Εγω εχω τα Koss KSC75,και πιστευω οτι ειναι καλα ακουστικα,και ειναι και οικονομικα.
Εχω και τα Koss Portapro,τα οποια θεωρω οτι ειναι και αυτα καλη επιλογη για τα λεφτα τους.
Τα KSC75 εχουν μια εμφαση προς τις υψηλοτερες συχνοτητες σε σχεση με τα Portapro.Τα Portapro ακουγονται επισης λιγο πιο γεματα και ζεστα (πιθανως και εξαιτιας της πιεσης που ασκει η στεκα).Κατα τα αλλα οι μεταξυ τους διαφορες δεν ειναι και τοσο μεγαλες θα ελεγα,για τον τυπο και την τιμη τους παιζουν αρκετα καλα και τα δυο αυτα μοντελα.
Τα KSC75 ειναι earclips και πιανουν γυρω/απο πανω απο τα αυτια,οποτε αναλογα με το σχημα των αυτιων,μπορει σε καποιους να μη πιασουν σωστα.Μπορεις παντως να ρυθμισεις και την πιεση και την γωνια κλισης κτλ ευκολα,κατι που πρεπει να γινει για να βελτιωθει και η εφαρμογη/ηχος σε καθε ανθρωπο.
Το καλο με αυτα τα δυο μοντελα ειναι οτι μπορεις και να πειραματιστεις ευκολα,για παραδειγμα στα KSC75 ειχα βγαλει τα σφουγγαρακια και εβαλα απο μεσα κατι σαν υφασμα λεπτο/τουλι,και ειχε βοηθησει λιγο με τα πριμα χωρις να χαλασει η ολη ισορροπια.Επισης στα Portapro,μπορεις να πειραματιστεις λιγο με την μεταλλικη στεκα,αν δεις οτι ειναι λιγο γεματα σαν ηχος εξαιτιας της πιεσης (το comfort zone που ρυθμιζει την πιεση δε δουλεψε καλα στην περιπτωση μου).
Τελευταια χρησιμοποιω αρκετα τα portapro οταν παω να ξαπλωσω και θελω να ακουσω μουσικη,γιατι μενουν στη θεση τους στο κεφαλι καλυτερα απο τα KSC75.Και τα δυο μοντελα παντως δεν προσφερουν ηχομονωση,αν αυτο ειναι κατι που θα ηθελε επισης καποιος.
Τα akg k403 δε τα εχω ακουσει ποτε,ουτε εχω δει σχολια.
Τα Sportapro δε τα εχω δοκιμασει,αλλα εχω διαβασει οτι ειναι και αυτα καλα...
Ενδιαφερουσες και οι προτασεις του Χρηστου για τα sennheiser και Jays.
Χωρις να τα εχω δοκιμασει,απο καποια γραφηματα του headroom,δειχνουν οτι θα ειναι καλα και καποια Sennheiser hd219/229...Αλλα ειναι απλα μια υποθεση κοιτωντας το διαγραμμα συχνοτητων.