Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

Re: Απάντηση: Re: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

Εδω και κανα διωρο χωρις να πειραξω κατι ηρθε η εικονα.Με τα ιδια ποσοστα τωρα παιζουν.Λιγο παραξενο.Εγω θα ελεγα οτι δεν μετεδιδαν γιατι δεν εβγαινε και μηνυμα 'scramble channel'.Δεν μπορεσα να το διασταυρωσω με καποιον απο Γερμανια η' Αγγλια.Βλεπουμε και αυριο.

Το βράδυ κατά τις 12 που τσέκαρα, το σήμα ήταν 7.50 !!

Μεθυσμένος ειναι αυτός ο δορυφόρος; τι αποκλείσεις είναι αυτές;
Σε εμένα η ποιότητα σήματος είναι την ημέρα στο 75% και το βράδυ φτάνει μέχρι το 79% (λήψη από Άρτα). Δε νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με αποκλίσεις.

Παιδιά έχει τσεκάρει άλλος από Αθήνα κατά την διάρκεια της ημέρας;
Εγώ σας είπα: το πρωί τίποτα, από το απόγευμα και μετά ξεκινάει δειλά-δειλά, κατά τις 9 το βράδυ είναι 5.10-5.20db κι κατά τις 12 φτάνει τα 7.10
με gibertini 1.55X1.65

Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

Παιδιά έχει τσεκάρει άλλος από Αθήνα κατά την διάρκεια της ημέρας;
Εγώ σας είπα: το πρωί τίποτα, από το απόγευμα και μετά ξεκινάει δειλά-δειλά, κατά τις 9 το βράδυ είναι 5.10-5.20db κι κατά τις 12 φτάνει τα 7.10
με gibertini 1.55X1.65

τι ωρα το απογευμα σου ξεκιναει ? με το 1,55

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

τι ωρα το απογευμα σου ξεκιναει ? με το 1,55

Οπως βλέπεις πριν από λίγο, έχω SNR 4.50 αλλά έχω πολλά σπασίματα. Επίσης παρόλο που δεν έχει αέρα παρατηρώ μεγάλα σκαμπανεβάσματα στο σήμα 3.90-5.50 !!! Γυρνώντας το πιάτο για fine tuning το καλύτερο που μπορώ να πιάσω είναι 4.40-4.50 αλλά όπως σου είπα ξαφνικά κάνει βυθίσματα το σήμα στα 3.90 μπορεί και παρακάτω εξ ου και τα σπασίματα. Απλά ο δέκτης δενμπορεί να δείξει τόσο realtime την αυξομείωση του σήματος. Πρώτα βλέπεις το σπάσιμο και μετά από 1 δευτερόλεπτο βλέπεις το νούμερο.

attachment.php

Attachments

• photo.jpg
    photo.jpg
    111 KB · Views: 109
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

Οπως βλέπεις πριν από λίγο, έχω SNR 4.50 αλλά έχω πολλά σπασίματα. Επίσης παρόλο που δεν έχει αέρα παρατηρώ μεγάλα σκαμπανεβάσματα στο σήμα 3.90-5.50 !!! Γυρνώντας το πιάτο για fine tuning το καλύτερο που μπορώ να πιάσω είναι 4.40-4.50 αλλά όπως σου είπα ξαφνικά κάνει βυθίσματα το σήμα στα 3.90 μπορεί και παρακάτω εξ ου και τα σπασίματα. Απλά ο δέκτης δενμπορεί να δείξει τόσο realtime την αυξομείωση του σήματος. Πρώτα βλέπεις το σπάσιμο και μετά από 1 δευτερόλεπτο βλέπεις το νούμερο.

attachment.php

Δυσκολο να σου απαντησει αφου ειναι BANNED.

Μετά από fine tuning που έκανα στο κινητό, τελικά ανακάλυψα τι φταίει και έχουμε τόσες μεγάλες αποκλίσεις στα συγκεκριμένα HD κανάλια.

Ο λόγος είναι ότι για να πιάσεις τα κανάλια όλες τις ώρες της ημέρας, το πιάτο πρέπει να κουνηθεί 2 κλικ, με άλλα λόγια να ΜΗΝ στοχεύει ακριβώς τις 19.2 !

Αυτή την στιγμή έχω σήμα SNR 6.00 στο anixe HD και βλέπεται κανονικά.

ΑΛΛΑ, το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πέφτουν ΟΛΑ τα υπόλοιπα κανάλια κανά 2 db αλλά επειδή έχουν μεγάλο σήμα, δεν υπάρχει πρόβλημα, π.χ. το 15.00 db γίνεται 13.70 ή το 11.50 db γίνεται 10.00. Αν κουνήσω το πιάτο για να πιάσω στο μάξιμουμ όλα τα υπόλοιπα κανάλια τότε στα συγκεκριμένα δύο έχω 3.80-4.20 που σημαίνει πολλά σπασίματα (δεν βλέπονται).

Γι αυτό έχετε πρόβλημα όσοι έχετε σταθερά. Επειδή τα έχετε κεντράρει (και λογικά) ΑΚΡΙΒΩΣ στο 19.2 δεν μπορείτε να δείτε όλη την μέρα τα κανάλια αυτά.

Μην με ρωτήσετε αν είναι λογικό. Η πράξη αυτό δείχνει. Οσοι έχετε κινητά και καλορυθμισμένα, δοκιμάστε δύο κλικ κίνηση.

Εγω παντως δεν εχω καταφερει να δω εστω και ενα προγραμμα σ αυτα.Ενας λογος που ειναι και στα Γερμανικα.Αντιθετως εδω και καλα προγραμματα αλλα και Αγγλικα.

Atlantic Bird 1 (12.5W) - 11188 H DVB-S (QPSK) - 5722 5/6
National Geographic Germany

History HD 15*W Telestar 12 11124 v 19275 3/4

Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

Μετά από fine tuning που έκανα στο κινητό, τελικά ανακάλυψα τι φταίει και έχουμε τόσες μεγάλες αποκλίσεις στα συγκεκριμένα HD κανάλια.

Ο λόγος είναι ότι για να πιάσεις τα κανάλια όλες τις ώρες της ημέρας, το πιάτο πρέπει να κουνηθεί 2 κλικ, με άλλα λόγια να ΜΗΝ στοχεύει ακριβώς τις 19.2 !

Αυτή την στιγμή έχω σήμα SNR 6.00 στο anixe HD και βλέπεται κανονικά.

ΑΛΛΑ, το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πέφτουν ΟΛΑ τα υπόλοιπα κανάλια κανά 2 db αλλά επειδή έχουν μεγάλο σήμα, δεν υπάρχει πρόβλημα, π.χ. το 15.00 db γίνεται 13.70 ή το 11.50 db γίνεται 10.00. Αν κουνήσω το πιάτο για να πιάσω στο μάξιμουμ όλα τα υπόλοιπα κανάλια τότε στα συγκεκριμένα δύο έχω 3.80-4.20 που σημαίνει πολλά σπασίματα (δεν βλέπονται).

Γι αυτό έχετε πρόβλημα όσοι έχετε σταθερά. Επειδή τα έχετε κεντράρει (και λογικά) ΑΚΡΙΒΩΣ στο 19.2 δεν μπορείτε να δείτε όλη την μέρα τα κανάλια αυτά.

Μην με ρωτήσετε αν είναι λογικό. Η πράξη αυτό δείχνει. Οσοι έχετε κινητά και καλορυθμισμένα, δοκιμάστε δύο κλικ κίνηση.
Περίεργο μήπως στον τρασποτερ αυτόν το lnb θέλει λίγο στρίψιμο για να κατέβη η πόλωση ακόμα ποιο καλά?

Μπορεί. Οποιοι έχουν σταθερά ας το δοκιμάσουν.

Λες το στρίψιμο του lnb να έχει τα ίδια αποτελέσματα όσο με την κίνηση του πιάτου; τόσο πολύ; :chinscratch:

το lnb πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας και παιζει ρολο και το screw του για οσους ειναι Αττικη
με ενα μετρο πρωινες ωρες εγω δεν τα βλεπω και πιστεβω ειμαι καλα κενραρισμενος με moter
τωρα για 1,40 παλι τα ιδιο πρεπει να γινει(ρυθμιση σωστη Lnb) και αν ολο το συνολο
δεκτης-lnb-κατοπτρο ζευγαρωσουν καλα(τροπος του λεγειν) πιστεβω πρεπει να φενοντε ολη την ημερα
και κυριος αν και ο καιρος το επιτρεπει

για 1,20 δεν γνωριζω για τις πρωινες ωρες

....και εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια έχουμε και ERT Digital !!! :BDGBGDB55: :grinning-smiley-043

Τώρα πια μπορούμε να πάμε να αυτοκτονήσουμε.... , δεν αντέχουμε τόση χαρά !!! :flipout: