Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Εμενα μου αρεσουν πολυ παντως τα σταχυα φαντασμα. Σαν στοιχειο απο αλλο κοσμο ειναι .

Τεχνη ξεκαθαρη ειναι .

Αν διορθωνα κατι (γιατι δεν ξερω πως εκανες το defocus) θαταν πιο διαβαθμισμενη εστιαση να μην εχει τοσο ορατα ορια.

Για να βγεί 3D θέλει καλυτερη εστίαση σε πρωτο δευτερο τριτο πλάνο οπως ξέρεις , δυσκολούτσικο λίγο με αυτο το φορμά και στην αποσταση που τα ειχες

Επέτρεψέ μου να σχολιάσω ότι σε τέτοια θέματα δεν τους ταιριάζει το Α/Μ διότι η εικόνα του ηλιοβασιλέματος στην θάλασσα είναι πάντα μαγική και γεμάτη ζεστά χρώματα και υπέροχους τόνους.

Πολύ καλές οι τελευταίες, η συμμετοχή του ζωντανού στοιχείου κάνει την τελευταία να ξεχωρίζει!

Μιας κι έχω καιρό να περάσω από αυτό το νήμα...

"endeavour"
Σε ένα roundabout της Λάρισας. Τα fine art θέματα είναι από μόνα τους μία μεταφορά μιας ευρύτερης ιδέας. Για τίτλο διάλεξα μία αισιόδοξη ερμηνεία.

endeavour by Teo Kefalopoulos, on Flickr​

Αλεξ νομίζω πως το ανθρώπινο στοιχείο κυριαρχεί στο κάδρο οπότε δυσκολα μπορώ να την κατατάξω στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε ως κλίμακα τον άνθρωπο για να τονίσουμε το μέγεθος του έργου αλλά εδώ δεν είναι τέτοια η παρουσίαση.

Ως κάδρο μου αρέσει όμως αρκετά ειδικά η κίνηση/δυναμική που έδωσες σε σχέση με το προηγούμενο στατικό κάδρο αλλά σε συνδιασμό με το φως/απόσταση θα προτιμούσα ως τοποθέτηση την κοπέλα στην επόμενη καμάρα.

Κώστα ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Η αλήθεια είναι πως στις "ασπρόμαυρες" ήθελα να την τοποθετήσω αλλά ένα missclick με οδήγησε στις αρχιτεκτονικές και μετά δεν γινόταν edit! Ελεύθερα μετακίνησέ την αν μπορείς εσύ εκεί που ταιριάζει περισσότερο.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση της κοπέλας πραγματικά με ταλαιπώρησε το που έπρεπε να είναι. Τώρα είναι αρκετά κυρίαρχη παρουσία στο κάδρο, ενώ στην πιο μακρινή καμάρα μου φαινόταν πολύ αδύναμη παρουσία χωρίς λόγο ύπαρξης.

Tην έφερα στο νημα της Ασπρομαυρης Φωτογραφίας.

Στην μακρινή δεν ταιριάζει σίγουρα, νομίζω μια δοκιμή στην αμέσως επόμενη ίσως να ήταν η ιδανική (με μικρή αλλαγή της γωνίας για να ΄χει φως γύρω της) εκτός αν πρόσθετες αλλη μια καμάρα με μερικά βήματα πίσω