _ _ _ _ Σ...! και λεω ΑΣΕ! ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
Να μου λειπει.Οι προβολεις (τυφλωνουν...) και τα κερια (προκαλουν πυρκαγιες...)...
Συμφωνειτε?

δεν νομιζω να υπαρχει εστω ενας που να εχει ακουσει η εστω να εχει διαβασει για τον εξεζητημενο συνδυασμο που ρωτας.
απο την αλλη μια και εισαι νεος στην παρεα τουλαχιστον μπορεις να ξεκινησεις λεγοντας μας για τον εξοπλισμο σου και τις προτιμησεις σου

Ο εξοπλισμος μου γενικα ειναι μεχρι στιγμης marantz pm7004,marantz cd6003,klipsch rf82 το μεγαλο μου συστημα, και ενα δευτερο μικρο denon dra-f107,dcd-f107,sc-f107.
Αλλα ειδικα για τα ακουστικα μολις αρχισα με ενισχυτη-dac asus xonar essence stx,πηγη το pc,ακουστικα sennheiser hd380pro και κατι ψειρες τις yamaha δεν θυμαμαι μοντελο.Οσο για τα ακουσματα μου jazz βασικα,fourplay,patitucci,marcus miller,dave weckl,chick corea,κ,α.

Τα Woo Audio που αναφέρεις παραπάνω τα έχεις ακούσει;

Καλώς ήρθες ...πράγματι τα μηχανάκια για τα οποία ζήτησες απόψεις, ενώ είναι διαδικτυακά γνωστά, δεν έχουν βρει τον δρόμο τους στα ρακς των εδώ φίλων ... οπότε δύσκολα μπορείς να πάρεις απάντηση, παρότι η ακουστικάριο-community είναι συνηθέστατα πολύ πρόθυμη για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων ...

Έχεις ακούσει έστω έναν καλό τρανζιστοράτο ενισχυτή?

Οι συζήτησες περί ανέμων και υδάτων ιδιαίτερα αν δεν είναι κανένας κάτοχος μηχανημάτων δεν βγάζει πουθενά... γιατί ο ένας θα λέει το ένα και ο άλλος θα λέει το άλλο που τι είπε ο δείνα στο τάδε φόρουμ...

Έχω διαβάσει για αυτούς τους ενισχυτές που λες, αλλά υπάρχουν αρκετοί και φτηνοί ενισχυτές που ζευγαρώνουν καλά με τα HD650... και παίζουν πολύ καλά.

Υπάρχουν τα αντίστοιχα νήματα...

Να ξέρεις ότι η λάμπα είναι αλλού τελείως από άποψη κόστους όταν η υλοποίηση είναι σοβαρή.

Αν θες, άνοιξε συγκεκριμένο thread με την επικεφαλίδα ενισχυτές ακουστικών με λάμπα... και άστο να αναπτυχθεί...

ωραια με τη μουσικη παμε καλα..μου θυμιζει τις επιλογες μου πριν δεκα χρονια grp και τα τοιαυτα.
τωρα ο εξοπλισμος θα ελεγα ειναι στον βασικο τομεα και απεχει πολυ απο τα μηχανηματα για τα οποια ζητας πληροφορηση.
θα ελεγα οτι ελαχιστοι απο τις λιγους που ασχολουμαστε σοβαρα με ακουστικα εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο και συνεπως και εσυ εχεις ακομα αρκετο δρομο να καλυψεις εκτος αν σκοπευεις να τον καλυψεις με τη μια.
οπως και ναχει μπορουμε να τον βρουμε μαζι το δρομο