Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Πιτσος 15ετια .. astro no frost

χαλαρά -30 η κατάψυξη

ευκολα 3-4 βαθμοι στην συντήρηση

με καυσωνα ...

Aκριβως τα ιδια και στο δικο μου Πιτσος,μια μερα ανεβασα[απο 2,5 το πηγα 3,0] λιγο την ψυξη στη συντηρηση και πηγε στους +2 βαθμους,ολα παγακια γινανε

Κατα την αποψη μου το προβλημα στα ψυγεια του ενος μοτερ,
ειναι ο διαμοιρασμος του κρυου αερα μεταξυ συντηρησης και καταψυξης.

Το μοναδικο μοτερ εχει την ισχυ για να ανταπεξελθει, αλλα τα συστηματα
με τα ανεμιστηρακια και τα κλαπετα πρεπει να δουλευουν τελεια
και να μην φραζονται με ειδη τροφιμων οι παροχες αερα της συντηρησης.

Επισης ενα μοτερ σημαινει περισσοτερα ηλεκτρονικα μερη στο ψυγειο
και αυτο δεν ειναι καλο.

Συμφωνω εν πολλοις με τους προλαλησαντες για την προτιμηση
στα δυο μοτερ. (αν και εγω τη πατησα με ενα μοτερ)

A, και προς θεου μη τυχον ξεχασετε μισανοιχτη καμια πορτα
σε ψυγειο νο φροστ με ενα μοτερ.
Χρειαζεται 24ωρη αποψυξη μετα για να λειτουργησει σωστα............

Last edited:
Η Miele είναι κορυφή σε ότι έχει να κάνει με νερό, πλυντήρια πιάτων ρούχων κλπ..
Ψυγείο Liebherr έχω κι εγώ(με δυο μοτέρ, κατόπιν προτροπής συγγενή ψυκτικού) και το μόνο πρόβλημα που έχω είναι οτι μου ψιλοκρέμασε η πόρτα και κάνει θόρυβο ο μεντεσές.. πέραν αυτού ουδέν!

υ.γ στο εξοχικό έχουμε ένα pitsos spazio(αν θυμάμαι καλά) και είναι σκυλί μαύρο.

Τα παλιά PITSOS είναι ακόμα πιο "σκυλιά".
Εγώ έχω ένα στο εξοχικό 30ετίας και ακόμα δουλεύει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Το να χρειάζεται λάστιχο πόρτας μετά από 30 χρόνια, μάλλον στα αναλώσιμα το τοποθετώ. :)

Προσωπικά πάντως, τα ψυγεία χωρίς παγάκια/νερό δεν τα θεωρώ σύγχρονα ψυγεία. Τα θέμα είναι να έχεις και ευκολίες.

Εγω κατέληξα σε ψυγειο ge της σειράς profile και είμαι πολυ ικανοποιημένος. Το νερο το καλοκαίρι όντως δεν είναι πολυ κρύο όμως.

Προσωπικά πάντως, τα ψυγεία χωρίς παγάκια/νερό δεν τα θεωρώ σύγχρονα ψυγεία. Τα θέμα είναι να έχεις και ευκολίες.

Παγάκια άντε ναι, το νερό δε νομίζω και τόσο.
Έτσι και αλλιώς για να έχεις αρκετό παγωμένο νερό για το καλοκαίρι, πρέπει πάλι να βάζεις μπουκάλια στο ψυγείο.
Το μόνο καλό είναι ότι έχουν φίλτρο και πίνεις καλύτερης ποιότητας νερό.
Τουλάχιστον εγώ τα μπουκάλια του ψυγείου από εκεί τα γεμίζω.
Βέβαια σιγά μην αλλάζω το φίλτρο κάθε 6μήνες που βγαίνει η ένδειξη.
Κάθε χρόνο μία φορά και πολύ του είναι. :)

Δυστυχώς τα φιλτρα της ge είναι πανάκριβα στην Ελλάδα. Ψάχνω να μου φέρουν απο Αμερική όπου κάνουν το ένα τρίτο της τιμής .

Τα μπουκάλια με το νερο τα βαρέθηκα, πάντα μένεις απο νερο και τα θεωρώ και ανθυγιεινά .

Πρόβλημα με το νερό, δεν είχα. Το νερό που βγάζει είναι δροσερό (τώρα που έχω την κατάψυξη στο -25 και έχει πραγματική θερμοκρασία -15 είναι πολύ πιο δροσερό).
Βάζω 2-4 παγάκια, και γεμίζω το ποτήρι, και έτοιμο. Έχω 3 μπουκάλια, τα οποία τα ανανεώνω κάθε μήνα, αν κάνει διακοπή νερού ή ρεύματος...
Γενικά, με τις παρεχόμενες ευκολίες δεν έχω πρόβλημα.

Πάντως αν θυμάμαι καλά τα ψυγεία έχουν κατηγοριοποιήση ανάλογα της γεωγραφικής περιοχής..
Δηλαδή όσα προορίζονται για κλίματα σαν τα δικά μας είναι σε άλλη κατηγορία σε σχέση με ψυγεία που προορίζονται πχ για σκανδιναβικές χώρες.

Ακριβως ετσι υπαρχουν δυο λατινικα γραμματα στο καθε μοντελο που αφορουν το κλιμα της χωρας για το οποιο προοριζεται το ψυγειο,αν θυμαμαι καλα.

Έχουν. Αν και το "υπο-τροπικό" που βάζουν την χώρα μας, σημαίνει εξωτερική θερμοκρασία μέχρι 38 Κελσίου.

Να μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν έχουμε έξω το ψυγείο μέσα το έχουμε!

Κρύο ανέκδοτο:
Γιατί αγοράζουν οι Εσκημώοι ψυγεία; Για να κρατάνε το φαγητό ζεστό.

Και γι' αυτόν που κορόιδεψε τα ψυγεία Samsung. Αυτή την εποχή οι κορεάτες έχουν την καλύτερη τεχνολογία στα ψυγεία. Απλά πρέπει να δείτε τα ακριβά τους μοντέλα κι όχι τα φτηνά.

Παντως ειτε ενα, ειτε δυο μοτερ, καλο ειναι,
αν εχουμε αμφιβολιες για την ψυκτικη αποδοση,
να ελεγχουμε που και που τη θερμοκρασια με θερμομετρο
μεσα στο ψυγειο, κατα προτιμηση μεγιστου-ελαχιστου.

Επισης ενα απλως δροσερο μπουκαλι νερο, πρεπει να μας υποψιαζει
οτι κατι δεν παει καλα με τη λειτουργια του ψυγειου.
Το μπουκαλι με το νερο των 4-5 βαθμων κελσιου, οσο δλδ πρεπει να εχει η συντηρηση,
ειναι εμφανως πιο κρυο απο το "δροσερο", και πιανει αμεσως εξωτερικη υγρασια,
μολις βγει απο το ψυγειο.

Να μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν έχουμε έξω το ψυγείο μέσα το έχουμε!

Κρύο ανέκδοτο:
Γιατί αγοράζουν οι Εσκημώοι ψυγεία; Για να κρατάνε το φαγητό ζεστό.

Και γι' αυτόν που κορόιδεψε τα ψυγεία Samsung. Αυτή την εποχή οι κορεάτες έχουν την καλύτερη τεχνολογία στα ψυγεία. Απλά πρέπει να δείτε τα ακριβά τους μοντέλα κι όχι τα φτηνά.

δεν είναι ανέκδοτο ..

σε σπίτι κολλητού φοιτητή στήν Φλώρινα χωρίς συνεχή θέρμανση και κλειστό τακτικά απο επισκέψεις προς το σπιτι . λαχανικά και φρούτα μπαίνανε στο ψυγείο να μην γίνουν γρανίτα ..

δεν είναι ανέκδοτο ..

σε σπίτι κολλητού φοιτητή στήν Φλώρινα χωρίς συνεχή θέρμανση και κλειστό τακτικά απο επισκέψεις προς το σπιτι . λαχανικά και φρούτα μπαίνανε στο ψυγείο να μην γίνουν γρανίτα ..

ανέκδοτο.... καθόλου ανέκδοτο. Φέτος για 9 μήνες όλα τα καταστήματα τροφίμων θερμαίνονταν εσωτερικά όλο το 24ωρο για να μην έχουν προβλήματα τα τρόφιμα με το κρύο.

Έχουν. Αν και το "υπο-τροπικό" που βάζουν την χώρα μας, σημαίνει εξωτερική θερμοκρασία μέχρι 38 Κελσίου.

Είναι επειδή δεν έχεις έρθει σπίτι μου στην Αθήνα καλοκαίρι 15:00 το μεσημέρι, για να δεις τι θα πει 38 βαθμοί μέσα στο σπίτι !

Re: Απάντηση: Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Ακριβως ετσι υπαρχουν δυο λατινικα γραμματα στο καθε μοντελο που αφορουν το κλιμα της χωρας για το οποιο προοριζεται το ψυγειο,αν θυμαμαι καλα.

Προβλεπόμενη θερμοκρασία περιβάλλοντος (°C)/ κλιματική κλάση
Η κλιματική κλάση υποδεικνύει τη θερμοκρασία (σε βαθμούς Κελσίου) στην οποία επιτυγχάνεται η βέλτιστη χρήση της συσκευής. Η κλιματική κλάση αναγράφεται στο τεχνικό εγχειρίδιο του προϊόντος, καθώς και στο εσωτερικό της συσκευής (συχνά πίσω από τα συρτάρια για φρούτα και λαχανικά).

Κλιματική κλάση Μέση θερμοκρασία περιβάλλοντος
SN Κάτω της ήπιας από +10 °C έως +32 °C
Ν Ήπια από +16 °C έως +32 °C
ST Υποτροπική από +18 °C έως +38 °C
Τ Τροπική από +18 °C έως +43 °C

Το aeg μου έχει κλιματική κλάση SN-Τ η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή εντός του σπιτιού μου είναι 32 °C και η θερμοκρασία της κατάψηξης έχει πέσει στους 14 °C όπως και κάθε ημέρα του καλοκαιριού!