ειναι λιγο απ'ολα
και HDR και BW και colour
![]()
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,
μιας και δεν έχω ξαναγράψει στο υποφόρουμ της φωτογραφίας επιτρέψτε μου απλά να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου φίλο της φωτογραφίας (και όχι του videο), και είμαι σίγουρος ότι σε κάποια φασή θα ασχοληθώ με αυτήν λίγο πιο σοβαρά.
θα πω τώρα κάτι και ελπίζω να μην γελάσετε και εύχομαι να μην έχει απαντηθεί ήδη και σας ταλαιπωρώ άδικα:
Στις ταινίες με μυστικούς αστυνομικούς και κατασκόπους κλπ όταν παρακολουθούνε κάποιον και τον φωτογραφίζουν, οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες.
Γνωρίζει κανείς αν είναι σκηνοθετικό κόλπο, ή έχει κάποια λογική βάση αυτό?
Εγώ νομίζω ότι η ασπρόμαυρη φωτογραφία τονίζει καλύτερα τις γραμμές και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Σαν να αποτυπώνεται καλύτερα η ουσιά της φωτογραφίας δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Ίσως βεβαια απλά ο εγκέφαλος μας όταν βλέπει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία να επικεντρώνεται καλύτερα στα σχήματα μιας και δεν ξοδεύει επεξεργαστική ουσία στα χρώμματα.
Τες πα δεν ξέρω.
Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας αν δεν εχετε πεσει κάτω από τα γέλια ή αν κάποια στιγμή σηκωθείτε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.