Ασχετίδης θέλει να βελτιώσει την εμπειρία ήχου στο σπίτι του. Παρακαλώ βοήθεια :)

Παιδιά όπως έχω γράψει και παραπάνω έχω βρει :

1. Ένα σετ Polk Audio S50
2. Ένα σετ S10e
3. Ένα S30.
Σύνολο 650 ευρώ

Τα παραπάνω είναι συμβατά μεταξύ τους;
Μπορείτε να μου προτείνετε 2-3 ενισχυτές ώστε να κάνω αντίστοιχα έρευνα αγοράς;

Υπάρχει ο Denon AVR-X1600H στα 469 , υπάρχουν αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιριών για να ψάξω για κάποιο deal;

Μήπως είναι υπερβολή για το παραπάνω και θα μπορούσα να πάω σε φθηνότερη λύση;

Και μια τελευταία ερωτησούλα.

Πείτε ότι τα παίρνω και τα έχω μέσα σε 10-15 ημέρες.

Θα μπορώ να τα στήσω μόνος μου σπίτι ή θέλει ειδικό εξοπλισμό;

Ευχαριστώ.

Θα χρειαστείς και ένα sub για να βοηθήσεις τον ενισχυτή.

Με sub και τα ηχεία δηλωμένα small μπορείς να ξεκινήσεις και από έναν βασικό όπως τον Denon AVR-Χ1600H που λέει ο λόγος.

Στο επόμενο βήμα που είναι το στήσιμο, όσο περισσότερα εργαλεία έχεις τόσο καλύτερα, όπως και αν μπορέσεις να φέρεις κάποιον επαγγελματία να σου τα ρυθμίσει ο οποίος έχει ειδικό εξοπλισμό είναι ακόμα καλύτερα (και ιδανικό και καθόλου αγχωτικό και απογειώνεται το σύστημα και εν τέλει κερδίζεις την ηρεμία σου γιατί δεν θα έχεις να ασχοληθείς με όλο αυτό).

Τώρα αν μιλάς για ένα απλό bass management και ορισμένες πολύ βασικές-απλές ρυθμίσεις, αυτές τις κάνεις και μόνος σου.

Θα χρειαστείς και ένα sub για να βοηθήσεις τον ενισχυτή.

Με sub και τα ηχεία δηλωμένα small μπορείς να ξεκινήσεις και από έναν βασικό όπως τον Denon AVR-Χ1600H που λέει ο λόγος.

Στο επόμενο βήμα που είναι το στήσιμο, όσο περισσότερα εργαλεία έχεις τόσο καλύτερα, όπως και αν μπορέσεις να φέρεις κάποιον επαγγελματία να σου τα ρυθμίσει ο οποίος έχει ειδικό εξοπλισμό είναι ακόμα καλύτερα (και ιδανικό και καθόλου αγχωτικό και απογειώνεται το σύστημα και εν τέλει κερδίζεις την ηρεμία σου γιατί δεν θα έχεις να ασχοληθείς με όλο αυτό).

Τώρα αν μιλάς για ένα απλό bass management και ορισμένες πολύ βασικές-απλές ρυθμίσεις, αυτές τις κάνεις και μόνος σου.

Φίλε σε ευχαριστώ θερμά.
Οπότε :

1. Τα ηχεία είναι συμβατά μεταξύ τους.
2. Πες ότι το sub το παίρνω σε μερικούς μήνες , θα παίζουν; Αν δε βάλω το sub αλλάζει κάτι προς το χειρότερο/δυσκολότερο στις ρυθμίσεις;
3. Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις 2-3 επιλογές αντίστοιχες του DENON; Επειδή το ψάχνω και έξω ίσως βρω κάτι σε προσφορά και μπορέσω να βάλω από τώρα και το SUB με μικρό τέντωμα του budget.

Και πάλι ευχαριστώ.

Αν ανέβεις ένα σκαλοπάτι δες τον Denon AVR-X2700H ή και τον Yamaha RX-V6A. Ο Yamaha έχει αποκτήσει και φήμη ότι είναι "θηριάκι" στην κατηγορία του.

Αυτό που γράφω για το sub, αφορά την αποφόρτιση του ενισχυτή από τις απαιτήσεις των πολλών ηχείων. Χωρίς sub σύστημα 5.0 και με το τροφοδοτικό του ενισχυτή να έχει να τροφοδοτήσει ισχύ σε τόσα κανάλια και τουλάχιστον τα εμπρός σε πλήρες φάσμα, τα πράγματα δυσκολεύουν για τον ενισχυτή από πλευράς φορτίου.

Αν δεις μετρήσεις δηλαδή ενισχυτών στα 2 και σε 5 κανάλια με σήμα πλήρους φάσματος, θα δεις ότι η ισχύς πέφτει αρκετά ανά κανάλι.

Τα ηχεία που είναι από την ίδια σειρά, είναι καλό. Γιατί ξεκινάς με ηχεία που έχουν τον ίδιο ηχητικό χαρακτήρα, το οποίο με τη σειρά του θα διευκολύνει τις όποιες διορθώσεις στην απόκριση. Ακόμα και μικρές να είναι αυτές οι διορθώσεις που θα γλυτώσεις, καλό είναι.

Αν ανέβεις ένα σκαλοπάτι δες τον Denon AVR-X2700H ή και τον Yamaha RX-V6A. Ο Yamaha έχει αποκτήσει και φήμη ότι είναι "θηριάκι" στην κατηγορία του.

Βρε σατανά , εκεί κοντά στα 500 εννοώ μη με ανεβάζεις και άλλο!! :devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Επόμενη χαζή ερώτηση. Για SUB πρέπει να πάω υποχρεωτικά στο 10αρι της Polk που είναι και το μικρότερο; Ή μπορώ να επιλέξω και άλλης εταιρίας εφόσον μιλάμε για αυτοενισχυζόμενο ηχείο;
Ρωτάω γιατί μπορεί να είναι too much ήχος , έτσι που το βλέπω.. :drummer:

Βρε σατανά , εκεί κοντά στα 500 εννοώ μη με ανεβάζεις και άλλο!! :devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Επόμενη χαζή ερώτηση. Για SUB πρέπει να πάω υποχρεωτικά στο 10αρι της Polk που είναι και το μικρότερο; Ή μπορώ να επιλέξω και άλλης εταιρίας εφόσον μιλάμε για αυτοενισχυζόμενο ηχείο;
Ρωτάω γιατί μπορεί να είναι too much ήχος , έτσι που το βλέπω.. :drummer:

Σου προτείνω μηχανήματα που είναι δοκιμασμένα, αξιόπιστα και γενικότερα αποτελούν τις καλύτερες επιλογές στη κατηγορία τους. Δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα δεδομένα των μηχανημάτων που υπάρχουν. Αυτά υπάρχουν, αυτά ξεχωρίζουν, αυτά προτείνω.

Σε sub θα σου πρότεινα να δεις ένα SVS PB-1000 αν θέλεις κάτι καλό σε sub (σημαντικό το καλό sub να μπορεί να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα).

Αλλιώς από την ίδια σειρά ηχείων που έχεις το HTS12 είναι αυτό που θες. Το HTS10 το έχω χρησιμοποιήσει με τα S50 και είναι ψιλο-οκ αλλά θα ήθελα κάτι λίγο μεγαλύτερο σε μεγάλο χώρο.

Φίλε μου καλησπέρα.

Γνώμη μου είναι πως η σειρά των ηχείων είναι: L-R, SUB, κεντρικό , surround, atmos.

Οπότε στη θέση σου, αν το budget δεν έβγαινε με τίποτα και έπρεπε να κάνω περικοπές, θα ξεκινούσα με Left-Right & SUB, ειδικά αφού σε ενδιαφέρει και η μουσική.

Και μην έχεις αμφιβολίες.
Καλύτερα θα παίζει από μια ηχομπάρα.

Απλώς μετά, ακομα και να μην το είχες στα πλάνα σου, θα αρχίσεις να τρώγεσαι για πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. Και εκεί ένας AV θα σου φανεί χρήσιμος σε σχέση με ένα δικάναλο.

Άσε που και με αυτό να μείνεις, καλύτερη ενσωμάτωση του subwoofer θα έχεις & ρύθμιση των ηχείων λόγω ισοστάθμισης που διαθέτουν οι AV.

Πάντως μην αφήσεις το SUB για τα περιφερειακά.
Το κέρδος και η εμπειρία ακρόασης είναι κατά πολύ υπέρ του SUB.

Εκτός αν έχεις την οικονομική άνεση να πας κατευθείαν για όλο το πακέτο.

Αλλά και πάλι, για δεδομένο budget, θα έπαιρνα το καλύτερο subwoofer που θα μπορούσα. Μην κάνεις εκπτώσεις σε αυτό.

Φιλικά πάντα.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Μήν τα πάρεις όλα μαζί αν θέλεις να κάνεις όσο γίνεται σωστότερες επιλογές βάση του buget σου.ξεκινα με av όσο καλύτερο μπορείς με 2 ηχεία και μετά sub μετά κεντρικό μετά σαραουντ.

Παιδιά όπως έχω γράψει και παραπάνω έχω βρει :
1. Ένα σετ Polk Audio S50
2. Ένα σετ S10e
3. Ένα S30.
Σύνολο 650 ευρώ
Μπορείς να μην πάρεις Tower, αλλά βάσης και για μπροστά και να χώσεις λεφτά στο σαμπ.
Μα είσαι απόλυτα σίγουρος για την τιμή; Μου φαίνεται για τιμή USA όχι Ελλάδας!

Αν τα είδες από amazon τα s50e είναι με το τεμάχιο.
Οπότε βάλε επί δύο 😂😂

Φίλε σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Η τιμή που αναφέρω είναι για σετ.

Ε άμα βρήκες κελεπούρι πες και από που αυτή η τιμή .
Έτσι βοηθάς πιθανόν κάποιον που ψάχνεται
Όπως ζητάς βοήθεια ανοίγοντας το thread , βοήθα και εσύ

Καλησπέρα ,

Λόγω υποχρεώσεων και ταξιδιών το άφησα λίγο το θέμα μέσα στην εβδομάδα.

Επανέρχομαι όμως καθώς όσο διαβάζω , τόσο καλύτερα καταλαβαίνω τι είναι αυτό που θα με καλύψει καλύτερα.

Με βάση ενδελεχή έρευνα αγοράς, ταυτόχρονης προσπάθειας εξάντλησης του budget χωρίς να πληρώσω υπεραξίες λόγω COVID αλλά κυρίως λόγω επανεξέτασης των αναγκών μου και της χρήσης που θα γίνει αλλάζω ρότα.

Θα κινηθώ σε κάποιο σχετικά ποιοτικό ενισχυτή στέρεο ο οποίος απλά θα πρέπει να έχει μια ψηφιακή είσοδο (είτε optical , είτε HDMI) ώστε να μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση και κάτι επέκταση τις υπόλοιπες συσκευές μου. Η παρουσία USB ίσως μου δώσει τη δυνατότητα να τον κάνω και WIFI αν πάω σε κάποια πιο φθηνή λύση.

Από εκεί και πέρα μένουμε με τα Polk S50 τα οποία έχω βρει σε εξαιρετική τιμή και ψάχνουμε για sub που θα ολοκληρώσει το πακέτο.

Από ενισχυτές έχω δει τους :

1. Yamaha 303h οποίος βγαίνει στα 300 και έχει μια έξοδο optical και μια Ethernet.

2. Yamaha 404h ο οποιος είναι λίγο καλύτερος και είδα τον έχει αγοράσει πρόσφατα και άλλο μέλος του φόρουμ.

3. Denon 800H ο οποίος είναι έχει όλες τις θύρες μπορεί να μου χρειαστούν EVER με 5HDMI , 2 optical , Ethernet , κλπ αλλά βγαίνει στα πάνω από 500.

4. Marantz NR1200 με λίγο μικρότερη ισχύ από τον Denon αλλά το καλύτερο πακέτο streamer που κυκλοφορεί σε αντίστοιχα λεφτά.

Τι προτείνετε παιδιά;

Παρακαλώ να μεταφερθεί και στο αντίστοιχο forum του δικαναλου.

Ευχαριστώ θερμά.

Στους Yamaha εννοείς τον R-N303D και R-N402D μάλλον.

Εάν ναι, τότε θα πρέπει να δεις κατ' αρχήν αν θα σου είναι χρήσιμο το HDMI switching που έχουν οι δύο από τους τέσσερις ενισχυτές.

Επίσης, εφόσον θα μπει sub, από τους τέσσερις ενισχυτές, εκείνοι με τα HDMI έχουν πλήρες bass management. Δηλαδή να ανακατευθύνουν τις χαμηλές συχνότητες των ηχείων προς το sub και τα ηχεία να παίζουν από μια συχνότητα και πάνω.

Μεταξύ του Denon και του Marantz υπάρχουν κάποιες διαφορές που αφορούν και τον ήχο τους.

Ε άμα βρήκες κελεπούρι πες και από που αυτή η τιμή .
Έτσι βοηθάς πιθανόν κάποιον που ψάχνεται
Όπως ζητάς βοήθεια ανοίγοντας το thread , βοήθα και εσύ

Καλησπέρα.

Έχω κάνει εγγραφή μέσω εταιρικού ΑΦΜ για αγορές με τιμολόγιο από 3-4 καταστήματα Γερμανία-Ιταλία. Δεν ξέρω αν στέλνουν λιανική και με τι κόστος.

Η διαδικασία δεν ήταν αυτόματη και έχω επικοινωνία μέσω email ώστε να μου στειλουν λίστες με στοκ. Επίσης οι τιμές έχουν μειωθεί κατόπιν προσωπικής γραπτής επικοινωνίας.

Τιμές μπορείς να βρεις στο geizhals.eu και στο idealo.it από όπου έκανα και εγώ έρευνα αγοράς.

Επίσης, εφόσον θα μπει sub, από τους τέσσερις ενισχυτές, εκείνοι με τα HDMI έχουν πλήρες bass management. Δηλαδή να ανακατευθύνουν τις χαμηλές συχνότητες των ηχείων προς το sub και τα ηχεία να παίζουν από μια συχνότητα και πάνω.

Μεταξύ του Denon και του Marantz υπάρχουν κάποιες διαφορές που αφορούν και τον ήχο τους.

Τι είναι το HDMI switching που αναφέρεις φίλε μου;

Και εγώ προς αυτούς τους 2 συγκλίνω.
Θα ήθελες να μου πεις πέρα από τη μεγαλύτερη ισχύ του Denon , τι διάφορες υπάρχουν;

Στο λέω γιατί η τιμή που βρίσκω για τον Denon είναι 100 ευρώ ακριβότερη και δε νομίζω ότι τα αξίζει. Άσε που σε όλα τα reviews ο Marantz βγαίνει overall καλύτερος.

Σε ευχαριστώ θερμά.

HDMI switch θα πει επιλογή μεταξύ πηγών που είναι συνδεμένες με HDMI στον ενισχυτή. Οι Yamaha δεν έχουν HDMI.

Ο Marantz παίζει καλύτερα είναι πιο μουσικός. Ο Denon είναι πιο στεγνός. Έχει και pre-out ο Marantz αλλά με τα ηχεία που έχεις δεν θα πολυχρειαστεί να δεις τελικό. Ωστόσο καλό είναι που υπάρχει.

Από ισχύ ο Marantz είναι 2x109 και ο Denon αντίστοιχα 2x141 στα 8Ω.

Και τα δύο μοντέλα παρουσιάστηκαν την ίδια εποχή και στο σχεδιασμό τους ακολουθείται audiophile προσέγγιση και τεχνικές εσωτερικά. Το ίδιο βέβαια μπορεί να πει κάποιος και για τη σειρά R-N της Yamaha. Δεν είναι δηλαδή ενισχυτές AV με λιγότερα κανάλια απλά, όπως η προσέγγιση που έχει σε αντίστοιχα μοντέλα η Pioneer και η Onkyo.

Τεσπα, θέμα για τη δικάναλη κατηγορία είναι.

HDMI switch θα πει επιλογή μεταξύ πηγών που είναι συνδεμένες με HDMI στον ενισχυτή. Οι Yamaha δεν έχουν HDMI.

Ο Marantz παίζει καλύτερα είναι πιο μουσικός. Ο Denon είναι πιο στεγνός. Έχει και pre-out ο Marantz αλλά με τα ηχεία που έχεις δεν θα πολυχρειαστεί να δεις τελικό. Ωστόσο καλό είναι που υπάρχει.

Από ισχύ ο Marantz είναι 2x109 και ο Denon αντίστοιχα 2x141 στα 8Ω.

Και τα δύο μοντέλα παρουσιάστηκαν την ίδια εποχή και στο σχεδιασμό τους ακολουθείται audiophile προσέγγιση και τεχνικές εσωτερικά. Το ίδιο βέβαια μπορεί να πει κάποιος και για τη σειρά R-N της Yamaha. Δεν είναι δηλαδή ενισχυτές AV με λιγότερα κανάλια απλά, όπως η προσέγγιση που έχει σε αντίστοιχα μοντέλα η Pioneer και η Onkyo.

Τεσπα, θέμα για τη δικάναλη κατηγορία είναι.

Σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σου.

Έχει κάποια διαφορά η σύνδεση των πηγών απευθείας στον ενισχυτή σε σύγκριση με τη σύνδεση με optical πάνω στο hub της Q8C;
Γιατί τώρα έχω συνδεδεμένες τις συσκευές στο hub της τηλεόρασης με HDMI (ΧΒΟΧ, PS , SHIELD , NOVA) και έχω συνδέσει με optical την TV με τη μπάρα.
Οπότε το switch το κάνω από την τηλεόραση. Η μόνη διαφορά που διαπίστωσα είναι ότι την ένταση του ήχου μπορώ να τη ρυθμίσω μόνο μέσα από τη μπάρα.

Πιστεύεις ότι αξίζει η διαφορά του Yamaha N303D με τον Marantz; Είναι 200 ευρώ.

Ρωτάω γιατί ΑΝ κατάλαβα καλά με τον 303D θα μπορώ να τον συνδέσω μέσω ethernet και να γίνει ουσιαστικά "ασύρματος" ώστε να μπορώ να streamαρω ότι θέλω από φορητές συσκευές ενώ μέσω optical θα συνδεθεί στο hub της TV όπως η μπάρα.

Οπότε η κύρια διαφορά είναι αυτό που αναφέρεις με το subwoofer για το οποίο ψάχνω ακόμα.
Το SVS που μου πρότεινες πολύ καλό αλλά δυσεύρετο σε λογική τιμή :(