Ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

δεν εξαρτάσαι ομως πάντα απο την ποιοτητα του σηματος;
βεβαια οταν εισαι σε wi-fi μάλλον δεν εχεις θεμα
επίσης η ασυρματη μεταφορά ηχου πόσο ποιοτική μπορει να ειναι; δλδ -ανεξάρτητα απο την ποιοτητα του αρχειου- δεν μπορει να εχεις θορυβους κ πάσης φυσεως παρεμβολές;
Οχι δεν τιθεται θεμα ποιοτητα. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι το upload της γραμμής Ίντερνετ που έχεις εκεί όπου έχεις τοποθετήσει το νας, κοινώς στο σπίτι ή στο γραφείο. Το 1mbit είναι υπέραρκετο για streaming flac/mp3, δεδομένου όμως ότι δεν θα κανείς limit στο upload seeding των torrent (αν χρησιμοποιήσεις και αυτή του την δυνατότητα).
Απο την αλλη πλευρα με wifi δεν υπαρχει κανενα προβλημα... με 3G εννοείται ότι έχεις unlimited plan ή τουλάχιστον ενα καλό πακέτο free mb (αν βρίσκεσαι συχνά έκτως wifi) και καλό σήμα.

Οχι δεν τιθεται θεμα ποιοτητα. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι το upload της γραμμής Ίντερνετ που έχεις εκεί όπου έχεις τοποθετήσει το νας, κοινώς στο σπίτι ή στο γραφείο. Το 1mbit είναι υπέραρκετο για streaming flac/mp3, δεδομένου όμως ότι δεν θα κανείς limit στο upload seeding των torrent (αν χρησιμοποιήσεις και αυτή του την δυνατότητα).
Απο την αλλη πλευρα με wifi δεν υπαρχει κανενα προβλημα... με 3G εννοείται ότι έχεις unlimited plan ή τουλάχιστον ενα καλό πακέτο free mb (αν βρίσκεσαι συχνά έκτως wifi) και καλό σήμα.

Διόρθωση: Το 1mbit είναι υπέραρκετο για streaming flac/mp3, δεδομένου όμως ότι ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ limit στο upload seeding των torrent (αν χρησιμοποιήσετε και αυτή του την δυνατότητα).

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σταύρο...

Εγώ σύνδεσα το Sansa Clip Zip (μετά από καιρό αχρηστίας) με τα νεοαποκτηθέντα HiFiMan HE300...και παίζει παπάδες... και το volume στα 3/4 ξεκουφαίνει...

Uploaded with ImageShack.us

ποιά είναι η συσκευή και ποιά τα ακουστικά ?

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σταύρο...

Εγώ σύνδεσα το Sansa Clip Zip (μετά από καιρό αχρηστίας) με τα νεοαποκτηθέντα HiFiMan HE300...και παίζει παπάδες... και το volume στα 3/4 ξεκουφαίνει...

Uploaded with ImageShack.us

χαχαχαχ, εσύ ήσουν πουλάκι μου ο Χ. .... πως τα βλέπεις σε σχέση με τα γνωστά σου μοντέλα ;;;;

Last edited:
HiFiMAN HE300 (silver cable) / Clip Zip... το λέει στο ποστ...

Ναι εγώ... ακόμα τα δοκιμάζω...

Θα σας πω όταν έρθει η ώρα...

Re: Απάντηση: Re: Ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

πανω ειναι τα ακουστικα
κατω ενα mp3 το σανσα κλιπ

βρε ποιος ειμαι ολα τα ξερω !!

.

είναι αυτό που λέμε:
ακούω με ψείρα....

Σκέφτομαι να πάρω ένα Sansa Clip+ τη Δευτέρα (περίμενα το Arya Clip++ αλλα δεν το βλέπω να βγαίνει :p ).
Το μόνο που με προβληματίζει είναι η αντοχή της μπαταρίας του. Διάβασα οτι κρατάει 3-4 ώρες μόνο και βελτιώνεται μόνο με φόρτιση απο κανονικό USB φορτιστή.

Είναι έτσι τα πράγματα;

Εξαρτάται από τι είδους αρχεία παίζεις, με mp3 κρατάει πολύ παραπάνω από 3 ώρες, με FLAC κρατάει εκεί τις 3-4 ώρες (ο λόγος είναι μάλλον η περισσότερη επεξεργαστική δύναμη που απαιτεί και παραπάνω φορτίο από την μπαταρία), χρησιμοποιώ rockbox.

Εγώ το φορτίζω πάντα με φορτιστή 2000mA, και φορτίζει καλά και γρήγορα.

Αυτές τις μέρες το ακούω με τα Sennheiser HD650... και για τα δικά μου γούστα παίζει εξαιρετικά

Κυρίως για audio books το θέλω. 3-4 ώρες μου φαίνονται λίγες σε σύγκριση με το (θεωρητικό) 15ωρο που δίνει η εταιρία. Φαντάσου να κάνω μεγάλο ταξίδι, θα με αφήσει στη μέση.

Καμιά πρόταση για ακουστικά διακριτικού μεγέθους και τιμής γύρω στην τιμή του Sansa (δηλαδή κανένα 50άρικο maximum);

Last edited:
Tο Sansa οδηγεί τα πάντα εφόσον δεν απαιτούνται πολύ υψηλές στάθμες, οπότε οποιοδήποτε ακουστικό θα παίξει καλά από την άποψη του Sansa.

Δεν έχω και την τεράστια εμπειρία από μικρά ακουστικά.

Προσωπικά στα ταξίδια μου χρησιμοποιώ τα Koss PortaPro και Denon AH C551 που είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και έχουν καλό ήχο και ισορροπημένο.

Δες και τα Jays έχουν καλές κριτικές και το μέγεθος είναι ότι πρέπει για ταξίδι http://www.jays.se/products

Άλλη πρόταση θα μπορούσε να είναι και τα Sennheiser PX200II αν τα βρεις σε χαμηλή τιμή.

Γενικά αν ταξιδεύεις σε αεροπλάνο συχνά, θα σου πρότεινα να ξεφύγεις από το μπάτζετ των 50 και να επένδυες σε ακουστικά active noise cancelling, όπως πχ τα Logitec UE 6000 ή ακόμα πιο πάνω στα UE 9000 που είναι και πολύ καλό ακουστικό και συγκρίνετε άνετα με τα γνωστά reference.

Στο άλλο άκρο (προς φτηνά) έχω δει ότι στα Carefour έχουν υπόλοιπα κάτι noise cancellation με δική τους μάρκα... δεν τα έχω ακούσει αλλά περιεργαστηκα μια ανοικτή συσκευασία και τα βρήκα πολύ ποιοτική κατασκευή... ίσως να είναι πολύ καλά, και πολύ κοντά στα χρήματα που θες να διαθέσεις

Απάντηση: Re: Ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

... περιεργαστηκα μια ανοικτή συσκευασία και τα βρήκα πολύ ποιοτική κατασκευή... ίσως να είναι πολύ καλά, και πολύ κοντά στα χρήματα που θες να διαθέσεις

Για αυτο αγορι μου εχεις το sansa.
Να μπορεις να το κουμπωνεις σε αυτα που περιεργαζεσαι και να βλεπεις πως παιζουν.!
Να το εχεις παντα μαζι σου.! :ernaehrung004:

Εγω εχω τα Koss KSC75,και πιστευω οτι ειναι καλα ακουστικα,και ειναι και οικονομικα.

Εχω και τα Koss Portapro,τα οποια θεωρω οτι ειναι και αυτα καλη επιλογη για τα λεφτα τους.

Τα KSC75 εχουν μια εμφαση προς τις υψηλοτερες συχνοτητες σε σχεση με τα Portapro.Τα Portapro ακουγονται επισης λιγο πιο γεματα και ζεστα (πιθανως και εξαιτιας της πιεσης που ασκει η στεκα).Κατα τα αλλα οι μεταξυ τους διαφορες δεν ειναι και τοσο μεγαλες θα ελεγα,για τον τυπο και την τιμη τους παιζουν αρκετα καλα και τα δυο αυτα μοντελα.

Τα KSC75 ειναι earclips και πιανουν γυρω/απο πανω απο τα αυτια,οποτε αναλογα με το σχημα των αυτιων,μπορει σε καποιους να μη πιασουν σωστα.Μπορεις παντως να ρυθμισεις και την πιεση και την γωνια κλισης κτλ ευκολα,κατι που πρεπει να γινει για να βελτιωθει και η εφαρμογη/ηχος σε καθε ανθρωπο.

Το καλο με αυτα τα δυο μοντελα ειναι οτι μπορεις και να πειραματιστεις ευκολα,για παραδειγμα στα KSC75 ειχα βγαλει τα σφουγγαρακια και εβαλα απο μεσα κατι σαν υφασμα λεπτο/τουλι,και ειχε βοηθησει λιγο με τα πριμα χωρις να χαλασει η ολη ισορροπια.Επισης στα Portapro,μπορεις να πειραματιστεις λιγο με την μεταλλικη στεκα,αν δεις οτι ειναι λιγο γεματα σαν ηχος εξαιτιας της πιεσης (το comfort zone που ρυθμιζει την πιεση δε δουλεψε καλα στην περιπτωση μου).

Τελευταια χρησιμοποιω αρκετα τα portapro οταν παω να ξαπλωσω και θελω να ακουσω μουσικη,γιατι μενουν στη θεση τους στο κεφαλι καλυτερα απο τα KSC75.Και τα δυο μοντελα παντως δεν προσφερουν ηχομονωση,αν αυτο ειναι κατι που θα ηθελε επισης καποιος.

Τα akg k403 δε τα εχω ακουσει ποτε,ουτε εχω δει σχολια.
Τα Sportapro δε τα εχω δοκιμασει,αλλα εχω διαβασει οτι ειναι και αυτα καλα...
Ενδιαφερουσες και οι προτασεις του Χρηστου για τα sennheiser και Jays.

Χωρις να τα εχω δοκιμασει,απο καποια γραφηματα του headroom,δειχνουν οτι θα ειναι καλα και καποια Sennheiser hd219/229...Αλλα ειναι απλα μια υποθεση κοιτωντας το διαγραμμα συχνοτητων.

Έστω και καθυστερημένα, σε ευχαριστώ Γιάννη για την ανάλυση
drink2_mini.gif

Τι να πω όμως για τα υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων στην επαρχία; Τι λόγο ύπαρξης έχουν αν δεν μπορούν να έχουν σε στοκ ένα μικροσκοπικό κουτάκι όπως το Sansa, όταν μάλιστα το διαφημίζουν στο φυλλάδιο προσφορών τους; Πρέπει να περιμένω μέχρι την Παρασκευή και βλέπουμε.

Για ακουστικά, ούτε λόγος. Δεν υπήρχε λέπι.