Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

2 "παραλίας"

6154023534_31df56f36e_b.jpg

6154020360_b6098ec3bd_b.jpg

Η πρώτη έχει πολύ έντονο κοντράστ και κουράζει ελαφρά το μάτι, η δεύτερη είναι πολύ καλά εναρμονισμένη στούς γκρί τόνους. Από πλευράς σύνθεσης η πρώτη έχει κίνηση και βαβούρα, που θυμίζει φωτο "δρόμου", αρκετά εμπνευσμένη!

Εχεις δίκιο αν και η επεξεργασία ήταν ακριβώς η ίδια στην 1η έπρεπε να μειώσω το contrast. Ισως να χρειάζεται κι'αλλο αλλά μου αρέσει η αίσθηση του εντονου ήλιου
6158330476_58a0d57d22_b.jpg

Last edited:

Ηλία πολύ καλή! Έχω αρχίσει και κάνω σκέψεις για ασπρόμαυρο μετά από... δεν θυμάμαι πόσα χρόνια, περιμένω το νέο μου απόκτημα (m.zuiko 9-18) για να αρχίσω τα πειράματα :cool4:

...Κι' έλεγα ότι έχουμε την πρωτιά να κάνουμε τα βαγόνια του ΗΣΑΠ πατσαβούρες. Πάει τη χάσαμε κι' αυτή! Ή μήπως πήγανε τίποτε δικοί μας χουλιγκάνοι εκεί;

Δεν γνωριζω αν πηγαν δικοι μας, παντως αν σημαινει κατι, το πανω βαγονι (το καλο) ειναι Βιεννεζικο τραμ ενω το κατω (η πατσαβουρα) ειναι απο το (ιδιωτικο) μετρό της Βουδαπεστης (κοστος απλου εισητηριου 1,8Ε, τουλαχιστον 3 σεκιουριταδες σε καθε εισοδο).

Last edited:

Είμαστε off topic αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η αντίθεση δημόσιος-ιδωτικός τομέας, είναι ψευδεπίγραφη. Αυτό που μετράει είναι η παιδεία (με την γενικότερη έννοια του όρου), όπου μεταξύ άλλων μαθαίνεις ότι το δημόσιο είναι δικό σου, γιατί το κράτος είσαι εσύ. Δημοκρατία το λένε...

...Η κοινωνικοπολιτική κριτική πάνω στα θέματα των φωτο δεν μπορεί ποτέ να είναι εκτός θέματος, Δημήτρη. Μη καταντήσουμε και αυτιστικοί πολιτικά!
...Ιδίως σ´αυτές τις ζοφερές εποχές, που περνάμε...

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Και μια προσπάθεια απο μένα στο Α/Μ.

Η πρώτη, έχει μπεί σε έγχρωμο στο landscape photography, αλλά είπα να δοκιμάσω πως φαίνεται και Α/Μ

trees-2.jpg

Και μια δεύτερη, απο λίμνη Πλαστήρα.

2.jpg

H πρώτη στο εγχρωμο μου αρεσε περισσότερο αν και θα ήθελα να την δω με την φωτεινότητα στο κάτω κομμάτι που έχει η B/W

H 2η είναι στο στυλ του B/w landscape που μου αρέσει να βλέπω. 1/3 γη 2/3 ουρανός, έντονη συννεφια αλλά με διακριτούς τους τονους των νεφωσεων. Τα βουνά και η λίμνη είναι ιδανικό συμπλήρωμα. Μου αρέσει πάρα πολύ αν ήταν να κάνω μια παρατήρηση θα έλεγα απλώς ότι φαίνεται να της λείπει οξύτητα για το οποίο βέβαια μπορεί να ευθύνεται και το resize-upload

yiannakas,ωραιο αποτελεσμα με ενδιαφερον φωτισμο και καδραρισμα,ειναι και λιγο μαγικη!

To παιχνιδι με τις ανακλασεις ειναι ενδιαφερον αλλα δυσκολο να το πετυχεις... πρεπει να βρεις βιτρινα και να τη στησεις χωρις να σε περασουν για διαρηκτη...

Η επεξεργασια αυτη, με μισο χρωμα μισο Α/Μ ειναι καλη ή ειναι καρακιτσαρια και ψευτοεντυπωσιασμος? Ταιριαζει σε καποιες φωτογραφιες και οχι σε καποιες αλλες? Εμενα μου αρεσει παντως...

_MG_4686.jpg