Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Γεφύρι Κόνιτσας

p9122862.jpg

@yiannakas
Πάρα πολύ καλή! Προσωπικά, δίνω πλέον πολλά credits στις "διαφορετικές" γωνίες λήψης! Της πάει και το φλου (a wild guess -> glamour glow?)

@ilias
Φίλε Ηλία, δε μου αρέσει γενικά η "μισο χρωμα μισο Α/Μ" επεξεργασία (εκτός από απειροελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά, εκτός αυτού (που ούτως ή άλλως είναι δευτερεύον), νομίζω ότι πάσχει και από έλλειψη ενδιαφέροντος η συγκεκριμένη. Ούτε και υπάρχει κάποια φόρμα, τέτοια που να δικαιολογεί ασπρόμαυρη επεξεργασία.

@ilias Aπό την άλλη, και μιλώ από τη θέση του μη έμπειρου φωτογραφικά θεατή, η φωτογραφία της κυράις που γελάει αλλά ΚΥΡΙΩΣ αυτή με την κούκλα έξω από την βιτρίνα με "μαγνήτισαν". Θεωρώ ότι κυρίως με τράβηξε το γεγονός ότι δεν περίμενα χρώμα σε νήμα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Παρόλα αυτά έχουν κάτι το γοητευτικό, είναι λίγο απόμακρες, λίγο απόκοσμες, κλεβουν λίγο από τη θλίψη των απλών ασπρόμαυρων και σε καθηλώνμουν. Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε μένα.

H κούκλα και εμένα μου άρεσε αλλά νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον και χωρίς το "τρυκ"

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

yiannakas,ωραιο αποτελεσμα με ενδιαφερον φωτισμο και καδραρισμα,ειναι και λιγο μαγικη!

ευχαριστώ

Υ.Γ. είστε και ευγενικοί... δεν υπήρχε σχολιασμός για το βάρος της νύφης......

Re: Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

@ilias η φωτογραφία της κυράις που γελάει αλλά ΚΥΡΙΩΣ αυτή με την κούκλα έξω από την βιτρίνα με "μαγνήτισαν". .

Σε ευχαριστω... ως θεμα σιγουρα δεν λενε και πολλα γι αυτο και προσπαθησα να τις κανω καπως ενδιαφερουσες με την επεξεργασια... εκει που εφτασε η επεξεργασια πλεον, απο τα φιλτρα ή τους φωτισμους ή το στησιμο κατα τη ληψη μεχρι το φωτοσοπ πριν την παρουσιαση, νομιζω ολα επιτρεπονται, απλα μετα ειναι το θεμα, αν αρεσει αυτο που παρουσιαζεις...
Βεβαια η συγκεκριμενη τεχνικη ειναι παλια και νομιζω δεν εχει την αποδοχη των περισσοτερων φωτογραφων, αλλα...δεν βαριεσαι :ADFADF1: Ειχα ανεβασει ακομα μια παρομοια στη street (την κοπελα με το σκουλαρικι)... εκει η φωτογραφια ειχε καλυτερο θεμα, αλλα παλι δεν ξερω αν τη βελτιωσα με τη διχρωμια ή την χαλασα... τελος παντων...

H κούκλα και εμένα μου άρεσε αλλά νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον και χωρίς το "τρυκ"

Η κουκλα οντως εδειχνε καλυτερο θεμα, αλλα ηθελε δουλεια, που εγω δεν την εκανα... ηθελε ψαξιμο με τη γωνια ληψης που λεει και ο Νασος παραπανω...ή και με τη συνθεση... παντως την πετυχαινω συχνα πυκνα στο ιδιο μερος.... μολις γνωριστουμε καλυτερα θα της ζητησω να μου ποζαρει κανονικα...:Banane0:

Του yanaka ωραια βγηκε... και η γωνια και ο φωτισμος...:award:

_MG_5056 by 1L1as, on Flickr

Ηταν λιγο κουνημενη, ηταν λιγο θολη, ειχε λιγο θορυβο, ειχε λιγα καψιματα, λιγα κλιπαρισματα... αλλα ειχε ωραιες γραμμμες, ιδανικη για ασπρομαυρο !!! Βαζω και ενα φιλτρο μπλε, ετσι απο περιεργεια και μου την εκανε.... Leica...!!! ή οχι?? (εμενα μου θυμισε steve haff και λοιπους καλιτεχνες. γι αυτο και την ανεβασα)...

Ηταν λιγο κουνημενη, ηταν λιγο θολη, ειχε λιγο θορυβο, ειχε λιγα καψιματα, λιγα κλιπαρισματα... αλλα ειχε ωραιες γραμμμες, ιδανικη για ασπρομαυρο !!! Βαζω και ενα φιλτρο μπλε, ετσι απο περιεργεια και μου την εκανε.... Leica...!!! ή οχι?? (εμενα μου θυμισε steve haff και λοιπους καλιτεχνες. γι αυτο και την ανεβασα)...

Εξαιρετική ατμόσφαιρα! Μ'αρέσει και το κάδρο! και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται :P
:grinning-smiley-043

cup of coffee by 1L1as, on Flickr

Ειδε κανεις το βιντεακι αυτο ?

Μου φαινεται οτι ο φωτογραφος που μιλαει για το λαιτρουμ κανει λαθος σε καποιο σημειο, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος... μιλαει για μια ρυθμιση στο split toning, οπου χωρις να πειραξει το saturation ανεβαζει μονο το Hue και λεει οτι ετσι ψυχραινει τα φωτεινα... ενω στην ουσια αυτα μενουν αμεταβλητα... το ονομαζει 50-50-16 το preset αλλα νομιζω θα επρεπε να το λεει... 50-16 σκετο...!!!!!

Ειδε κανεις το βιντεακι αυτο ?

Μου φαινεται οτι ο φωτογραφος που μιλαει για το λαιτρουμ κανει λαθος σε καποιο σημειο, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος... μιλαει για μια ρυθμιση στο split toning, οπου χωρις να πειραξει το saturation ανεβαζει μονο το Hue και λεει οτι ετσι ψυχραινει τα φωτεινα... ενω στην ουσια αυτα μενουν αμεταβλητα... το ονομαζει 50-50-16 το preset αλλα νομιζω θα επρεπε να το λεει... 50-16 σκετο...!!!!!

Πειράζει το saturation μετά και το πάει στο 16 για τα σκοτεινά, κάνοντας τα σκοτεινά πιο θερμά και αφήνοντας τα φωτεινά ψυχρά (σε σύγκριση). Δε πειράζει καθόλου τα φωτεινά :)

Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα :)

Όλο το ψωμί βέβαια ήταν το "επίπεδο γκρι" του κόκκινου...

Με καταφέρατε, ζήλεψα και μετά από - σιγά μη σας πω πόσα - χρόνια, οι πρώτες μου ασπρόμαυρες

_1020761 BW2 res.jpg

_1020574 BW2 res.jpg