Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Λαύριο

4456931000_1c961f8530_o.jpg

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Μιας και το γυρίσαμε στα αυτοκίνητα...

attachment.php

f4 , 1/250 Fuji Acros 400 σκαναρισμένο στο Canon 8880F

Attachments

• 1-1-22.jpg
    1-1-22.jpg
    67.6 KB · Views: 175

Πολύ καλή Ηλία. Και η έκφραση στο γλυπτό αλλά και η αποτύπωση με την φωτογραφία σου.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,

μιας και δεν έχω ξαναγράψει στο υποφόρουμ της φωτογραφίας επιτρέψτε μου απλά να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου φίλο της φωτογραφίας (και όχι του videο), και είμαι σίγουρος ότι σε κάποια φασή θα ασχοληθώ με αυτήν λίγο πιο σοβαρά.

θα πω τώρα κάτι και ελπίζω να μην γελάσετε και εύχομαι να μην έχει απαντηθεί ήδη και σας ταλαιπωρώ άδικα:
Στις ταινίες με μυστικούς αστυνομικούς και κατασκόπους κλπ όταν παρακολουθούνε κάποιον και τον φωτογραφίζουν, οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες.
Γνωρίζει κανείς αν είναι σκηνοθετικό κόλπο, ή έχει κάποια λογική βάση αυτό?
Εγώ νομίζω ότι η ασπρόμαυρη φωτογραφία τονίζει καλύτερα τις γραμμές και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Σαν να αποτυπώνεται καλύτερα η ουσιά της φωτογραφίας δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Ίσως βεβαια απλά ο εγκέφαλος μας όταν βλέπει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία να επικεντρώνεται καλύτερα στα σχήματα μιας και δεν ξοδεύει επεξεργαστική ουσία στα χρώμματα.
Τες πα δεν ξέρω.
Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας αν δεν εχετε πεσει κάτω από τα γέλια ή αν κάποια στιγμή σηκωθείτε.

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,

μιας και δεν έχω ξαναγράψει στο υποφόρουμ της φωτογραφίας επιτρέψτε μου απλά να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου φίλο της φωτογραφίας (και όχι του videο), και είμαι σίγουρος ότι σε κάποια φασή θα ασχοληθώ με αυτήν λίγο πιο σοβαρά.

θα πω τώρα κάτι και ελπίζω να μην γελάσετε και εύχομαι να μην έχει απαντηθεί ήδη και σας ταλαιπωρώ άδικα:
Στις ταινίες με μυστικούς αστυνομικούς και κατασκόπους κλπ όταν παρακολουθούνε κάποιον και τον φωτογραφίζουν, οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες.
Γνωρίζει κανείς αν είναι σκηνοθετικό κόλπο, ή έχει κάποια λογική βάση αυτό?
Εγώ νομίζω ότι η ασπρόμαυρη φωτογραφία τονίζει καλύτερα τις γραμμές και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Σαν να αποτυπώνεται καλύτερα η ουσιά της φωτογραφίας δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Ίσως βεβαια απλά ο εγκέφαλος μας όταν βλέπει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία να επικεντρώνεται καλύτερα στα σχήματα μιας και δεν ξοδεύει επεξεργαστική ουσία στα χρώμματα.
Τες πα δεν ξέρω.
Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας αν δεν εχετε πεσει κάτω από τα γέλια ή αν κάποια στιγμή σηκωθείτε.

Καλησπέρα.
Απλώς ήταν εύκολο να στηθεί ένας σκοτεινός θάλαμος στα Α/Τ και να τυπωθούν μεγεθύνσεις κατα το δοκούν. Επίσης τα γρήγορα φίλμς της εποχής ήταν ασπρόμαυρα.
Η έγχρωμη φωτογραφία είχε πολύ περισσότερες απαιτήσεις σε εξοπλισμό και γνώσεις.
Τώρα για το ότι "η ασπρόμαυρη φωτογραφία τονίζει καλύτερα τις γραμμές και τα χαρακτηριστικά του προσώπου" είναι εν μέρει σωστό.

Βασίλη άσχετο...τώρα είδα το blog στην υπογραφή σου...είναι ένα ποίημα....συνέχισε να ανεβάζεις όμορφα πράγματα...ps...χρονιά πολλά σε όλους....καλή χρονιά να χουμε:a0210:

Στο δρομο Λαμια - Καρδιτσα, λιγο μετα το Δομοκό, παντα εβλεπα μια πινακιδα "Σιδηροδρομικος Σταθμος". Ποτε δεν ειχα στριψει, μεχρι την παραμονη των Χριστουγεννων, αν και ηταν απο τις λιγες φορες που ειχα αργησει και δεν ειχα χρονο. Τελικα υπηρχε πολυ θεμα.

5324937979_da716d068f.jpg

5325544902_c2511a15aa_b.jpg

5324935697_7257af1762_b.jpg

5325542926_f6043cce71_b.jpg

Αν δει καποιος τις εγκαταστασεις πλην του κτιριου επιβατων, θα νομισει οτι ο σταθμος εχει φουλ κινηση. Βαγονια παρκαρισμενα, σε πολλες παραλληλες γραμμες, αποθηκες, βοηθητικα κτιρια κτλ. Η δε γραμμη μεχρι Τρικαλα - Καλαμπακα ειναι με τελειωμενη υποδομη για ηλεκτρικο τρενο. Η κινηση πολυ μικρη, μαλλον θα ειναι ενα απο τα δρομολογια που θα κοπουν. Το γιατι εγιναν τοσες επενδυσεις σε μια γραμμη που τελικα θα καταργηθει ειναι αποριας αξιον...