Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Να προσέξεις πάντως την ενεργειακή τους κατανάλωση. Γιατί μπορεί να είναι και κλάση Α, αλλά πολλές ντουλάπες ρουφάνε το ρεύμα σαν τρελές...

Σκεύτομαι να αγοράσω ένα ψυγείο όχι πολύ ακριβό (το πολύ μέχρι 2000 ευρώ, άντε 2500 αν υπάρχει κάτι που τα αξίζει).

Για σπίτι προορίζεται γιατί 2500 σα να είναι πολλά λεφτά... Και με 1500 παίρνεις super ψυγείο!

Από μερικές βόλτες που έκανα, όλα ψιλο-ίδια μου φαίνονται, και σκεύτομαι να αγοράσω κάποιο από αυτά που βγάζουν παγωμένο νερό/παγάκια/τριμμένο πάγο.

Μόνο και μόνο για να έχεις παγάκια και νερό δεν αξίζει...Μαζί μάλλον με τα παγάκια και το νερό θα έχεις και φουσκωμένο λογαριασμό ΔΕΗ με τις ντουλάπες. Πάρε κάτι άλλο.

Φίλε αντώνη είχες ποτέ τέτοιο ψυγείο;

Όχι απλά αξίζει, επιβάλλεται. Εν έτει 2009 θα ασχολούμαστε ακόμη με παγοθήκες και αν θυμηθήκαμε να βάλουμε μπουκάλι νερό στο ψυγείο;

Κατ'αρχην να ξερεις οτι συντομα θα γινει προσφορα με αποσυρση παλαιων ψυγειων αναλογη με αυτη που γινεται τωρα για τα κλιματιστικα.

Οποτε οτι και να παρεις θα περιμενεις λιγο γιατι η διαφορα στην τιμη θα ειναι τεραστια.....

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχω παλιό να αποσύρω...

Φίλε αντώνη είχες ποτέ τέτοιο ψυγείο;

Όχι απλά αξίζει, επιβάλλεται. Εν έτει 2009 θα ασχολούμαστε ακόμη με παγοθήκες και αν θυμηθήκαμε να βάλουμε μπουκάλι νερό στο ψυγείο;

Άστα δράμα... Και ποτέ δεν υπάρχουν παγάκια στην κατάψυξη... :flipout:

2,5 χιλιάρικα.. για ενα ψυγείο.
Βασικά, επειδή στο ψυγείο βαζω λίγα πράγματα:
γάλα εχω καθημερινά απο το χωριό φρέσκο, δεν περισσεύει για το ψυγείο.
λαχανικά και φρούτα δεν βάζω, οτι θελω τα κόβω το πρωί, δεν τα παγώνω ποτε, χαλάει η γεύση, 43 χρονών είμαι, δεν τα βάλαμε ποτε σε ψυγείο....
Αυγά, 1-2 μέρες που μενουν, ποτε στο ψυγείο, χαλάνε αν τα δουλέψεις (μαρεγκα) μετα.
Νερό να πω την αλήθεια, βγαίνει απο την γεώτρηση παγωμένο μονο του..
Αναψυκτικά δεν πίνουμε.
Αντε να εχει κρέας στη συντήρηση και κάποια βότκα να κανει παρέα στο αψίνθιο στην κατάψυξη.
Χυμούς, τους φτιάχνουμε, τους πίνουμε, δεν τους αποθηκεύουμε
Βασικά και να μην ειχα δεν θα με πειραζε.. ΑΛΛΑ 2,5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
Τι βάζετε εκεί μέσα; για πόσο καιρό αποθηκεύεται τρόφιμα;
Πολλα μου φαίνονται.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ θα έλεγα.. Συγνώμη.

Δεν έχω να σου πω κάτι. Μόνο οτι στα όρια της λογικής του καθενός φαίνεται οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Τώρα για τα παραπάνω που λες, εν έτει 2009 και σε περίοδο οικονομικής κρίσης το μόνο που λείπει είναι και ένα ρομπότ (ή φιλιπινέζα, ρωσσίδα, ουκρανέζα με οτι βολεύεται ο καθένας) να βγάζει το νερό απ' το ψυγείο και να λέει "κάνε α" για να πιούμε!

Και εγώ αυτό πιστεύω. Δεν έχουμε πραγματική κρίση, έχουμε τεχνητή.
Η πραγματική κρίση χτυπάει βιομηχανίες που παράγουν κάτι. Η δική μας οικονομία που δεν παράγει τίποτα και είναι οικονομία υπηρεσιών δεν έχει ακόμα μπει στην πραγματική κρίση. (Κατά την γνώμη μου θα μπει αν δεν μαζέψει από τον τουρισμό αυτά που μαζεύει κάθε χρόνο).
Απλά οι εταιρίες με τις πλάτες της κυβέρνησης βρήκαν ευκαιρία να κάνουν πάρτυ και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Ευκαιρία να μειώσουν μισθούς και να διώξουν κόσμο. Ευκαιρία να πάρουν βοήθεια από το ΤΕΜΠΤΕ (ή πως το λένε).

Φυσικά και υπάρχει κρίση σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, που έχασε την δουλειά του ή του μειώθηκε ο μισθός. Φυσικά και υποφέρει ο καταστηματάρχης που πλέον ψάχνει τον πελάτη που δεν μπαίνει στο μαγαζί. Όμως όλα αυτά δεν οφείλονται στην διεθνή κρίση, παρά στην δική μας εσωτερική ανικανότητα.

Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι ξεπούλησαν τα ακριβά αυτοκίνητα και τώρα ξεπουλάν τα κλιματιστικά των 400+ ευρώ...

Να βρεις ενα που το πετανε.

Σβελτα....:grinning-smiley-043

Γιατί θα γίνει η απόσυρση άμεσα; Έχετε ακούσει τίποτα;
Γιατί εγώ μόνο το "αργότερα... πολύ αργότερα" άκουσα από τον Χατζηδάκη...

Nαι βρε παιδιά,γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω για την υποτιθέμενη απόσυρση ψυγείων? Μου έχει μπει στο μάτι ένα ωραίο Bosch......

Εγω θα σου προτεινω εκτος απο GE να δεις και τα AMANA και τα LEONAIR .Ειναι και τα δυο ακριβως ιδια με τα GE αλλα μπορεις να τα βρεις σε καλυτερες τιμες .
Επισης μικροτερου μεγεθους ψυγεια εξαιρετικα ειναι τα SHARP και τα HITACHI .
Παντως θα σου συνιστουσα να αποφυγεις οτι ψυγειο και να παρεις οθονες LCD καθως και διαφορες αλλες ηλεκτρονικες βλακειες διοτι ολα αυτα βγαζουν βλαβες και οι τιμες σε αυτα τα ανταλλακτικα ειναι εξωφρενικες

Και ένα Siemens που είδα δεν ήταν άσχημο. Κοιτάω για ψυγειοκαταψύκτη, μιας και ψυγείο ντουλάπα δεν χωράει η κουζίνα μου.Γενικά γνωρίζετε αυτά που έχουν οθονούλες χαλάνε εύκολα? Από εγγυήσεις είναι πάνω κάτω τα ίδια?
Θέλω να είναι no frost οπωσδήποτε και να παίζει κοντά στο 800άρικο...

Βασικά έχω την εντύπωση ότι όλα τα pitsos/siemens/bosch που πουλιούνται στην Ελλάδα βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο (της Πίτσος; ).
Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό...

Και εγώ αυτό πιστεύω. Δεν έχουμε πραγματική κρίση, έχουμε τεχνητή.
Η πραγματική κρίση χτυπάει βιομηχανίες που παράγουν κάτι. Η δική μας οικονομία που δεν παράγει τίποτα και είναι οικονομία υπηρεσιών δεν έχει ακόμα μπει στην πραγματική κρίση. (Κατά την γνώμη μου θα μπει αν δεν μαζέψει από τον τουρισμό αυτά που μαζεύει κάθε χρόνο).
Απλά οι εταιρίες με τις πλάτες της κυβέρνησης βρήκαν ευκαιρία να κάνουν πάρτυ και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Ευκαιρία να μειώσουν μισθούς και να διώξουν κόσμο. Ευκαιρία να πάρουν βοήθεια από το ΤΕΜΠΤΕ (ή πως το λένε).

Φυσικά και υπάρχει κρίση σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, που έχασε την δουλειά του ή του μειώθηκε ο μισθός. Φυσικά και υποφέρει ο καταστηματάρχης που πλέον ψάχνει τον πελάτη που δεν μπαίνει στο μαγαζί. Όμως όλα αυτά δεν οφείλονται στην διεθνή κρίση, παρά στην δική μας εσωτερική ανικανότητα.

Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι ξεπούλησαν τα ακριβά αυτοκίνητα και τώρα ξεπουλάν τα κλιματιστικά των 400+ ευρώ...

Η δική μας οικονομία παράγει.. μαύρο χρήμα και σε αυτό οφείλεται σχεδον εξ αλοκλήρου η αντοχή της.. Ας ελειπε η παραοικονομια (αντε και ο τουρισμος ) και θα βλέπαμε γλέντια..

Τελος παντων για τα ψυγεία νομιζω οτι η διαφορά που χώριζε παλαιότερα την GE (και τους Αμερικανους) γενικά από τα Ευρωπαικά και Γιαπωνέζικα μοντέλα εχει πλεον καλυφτεί. Σιγουρα ειναι καλά μηχανήματα αλλά μην ξεχνάμε οτι καινε αρκετό ρευμα (ακομα και τα Α) ..

PITSOS,BOSCH & SIEMENS μοιράζονται μεταξύ τους τα ιδια μηχανικά μερη με ελαφρά διαφορετικό εξωτερικό σουλουπι..

Εχω ακουσει πολύ καλά λογια για τα Sharp επίσης..

Η προσωπική μας επιλογή με την γυναικα μου πριν 9 μηνες που αλλάξαμε ψυγείο ηταν η LIEBHERR. Εταιρεια με παρόδοση στο χώρο (τα ψυγεία της Miele αυτή τα φτιαχνει), αριστη κατασκευή, A+ ενεργειακή απόδοση, εξαιρετική απόδοση στην ψύξη (επιτέλους παγωμενες μπύρες χωρις τηγ ανάγκη κατάψυξης :flipout: και εντυπωσιακά αθορυβη λειτουργία.). Οι τιμές τους τέλος νομίζω οτι ειναι αρκετά καλές για οτι προσφέρουν

Last edited:
Και ένα Siemens που είδα δεν ήταν άσχημο. Κοιτάω για ψυγειοκαταψύκτη, μιας και ψυγείο ντουλάπα δεν χωράει η κουζίνα μου.Γενικά γνωρίζετε αυτά που έχουν οθονούλες χαλάνε εύκολα? Από εγγυήσεις είναι πάνω κάτω τα ίδια?
Θέλω να είναι no frost οπωσδήποτε και να παίζει κοντά στο 800άρικο...

http://www.skroutz.gr/s/42209/Liebherr-Κ-3670-Premium.html

Δεν νομιζω οτι η υπαρξη οθόνης αυξανει την πιθανοτητα βλάβης, πλεον αυτά τα ηλεκτρονικά ειναι commodity, απεναντίας ξερεις με μια ματια τι συμβαίνει στο ψυγείο σου.