Ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

Μία ερώτηση για τους κατόχους του Sansa:
Ποιά είναι η ποιότητα του δέκτη FM;
Είναι ευαίσθητος; Επηρεάζεται η λήψη από τις μετακινήσεις του καλωδίου των ακουστικών;

Ρωτάω, διότι μ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ακρόαση ραδιοφώνου...

Δεν το έχω δοκιμάσει σε δύσκολες συνθήκες. Επηρεάζεται λίγο όταν κουνιέται το καλώδιο των ΜΗ1, αν το σήμα του σταθμού δεν είναι καλό. Δεν χάνεται ο ήχος αλλα ακούγονται παράσιτα (κανονικά παράσιτα, δεν είναι ο ήχος απο το σύρσιμο της ταλιατέλας :p )

Δεν το έχω δοκιμάσει σε δύσκολες συνθήκες. Επηρεάζεται λίγο όταν κουνιέται το καλώδιο των ΜΗ1, αν το σήμα του σταθμού δεν είναι καλό. Δεν χάνεται ο ήχος αλλα ακούγονται παράσιτα (κανονικά παράσιτα, δεν είναι ο ήχος απο το σύρσιμο της ταλιατέλας :p )
Καταλαβαίνω, το θέμα είναι πόσο;
Για παράδειγμα στο Sony MW 600, το οποίο επίσης έχω δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου.
Αλλά η μπαταρία του Sony MW 600 εξαντλείται γρήγορα. Κι' από την άλλη πλευρά το Sansa υποτίθεται ότι έχει πολύ καλύτερο ήχο...

Έκανα μερικές δοκιμές. Λίγα παράσιτα ακούγονται όταν τυλίγω το καλώδιο και αυτό όχι πάντα. Κάποια παράσιτα είχε όταν πιάστηκε το καλώδιο κάτω απο το laptop, απο παρεμβολές μάλλον.

Καλησπέρα παιδιά , διάβασα όοοοολες τις απαντήσεις , αλλά πάλι θέλω να κάνω την ερώτηση .Ψάχνω ένα mp3 player και εννοείτε πως σχεδόν κατέληξα στο sansa λόγο των πολύ καλών κριτικών που διάβασα ! να πάρω το sansa mx18 ή το sansa clip+ ; πως πιστευετε ότι θα έιναι σαν πηγή για hi-fi ; Δηλαδή να το συνδέσω στον ενισχυτή μου , επειδή θα με βολέψει πολύ άμα είναι καλή πηγή σε περιπτώσεις που δεν θα έχω το πσ στο δωμάτιο ! Άμα μπορείτε να προτείνετε και κάνα ακουστικό ψείρα γύρω στα 30 ευρό θα ήταν τέλεια , επειδή δεν έχω ιδέα ! :2thumb22sup:

Πάει...
Προσπάθησα να περάσω RockBox στο Sansa και είναι σχεδόν εκτός δράσης. Πέρασα αρχικά το RB με μερικά themes αλλα όταν προσπάθησα να ενεργοποιήσω ένα theme, το Sansa κόλλησε. Το έκλεισα, έκανα "Uninstall Rockbox" απο το πρόγραμμα του και προσπάθησα να το ξαναπεράσω. Κάπου εκεί έγινε το κακό. Αρχικά έβγαζε οτι δεν έχω καθόλου αρχεία στη μνήμη. Μετά απο μερικές επανεκκινήσεις, βρήκε τα αρχεία αλλα δεν φαίνονται τα περιεχόμενα της μνήμης του στα Windows. Αντι για τα πραγματικά αρχεία, ο Explorer βγάζει ονόματα του τύπου:

Σ>
Σ=
Β>
β>
ω@ κ.ο.κ.

Τι κάνουμε τώρα; Υπάρχει τρόπος να επανέλθει;

Κόλλησε και δεν ξαναξεκινούσε? γιατί έκανες uninstall το rb? κολλάει καμιά φορά αλλά κάνεις reset και επανέρχεται...

Κάνε εγκατάσταση κανονικά από την αρχή.

Σβήσε όλα τα αρχεία που τυχόν έχεις επάνω και ξαναβάλτα... εννοείς προφανώς αρχεία στην εσωτερική μνήμη...

Κόλλησε στο "Loading theme" και δεν λειτουργούσαν τα πλήκτρα εκτός απο το on\off.
Είπα μήπως κάτι δεν έγινε σωστά στην πρώτη εγκατάσταση και προσπάθησα να το ξαναπεράσω. Τώρα πια δεν μπορώ να κάνω τίποτα απο τα Win ή το Utility του RB. Τα πραγματικά αρχεία δεν μπορώ να τα δω, το Utility λέει οτι η μνήμη είναι write protected και δεν μπορεί να κάνει νέα εγκατάσταση. Το μόνο που γίνεται είναι format απο τα Win αλλα μετά θα μπορέσω να περάσω ξανά μουσική στο Sansa;

Μάλλον αυτό έκανα και ξαναβρήκε τα τραγούδια που είχα μέσα. Το θέμα είναι οτι αν και στις ιδιότητες των Win φαίνεται οτι από τα 3,65GB είναι ελεύθερα μόνο 680ΚΒ, στα περιεχόμενα δίσκου φαίνονται μόνο 128 αρχεία με άσχετα ονόματα και συνολικό μέγεθος γύρω στα 2ΜΒ. Κάτι έπαθε το σύστημα αρχείων.

Στα γρήγορα που έψαξα στα rockbox forums είδα ότι έχει και κάποιες ασυμβατότητες το usb...

Κοίταξες εκεί καθόλου για λύση? http://forums.rockbox.org/

Πάντως εγώ που το χρησιμοποιώ μόνο από την micro sd δεν είχα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα...

Όλα τα τρελά σε μένα συμβαίνουν...
Ξεκίνησα το Sansa με το δικό του λογισμικό και εμφανίστηκαν στα Windows οι φάκελοι αλλα όχι τα αρχεία :nounder:

Τελικά, μετά απο άπειρα restarts, κατάφερα να το επαναφέρω στη ζωή. Κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί και κόλλαγε στην boot screen, τόσο ως Sansa όσο και ως Rockbox. Σήμερα το πρωί και αφού έμεινε στο καλώδιο USB για 20 λεπτά, κατάφερε να πάει παρακάτω. Αμέσως πέρασα το τελευταίο λογισμικό της Sandisk και ησύχασα.

Όπως θα έλεγε και ο Βασίλης, "Δε λέω, καλό το Rockbox αλλά πολύς ο χαβαλές ρε παιδάκι μου!"

το εχω περάσει και στα δύο sansa που εχω και τα εχω αναβαθμισει πολλές φορές.... κανένα προβλημα ποτε! απλά σου έκατσε ...

αν ψάχνετε ενα φτηνό ζευγαράκι ακουστικών για καθημερινή χρήση, στο δρόμο, στο ποδήλατο, στο τρέξιμο μην ψάχνετε πολυ ακομα...

AKG K309

akg-k309-56002860_10[1].jpg

http://www.skroutz.gr/s/423055/AKG-K309.html

απλά, military κατασκευή - tank, με μολις 6 παίζουν εκπληκτικά καλα! Το sansa τα οδηγεί τέλεια, τα ακουστικά παίζουν δυνατά χωρίς παραμόρφωση, με βαθύ μπάσο και μεσαία / πρίμα που θυμίζουν ακριβότερα AKG, χωρις να κράζουν και χωρις να χωλαίνουν σε κάποιο τομέα του φάσματος. Το μόνο "προβλημά" τους ειναι οτι με τα μαξιλαράκια γίνονται αρκετά μεγάλα με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζουν σε μικρότερους ακουστικούς πόρους. Οι "αυτιάδες" όμως θα τα εκτιμήσουν :D

Καλησπέρα παιδιά , μόλις πήρα το sansa clip+ 4gb , καλό φαινετε , παίζει και φλακ , αλλά δεν παίζει τα 24/96 . Περα απο αυτό δεν με εντυπωσιασε ο ηχος του , είναι καλός δηλαδή αλλά όχι αρκετά δυνατός , το δοκίμασα με τα ακουστικά που είχε μέσα στο κουτί , που ίσως είναι ψιλομάπα , εγω δεν έχω ξαναδοκιμάσει για να γνωρίζω , για πείτε εσείς που έχετε δοκιμάσει αρκετά ! για rockbox είναι ευκολο ; βελτιώνει ήχο ; Ευχαριστώ !

Διόρθωση στο προηγούμενο μήνυμα , έψαξα λίγο στο ιντερνετ , και βρήκα ότι έπρεπε να πάω στο settings να βάλω other countries και στο sound να βάλω high ! Μόλις το έκανα , όλα κομπλέ ! πολύ ωραίος ήχος οδηγάει ακόμα και αυτά !!!!!!
τα ακουστικά που είχε στην συσκευασια , δηλαδή τα σανσα , δεν παίζουν όταν το βάζω στο τέρμα . για να παίξουν πρέπει να κατεβάσω 4 γραμμές ! θα πάρω μάλλον τα σονυ που μου πρότειναν ποιο πάνω .Κάτι τελευταίο , το συνδεσα και στον ενισχυτή μου dynavox 307 , δεν ξέρω , έμεινα παραπάνω απο ικανοποιημένος και μουσική αλλά και στο ράδιο :grinning-smiley-043 το οποίο είναι πολύ καθαρό , πριν άκουγα από μακμπουκ και κάρτα m-audio firewire , και έπαθα πλάκα με το σανσα , όχι καλύτερο βέβαια , αλλά για τα λεφτά του και το μέγεθος του , τρομερό :worshippy: !
Ευχαριστώ που το προτείνατε παιδιά :ADFADF1: , να είστε καλά ! ( μεγάλο μήνυμα ,αλλά είπα ένα μικρό review χρείαζετε )

Αγόρασα το Sansa Clip Zip της Sandisk και είμαι υπερευχαριστημένος με την απόδοση και την εργονομία του! http://www.sandisk.com/products/music-video-players/clip-zip/

Του έβαλα και το τελευταίο Rock Box και ένα Skin για … πρεσβύωπες :-p και είναι τέλειο!

SANSA.jpg

Μπορει να οδηγήσει τα AKG Κ240 Studio (όχι σε εξωφρενικές εντάσεις), αλλά βάζοντας πάνω τα μικρά Sennheiser PX-100 III (http://en-us.sennheiser.com/stereo-headset-travel-lightweight-px-100-iii) το αποτέλεσμα (και η ένταση) είναι πολύ πάνω από τις προσδοκίες που είχα όταν το αγόραζα.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα :ears:

Last edited: