Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...
Σπυρο
εγω αν ποτε αλλαξω η παρω προεκταση θα παρω αυτα
stefanaudioart.com/
οσο και να μην πιστευω στα φοδολαδα.
τα συγκεκριμενα τα εχω ψαξει πολυ
Μήτσε (supersonic),
Το site που προτείνεις, δεν το γνώριζα. Το κοίταξα λίγο. Δεν έχω λόγο ν' αμφιβάλλω για την ποιότητα των καλωδίων του, όμως οι τιμές του είναι εξωφρενικές!
Δεν αμφισβητώ πως ένα καλύτερο καλώδιο δίνει διαφορά προς το καλύτερο, το θέμα είναι πόση; 5-10% το πολύ; Να το δεχτώ (το νούμερο είναι υποθετικό). Όμως από ότι είδα στα κοστολόγια του ζητάει για καλώδιο δύο, τρείς ή και περισσότερες φορές την τιμή των ακουστικών. Κι' αν είναι έτσι, γιατί να μην πάρουμε ένα καλύτερο ζευγάρι ακουστικά;
Εκτός αν έχουμε τα απόλυτα, τα "τέλεια" ακουστικά, τα καλύτερα στον κόσμο και προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε! Κάτι που δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία μας.
Πολύ φοβάμαι πως βρισκόμαστε μπροστά στην επανάληψη ενός γνωστού φαινομένου. Η ζήτηση για ακουστικά αυξάνεται. Διότι πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των κάθε είδους συσκευών που δέχονται ακουστικά. Και διότι είναι όντως το Hi-End του φτωχού, που επιθυμεί ν' ακούει καλά χωρίς να καταβάλλει τα τρελλά ποσά που έχει φθάσει η κατηγορία.
Η αύξηση της ζήτησης όμως προκαλεί αντίστοιχη αύξηση στις τιμές των ακουστικών και των αξεσσουάρ τους. Και η δημιουργούμενη μόδα ξαναφέρνει από την πίσω πόρτα τις σκανδαλώδεις και προκλητικές εμπορικές πρακτικές του Hi-End που προσπαθούσαμε ν' αποφύγουμε!
Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Δύσκολο μου φαίνεται. Η μόνη πιθανότητα θα ήταν να αποτύχουν εμπορικά όλες οι προκλητικές εμπορικές συμπεριφορές. Προϋποθέτει αγοραστές, καταναλωτές, συνειδητοποιημένους, που δεν θα παρασύρονται από τη ματαιοδοξία που καλλιεργεί το μάρκετινγκ.
Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν το βλέπω πιθανό.