Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Πολύ πετυχημένες ισορροπίες στην πρώτη, οι γραμμές φυγής και το γράψιμο του φωτός της τελευταίας είναι σπουδαία!

Re: Απάντηση: Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Πολύ πετυχημένες ισορροπίες στην πρώτη, οι γραμμές φυγής και το γράψιμο του φωτός της τελευταίας είναι σπουδαία!

Ευχαριστώ πάρα πολύ Δημήτρη!

Είναι τραβηγμένες νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Ξεκίνησα με έναν φίλο τα ξημερώματα για να 'κανουμε' ανατολή αλλά μας τα χάλασε ο καιρός καθώς διαλύθηκαν τα σύννεφα πριν σηκωθεί ο ήλιος. Έτσι καταλήξαμε στην ακτή Δηλαβέρη στο μικρολίμανο και επισκεφθήκαμε το Πνευματικό κέντρο Πειραιά χτισμένο την δεκαετία του 70 που δεν τελείωσε ποτέ....

Είναι έργο του αρχιτέκτονα Ι. Λιάπη, ενώ τα στατικά υπέγραψε ο πολιτικός μηχανικός Δ. Μπαϊρακτάρης. Το έργο μελετήθηκε από το 1971 έως το 1972 και ο προβλεπόμενος χρόνος κατασκευής ήταν δύο χρόνια (από το 1972 έως το 1974), με εκτιμώμενο κόστος κατασκευής τα 18.000.000 δρχ.

https://el.wikipedia.org/wiki/Πνευματικό_Κέντρο_Πειραιά_(κτήριο)

Ο οποίος είχε μελετήσει και το κέντρο επιβατών του λιμένα - νυν εκθεσιακό κέντρο ΟΛΠ - κτίρια τα οποία μελετούσα ως φοιτητής. Από το πρώτο μάλιστα είχα αντιγράψει κάποιες ιδέες για την ετήσια εργασία μου ως τριτοετής...

Πηδήξατε κάγκελα?

Να προσθέσω πως τις έχω σε έγχρωμες, αλλά και σε ελαφρύ Sepia τονισμό. Όλες οι παραλλαγές είναι φοβερές. Ακόμα και οι έγχρωμες καθώς έχουν μία κιτρινωπή - πορτοκαλί απαλή απόχρωση του πρωινού ξημερώματος. Αυτές όμως που ανέβασα μου άρεσαν περισσότερο από όλες αν και δυσκολεύτηκα να διαλέξω μεταξύ των έγχρωμων και των ασπρόμαυρων. Οι έγχρωμες έχουν την ατμόσφαιρα του χρώματος αλλά οι ασπρόμαυρες έχουν περισσότερο δράμα και τονίζουν το παιχνίδισμα του φωτός.

Ο οποίος είχε μελετήσει και το κέντρο επιβατών του λιμένα - νυν εκθεσιακό κέντρο ΟΛΠ - κτίρια τα οποία μελετούσα ως φοιτητής. Από το πρώτο μάλιστα είχα αντιγράψει κάποιες ιδέες για την ετήσια εργασία μου ως τριτοετής...

Πηδήξατε κάγκελα?

Όχι.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη από το ανοικτό Parking δίπλα στο κτίριο. Είχε μόνο δύο σκύλους όπου στην αρχή γάβγιζαν αλλά μπήκαμε σιγά σιγά, τους αφήσαμε να μας μυρίσουν και προχωρήσαμε. Ήταν φιλικοί. Σε κάποιον όροφο μένουν κάποιοι άστεγοι αλλά δεν μας ενόχλησαν και δεν ενοχλήσαμε.. Είναι ένα σημείο που θέλει προσοχή καθώς ο φίλος μου μου έχει πει πως άλλη φορά που έχει πάει, έχει συναντήσει χρήστες. Δεν είναι για σόλο φωτογράφιση αλλά για 2 άτομα και πλέον, για λόγους ασφάλειας.

Βλέποντας το καραγιαπί, μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν το ολοκληρωμένο κτίριο. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το (πρώην) κράτος οπερέτα και νυν προτεκτοράτο... :bigcry:

edit: όταν (αν) ξαναπάς εκεί ή σε παρόμοια ρίξε ένα p.m.

Βλέποντας το καραγιαπί, μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν το ολοκληρωμένο κτίριο. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το (πρώην) κράτος οπερέτα και νυν προτεκτοράτο... :bigcry:

Δημήτρη είναι πάρα πολύ όμορφο κτίριο εσωτερικά με πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και είναι πολύ 'ανοικτό' στο φως με απίστευτη θέα σε όλους τους ορόφους. Μόλις μπαίνεις μέσα σου τραβάει την προσοχή μία τεράστια σκάλα από τσιμέντο που ' αιωρείται ' όντας πολύ ογκώδης με σημεία στήριξης του ορόφους μόνο από την μία πλευρά. Πολύ όμορφο κτίριο. Έχω επισκεφτεί και άλλα παρόμοια (όπως αυτό της Δραπετσώνας κάτω από την Χαραυγή) και κάθε φορά λυπάμαι... Απορώ πως είναι δυνατόν να καταλήγουν έτσι έργα για τον πολιτισμό και πως απαξιώνονται παράλληλα και αυτοί που τα σχεδιάζουν - υλοποιούν.

Συγνώμη για το off-topic.

Edit:
Σκοπεύω να ξαναπάω καθώς η επίσκεψή μου το Σάββατο ήταν σύντομη.
Θέλει πολύ νωρίς το πρωί για να είναι χαμηλά και μπροστά του, ο ήλιος. Ήμουν εκεί 7.00 το πρωί και έφυγα μετά από 40 - 50 λεπτά. Έχει πολύ θέμα.

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Καλησπέρα και από εμένα...Μια προσπάθεια στο πόδι...Μου άρεσε περισσότερο ασπρόμαυρη από έγχρωμη, ελπίζω να σας αρέσει και εσάς.
Someone ordered food ? BW by Kostas Pap, on Flickr

Μου αρέσει και στο έδειξα και στο flickr Κωστή

ΥΣ

Παναγιώτη ωραία η σειρά που έβαλες, τόχα στις μελλοντικές επισκέψεις το συγκεκριμένο κτίριο για δοκιμούλες στο υπέρυθρο Α/Μ μόλις είχα πάλι μηχανή, υποδείξεις ώρας και συνθηκών θα ληφθούν στα υπόψην!

Re: Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Μου αρέσει και στο έδειξα και στο flickr Κωστή

ΥΣ

Παναγιώτη ωραία η σειρά που έβαλες, τόχα στις μελλοντικές επισκέψεις το συγκεκριμένο κτίριο για δοκιμούλες στο υπέρυθρο Α/Μ μόλις είχα πάλι μηχανή, υποδείξεις ώρας και συνθηκών θα ληφθούν στα υπόψην!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Το πρόσεξα :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πρώτο που θα έκανα είναι ένα μικρό ίσιωμα. Προσωπικά θα τραβούσα με ελάχιστα πιο λίγα mm για να δώσω πιο πολύ αέρα στο συγκρότημα δεξιά και αριστερά. Επίσης θέλει προσοχή το halo που σου έχει εμφανιστεί στην κορυφογραμμή. Προσπάθησε να μην τραβάς με τόσο κλειστά διαφράγματα χωρίς λόγο γιατί χάνεις λεπτομέρεια λόγω diffraction. Οι τόνοι είναι ωραίοι.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Ειδικά το halo δεν το είχα παρατηρήσει...

Χε χε χε... το παράκανες λιγουλάκι (?) αλλά το πρώτο πλάνο μου αρέσει. Ο ουρανός πίσω βέβαια και τα περιγράμματα είναι μια άλλη ιστορία...

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Πολύ καλή συνολικά, έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία κατά τη γνώμη μου εκτός από τον αντικατοπτρισμό, φαίνεται πως δούλεψες και τη σύνθεση σωστά, μου άρεσε πολύ που εδεσες το θέμα σου με το περιβάλλον κάτι που δεν είναι εύκολο στη συγκεκριμένη, ακόμη και οι ώμοι της κοπέλας είναι σε απόλυτη συναρμογή με στηθαιο πίσω.

Πράγματι εκτός από το κεντρικό θέμα, την κοπέλα και τον αντικατοπτρισμό, έχει δέσει και το φόντο με οριζόντια και κάθετα στοιχεία. Very well done!!!:2thumb22sup:

Όντως πολύ ωραία! Μπράβο, φίλε!
Πιστεύω πως θα ήταν εξίσου ωραία και χωρίς τον αντικατοπτρισμό!