Χονδρικά ακούω γύρω στις 60-70 ώρες μουσική την εβδομάδα.
Οι 20-30 είναι από το βασικό μου σύστημα, οι υπόλοιπες 40 από spotify στη δουλειά και στο αυτοκίνητο.
Το "ακούω μουσική" σε διάφορα επίπεδα, από "κάνω ακρόαση" που είναι λίγες ώρες μέχρι "παίζει στο background" που είναι οι περισσότερες.
Ok, είμαι από τους τυχερούς που μπορώ να ακούω μουσική στη δουλειά μου, αλλά νομίζω ότι 10-20 ώρες την εβδομάδα τις ακούμε όσοι ασχολούμαστε με τη μουσική.
Και λέω "με τη μουσική" γιατί κάποιοι όντως ασχολούνται με τα μηχανήματά τους και όχι με τη μουσική. Αυτό το θεωρώ άλλο χόμπι.
Πως μπορεί να συγκριθεί αυτό το χόμπι και το κόστος του με ένα χόμπι του στυλ "μαζεύω ρολόγια", που σκάνε δεκαχίλιαρα για ρολόγια που βρίσκονται σε ένα συρτάρι και οι περισσότεροι κυκλοφορούν με ένα Casio των 50€; Που κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά με ένα ρολόι των 10.000€;
Από τη μία λοιπόν μιλάμε για κάτι που χρησιμοποιείς για πολλές ώρες και σου δίνει ευχαρίστηση, από την άλλη, απλά μία συλλογή.
Πολλοί με έχουν ρωτήσει γιατί τόσα λεφτά για ένα σύστημα και η απλή ερώτησή μου είναι "εσύ τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου".
Εντάξει, υπάρχουν και οι μίζεροι που δεν ασχολούνται με τίποτα, αλλά οι περισσότεροι έχουν σκάσει σεβαστά ποσά για τα αυτοκίνητά τους, ρολόγια, ψάρεμα, μουσικά όργανα, διαρκείας στο ποδόσφαιρο κλπ κλπ.
Πάντα λοιπόν υπήρχε και θα υπάρχει ο κόσμος που θέλει να ακούσει μουσική από ένα βαρβάτο σύστημα και ο κόσμος που ακούει μουσική από την τηλεόραση.
Αυτή η κατάσταση δεν θα ακουμπήσει μία εταιρία που πουλάει πικάπ, ηχεία και ενισχυτές των 5.000€.
ΙΜΗΟ θα τον ακουμπήσει κανονικά σε εταιρίες εισαγωγικών μηχανημάτων.
Γιατί απλά σε ένα χώρο που έπαιζαν μόνες τους, μπήκαν και άλλοι παίκτες στην αγορά με δούρειο ίππο το streaming.
Το "πάρε ένα εισαγωγικό σύστημα να παίζεις μουσική" έγινε "βάλε το spotify app στην τηλεόραση ή στο κινητό σου".
Γιατί όντως δεν τους νοιάζει πως ακούγεται.