Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Λοιπόοον.....
Το Σάμσουνγκ είναι πάρα πολύ ωραίο, το G series. Όντως πιο μεγάλο από τα άλλα, και μου φάνηκε και πολύ ποιοτικό. Μου το αφήνουν γύρω στα 2.350.
Επειδή είναι αρκετά τσιμπημένο, έχουμε καμιά άλλη εναλλακτική; Είδα και τις ντουλάπες της LG, αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι... λίγο φτηνοδουλειά σε σχέση με το Σάμμυ.

Γιώργοοοοοο βοήθεια!

Δυστυχώς και εγώ δεν αγόρασα τίποτα ακόμα. Είπα να περιμένω την επιδότηση (που να δουμε αν και πότε θα έρθει...)

Αν μιλάς για το RSG5FURS της samsung είναι ωραίο ψυγείο, αλλά με παραξενεύει ένα πράγμα: τόσο ακριβό ψυγείο και να μην βγάζει τριμμένο πάγο;
Επίσης κανένας δεν ξέρει να μου πει αν έχει 2 μοτέρ όπως έχουν για παράδειγμα τα liebher (που κανείς δεν έχει).

Από αυτά που είδα στα μαγαζιά και εμένα μου άρεσε αρκετά. Αλλά με προβληματίζει λίγο το value for money...

Κι εγώ τις ίδιες σκέψεις έχω. Δεν βγάζει τριμμένο; Δεν το ήξερα, απορρίπτεται.

Λέω να πάω στην κλασική και αξιόπιστη λύση της GE αλλά δεν βρίσκω πουθενά ελληνικό ή έστω ευρωπαικό site με αριθμούς μοντέλων για να μην μου πασάρουν το στοκ του 2001.....

Νομίζω ότι δεν βγάζει, αλλά δεν είμαι και σίγουρος...
Όσο για κωδικούς μοντέλων, κάπου είχα βρει... Ναι, το στοκ είναι λίγο πίσω χρονολογικά...

Πώς γίνεται και όοοολα τα μαγαζιά έχουν μοντέλα παντελώς άσχετα με τα υπάρχοντα στο Ιντερνετ; Είναι και όλα γεμάτα με φτηνά- μικρά ψυγειάκια, άντε να ψωνίσεις....

Ξέρει κανένας μαγαζί στην Θεσσαλονίκη με καινούρια μοντέλα καλών ψυγείων;
MediaMarkt και Σαραφίδης ήδη τσεκαρίστηκαν, δεν έχουν τίποτα....

Αναβιώνω ένα νήμα από τα παλιά... :smash:

Τελικά, μόλις μετά από 3 χρόνια (!) αγόρασα νέο ψυγείο (τέλος Μαΐου). Ένα samsung RSG5PURS (http://www.samsung.com/gr/consumer/home-appliances/refrigerator/side-by-side/RSG5PURS1/EUR).

Και έχω μείνει κατευχαριστημένος... :tdown:
Μετρήστε θέματα:
  1. Το ψυγείο ήρθε με μια σπασμένη λεκάνη κατάψυξης, και με ένα γδαρμένο τζάμι συντήρησης. Επικοινωνία με το σέρβις, ήρθαν, ελέγξανε το ψυγείο και την κούτα (!) [που φυσικά έτρεχα να πάρω από τα σκουπίδια]. Τελικά, αφού αποφάσισαν ότι δεν τα έσπασα εγώ, έφεραν άλλα.
  2. Το ψυγείο είχε πρόβλημα με την πόρτα της συντήρησης, σε ένα σημείο στην κορυφή της, στο πλευρό που κοιτά την πόρτα της κατάψυξης δεν ήταν βαμμένο καλά (το βερνίκι πάνω από το ανοξείδωτο). Ήρθε τεχνικός, πήρε φωτογραφίες, και το πόρισμα ήταν αλλαγή πόρτας. Έφεραν νέα πόρτα, η οποία δεν ήταν ακριβώς όμοια με της αρχική (η νέα δεν είχε το λογότυπο samsung χαραγμένο στο ατσάλι, αλλά 2 τρύπες που έβαλαν ένα πλαστικό λογότυπο). Η τοποθέτηση μέτρια, άφησαν τις ζελατίνες και την βίδωσαν με τις ζελατίνες, οι οποίες σε διάφορα σημεία δεν μπορείς να τις βγάλεις (αφού έχουν βιδωθεί πράγματα πάνω τους). Και το πορτάκι του mini-bar ανοίγει και κλείνει δυσκολότερα πλέον.
  3. Στο ενδιάμεσο μέχρι να αλλαχθεί η πόρτα της συντήρησης, χάλασε το πάνελ ελέγχου. Άναβαν τυχαία εικονίδια και τμήματα αριθμών. Αλλάχτηκε και αυτή η πλακέτα.
  4. Την Κυριακή 26 Αυγούστου, το ψυγείο έσβησε εντελώς (δεν ξέρω πόσες ώρες, στις 1 το βράδυ το κατάλαβα που πήγα να βάλω νερό). Δεν λειτουργούσε τίποτα, δεν άναβαν καν τα φώτα όταν άνοιγες την πόρτα. Έβαλα θερμόμετρο στην κατάψυξη, +6 Κελσίου. Διακοπή του ρεύματος, καμιά μεταβολή. Τελικά το άφησα εκτός ρεύματος 5-6 λεπτά, και όταν άκουσα ένα "κλικ" από το πίσω μέρος, το έβαλα ξανά και ξεκίνησε. Σε επικοινωνία με την σάμσουνγκ και τον τεχνικό, δεν ξέρουν τι έπαθε και αν έχει θερμοστάτη.
  5. Φυσικά το θερμόμετρο έμεινε μέσα στην κατάψυξη. Ποτέ δεν κατέβηκε κάτω από τους -12, το ψυγείο δεν παγώνει πλέον. Το πρόβλημα ίσως ξεκίνησε μια βδομάδα πριν το περιστατικό που έκλεισε μόνο του, γιατί είχε μειωθεί ο ρυθμός που έβγαζε παγάκια (τόσο που έβαζα ξανά παγοκυψέλες στην κατάψυξη). Αφού με έστησε μια μέρα, σήμερα ήρθε ξανά ο τεχνικός της σάμσουνγκ, και μέτρησε θερμοκρασίες. Λίγο πολύ ταίριαζαν με αυτές που μέτρησα και εγώ, κάπου στο -12 (ενώ το ψυγείο είναι ρυθμισμένο για -21). 20 λεπτά με το "turbo freeze", και κατέβηκε μέχρι τους -17, και αυτό στην έξοδο του αέρα. Όταν το έβγαζε, έδειξε -13... Η συντήρηση είναι "εντάξει" (σε ρύθμιση 1 το θερμόμετρο δείχνει 3.7 :furious3:). Το πόρισμα; Θα βγάλουμε τα τρόφιμα, θα ξηλώσουμε το πίσω μέρος της κατάψυξης, και θα αλλάξουμε "θερμιστόρ" (αισθητήρα θερμοκρασίας).

Φυσικά στην ερώτηση, "αν αλλάξουμε αισθητήρα και δεν φτιάξει, μετά θα αλλάξεις και μοτέρ", απάντηση δεν πήρα...

Φυσικά, σήμερα πήρα τηλέφωνο την σάμσουνγκ, και ζητάω αλλαγή του ψυγείου με νέο. Η απάντηση είναι ότι θα εξετάσουν την περίπτωση, και θα μου απαντήσουν, σε 6 εργάσιμες...

Αυτά τα ολίγα από το "νέο" μου ψυγείο... :2thumb22sup:

Pitsos Princess αγορα το 1966.
46 χρόνια αδιακοπης και απροβληματιστης λειτουργίας.

Μόνο λάστιχο της πόρτας αλλαξα πριν καμία 10αρια χρόνια....

Θέλει που και που αποψυξη βέβαια...

Όταν είχα διαλέξει ψυγείο, είχα ως βασικό κριτήριο τον θόρυβο.

Βάσει specs λοιπόν ένα Samsung ήταν πιο αθόρυβο με διαφορά.

Παραλαμβάνω λοιπόν το Samsung και το βάζω να παίξει..

Το αποτέλεσμα; Αναγκαζόμουν να κλείνω την πόρτα της κουζίνας τα βράδια. Τόσο άσχημα.

38db my ass..

θα επεσες στην περιπτωση.
Εγω με ενα LG που λογικα θα εχουν παρομοια τεχνολογια, οχι απλως ειμαι ευχαριστημενος αλλα θεωρω οτι ειναι το καλυτερο ψυγειο που ειχα ποτε μου.
Βαζεις λαχανικα και μετα απο 1 εβδομαδα, εχουν την οψη σαν να τα πηρες χθες. Σε bosh 10ετιας που ειχα, πανω απο 3 μερες δεν κραταγαν.

Για οικιακές συσκευές, B.S.H. (Bosh - Siemens - Pitsos)

http://www.bsh-group.gr/

Aν δεν θέλεις φυσικά να τα σκάσεις για Miele..... Tα υπόλοιπα είναι φύκια και τα πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες....

Εκαστος στο είδος του.....

Ακούς εκεί...... ψυγείο Samsung...... :p

H miele δεν βγάζει ψυγείο με παγάκια και νερό. Το προηγούμενο ήταν miele, αλλά δεν ήταν καλό. Πάγωνε βεβαια, αλλά γέμιζε νερό η συντήρηση, και πάγο η κατάψυξη.

Όταν είχα διαλέξει ψυγείο, είχα ως βασικό κριτήριο τον θόρυβο.

Βάσει specs λοιπόν ένα Samsung ήταν πιο αθόρυβο με διαφορά.

Παραλαμβάνω λοιπόν το Samsung και το βάζω να παίξει..

Το αποτέλεσμα; Αναγκαζόμουν να κλείνω την πόρτα της κουζίνας τα βράδια. Τόσο άσχημα.

38db my ass..

Δημήτρη θέλει ανεμιστηράκι αθόρυβο.
Δε νομίζω ο συμπιεστής να έκανε τόσο θόρυβο!
Μα καλά είχε τόση διαφορά σε σχέση με τα χαρτιά;

Εγώ Κώστα έχω Liebher και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Προφανώς. Είναι μία εταιρεία γνωστή για τα ψυγεία της. Οπως και η General Electric....

H miele δεν βγάζει ψυγείο με παγάκια και νερό. Το προηγούμενο ήταν miele, αλλά δεν ήταν καλό. Πάγωνε βεβαια, αλλά γέμιζε νερό η συντήρηση, και πάγο η κατάψυξη.

Στο σπίτι τα έχω πάρει όλα Siemens. 9ος χρόνος χωρίς πρόβλημα. Βέβαια, καθότι εργένης, πλην του ψυγείου οι άλλες συσκευές δεν πολυζορίζονται..... :p

Ψυγείο Miele των 1200 euro, αγορασμένο το 2005, εμφάνισε πρόβλημα από το 2010, η μόνιμη επωδός του "μάστορα" της Miele "κάνε απόψυξη", ξανά οκ για 3-4 μήνες, μετά πάλι τα ίδια...Η κατάψυξη να ανεβοκατεβαίνει από -18 μέχρι 0 και τούμπαλιν. Σκάω 150 ευρώ πριν 5 μήνες για αλλαγή αισθητήρα θερμοκρασίας στην κατάψυξη και ξαναχαλάει τον Ιούλιο. Αυτή τη φορά το παίρνει ο τεχνικός και μετά από δοκιμές αποφαίνεται ότι ο συμπιεστής θέλει αλλαγή, δεν μπορεί να κρατήσει συντήρηση και κατάψυξη. Με παίρνουν τηλ από Miele και μου προσφέρουν έκπτωση 30% είτε για αγορά νέου ψυγείου, είτε για επισκευή αυτού. Κόστος επισκευής 300 ευρώ (με την έκπτωση)...Την ίδια μέρα αγόρασα ένα LG των 450 ευρώ. Αν πάει 10 χρόνια είμαι υπερευχαριστημένος. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά πλέον δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξαναπάρω Miele.

Eιχα ενα Miele πριν πολλα χρονια αγορασμενο πανακριβα και η ικονα που εχω απο εκεινο το ψυγειο ειναι ενας μεγαλος ανεμιστηρας[που εβαζα απο πισω απο το ψυγειο] να ψυχει το μοτερ και σερπαντινα καθε καλοκαιρι.Μετα απο δυο πανακριβες επισκευες αποσυρθηκε και η επομενη επιλογη ηταν Liebher[παραγει και εκσκαφεις] με 2 μοτερ που παραμενει ακομη απροβληματιστα σε λειτουργια .
Στο σπιτι που μενω τωρα εχω ενα Pitsos [παντα με 2 μοτερ] που λειτουργει εδω και 15 χρονια απροβληματιστα.
Μην αγορασετε σε καμμια περιπτωση ψυγειοκαταψυκτη με ενα μοτερ κλασης Α

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Συμφωνώ μαζί σου αν και την πάτησα...

το κακο ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλοι ψυγειοκαταψυκτες με 2 μοτερ σημερα ,λογω κλασης Α που ειναι μια τεραστια ΜΠΟΥΡΔΑ γενικως.Στα θερμα κλιματα οπως το δικο μας το ενα μοτερ δουλευει συνεχεια σχεδον για να ικανοποιησει τις αναγκες ψυξης ,αλλα βεβαια ειναι ταξη Α.
Επισης στην αδελφη μου που εχει παρει κουζινα siemens ταξη Α το φαγητο για να ψηθει στο φουρνο θελει ωρες και ωρες και επιπλεον βγαινει κατι αναμεσα σε βραστο και ψητο.Σκεφτεται να μεταφερει μια παλια κουζινα 20 ετων που εχει στο εξοχικο,για να μπορει να μαγειρευει.Δεν ξερω βεβαια αν συμβαινει σε ολες τις κουζινες ταξης Α αυτο

Εγώ με το General Electric inox διπλό δεν είναι ευχαριστημένος.
Έχει παγάκια και νερό.
Το νερό μόνο το Χειμώνα είναι παγωμένο, το καλοκαίρι απλά δροσερό σε ότι θερμοκρασία και αν έχεις το ψυγείο ή την κατάψυξη.
Επίσης τα πράγματα στο ψυγείο χαλάνε πολύ πιο εύκολα από άλλο Pitsos ψυγείο που είχα παλαιότερα.

Πιο παλιά είχα και ένα AMANA διπλό και αυτό, απλά χωρίς νερό και παγάκια και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.