Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Η ιδεα ειναι πολυ καλη αλλα το background απο την στιγμη που θα ηταν totally out of focus επρεπε να ειναι με πιο καθαρες γραμμες κατα την αποψη μου.

Δυστυχώς Ναθαναήλ δεν μπορούσα να παίξω με το background. Αν τράβαγα την ίδια φώτο από την άλλη μεριά, το background θα ήταν πολύ άδειο και ανοιχτόχρωμο, δεν θα έκανε καλό contrast με τις σταγόνες. Συμφωνώ ότι δεν είναι ιδανικό.

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Ίσως έχει θέση και στο "Πόρτες και Παράθυρα". Ξέρω, είναι ύβρις να την ανεβάζω εδώ, μετά τα αριστουργήματα που προηγήθηκαν!

IMG_5312_edit.jpg

Πίσω από το δέντρο ξεκινάει μια απότομη πλαγιά με δάσος.
Ναι αυτό είχα στο μυαλό μου. Έχω βγάλει πολλές φωτογραφίες την πόλη από αυτό το μέρος αλλά σε πολλές από αυτές έλειπε ένα θεμα. Έτσι είπα να κάνω ένα "πορτραίτο" στο δέντρο μιας και την δεδομένη στιγμή τα σύννεφα το είχαν "αγκαλιάσει" ωραια δίνοντας του ανοιχτόχρωμο φόντο κάνοντας ωραία αντιθεση με τις πιο σκούρες περιοχές να είναι γύρω από αυτό.

Πίσω από το δέντρο ξεκινάει μια απότομη πλαγιά με δάσος.
Ναι αυτό είχα στο μυαλό μου. Έχω βγάλει πολλές φωτογραφίες την πόλη από αυτό το μέρος αλλά σε πολλές από αυτές έλειπε ένα θεμα. Έτσι είπα να κάνω ένα "πορτραίτο" στο δέντρο μιας και την δεδομένη στιγμή τα σύννεφα το είχαν "αγκαλιάσει" ωραια δίνοντας του ανοιχτόχρωμο φόντο κάνοντας ωραία αντιθεση με τις πιο σκούρες περιοχές να είναι γύρω από αυτό.

Η φωτογραφία με εντυπωσιάζει στο τεχνικό κομμάτι της και στα επιμέρους στοιχεία, αλλά η προοπτική μού προκαλεί σύγχιση. Από την άλλη, ίσως είναι το μεγάλο προσόν της φωτογραφίας!

Ένας βασικός λόγος για τη "σύγχυση" είναι ότι το δέντρο δεν ακολουθεί τον κανόνα των τρίτων. Δεν είναι τοποθετημένο ούτε στο κέντρο, ούτε στο κάτω αριστερό τρίτο του κάδρου και αυτή η δυσαρμονία γίνεται αντιληπτή από το μάτι. Προσωπικά θα δοκίμαζα ένα καλύτερο καδράρισμα του δέντρου και θα έβγαζα εκτός κάδρου τον θάμνο δεξιά που μισοφαίνεται. Επίσης πρέπει να αφαιρεθούν οι σκόνες από τον ουρανό, ο οποίος χρειάζεται λιγότερο contrast για να μην ανταγωνίζεται σε παρουσία το δέντρο.

• Like
Reactions: gkpapad
Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Σωστά, σύγχυση και όχι σύγχιση.
Επίσης, αναρωτιέμαι εάν η φωτογραφία θα κέρδιζε ή θα έχανε πιο πολλά με ένα ανοιχτότερο διάφραγμα.

Anon όντος το δέντρο δεν ακολουθεί τον κανόνα των τρίτων αλλά επειδή "κοιτάζει" προς τα δεξιά σε συνδυασμό πως σαν θέμα έβλεπα όχι μόνο το δεντρο, αλλά και την πόλη στο δάσος ταυτόχρονα, επέλεξα αυτή την θέση. Για τον θάμνο δεξιά (ο θάμνος είναι η κορυφή ενός πανύψηλου πεύκου το οποίο είναι χαμηλότερα στην πλαγιά) έχεις δίκιο. Έπρεπε να ήταν εκτός κάδρου.

toupia επειδή όπως εγραψα σαν θέμα στο μυαλό μου δεν ήταν μόνο το δέντρο αλλά και η πόλη πίσω από αυτό, δεν θα έβαζα πιο ανοιχτό διάφραγμα. Θα χανόταν η πόλη. Ίσως πιο ανοιχτό διάφραγμα αν επελεγα, θα ήταν σε έγχρωμη φωτογραφία. Σε ασπρόμαυρη το προτιμώ έτσι.

Κάπως έτσι ήταν το σκεπτικό μου όταν την τράβηξα. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω. Μαθαίνω ακόμα και πειραματίζομαι.
Οποιαδήποτε κριτική καλοδεχούμενη.

Πολύ ισορροπημένο κάδρο, με καλή απόδοση των υφών και εκμετάλλευση των αντανακλάσεων! 👏

Οχι δεν έχουμε Ιωσηφ. Μπορείς να κοιτάξεις ποια θεματολογία έχουμε εδώ , το έχει μάλιστα περιποιηθεί ο Δημητρης τελευταία.

Αν υπάρχει η ανάγκη να ανοίξουμε κάτι πιο ειδικό το βλέπουμε.

• Like
Reactions: anochampions