Ασφάλιση αυτοκινήτων - τέλη κυκλοφορίας

Ξέρω περίπτωση που μπορείς να ασφαλίσεις όχημα τα Σαβατοκύριακα, εννοείται ότι εάν σε πιάσουν να οδηγείς άλλες μέρες σε έχουν σκίσει.

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότερες είναι θυγατρικές άλλων ασφαλιστικών.
Κλείνουν λόγο κακοδιαχείρισης κάθε είδους να φανταστώ
Αλλά μη πούμε ότι δε βγαίνουν και λεφτά από τις ασφαλιστικές και δε τα βγάζουν συγκεκριμένοι…

Μάλλον εννοείς ότι ανήκουν σε κάποιο όμιλο.
Άλλο αυτό και άλλο "θυγατρικές".
Οι ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου Ζημιών έχουν αυτόνομη παρουσία/διαχείριση/νομοθετικό πλαίσιο από αυτές του κλάδου Ζωής με τις δεύτερες μάλιστα να είναι υποχρεωμένες να εμφανίζουν κέρδη αφού αυτά μοιράζονται στους ασφαλισμένους των.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ή βγάζουν κέρδη ή μπαίνουν μέσα δεν αλλάζει το έγκλημα που κάνει όποιος κυκλοφορεί ανασφάλιστος.

Και για να επανέλθω για όσους είναι άριστοι οδηγοί και δεν προκαλούν ατυχήματα, με ένα όχι ακραίο σενάριο.
Σας τρακάρει ένας άλλος και φταίει αυτός 100% και σας κάνει ζημιά 5.000 , αλλά επειδή και αυτός δεν είχε λεφτά (όπως λέτε και εσείς) δεν ήταν ασφαλισμένος και δεν έχει να σας πληρώσει (εδώ δεν είχε για την ασφάλεια!).
Τι θα κάνετε, θα τον πάτε φυλακή ή θα του πάρετε το σπίτι;
Θα σας παραδεχτώ εάν δηλώσετε ότι εάν σας τρακάρει κάποιος που δεν έχει λεφτά για ασφάλιση, τότε δεν θα διεκδικήσετε τίποτε και θα πείτε "δεν πειράζει βρε αδερφέ, και εγώ έτσι θα σκεφτόμουν στη θέση σου"!
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κωλους, όποιος θέλει να κυκλοφορεί αυτοκίνητο θα πρέπει να μπορεί να το συντηρήσει.

+1

Και για να επανέλθω για όσους είναι άριστοι οδηγοί και δεν προκαλούν ατυχήματα, με ένα όχι ακραίο σενάριο.
Σας τρακάρει ένας άλλος και φταίει αυτός 100% και σας κάνει ζημιά 5.000 , αλλά επειδή και αυτός δεν είχε λεφτά (όπως λέτε και εσείς) δεν ήταν ασφαλισμένος και δεν έχει να σας πληρώσει (εδώ δεν είχε για την ασφάλεια!).
Τι θα κάνετε, θα τον πάτε φυλακή ή θα του πάρετε το σπίτι;
Θα σας παραδεχτώ εάν δηλώσετε ότι εάν σας τρακάρει κάποιος που δεν έχει λεφτά για ασφάλιση, τότε δεν θα διεκδικήσετε τίποτε και θα πείτε "δεν πειράζει βρε αδερφέ, και εγώ έτσι θα σκεφτόμουν στη θέση σου"!
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κωλους, όποιος θέλει να κυκλοφορεί αυτοκίνητο θα πρέπει να μπορεί να το συντηρήσει.

Πλέον οι ασφαλιστικές (δεν γνωρίζω αν ισχύει για όλες) παρέχουν την δυνατότητα κάλυψης σε περίπτωση ζημιάς από ανασφάλιστο όχημα.....

Πέμπτη σελίδα και ακόμα δεν έχουμε συνδέσει τις τράπεζες...
Όλες οι ασφαλιστικές λοιπόν είναι παραμάγαζα τραπεζών. "Μέλη Ομίλων" λέγονται.
Τελευταία, πολύς κόσμος είχε τζάσει από την ασφάλιση αυτοκινήτου.
Στα δέκα συμβόλαια που έληγαν ανανεώνονταν τα οκτώ. Μεγάλη ζημιά. Έπρεπε κάτι να γίνει...
Και η Κυβέρνηση νομοθέτησε!
Τι δεν καταλαβαίνει ο αναγνώστης;
Δεν είναι όλα πιο ξεκάθαρα τώρα;
Και οι χρεώσεις και οι συνεχείς αυξήσεις και τα λοιπά;

Όσο για την ανταμοιβή των καλών οδηγών...
θα μπορούσαν, με τη λήξη του διπλώματός σου λόγω ηλικίας και εφόσον δεν έχεις κάνει κάποια μεγάλη ζημιά, να σου έδιναν ένα γερό ποσό πίσω.
Έυκολα, σαν υποχρεωτικό αποταμιευτικό/ασφαλιστικό πρόγραμμα!
Άντε πες το παραέξω αυτό...

Last edited:
Πέμπτη σελίδα και ακόμα δεν έχουμε συνδέσει τις τράπεζες...
Όλες οι ασφαλιστικές λοιπόν είναι παραμάγαζα τραπεζών. "Μέλη Ομίλων" λέγονται.
Τελευταία, πολύς κόσμος είχε τζάσει από την ασφάλιση αυτοκινήτου.
Στα δέκα συμβόλαια που έληγαν ανανεώνονταν τα οκτώ. Μεγάλη ζημιά. Έπρεπε κάτι να γίνει...
Και η Κυβέρνηση νομοθέτησε!
Τι δεν καταλαβαίνει ο αναγνώστης;
Δεν είναι όλα πιο ξεκάθαρα τώρα;
Και οι χρεώσεις και οι συνεχείς αυξήσεις και τα λοιπά;

Όσο για την ανταμοιβή των καλών οδηγών...
θα μπορούσαν, με τη λήξη του διπλώματός σου λόγω ηλικίας και εφόσον δεν έχεις κάνει κάποια μεγάλη ζημιά, να σου έδιναν ένα γερό ποσό πίσω.
Έυκολα, σαν υποχρεωτικό αποταμιευτικό/ασφαλιστικό πρόγραμμα!
Άντε πες το παραέξω αυτό...

Κι αν είχες ατύχημα δεν θα τα έπερνες τα λεφτά αυτά; Έστω και μικρό ατύχημα; Πόσο μικρό; Κι αν άλλαζες κάθε χρόνο ασφαλιστική ποια θα σου πλήρωνε τα λεφτά (στη σύνταξη); Κι αν πουλούσες το αυτοκίνητο και για κάποια χρόνια δεν είχες και μετά ξανα-αγόραζες;

Κάποιος που δεν συμπαθεί τις τράπεζες, προτείνει συνδυασμό ασφάλειας αυτοκινήτου με δομημένο ομόλογο!!! Άντε πες το παραέξω αυτό...

Ξέρω περίπτωση που μπορείς να ασφαλίσεις όχημα τα Σαβατοκύριακα, εννοείται ότι εάν σε πιάσουν να οδηγείς άλλες μέρες σε έχουν σκίσει.

Εαν εχεις καποιες πληροφοριες παραπανω, μπορεις να τις στειλεις σε πμ?

Κι αν είχες ατύχημα δεν θα τα έπερνες τα λεφτά αυτά; Έστω και μικρό ατύχημα; Πόσο μικρό; Κι αν άλλαζες κάθε χρόνο ασφαλιστική ποια θα σου πλήρωνε τα λεφτά (στη σύνταξη); Κι αν πουλούσες το αυτοκίνητο και για κάποια χρόνια δεν είχες και μετά ξανα-αγόραζες;

Κάποιος που δεν συμπαθεί τις τράπεζες, προτείνει συνδυασμό ασφάλειας αυτοκινήτου με δομημένο ομόλογο!!! Άντε πες το παραέξω αυτό...
Αν υπήρχε η πρόθεση θα βρισκόταν κι ο τρόπος, υπό κάποιες προϋποθέσεις.
Π.χ. να είσαι σταθερά στην ίδια ασφαλιστική (ως κάτοχος, όσα αυτοκίνητα κι αν αλλάξεις) για πάνω από κάποια χρόνια.
Και να μην έχεις "ζημιώσει" την εταιρία πάνω από κάποιο ποσό, το οποίο τελικά θα σου αφαιρεθεί ή θα χάσεις εντελώς το δικαίωμα επιστροφής.
Ίσως και κάποιες άλλες... Πού βλέπεις το ανέφικτο;
Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι κάποιος, που δεν έχει προκαλέσει ποτέ του ατύχημα, να έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά μόνο και μόνο για να μην τρώει πρόστιμα από το κράτος. Εσύ δηλαδή τον εγκρίνεις αυτόν τον εκβιασμό που σου γίνεται;
Αν μια ασφαλιστική σου πρόσφερε τα παραπάνω, δεν θα την προτιμούσες;
Και μιλώ για ασφάλιση, το ομόλογο πού το είδες;
Τέλος, δώσ' μου έναν καλό λόγο για να συμπαθήσω τις τράπεζες.

Π.χ. να είσαι σταθερά στην ίδια ασφαλιστική (ως κάτοχος, όσα αυτοκίνητα κι αν αλλάξεις) για πάνω από κάποια χρόνια.
Και να μην έχεις "ζημιώσει" την εταιρία πάνω από κάποιο ποσό, το οποίο τελικά θα σου αφαιρεθεί ή θα χάσεις εντελώς το δικαίωμα επιστροφής.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι κάποιος, που δεν έχει προκαλέσει ποτέ του ατύχημα, να έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά μόνο και μόνο για να μην τρώει πρόστιμα από το κράτος. Εσύ δηλαδή τον εγκρίνεις αυτόν τον εκβιασμό που σου γίνεται;

Ρε θαρρώ πως στο godbless america υπάρχει κάτι τέτοιο....

Maestrooooooooooo????????

Δεν θα την προτιμούσα γιατί δεν θα την εμπιστευόμουν. Για να μου δώσει λεφτά από κάπου θα τα πάρει. Μάντεψε από που... Απλούστατο! Θα αυξανόταν και άλλο τα ασφάλιστρα! Και βέβαια άμα κλείσει, χρεωκοπήσει κλπ ... τι παίρνεις; Μάντεψε! Δεν ξέρω αν συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν από τα 18 μέχρι τα 80. Δηλαδή επί εξήντα χρόνια θα πληρώνουν έξτρα την ασφαλιστική, η ασφαλιστική θα τους τα φυλάει (ναι, ναι!) και θα τους τα επιστρέφει στα 80 να πάνε διακοπές στη Χαβάη.

Άσε που το να πάθεις ατύχημα είναι και πολλές φορές θέμα τύχης. Εντάξει υπάρχουν και ζώα που δεν θα έπρεπε να οδηγούν, αλλά μιλάμε για τους περισσότερους, τους φυσιολογικούς ανθρώπους που μπορεί να είναι κουρασμένοι, να αφαιρεθούν από κάτι, να φωνάζουν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και και και...

Η ασφάλεια είναι ένα δεδομένο έξοδο, όπως και τα τέλη κυκλοφορίας. Όποιος δεν τα αντέχει υπάρχει και το ποδήλατο που είναι και πιο υγιεινό.

Ρε θαρρώ πως στο godbless america υπάρχει κάτι τέτοιο....

Maestrooooooooooo????????

Να σου δίνει η ασφαλιστική λεφτά όταν πάψεις να είσαι οδηγός; Μα οι Αμερικανοί πρώτα πεθαίνουν και μετά σταματάνε να οδηγούν!!!

Ποιο ΚΤΕΟ; Το ΙΚΑ, το ΤΣΜΕΔΕ, η ασφάλιση υγείας γενικότερα.. Αν εγώ τελικά δεν αρρωστήσω θα με έχουν κοροϊδέψει τα λαμόγια! Αν φτάσω να πεθάνω χωρίς να έχω μπει νοσοκομείο απαιτώ τα λεφτά να μου τα γυρίσουν πίσω στους κληρονόμους μου!

Προφανώς κάνω πλάκα..

ΟΚ, τα πράγματα είναι χάλια εδώ που ζούμε, πολλά πηγαίνουν στραβά αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα διάβαζα ότι το να πληρώνει κανείς υποχρεωτικά ασφάλεια για το όχημά του είναι παράλογο.. Το χάσαμε το κορμί πατριώτη.. Τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε δέκα.. κτλ κτλ..

Όποιος κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα είναι για κλωτσιές. Τελεία και παύλα. Το αυτοκίνητο δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Συνεπάγεται υποχρεώσεις. Αν δεν μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει, δεν δικαιούται να οδηγεί. Το σκεπτικό του νόμου είναι σωστό, παρότι (ας μη γελιόμαστε..) ο χαρακτήρας του είναι ουσιαστικά εισπρακτικός.

Εισπρακτικός είναι ο χαρακτήρας του τελευταίου μέτρου, το οποίο δικαιολογούμενο από την αδυναμία ελέγχου των παραβατών (αν είναι δυνατόν!) θα πιάσει τελικώς, μέσω της ηλεκτρονικής σύγκρισης δύο καταλόγων. και μη υπόχρεους: υποχρεωτική είναι η ασφάλιση για όσα οχήματα κινούνται σε οδό, όχι για τα ακινητοποιημένα, τα οποία μπορεί να έχουν κανονικά τα τέλη τους πληρωμένα και να φέρουν πινακίδες. Μπορώ πχ να διατηρώ όχημα -το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δύναται να έχει και μηδενικά πλέον τέλη κυκλοφορίας- για να το κυκλοφορώ μόνο τους θερινούς μήνες, και να το ασφαλίζω μόνο για το διάστημα που το κυκλοφορώ. Τέτοιες περιπτώσεις όμως θα καταληφθούν από τον παραπάνω μπακάλικο ηλεκτρονικό έλεγχο, και κακώς θα καταληφθούν.

Φυσικά, πρέπει να ομολογήσουμε, το μέτρο ορθώς θα πιάσει και αρκετούς στην επαρχία που έχουν όχημα και το κυκλοφορούν, παρανόμως, εντός και πέριξ του χωριού τους -χώρια που συνήθως οδηγούν ο θεός να σε φυλάει. Αυτοί δεν υπάρχει τρόπος να πιαστούν αλλιώς.

Last edited:
Από την άλλη είναι λίγο σπάνιο και σίγουρ δύσκολο να ελεγχθεί η "ηθική αυτοδέσμευση" κάποιου ότι δεν θα κυκλοφορεί το ΙΧ του το χειμώνα πχ. Και αν παρουσιαστεί έκτακτη ανάγκη να το πάρει 2-3 φορές και τη μία προκαλέσει ατύχημα;
Σε κάθε περίπτωση αυτός που έχει την άνεση να συντηρεί ένα αυτοκίνητο και να μην το χρησιμοποιεί ώστε να το γουστάρει μία στο τόσο, δεν θα έχει και πρόβλημα να πληρώσει την ασφάλειά του.

Ελπίζω πραγματικά να μην έχει γίνει επίτηδες η "αβλεψία" του διαχωρισμού πραγματικά κινούμενων vs. ακινητοποιημένων οχημάτων και να διορθωθεί με κάποιο τρόπο η αδικία..

Αλλά και εγώ κρατάω μικρό καλάθι.. :(

Απάντηση: Re: Ασφάλιση αυτοκινήτων - τέλη κυκλοφορίας

Από την άλλη είναι λίγο σπάνιο και σίγουρ δύσκολο να ελεγχθεί η "ηθική αυτοδέσμευση" κάποιου ότι δεν θα κυκλοφορεί το ΙΧ του το χειμώνα πχ. Και αν παρουσιαστεί έκτακτη ανάγκη να το πάρει 2-3 φορές και τη μία προκαλέσει ατύχημα;
Σε κάθε περίπτωση αυτός που έχει την άνεση να συντηρεί ένα αυτοκίνητο και να μην το χρησιμοποιεί ώστε να το γουστάρει μία στο τόσο, δεν θα έχει και πρόβλημα να πληρώσει την ασφάλειά του.

Τι όρος είναι αυτός, της "ηθικής αυτοδέσμευσης"; Και πού διαφέρει, σε παρακαλώ πες μου, από την ηθική αυτοδέσμευση ότι δεν θα κλέψω μπακάλικο εάν τύχει και πεινάσω μέσα στη νύχτα; Εξάλλου και για τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται το επικουρικό. Δλδ και για την στατιστικά απειροελάχιστη περίπτωση η μία φορά που θα βγάλει κανείς έξω από ανάγκη ανασφάλιστο όχημα να συμπέσει με τη φορά που θα προκαλέσει ατύχημα.

Από τη στιγμή που ο νόμος είναι σαφής, και η υποχρέωση υπάρχει για όποιον θέτει σε κυκλοφορία όχημα σε δρόμο, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.