Άσχημα νέα για Denon, Marantz, B&W

η ουσια ειναι μια....το 99 -αντε 95--τοις εκατο των ''ακουοντων'' ειτε μουσικη ειτε εκονα μετα μουσικης, δεν εχουν την 'μουρλα'' κ την ''αρρωστεια'' την δικη μας.....αρκουνται στα 100-500 ευρω στο συνολο...
δεν χρειαζεται ερευνα..κοιταξα ολο το σοι το δικο μου κ της συζυγου μεχρι κ 3ο βαθμο συγγενειας κ τους απογονους τους κ καταλαβα..χωρια οι φιλοι μου κ οι συναδελοι μου
υγ οι μισοι απ αυτους θεωρουν κ τα 500 ευρω πολλα, που δεν αξιζει τον κοπο να τα δωσουν
Εννοείται. Τώρα το κατάλαβες;
Κάποια στιγμή παλιά που έδειχνα τα ηχεία μου σε κάποιο φίλο ξέρεις ποια ήταν η απορια του ; (και δεν έκανε πλάκα) . Τι τα θες τόσο μεγάλα ηχεια; Κουφός είσαι;
Οπότε σταμάτησα κι εγώ να μιλάω. Όποιος καταλαβαίνει, καλώς. Εξάλλου δεν κατανοούν όλοι , τα πάντα.
Κι εμείς μπορεί να απορήσουμε όταν μας πει κάποιος ότι π.χ. πήρε μια ιστιοσανίδα από ανθρακονήματα , ελαφριά κλπ ΕΥΚΑΙΡΙΑ μόνο 30.000 ευρω.

Εγώ πάλι νομίζω πως είναι θέμα προτεραιοτήτων όπου τα 500€ είναι πάνω από το όριο της πλειοψηφίας.
Και ναι, μπορείς να ακούσεις μουσική και με πολύ λιγότερα.
Και μουσικόφιλο δε σε κάνει το σύστημα των χιλιάδων €.
Ούτε σινεφίλ ο προβολέας και η τεράστια οθόνη.
Ο ελιτισμός συνήθως απωθεί, δεν προσελκύει.

Εννοείται. Τώρα το κατάλαβες;
Κάποια στιγμή παλιά που έδειχνα τα ηχεία μου σε κάποιο φίλο ξέρεις ποια ήταν η απορια του ; (και δεν έκανε πλάκα) . Τι τα θες τόσο μεγάλα ηχεια; Κουφός είσαι;
Οπότε σταμάτησα κι εγώ να μιλάω. Όποιος καταλαβαίνει, καλώς. Εξάλλου δεν κατανοούν όλοι , τα πάντα.
Κι εμείς μπορεί να απορήσουμε όταν μας πει κάποιος ότι π.χ. πήρε μια ιστιοσανίδα από ανθρακονήματα , ελαφριά κλπ ΕΥΚΑΙΡΙΑ μόνο 30.000 ευρω.
Δεν του έβαλες μουσική να ακούσει; Αν δεν κατάλαβε και τότε, όντως ματαιοπονούσες.

Δεν του έβαλες μουσική να ακούσει; Αν δεν κατάλαβε και τότε, όντως ματαιοπονούσες.

Η δική μου εμπειρία είναι η εξής, και πάντα στην ίδια σειρά:

1. Φωτίζεται η μούρη τους και ενθουσιάζονται.
2. Με ρωτάνε "πόσο κάνει";
3. Τους λέω (για όποιον δε με ξέρει, δεν είμαι χαϊεντάς, μιλάμε για κόστος συστήματος όσο κάνουν τα καλώδια ηχείων άλλων εδώ μέσα).
4. Μου λένε "είσαι σοβαρός; κι εγώ μια χαρά μουσική ακούω με το ΧΧΧ που κάνει 50 ευρώ".

3. Τους λέω (για όποιον δε με ξέρει, δεν είμαι χαϊεντάς, μιλάμε για κόστος συστήματος όσο κάνουν τα καλώδια ηχείων άλλων εδώ μέσα).
4. Μου λένε "είσαι σοβαρός; κι εγώ μια χαρά μουσική ακούω με το ΧΧΧ που κάνει 50 ευρώ".
Ακριβώς ΑΥΤΟ απαντάνε όλοι. Σου πετάνε ένα: "σιγά την διαφορά για τόσα χρήματα Επομένως τσάμπα ο κοπος. Δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο επαφής.

• Like
Reactions: aoratos and vlad66

Και επειδή το είπε, πάει να πει ότι ισχύει κι όλας; 😂

Εγώ δεν χάνω χρόνο με το να εξηγώ τα αυτονόητα ποτέ. Το βάζω να παίζει, εντυπωσιάζονται και τέλος. Άμα θέλουν θα μπούνε κι αυτοί στο τριπακι να αποκτήσουν κάτι αντίστοιχο. Αλλιώς ας μείνουν με τα τενεκεδακια. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος, ούτε όλα είναι για όλους.

Και επειδή το είπε, πάει να πει ότι ισχύει κι όλας; 😂

Φυσικά και ισχύει. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτήρια στο τι απολαμβάνει.

Εσύ θα καθίσεις να ψάξεις για ένα πλαστικό κομμάτι μερικών χιλιοστών ώστε να το βάλεις στο τανκς μοντέλο και να μοιάζει με το άρμα που πολέμησε στο Κουρσκ; Ο φίλος μου ο Βαγγέλης θα το κάνει διότι είναι παλαβός με τα διοραματα.

Άλλοι δίνουν μισθούς για να βελτιώσουν τα παπάκια τους. Όχι μηχανές αλλά παπάκια ρε άνθρωπε.

Αυτοί λοιπόν είναι οι αγοραστές που καθορίζουν τις πωλήσεις. Διότι είναι πολύ περισσότεροι από τους λίγους audiophile. Όπως αντίστοιχα οι λίγοι εραστές της φωτογραφίας έχασαν τη μαγεία του σκοτεινού θαλάμου λόγω των κινητών τηλεφώνων που κατέκλυσαν την αγορά.

Πχ εσύ έχεις φιλματη μηχανή ή χρησιμοποιείς iphone; Το αυτοκίνητο σου είναι νορμάλ ή φτιαγμένο με turbo και nitro;

• Like
Reactions: Deneb
Ένα ακόμα σημείο το οποίο είδα να αλλάζει σιγά σιγά με τα χρόνια στον όμιλο, αφορά την απόφαση η οποία προήλθε προφανώς πάλι από κάποιο board of directors.

Η συμμετοχή περισσότερων σε πληροφορίες που αφορούσαν νέα μοντέλα που επρόκειτο να βγουν στην αγορά, διεκόπη και πλέον η συμμετοχή περιορίστηκε σε λίγους.
Όταν υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός, το έξυπνο της υπόθεσης ήταν ότι έτσι μπορούσαν να έχουν «ελεγχόμενες διαρροές» οι οποίες με τη σειρά τους αυξάναν την προσμονή και τις... προπαραγγελίες.
Αυτό τα τελευταία δυο χρόνια άλλαξε, δηλαδή μετά την εξαγορά από τη Masimo. Πιο μεγάλος όμιλος, πιο δύσκαμπτος ίσως. :cool:

Εξακολουθώ να λέω ότι όσο πετυχημένη ήταν η εξαγορά των Denon και Marantz από την Sound United to 2017 που πήγε τα πράγματα στην κορυφή και με διαφορά, άλλο τόσο ήταν αποτυχημένη η εξαγορά της Sound United από τη Masimo πριν δυο χρόνια.

Φυσικά και ισχύει. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτήρια στο τι απολαμβάνει.

Εσύ θα καθίσεις να ψάξεις για ένα πλαστικό κομμάτι μερικών χιλιοστών ώστε να το βάλεις στο τανκς μοντέλο και να μοιάζει με το άρμα που πολέμησε στο Κουρσκ; Ο φίλος μου ο Βαγγέλης θα το κάνει διότι είναι παλαβός με τα διοραματα.

Άλλοι δίνουν μισθούς για να βελτιώσουν τα παπάκια τους. Όχι μηχανές αλλά παπάκια ρε άνθρωπε.

Αυτοί λοιπόν είναι οι αγοραστές που καθορίζουν τις πωλήσεις. Διότι είναι πολύ περισσότεροι από τους λίγους audiophile. Όπως αντίστοιχα οι λίγοι εραστές της φωτογραφίας έχασαν τη μαγεία του σκοτεινού θαλάμου λόγω των κινητών τηλεφώνων που κατέκλυσαν την αγορά.

Πχ εσύ έχεις φιλματη μηχανή ή χρησιμοποιείς iphone; Το αυτοκίνητο σου είναι νορμάλ ή φτιαγμένο με turbo και nitro;

Είναι κεκαλυμένη αντίδραση όταν λες κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα όταν σου ζητήσει να το ακούσει και μετά πει αυτό, θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει και ο ίδιος κάτι τέτοιο. :sneaky:

Θα το δεχόμουν μόνο αν τον είχα βάλει με το ζόρι να ακούσει.

Εννοείται πως δεν ισχύει το ότι ακούει μια χαρά με 50 ευρώ. Γιατί πολύ απλά δεν ακούει.

Διαφορετικες αναγκες, διαφορετικες επιλογες.
Ειναι δυσκολο πλεον να πειστει καποιος για την αναγκαιοτητα ακριβων επιλογων.
Εξηγησεις οφειλουμε μονο στον εαυτο μας και αυτο με ειλικρινεια.

Εννοείται πως δεν ισχύει το ότι ακούει μια χαρά με 50 ευρώ. Γιατί πολύ απλά δεν ακούει.

Μια χαρά ακούει από το τρανζιστορακι, μια χαρά κινείται με το Dacia, μια χαρά φωτογραφίζει με το κινητό.

Δε θέλουμε ούτε mark Levinson, ούτε rolls Royce, ούτε Leica.

Από τη στιγμή που καλύπτει τις ανάγκες σου είσαι μια χαρά. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. Δεν θέλουν όλοι τα ακριβά γιατί απλά δεν καταλαβαίνουν όλοι τη διαφορά. Δώσε σε ένα τσοπάνη μια rolls Royce και πες μου αν καταλάβει διάφορα. Την άλλη μέρα θα το φορτώσει γίδια και τριφύλλι.

Μια χαρά ακούει από το τρανζιστορακι, μια χαρά κινείται με το Dacia, μια χαρά φωτογραφίζει με το κινητό.

Από τη στιγμή που καλύπτει τις ανάγκες σου είσαι μια χαρά. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. Δεν θέλουν όλοι τα ακριβά γιατί απλά δεν καταλαβαίνουν όλοι τη διαφορά. Δώσε σε ένα τσοπάνη μια rolls Royce και πες μου αν καταλάβει διάφορα. Την άλλη μέρα θα το φορτώσει γίδια και τριφύλλι.

Άλλο καλύπτω τις ανάγκες μου όπως-όπως, άλλο τις καλύπτω επαρκώς, άλλο τις καλύπτω με τον ενδεδειγμένο τρόπο και άλλο με καλύτερο τρόπο.

Δεν αφορά Rolls-Royce το παράδειγμα επ' ουδενί. Με έναν μεσαίο ενισχυτή AV και με ηχεία Klipsch είναι το παράδειγμα.

Εντάξει, με τον τσοπάνη δεν θα γίνει τίποτε αλλά είναι ακραίο παράδειγμα. Μιλάμε για νορμάλ καταναλωτές, δηλαδή εκείνους που έχουν ανάγκες σε έναν καταναλωτικό κόσμο.

και γω σου λέω ότι την άλλη μέρα θα πουλήσει τα γίδια, θα αγοράσει κοστούμι και θα σκάσει μύτη στο καφενείο του χωριού με την Rolls ...... :ROFLMAO:

Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Γνωστός μου ήρθε 2-3 φορές στο σπίτι, άκουσε μουσική απο το δικό μου σύστημα και όταν ήρθε η ώρα να φτιάξει man-cave έστησε και στερεοφωνικό. Με δανεικά ηχεία, με λαμπάτο προενισχυτή που κινεί ψηφιακούς τελικούς, με στρήμερ, dac, με πικάπ κληρονομιά απο γνωστό κλπ. Κοινώς, μπήκε στο τριπάκι. Αυτό που του άρεσε ήταν το γεγονός ότι το ηχοσύστημα μου είναι προσανατολισμένο μόνο στη μουσική και το ζήλεψε.

και γω σου λέω ότι την άλλη μέρα θα πουλήσει τα γίδια, θα αγοράσει κοστούμι και θα σκάσει μύτη στο καφενείο του χωριού με την Rolls ...... :ROFLMAO:

Το πιο πιθανό είναι να πουλήσει τη Rolls και να αγοράσει το τελευταίο Hilux.

Αυτό που έγραψα χτες - προχτές και τόνισε και ο έτερος συμφορουμίτης. Ο λαός θέλει ευκολία. Ο φίλος το έγραψε καλύτερα. "Θέλει spotify; Θα του προσφέρεις spotify."

Δεν διαφωνώ στην καμία ότι τα διακριτά εξαρτήματα είναι ποιοτικά. Αλλά ΔΕΝ ενδιαφέρει το 90% του κόσμου κάτι τέτοιο. Θέλουν απλά κάτι φτηνό και καλό. Και εννοείται διακριτικό. Οι ηχομπάρες έπιασαν γι' αυτό το λόγο. Διότι είναι διακριτικές. Το κεντρικό ηχείο θέλει ειδική θέση που δεν είναι διατεθειμένος ο άλλος να τη διαθέσει. Το ίδιο και ο ενισχυτής. Το έφερα και με δικό μου παράδειγμα. Πήγα σε ενεργά ηχεία για να γλιτώσω το χώρο στο γραφείο μου. Η επόμενη αναβάθμιση θα είναι πάλι τέτοια όταν το αποφασίσω. Αν και όταν κερδίσω το τζόκερ και μπορέσω τότε ναι θα στήσω κανονικό home cinema με διακριτά ηχεία και στο νταβάνι για Dolby Atmos. Μέχρι τότε δικάναλο.

Ο άλλος πρέπει να το ΘΕΛΕΙ ώστε να αγνοήσει τα νέα "μπιμπλίκια". Δεν είναι εύκολο όταν σου προσφέρουν το 70% της ευκολίας των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα. Τα SUV έχουν κυριαρχήσει για τον ίδιο λόγο. Έχουν το 70% των υπολοίπων. Λίγο χώρους, λίγο ύψος, λίγο ορατότητα και τα κάνεις όλα. Ναι ένα SW θα έχει πολύ μεγαλύτερους χώρους ή ένα εκτός δρόμου. Αλλά πόσες φορές θα πας διακοπές ή στο βουνό; 2-3 φορές το χρόνο; Αξίζει τις υπόλοιπες 360 μέρες να έχεις ένα άβολο όχημα;

Το ίδιο και εδώ. Πόσο συχνά θα κάνεις αποκλειστική ακρόαση; Δε νομίζω να το κάνεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; Οπότε γιατί να έχεις ένα ολόκληρο rack και 2 ηχεία τέρατα μέσα στα πόδια σου όταν ένα μικρούλι setup θα είναι αξιοπρεπές;

• Like
Reactions: Deneb
Αυτό το μεράκι και η ¨ψυχή" που αναφέρεις είναι ο κύριος λόγος που μικρές εταιρείες από την Ελλάδα κέρδισαν με το σπαθί τους τη διεθνή αναγνώριση ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αγορά. Ενδεικτικά αναφέρω την Tsakiridis Devices και Lab 12.

...Το ίδιο και εδώ. Πόσο συχνά θα κάνεις αποκλειστική ακρόαση; Δε νομίζω να το κάνεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;

Κάθε μέρα όχι αλλά κάποιες φορές την εβδομάδα. Ο καθένας μας όμως έχει διαφορετική ζωή, υποχρεώσεις, γούστα κλπ

... Οπότε γιατί να έχεις ένα ολόκληρο rack και 2 ηχεία τέρατα μέσα στα πόδια σου όταν ένα μικρούλι setup θα είναι αξιοπρεπές;

Γιατί μου αρέσει, με φτιάχνει ψυχολογικά, από μικρή ηλικία το ονειρεύομουν. Μικρό setup έχω με PC, dac και δύο ενεργά βάσης. Αξιοπρεπές και μια χαρά ακούω κι εκεί (Spotify & YouTube) αλλά το "κανονικό" σύστημα και καλύτερα ακούγεται και ικανοποιεί και τον ψυχολογικό τομέα που προανέφερα. Εκεί ασχολούμαι με τους δίσκους που όπως έχω ξαναπεί δεν χρησιμοποιώ αναλογική πηγή γιατί είναι καλύτερη ή χειρότερη, μου αρέσει αυτό που άλλοι βαριούνται. Η όλη διαδικασία (μυσταγωγία) του βινυλίου και το να βλέπω τον δίσκο να γυρίζει.

Το HiFi είναι χόμπι, εγώ το παραδέχομαι. Δεν είμαστε εδώ για την αγάπη της μουσικής, υπάρχουν καθαρά μουσικά forums γι' αυτό. Όλοι έχουμε ενδιαφέρον για τα μηχανάκια, οπότε γιατί όχι μεγάλα ηχεία & racks αν μπορείς; Αισθητικά τουλάχιστον (για να μη μπω στα του ήχου) προτιμώ να βλέπω μπροστά μου (για παράδειγμα ) το ATC 50 ή 100 από το 7.

Χονδρικά ακούω γύρω στις 60-70 ώρες μουσική την εβδομάδα.
Οι 20-30 είναι από το βασικό μου σύστημα, οι υπόλοιπες 40 από spotify στη δουλειά και στο αυτοκίνητο.
Το "ακούω μουσική" σε διάφορα επίπεδα, από "κάνω ακρόαση" που είναι λίγες ώρες μέχρι "παίζει στο background" που είναι οι περισσότερες.
Ok, είμαι από τους τυχερούς που μπορώ να ακούω μουσική στη δουλειά μου, αλλά νομίζω ότι 10-20 ώρες την εβδομάδα τις ακούμε όσοι ασχολούμαστε με τη μουσική.
Και λέω "με τη μουσική" γιατί κάποιοι όντως ασχολούνται με τα μηχανήματά τους και όχι με τη μουσική. Αυτό το θεωρώ άλλο χόμπι.

Πως μπορεί να συγκριθεί αυτό το χόμπι και το κόστος του με ένα χόμπι του στυλ "μαζεύω ρολόγια", που σκάνε δεκαχίλιαρα για ρολόγια που βρίσκονται σε ένα συρτάρι και οι περισσότεροι κυκλοφορούν με ένα Casio των 50€; Που κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά με ένα ρολόι των 10.000€;
Από τη μία λοιπόν μιλάμε για κάτι που χρησιμοποιείς για πολλές ώρες και σου δίνει ευχαρίστηση, από την άλλη, απλά μία συλλογή.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει γιατί τόσα λεφτά για ένα σύστημα και η απλή ερώτησή μου είναι "εσύ τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου".
Εντάξει, υπάρχουν και οι μίζεροι που δεν ασχολούνται με τίποτα, αλλά οι περισσότεροι έχουν σκάσει σεβαστά ποσά για τα αυτοκίνητά τους, ρολόγια, ψάρεμα, μουσικά όργανα, διαρκείας στο ποδόσφαιρο κλπ κλπ.

Πάντα λοιπόν υπήρχε και θα υπάρχει ο κόσμος που θέλει να ακούσει μουσική από ένα βαρβάτο σύστημα και ο κόσμος που ακούει μουσική από την τηλεόραση.
Αυτή η κατάσταση δεν θα ακουμπήσει μία εταιρία που πουλάει πικάπ, ηχεία και ενισχυτές των 5.000€.
ΙΜΗΟ θα τον ακουμπήσει κανονικά σε εταιρίες εισαγωγικών μηχανημάτων.
Γιατί απλά σε ένα χώρο που έπαιζαν μόνες τους, μπήκαν και άλλοι παίκτες στην αγορά με δούρειο ίππο το streaming.
Το "πάρε ένα εισαγωγικό σύστημα να παίζεις μουσική" έγινε "βάλε το spotify app στην τηλεόραση ή στο κινητό σου".
Γιατί όντως δεν τους νοιάζει πως ακούγεται.

Πράγματι έτσι είναι. Συνήθως πρόκειται για μίζερους ανθρώπους.

Θυμάμαι πριν καμιά δεκαριά χρόνια που είχα λόγω δουλειάς τη δυνατότητα να πάρω μαζί μου ένα φορητό bluetooth ηχείο στις διακοπές, τότε που δεν ήταν ακόμη γνωστά ούτε trend αυτά στην Ελλάδα.
Το άκουγαν και άρεσε σε όλους, και μόλις ρωτούσαν την τιμή, τότε 120 ευρώ, στράβωναν και μάλιστα θυμάμαι κάποιος να λέει... μα με τόσα παίρνω τηλεόραση... 😱😂

Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να πείσεις για τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν κάνει την ίδια δουλειά αυτό με οτιδήποτε του κατέβηκε εκείνη την ώρα στη γκλάβα του αλλουνου να σου πει.
Τον αφήνεις στη μιζέρια του απλά, εσύ στο κάτω κάτω θα απολαμβάνεις, εκείνος όχι.

• Like
Reactions: vlad66 and KMARK